עידן לא ב-HD? לא צופה!
@oren29at
סלקום מתקשה מכיוון שזה עולה הרבה כסף לקנות רוחב פס ושרתים. כנראה שיותר יקר הרוחב פס מהשרתים.
גם לי אין מספרים, אבל העובדה הפשוטה היא שאף מדינה בעולם לא משדרת באינטרנט ערוצים פתוחים. אנגליה, צרפת וגרמניה משדרות DVB-T. ארה"ב גם משדרת באוויר, רק בתקן שונה.
אני חושב שעידן פלוס לא כושל. בחודש הבא יהיו בו כבר 9 ערוצים בשידור פתוח לציבור. אפשר לשפר, להוסיף ערוצים נוספים בתשלום, לשדר יותר סרטים בתאגיד לדוגמא וכמובן לעבור ל-HD.
לא כולם צריכים עשרות ערוצים. יש מי שנהנה מעידן ונטפליקס.
סלקום מתקשה מכיוון שזה עולה הרבה כסף לקנות רוחב פס ושרתים. כנראה שיותר יקר הרוחב פס מהשרתים.
גם לי אין מספרים, אבל העובדה הפשוטה היא שאף מדינה בעולם לא משדרת באינטרנט ערוצים פתוחים. אנגליה, צרפת וגרמניה משדרות DVB-T. ארה"ב גם משדרת באוויר, רק בתקן שונה.
אני חושב שעידן פלוס לא כושל. בחודש הבא יהיו בו כבר 9 ערוצים בשידור פתוח לציבור. אפשר לשפר, להוסיף ערוצים נוספים בתשלום, לשדר יותר סרטים בתאגיד לדוגמא וכמובן לעבור ל-HD.
לא כולם צריכים עשרות ערוצים. יש מי שנהנה מעידן ונטפליקס.
@liorp
אני מניח (אולי בטעות) שמדינות אירופה וארה"ב אימצו תקן שידור באוויר הרבה לפני ישראל והרבה לפני שהאינטרנט הבשיל לרמתו היום. בתנאים כאלה, תחזוקה של תשתית בוגרת ואיכותית היא הגיונית. בישראל, כמו בישראל, אימצו את התקן הזה לפני פחות מעשור, ומאז עשו הכל כדי לחבל בו (או סתם לא לפתח אותו). והכי גרוע- יש בכלל כוונה להפריט את "עידן פלוס", כך שמה שהיום הוא (כאילו) חינמי, יהפוך כנראה לתשתית בתשלום. את מעוטי היכולת ו/או אלה שמחפשים מינימום טלוויזה לא סופרים פה. (מישהו זוכר, אגב, שעד להכנסת "עידן פלוס" אי אפשר היה לקלוט את ערוץ 10 המסחרי(!) באופן חופשי, אלא רק דרך "הוט"/"יס"?)
אף מדינה בעולם לא משדרת ערוצים פתוחים באינטרנט? לפעמים שווה אולי להיות פורצי דרך. סתם, ובלי קשר- הנה כתבה על אסטוניה ומערכת המיסוי המתקדמת שלה, וגם פינלנד ומערכת החינוך המתקדמת שלה.
https://www.themarker.com/magazine/1.3051407
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4639900,00.html
·
אני מניח (אולי בטעות) שמדינות אירופה וארה"ב אימצו תקן שידור באוויר הרבה לפני ישראל והרבה לפני שהאינטרנט הבשיל לרמתו היום. בתנאים כאלה, תחזוקה של תשתית בוגרת ואיכותית היא הגיונית. בישראל, כמו בישראל, אימצו את התקן הזה לפני פחות מעשור, ומאז עשו הכל כדי לחבל בו (או סתם לא לפתח אותו). והכי גרוע- יש בכלל כוונה להפריט את "עידן פלוס", כך שמה שהיום הוא (כאילו) חינמי, יהפוך כנראה לתשתית בתשלום. את מעוטי היכולת ו/או אלה שמחפשים מינימום טלוויזה לא סופרים פה. (מישהו זוכר, אגב, שעד להכנסת "עידן פלוס" אי אפשר היה לקלוט את ערוץ 10 המסחרי(!) באופן חופשי, אלא רק דרך "הוט"/"יס"?)
אף מדינה בעולם לא משדרת ערוצים פתוחים באינטרנט? לפעמים שווה אולי להיות פורצי דרך. סתם, ובלי קשר- הנה כתבה על אסטוניה ומערכת המיסוי המתקדמת שלה, וגם פינלנד ומערכת החינוך המתקדמת שלה.
https://www.themarker.com/magazine/1.3051407
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4639900,00.html
·
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
כרגע קיבלתי טלפון חזרה ממוקד הפניות של הרשות השנייה (שכחתי בכלל שביקשתי מהם שיחזרו אלי טלפונית דרך האתר שלהם לפני יותר משבוע).
בקיצור - הנציגה החביבה אמרה לי כי בשלב ראשון אין שידורים ב-HD בעידן פלוס, אבל הנושא נמצא בבדיקה. כלומר, יש סיכוי שמתישהו בעתיד הערוצים כן ישודרו ב-HD, אבל היא לא יודעת אם זה באמת יקרה ומתי.
ניצלתי כבר את זה שאני מדבר איתה ושאלתי אותה לגבי שידורי הערוצים בלווין עמוס. לגבי הלווין היא אמרה שכל הערוצים, רשת, קשת וערוץ 10 ישודרו בו, אבל לא ב-HD, ופה היא היתה החלטית ואמרה שאין שום כוונה להעלות אותם ללווין ב-HD.
בקיצור - הנציגה החביבה אמרה לי כי בשלב ראשון אין שידורים ב-HD בעידן פלוס, אבל הנושא נמצא בבדיקה. כלומר, יש סיכוי שמתישהו בעתיד הערוצים כן ישודרו ב-HD, אבל היא לא יודעת אם זה באמת יקרה ומתי.
ניצלתי כבר את זה שאני מדבר איתה ושאלתי אותה לגבי שידורי הערוצים בלווין עמוס. לגבי הלווין היא אמרה שכל הערוצים, רשת, קשת וערוץ 10 ישודרו בו, אבל לא ב-HD, ופה היא היתה החלטית ואמרה שאין שום כוונה להעלות אותם ללווין ב-HD.
- nirzon
-
- חבר ותיק

אם זה תלוי בערוצים, זה אומר שהם צריכים לשלם לרשות השנייה.
אפשר גם להתחיל לפנות לרשת, קשת וערוץ 10 בבקשה שיעלו ב-HD. הניחוש שלי הוא שהראשון שיישבר ויישלם יגרור אחריו את האחרים, כי ה-HD יעלה לו את הרייטינג.
שלחתי לרשת, קשת וערוץ 10 מכתבים בנוסח הבא:
שלום,
אני צופה בערוץ 2/10 דרך עידן פלוס.
לא חמקתי ממבול הפרסומות על פיצולו של ערוץ 2 והמעבר של רשת/קשת/ערוץ 10 לערוץ משלה.
בכל הפרסומים שלכם, אתם מפרסים שאתם עוברים לשדר ב-HD, אבל ממה שאני מבין, לאחר שיחה עם נציגת הרשות השנייה, מסתבר שבעידן פלוס השידור לא יהיה ב-HD.
עובדה זו מאד מצערת אותי. האם אני חייב להתחבר לספק שרות שאינני חפץ בו רק בשביל לצפות בכם ב-HD?
אנא, עשו מה שניתן על מנת שגם הצופים בעידן פלוס יוכלו להנות משידור באיכות HD.
בברכה,
ניר
האימיילים:
ערוץ 10: ‫[email protected]
קשת: [email protected]‬
רשת: http://reshet.tv/news/red-mail/
אפשר גם להתחיל לפנות לרשת, קשת וערוץ 10 בבקשה שיעלו ב-HD. הניחוש שלי הוא שהראשון שיישבר ויישלם יגרור אחריו את האחרים, כי ה-HD יעלה לו את הרייטינג.
שלום,
לא חמקתי ממבול הפרסומות על פיצולו של ערוץ 2 והמעבר של רשת/קשת/ערוץ 10 לערוץ משלה.
בכל הפרסומים שלכם, אתם מפרסים שאתם עוברים לשדר ב-HD, אבל ממה שאני מבין, לאחר שיחה עם נציגת הרשות השנייה, מסתבר שבעידן פלוס השידור לא יהיה ב-HD.
עובדה זו מאד מצערת אותי. האם אני חייב להתחבר לספק שרות שאינני חפץ בו רק בשביל לצפות בכם ב-HD?
בברכה,
ניר
האימיילים:
רשת: http://reshet.tv/news/red-mail/
נערך לאחרונה על ידי nirzon ב 22/10/2017 17:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.
·nirzon כתב:אם זה תלוי בערוצים, זה אומר שהם צריכים לשלם לרשות השנייה.
אפשר גם להתחיל לפנות לרשת, קשת וערוץ 10 בבקשה שיעלו ב-HD. הניחוש שלי הוא שהראשון שיישבר ויישלם יגרור אחריו את האחרים, כי ה-HD יעלה לו את הרייטינג....
הבעיה היא שהם קשוחים החברות האלה
בקושי הם מקשיבים לצופים שלהם
בתאגיד טוענים שיש תקלה בסיב האופטי וזו הסיבה שהם לא משדרים כבר כמעט חצי שנה HD בעידן פלוס.
https://twitter.com/kann/status/922004787733901314
ממש "סליחה, תקלה" גרסת 2017.
https://twitter.com/kann/status/922004787733901314
ממש "סליחה, תקלה" גרסת 2017.
עם ערוץ 10 וקשת יש לי ניסיון רע בכל הקשור ליצירת קשר.nirzon כתב:אם זה תלוי בערוצים, זה אומר שהם צריכים לשלם לרשות השנייה.
שלום,
בברכה,
ניר
האימיילים:
רשת: http://reshet.tv/news/red-mail/...
בקשת לא ענו לי לשאלה ששלחתי במייל לפני כמעט חצי שנה (למייל הזה של אינפו את מאקו) ובערוץ 10 התעלמו מהפניה שלי בצורה די מזלזלת יש לומר לגבי השידורים שלהם באינטרנט (אם יעניין מישהו איך הלכה השיחה בינינו אספר בקצרה)
- nirzon
-
- חבר ותיק

@Alfonso
·
ערוץ 10 "הפתיעו לטובה" וכבר ענו לי עוד היום:
שלום לך,
תודה על שפנית לתמיכת נענע10.
לצערנו, אין דבר שנוכל לעשות.
עידן+ הם האחראים על החלטותיהם שלהם ואין לנו כוח השפעה בנידון.
בברכה,
תמיכת נענע10
·
שלום לך,
בברכה,
תמיכת נענע10
·nirzon כתב:@Alfonso
·
שלום לך,
בברכה,
תמיכת נענע10...
אתה פנית לתמיכה של האתר nana10 ולא לערוץ עשר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
@oren29at
·1. זה נשמע קל אבל כבר כחמש שנים כל הנסיונות לנסח שיטת פיקוח סבירה נכשלה בדרגת משרד התקשורת והמשפטים. זה מסובך וכיום תאמין או לא פרטנר וסלקום טכנית לא כפופים למשרד התקשורת ולא זקוקים לאף אישור לשדר. יתר על כן, הם יכולים לשים פרסומות בערוצים, תכני מבוגרים ללא פיקוח ולא חייבים להפיק אפילו דקת שידור אחת.
2. הערוצים זמינים לכולם דרך האתרים שלהם. יהיה קשה למדינה לאגד ותם ביחד ולשדר כמו עם עידן פלוס. בוודאי כשהיא משדרת גם בלונים וגם בעידן פלוס.
3. לא ראלי כי לא המדינה גובה את הכסף אלא חברות התשתית. זה העסק שלהם.
4. יש כמה שיטות לשדר אך הנפוצה היא דרך העברה ל cdn. או שהמדינה תאלץ להקים מערך שרתים כזה ולאכלס אותו בשרתים רבים בחוות שרתים (שהעלות שם לרוחב פס, מיזוג וחשמל אינם זולים) או שתצטרך להשתמש בשירות cdn מוכן וזה עולה לא מעט. כמה זה עולה? תוכל להכנס לאתר של אמזון של cloudfront לחשב את העלות של זה. כמובן שככל שיש יותר צופים כך זה מתייקר (כי המחיר לצופה קבוע) בניגוד לשידורי עידן+ לוויין שהמחיר שלהן קבוע ללא קשר במספר הצופים (ולכן פר צופה זה זול בהרבה במספרים גדולים).
·1. זה נשמע קל אבל כבר כחמש שנים כל הנסיונות לנסח שיטת פיקוח סבירה נכשלה בדרגת משרד התקשורת והמשפטים. זה מסובך וכיום תאמין או לא פרטנר וסלקום טכנית לא כפופים למשרד התקשורת ולא זקוקים לאף אישור לשדר. יתר על כן, הם יכולים לשים פרסומות בערוצים, תכני מבוגרים ללא פיקוח ולא חייבים להפיק אפילו דקת שידור אחת.
2. הערוצים זמינים לכולם דרך האתרים שלהם. יהיה קשה למדינה לאגד ותם ביחד ולשדר כמו עם עידן פלוס. בוודאי כשהיא משדרת גם בלונים וגם בעידן פלוס.
4. יש כמה שיטות לשדר אך הנפוצה היא דרך העברה ל cdn. או שהמדינה תאלץ להקים מערך שרתים כזה ולאכלס אותו בשרתים רבים בחוות שרתים (שהעלות שם לרוחב פס, מיזוג וחשמל אינם זולים) או שתצטרך להשתמש בשירות cdn מוכן וזה עולה לא מעט. כמה זה עולה? תוכל להכנס לאתר של אמזון של cloudfront לחשב את העלות של זה. כמובן שככל שיש יותר צופים כך זה מתייקר (כי המחיר לצופה קבוע) בניגוד לשידורי עידן+ לוויין שהמחיר שלהן קבוע ללא קשר במספר הצופים (ולכן פר צופה זה זול בהרבה במספרים גדולים).
·liorp כתב:@oren29at
גם לי אין מספרים, אבל העובדה הפשוטה היא שאף מדינה בעולם לא משדרת באינטרנט ערוצים פתוחים. אנגליה, צרפת וגרמניה משדרות DVB-T. ארה"ב גם משדרת באוויר, רק בתקן שונה....
באנגליה יש אמנם שידורי DVB-T2, אבל גם את אפליקציית BBC iPlayer, שעובדת על מגוון גדול של פלטפורמות (כמו iOS, אנדרואיד, טלוויזיות חכמות, דפדפנים ועוד), ומספקת שידורים חיים על גבי האינטרנט של מספר מכובד של ערוצים באיכות מעולה, בנוסף למאגר גדול של VOD.
Batnun
.
·כל אחד מגלגל את הכדור ואומר "זאת לא אשמתי, זאת אשמתם". במקום שמישהו מהצדדים יקח אחריות וישדר HD \ יכפה על הצד השני לשדר HD, הם משחקים עם הצופים פינג פונג.nirzon כתב:@Alfonso
·
שלום לך,
בברכה,
תמיכת נענע10...
·קודם כל- תודה על הנתונים ועל הצלילה שלך לפרטים. למדתי כמה דברים חדשים שמאתגרים את התפיסה העקרונית שלי, או לפחות גורמים לה לא להראות פשוטה והגיונית כל כך.oferlaor כתב:@oren29at
4. יש כמה שיטות לשדר אך הנפוצה היא דרך העברה ל cdn. או שהמדינה תאלץ להקים מערך שרתים כזה ולאכלס אותו בשרתים רבים בחוות שרתים (שהעלות שם לרוחב פס, מיזוג וחשמל אינם זולים) או שתצטרך להשתמש בשירות cdn מוכן וזה עולה לא מעט. כמה זה עולה? תוכל להכנס לאתר של אמזון של cloudfront לחשב את העלות של זה. כמובן שככל שיש יותר צופים כך זה מתייקר (כי המחיר לצופה קבוע) בניגוד לשידורי עידן+ לוויין שהמחיר שלהן קבוע ללא קשר במספר הצופים (ולכן פר צופה זה זול בהרבה במספרים גדולים)....
מכיוון שאני ישראלי, וחייב איזו מילה אחרונה, אז תרגיש חופשי להתעלם מההערות האלה שלי שלא באמת תורמות משהו לדיון
1) סתם מתוך עניין- האם רק ישראל נכשלת בניסוח שיטת פיקוח על שידור טלוויזיה באינטרנט? פחות מעניינים אותי סלקום/פרטנר וכו' כספקי שירות, ויותר מפעילי הערוצים השונים. אין איזה דרישת סף לשידור טלוויזיה, לא משנה על איזו תשתית?
2) למה קשה לאגד אותם? איזה ממיר מבוסס אינטרנט שיכול להזרים את הערוצים האלה על בסיס מערכת הפעלה מוגבלת כלשהי. שוב- אני מסתכל על המינימום- על מעוטי היכולת או אלה שלא רוצים לשלם על הטלוויזיה שלהם ורוצים ערוצים מבוססי פרסומות.
3) המדינה יכולה לשלם לספקי התשתיות עבור הזכות לספק אינטרנט חינמי ומוגבל ביכולותיו. בהינתן העובדה שהמדינה קובעת את החוקים, היא גם תוכל לקבוע מחיר סביר. העלות הזאת יכולה להוות תחליף למערך "עידן פלוס"
4) בהנחה, אולי נאיבית יותר מדי, שכל העסק הזה של טלוויזיה הוא רווחי- אפשר לאלץ בחקיקה ו/או לפתות בהטבות את כל השחקנים- תשתיות אינטרנט, ספקי אינטרנט, ספקי טלוויזיה- לדאוג לכל נושא השרתים ורוחב הפס כחלק מההוצאות שלהם, ועל הבסיס הזה לספק טלוויזיה חינמית מינימלית לכל דורש. סוג של "לקחת מהעשירים ולחלק מהעניים", בהנחה שהעשירים אכן עשירים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
1. לא חקרתי את הנושא אבל להבנתי זה לא בעיה מיוחדת של ישראל אלא בעיה כללית בפיקוח. תחשוב על מצב שבו ישראל מנסה לכפות על גוף כמו אפל או אמזון להפיק תוכן מקורי כי הם ״משדרים טלוויזיה באינטרנט״. האם גם גוגל ו יוטיוב צריכים להיות כפופים לאותם חוקים כמו יס והוט?
2. עצם האיגוד בעייתי. בעוד שבאתרים שלהם, הגופים יכולים להוסיף פרסום ולעשות כל מה שברצונם, כאן יש מגבלות שקורות בעצם היות אותו אתר של המדינה. כל הזכייניות (לשעבר) עשו הרבה כסף מפרסום ברשת ויש להם אתרים מושקעים מאוד. קשה לתרץ שזה מיועד למעוטי יכולת כשאי רנו בישראל נחשב פריבילגיה ולא זכות בסיסית (והמחירים בארץ בהתאם הודות לפיצול הארכאי בין תשתית לספק).
3. בעייתי מאוד. המדינה נסתה בעבר לסבסד דברים כאלה אבל זה די דומה לחבילה המקוצצת של יס והוט (זו של 50₪ שהמדינה עבדה קשה מאוד בכדי לייצר ואף אחד לא מכיר או שמע עליה) זה משהו נגד האינטרסים של כולם ולכן אם זה יעבור זה יהיה מראש מסורס
4. לא רק שעסקי טלוויזיה לא רווחיים אלא שהצפי הוא שעקב הפיצול של רשת וקשת כל הגורמים של טלוויזיה מסחרית הולכים להפסדי ענק בשנים הקרובות. זה מתאים לראשי המדינה שמעוניינים בתקשורת חלשה. הצפי הוא הורדה דרמטית בהשקעה בתוכן מקורי ובאיכות התוכן עצמו. ההרשעה תהיה בריאליטי ובשעשועונים זולים להפקה (ע״ע איטליה) שזה מתאים מאוד למי שעשה את ההחלטות. כל גופי התקשורת אשמים בכך ששיחקו לידי הפוליטיקאים בעיקר בשל אגו מנופח ורצון לתפוס נתח גדול יותר מעוגת ההפסד... התקווה היחידה היא שהפיצול יגרום להגדלת העוגה ולא סתם להורדת אחוזי הרייטינג והורדת תעריפי הפרסום.
2. עצם האיגוד בעייתי. בעוד שבאתרים שלהם, הגופים יכולים להוסיף פרסום ולעשות כל מה שברצונם, כאן יש מגבלות שקורות בעצם היות אותו אתר של המדינה. כל הזכייניות (לשעבר) עשו הרבה כסף מפרסום ברשת ויש להם אתרים מושקעים מאוד. קשה לתרץ שזה מיועד למעוטי יכולת כשאי רנו בישראל נחשב פריבילגיה ולא זכות בסיסית (והמחירים בארץ בהתאם הודות לפיצול הארכאי בין תשתית לספק).
3. בעייתי מאוד. המדינה נסתה בעבר לסבסד דברים כאלה אבל זה די דומה לחבילה המקוצצת של יס והוט (זו של 50₪ שהמדינה עבדה קשה מאוד בכדי לייצר ואף אחד לא מכיר או שמע עליה) זה משהו נגד האינטרסים של כולם ולכן אם זה יעבור זה יהיה מראש מסורס
4. לא רק שעסקי טלוויזיה לא רווחיים אלא שהצפי הוא שעקב הפיצול של רשת וקשת כל הגורמים של טלוויזיה מסחרית הולכים להפסדי ענק בשנים הקרובות. זה מתאים לראשי המדינה שמעוניינים בתקשורת חלשה. הצפי הוא הורדה דרמטית בהשקעה בתוכן מקורי ובאיכות התוכן עצמו. ההרשעה תהיה בריאליטי ובשעשועונים זולים להפקה (ע״ע איטליה) שזה מתאים מאוד למי שעשה את ההחלטות. כל גופי התקשורת אשמים בכך ששיחקו לידי הפוליטיקאים בעיקר בשל אגו מנופח ורצון לתפוס נתח גדול יותר מעוגת ההפסד... התקווה היחידה היא שהפיצול יגרום להגדלת העוגה ולא סתם להורדת אחוזי הרייטינג והורדת תעריפי הפרסום.