לכל חובבי האפל ההזויים: אפל מודה שהיא מאטה מכשירים ישנים

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #41 

erire70 כתב: ואחרי כל זה תומכי אפל מצדיקים את התנהלות החברה...
...
·לא כל תומכי אפל!

היו כאלה שאפילו פה העבירו עליהם ביקורת

erire70
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
שם מלא: אדי רפאלוב
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #42 

@TVKING
·כל חבר בפורום היה חדש בהתחלה.
למה זה צריך למנוע ממני להביע דעה?
אין לי אינטרס מסחרי כזה או אחר, אבל יש לי דעה מוצקה נגד חברות שמתעמרות בלקוחות שלהן.
לי נראה שבחרת לתקוף אותי במקום להתייחס לתוכן הדברים, חבל.

erire70
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
שם מלא: אדי רפאלוב
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #43 

@molvy
·לא אמרתי כל תומכי אפל.
ברור לי שיש כאלו שמבינים שהפעם אפל לקחה את הזלזול בלקוחות שלה צעד אחד רחוק מדי.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #44 

שוב אני אומר,
אתם כנראה נצמדים לכותרות ולא קראתם את תגובתה של אפל. וזה ניכר בתגובותיכם.

אני ממש לא "מעריץ עיוור" ואנשים שמכירים אותי יגידו שאני ההיפך, אני בתחום הנדסת התוכנה בחיים האישיים, יש לי ידע ורקע במערכות ותכנות מערכות, ולכן אם בחרתי באפל תהיו בטוחים שלצרכים שלי זה מתאים.

השנאה של משתמשי אנדרואיד כלפי משתמשי אפל - זו בעיני התופעה החריגה והמדאיגה, ואותה אני מנסה להבין כבר שנים, ללא הצלחה.

בכל אופן, ממליץ לכם שוב, לקרוא רגע מה אפל אמרה, ולא מה "מאקו" אמרו שאפל אמרה, ולהבין (ולי זה ברור כשמש), שכולם עושים זאת. אז תתעוררו מהחלום...

בכל אופן, היו פה תגובות בזיוניות והשרשור מדרדר הרבה מתחת לרמת הדיון המקובלת עליי ולכן אפסיק להתייחס. שיהיה שבוע מצוין לכולם.

TVKING
טרול
טרול
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #45 

erire70 כתב:@molvy
·לא אמרתי כל תומכי אפל.
ברור לי שיש כאלו שמבינים שהפעם אפל לקחה את הזלזול בלקוחות שלה צעד אחד רחוק מדי.
...
·
הבעיה היא שיש תמימים שחושבים שרק אפל נוהגת כך והחברות האחרות ממש ישרות כמו סרגל ולא עושות שום מניפולציות כדי לגרום ללקוחות שלהן לשדרג. הרי רק באפל רוצים להרוויח השאר עובדות בהתנדבות ואך ורק לרווחת הציבור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #46 

כמה דברים:
1. חובבי אפל הם לא הזויים, ההודעה הזו מיותרת ובאמת מפריעה. ממליץ לפותח השרשור לשקול את השפה שלו שוב
2. יש כאן בעיה - אפל עשתה כאן מעשה לא ראוי. עצם העובדה שהם האיטו את המכשירים היא לא הבעיה כי ההסבר שלהם סביר - הם עושים את זה כאשר הם מזהים בעיה בסוללה שמצריכה את זה. מצד שני, מכשיר בן שנה שמואט זה לא מקובל לחלוטין וכמובן שמכשיר שעושה כך הוא תקול והם צריכים להחליף לו את הסוללה במצב כזה.
3. יש כאן בעיה קשה של שקיפות. אם הם עושים את זה בגלל שהבטריה לא תקינה, הם צריכים להציג את זה במסך ההגדרות תחת סוללה - להגיד כמה הסוללה תקינה או לא ונושא המהירות של המכשיר. הכל חייב היה להיות חשוף, גלוי ושקוף ואת זה הם דפקו לחלוטין.
4. החלפת הסוללה כיום בעייתית מאוד- לא ברור כיצד מי שמגלה שהמכשיר שלו מואט אמור לקבל החלפת סוללה תחת אחריות.
5. למכשירי אנדרואיד ישנים יש גם בעיות דומות ושם הם לא עושים את זה. יתכן שאפל חשבה שהיא חכמה יותר, אבל בפועל יש הרבה יותר מידע על הבטריה במכשירי אנדרואיד והחבאת הפרטים הללו רק פגעו באמינות של החברה בעיני הצרכנים.

בקיצור, לא רואה בעיה עם האסטרטגיה של אפל כמו הדרך העקומה שהיא עשתה את זה וכמובן העובדה שלא מדובר בשקיפות נורמלית.

shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #47 

oferlaor כתב:כמה דברים:
1. חובבי אפל הם לא הזויים, ההודעה הזו מיותרת ובאמת מפריעה. ממליץ לפותח השרשור לשקול את השפה שלו שוב
2. יש כאן בעיה - אפל עשתה כאן מעשה לא ראוי. עצם העובדה שהם האיטו את המכשירים היא לא הבעיה כי ההסבר שלהם סביר - הם עושים את זה כאשר הם מזהים בעיה בסוללה שמצריכה את זה. מצד שני, מכשיר בן שנה שמואט זה לא מקובל לחלוטין וכמובן שמכשיר שעושה כך הוא תקול והם צריכים להחליף לו את הסוללה במצב כזה.
3. יש כאן בעיה קשה של שקיפות. אם הם עושים את זה בגלל שהבטריה לא תקינה, הם צריכים להציג את זה במסך ההגדרות תחת סוללה - להגיד כמה הסוללה תקינה או לא ונושא המהירות של המכשיר. הכל חייב היה להיות חשוף, גלוי ושקוף ואת זה הם דפקו לחלוטין.
4. החלפת הסוללה כיום בעייתית מאוד- לא ברור כיצד מי שמגלה שהמכשיר שלו מואט אמור לקבל החלפת סוללה תחת אחריות.
5. למכשירי אנדרואיד ישנים יש גם בעיות דומות ושם הם לא עושים את זה. יתכן שאפל חשבה שהיא חכמה יותר, אבל בפועל יש הרבה יותר מידע על הבטריה במכשירי אנדרואיד והחבאת הפרטים הללו רק פגעו באמינות של החברה בעיני הצרכנים.

בקיצור, לא רואה בעיה עם האסטרטגיה של אפל כמו הדרך העקומה שהיא עשתה את זה וכמובן העובדה שלא מדובר בשקיפות נורמלית.
...
מסכים . לא ברור למה אפל לא מדווחת על מצב הסוללה. לגבי החלפת סוללה - למה זה לא ברור ? אם יש אפל סטור אתה ניגש אליהם , בארץ אתה ניגש ל DCS. השאלה היא מהי האחריות על הסוללה. אם נניח סוללה נחלשה לאחר 9 חודשים - האם מחליפים בחינם ?

דרך אגב, גם בלפופים מאטים במעבר מחשמל לסוללה ושהסוללה נחלשת.

ועוד משהו, אפל מרוויחה לא מעט משירותים ואני אישית לא מבין אנשים שטוענים שעל ידי האטה היא רוצה לגרום לשידרוג - מה מבטיח לה שהאדם לא ישדרג לאנדרואיד ?
·

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5373 פעמים

שליחה #48 

בלפטופים אני מכיר שתי אסטרטגיות.

1. טעינה רק עד 60% משמרת את אורך חיי הבטריה באופן אופטימלי.

2. האטה כשעוברים למצב בטריה.

לא מכיר אף אחד שמאט לפי מצב בריאות הבטריה (כולל אפל שלא עושה כך בלפטופים שלה). אני מניח שאפל שמרה על זה בסוד כי היא רצתה דז’ה יהיה פיצ׳ר משלה אבל זה נושא כל כך רגיש שחיייבים לעשותו רק בשקיפות מלאה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #49 

ההסבר של אפל לא סביר בעיני.
אני מנחש שיש בעיית חומרה בחלק מהסוללות שגורם למכשיר להיכבות תחת עומס.
"תיקון" בתוכנה חוסך לאפל הרבה כסף בכך שלא מחליפים סוללות.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #50 

אגב, אני עם אייפון 6s ולפני שבועיים כשהייתי בפראג (היה מאד קר) שמתי לב שמדי פעם המכשיר היה נתקע ונכבה כשהסוללה היתה מתרוקנת וזה עכשיו מסתדר לי עם מה שפורסם..

solari0
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #51 

דווקא אצלי (אייפון 7) אני לא מרגיש כל כך באהטה. מה שכן מורגש זה הבטריה, היא התחילה להיות נוראית מאז העדכון ל-11. למישהו יש פתרון? פרמוט יעזור?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #52 

תבדוק אם העדכון שינה את ברירת המחדל של אפליקצית המייל ל fetch

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #53 

כן, עדיף לעשות איפוס מלא כשיש בעיה של סוללה לאחר עדכון
יש עם זה באגים מדי פעם שגורמים לבזבוז של סוללה גם במנוחה.
בדרך כלל לאחר איפוס מלא, המצב משתפר. אצל אחי למשל זה עזר מסוללה שהחזיקה בקושי חצי יום, לסוללה שמחזיקה עד הערב

רמי

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”