2 רשתות על ראוטר אחד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #41 

@Eardrum
·

DUAL BAND פשוט אומר שהראוטר תומך גם ב-band של 2.4 וגם ב-band של ה-5. ה-SSID זה המזהה של הרשת האלחוטית וכמו שאמרנו יכולים להיות SSIDים שונים לתדרים שונים באותו הראוטר (וגם SSIDים שונים ל-guest network) אבל גם אפשר להגדיר את אותו ה-SSID לשני התדרים ואפילו לראוטרים שונים (APs). הכל שאלה של כמה שליטה אתה רוצה בבחירה של לאן כל מכשיר מתחבר (SSIDים שונים) לעומת הנוחות שיש ב-SSID בודד ולקוות שהמכשירים חכמים מספיק להתחבר "נכון".

לבדוק אם מכשיר תומך ב-5 אפשר מן הסתם להתסכל בספסיפקציות שלו אבל יותר פשוט מה שהצעתי קודם: תגדיר לפחות זמנית SSID שונה לכל תדר ואז אם המכשיר רואה את ה-SSID של ה-5 המכשיר תומך ב-5.

כשאתה מגדיר את אותו SSID ל-2 התדרים (ו/או לראוטרים שונים) המכשיר בוחר לאיזה להתחבר לפי יוריסטיקה כלשהי כגון חוזק הסיגנל. רב המכשירים לא יחליפו תדר/AP גם אם הסיגנל נחלש ויש סיגנל יותר חזק בעל אותו SSID. רק אם החיבור מתנתק לגמרי המכשיר יחפש שוב את הסיגנל הכי חזק.

גם בנושא הזה הכי טוב לבדוק איך זה מתנהג במכשירים שלך: ברב המכשירים תוכל לראות סטטוס של חיבור הרשת ושם לראות באיזה תדר/מהירות הוא התחבר.

Eardrum פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #42 

@eran405
·

מעולה, תודה רבה על ההסבר.

אחכה לראות אם הראוטר יגיע קודם, ואם כן אחזור לפה אם אתקל בבעיה בהתקנה.

תודה רבה ושבוע מעולה.

Eardrum פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #43 

@eran405
·

היי שוב ערן,

הראוטר של אסוס הגיע. חיברתי אותו וחיברתי אליו את מכשירי הקצה.

כל המחשבים שמחוברים אליו ישירות עם כבל רשת - עובדים מעולה. כנ"ל גם ה-WiFi.

בעיה אחת - אני לא מצליח להיכנס לכתובת של הראוטר כדי להגדיר אותו. ע"פ דף ההוראות, הכתובת היא router.asus.com אך כשאני מנסה לנווט אליה, אני מגיע לאתר של אסוס ישראל asus. מה אני עושה לא נכון?

שאלה נוספת - השתמשתי עד עכשיו בראוטר של TPLINK (דגם WR841) בתור נקודת גישה לקומה השנייה בבית. בהנחה שאני מגדיר 2 רשתות על הראוטר של אסוס (5GHZ ו-2.4GHZ), אני יכול לתת לנקודת הגישה של TPLINK את הפרטים של זו של ה-5GHZ, למרות שהוא עצמו לא תומך בה?

אני גם לא מצליח לגשת כרגע ל-HOTBOX, אני מזין 192.168.1.1 והדף נטען במשך 15 שניות עד שאני מקבל הודעה שלא ניתן לגשת לכתובת הזו. זה בגלל שאני לא מחובר ישירות להוטבוקס כרגע, אלא לראוטר החדש של אסוס?

אינסוף תודות.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #44 

@Eardrum
·

א. לגבי התחברות לראוטר של asus אין לי מושג. ראיתי ראוטרים שתופסים בקשות DNS לכתובות כזו ומחזירים לך את הכתובת של הנתב. זה סה"כ דרך מתוחכמת לחסוך למשתמשים לזכור את הכתובת של הנתב שלהם. תמצא מה הכתובת שלו (נגיד 192.168.1.1 - אל אף שלפי השאלה הבאה שלך זה כנראה לא זה) ותתחבר ישירות לכתובת הזאת וזה אמור לעבוד.

ב. לגבי גישה להוטבוקס - אתה לא יכול לגשת יותר להוטבוקס. משתי סיבות:
1. כמו שאמרת כרגע המודם מחובר מאחורי הראוטר הראשי (במקרה שלך המודם הוטבוקס מחובר לכניסת ה-WAN של ה-asus). אחד הדברים שהראוטר עושה (כל ראוטר) זה הפרדה בין ה-LAN ל-WAN. בקושחות מסוימות אפשר להגדיר הגדרת ניתוב מתקדמת שמעבירה בקשות לכתובת של המודם לפורט של ה-WAN. אישית ראיתי כאלה הגדרות רק בקושחות צד שלישי כמו ddwrt/lede.
2. במקרה של ההוטבוקס, אם אני זוכר נכון, לא משנה מה תעשה אתה לא יכול להתחבר אליו כל עוד הוא במצב bridge (גם אם תחבר מחשב ישירות אליו הוא לא יגיב לך). לדעתי הדרך היחידה לקבל את הממשק ניהול של ההוטבוקס זה לאפס אותו, דבר שגורם לו להפוך חזרה לראוטר מלא ואז הממשק ניהול זמין.

ג. לגבי הנקדות גישה, אני לא מבין בדיוק מה אתה שואל.
מן הסתם אפשר להשתמש ב-WR841 כנקודת גישה או אפילו רפיטר עבור התדר של ה-2.4 (ב-5ghz הוא לא תומך). כשאתה מגדיר אותו כנקודת גישה/רפיטר תשתמש בשם של הרשת של ה-2.4 כאשר אין בעיה אם זה אותו השם של ה-5. כמובן שתמיד עדיף לחבר נקודת גישה עם חיבור קווי לראוטר הראשי.

Eardrum פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #45 

@eran405
·

אוקיי, הצלחתי להיכנס לראוטר של אסוס. מסתבר שכשחיברתי אותו להוטבוקס, הוא שינה את כתובת ה-IP ברירת מחדל.

שאלה אחרת - אמרת שביטלת אצלך לגמרי את רשת ה-2.4GHZ. איך עשית את זה? פשוט עשית "Hide SSID"?

תודה רבה

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #46 

כדי להגיע ל HOTBOX בחיבור כמודם וגם בחיבור כנתב הוא יענה תמיד לפניה לכתובת 192.168.100.1

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #47 

Eardrum כתב:@eran405
שאלה אחרת - אמרת שביטלת אצלך לגמרי את רשת ה-2.4GHZ. איך עשית את זה? פשוט עשית "Hide SSID"?
תודה רבה
...
·

חייבת להיות אופציה לנטרל כל אחת מהרשתות (או אפילו את שתיהם). אני לא חושב שה-Hide SSID עושה את זה.
תסתכל נגיד כאן:
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1001005/
בתקווה זה דומה אצלך (וכמובן הלינק הנ"ל הוא ל-5Ghz אבל זה אותו עיקרון לנטרל את ה-2.4).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”