המלצה לסאב, מתלבט בין SVS PB-1000 Vs. Klipsch R-112SW
- lion77
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 632
@mulder
·
האמת שלפני שקניתי בדקתי את האתר שלהם כדי לקבל קצת מושג מה המוניטין שלהם, כמה שנים הם בשוק, מה הם מייצרים חוץ מרמקולים...
יש להם סדרות של סטריאו שהם מייצרים כבר 70 שנה http://www.klipsch.com/heritage-series-speakers
אז אמנם הסדרות החדשות של הרמקולים שונות אבל הנחתי שאם הם יודעים לייצר כאלו רמקולים אז יש על מי לסמוך, וכמובן ששמעתי לפני שקניתי.
·
האמת שלפני שקניתי בדקתי את האתר שלהם כדי לקבל קצת מושג מה המוניטין שלהם, כמה שנים הם בשוק, מה הם מייצרים חוץ מרמקולים...
יש להם סדרות של סטריאו שהם מייצרים כבר 70 שנה http://www.klipsch.com/heritage-series-speakers
אז אמנם הסדרות החדשות של הרמקולים שונות אבל הנחתי שאם הם יודעים לייצר כאלו רמקולים אז יש על מי לסמוך, וכמובן ששמעתי לפני שקניתי.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
·אין קשר בין רמקול מוגבר לרמקול פאסיבי יעודי לתדרים נמוכים (סאב) כי יש לך מראש תכנון למגבר מאוד ספציפי ולכן אין לו את אותו הצליל כמו לרמקול רגיל ולכן ניתן לשלב ללא שום בעיה סאב מחברה אחת עם רמקולים מחברה אחרת בלי להרגיש בחוסר איזון טונאלי.lion77 כתב:@mulder
·
אז אמנם הסדרות החדשות של הרמקולים שונות אבל הנחתי שאם הם יודעים לייצר כאלו רמקולים אז יש על מי לסמוך, וכמובן ששמעתי לפני שקניתי....
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·תהנה ותתחדש. תעלה כמה תמונה כשתקבל. אני בטוח שתהנה ותבין דבר אחד, שעכשיו יש לך צורך לשדרג את הרמקולים כי זה סאב מפלצת, במיוחד לחדר קטן וסגור.uriel250 כתב:@FastandFurious
·
הרמקולים שלי יורדים עד 50Hz ושאני שם אותם על 80% ווליום בערך עם שיר שיש בו באס כבד אני מרגיש את הבאס בכיסא שלי חחח, אז עם 24Hz אני מניח שזה יהיה מורגש יותר
הזמנתי כבר את הקליפש יגיע עוד שבוע וחצי בערך.
תודה רבה לכל מי שעזר !!...
רק תסיבר לי, למה לפתוח שרשור, לשאול שאלות, לעשות סקר ואז להתעלם מ94% מהמצביעים ומהתגובות של הגושלים וקנות את מה שכולם בערך אומרים לך לא לקנות?
בכל מקרה, כמה תיקונים:
אמזון זה לא המקום לחפש ביקורת אלה תגובות של משתמשים, דעות ולא עובדות. יש מבקרים לציוד אודיו שיתנו לך פירוט, מדידות והסברים בנוסף לדעתם האישית, החל מפורום כמו זה, דרך מבקרים פרטיים ועד מגזינים גדולים. ואם היתה קוראה אפילו אחת מהם, היתה רואה שכל מה שאמרת לגבי העוצמה הוא פשוט לא נכון. שים לב כמה ביקורות מקצויות יש לסאב של SVS וכמה יש לסאב של קליפש...זה לבד אמור להגיד לך משהו.
מה שכן, לגבי החיבור, לא היתי מחבר עם מפצל, זה יתן לך כפילות בבאס וחוסר שליטה על התדרים. האם לקליפש יש גם יציאות וגם כניסות RCA להעברה של סיגנל חתוך לרמקולים מגברים?
- lion77
-
- חבר פעיל במיוחד

·BUGY כתב:·אין קשר בין רמקול מוגבר לרמקול פאסיבי יעודי לתדרים נמוכים (סאב) כי יש לך מראש תכנון למגבר מאוד ספציפי ולכן אין לו את אותו הצליל כמו לרמקול רגיל ולכן ניתן לשלב ללא שום בעיה סאב מחברה אחת עם רמקולים מחברה אחרת בלי להרגיש בחוסר איזון טונאלי..........
לא הבנתי ענית אולי בטעות למה שרשמתי כי לא שאלתי על הגברה
- lion77
-
- חבר פעיל במיוחד

·BUGY כתב:·אין קשר בין רמקול מוגבר לרמקול פאסיבי יעודי לתדרים נמוכים (סאב) כי יש לך מראש תכנון למגבר מאוד ספציפי ולכן אין לו את אותו הצליל כמו לרמקול רגיל ולכן ניתן לשלב ללא שום בעיה סאב מחברה אחת עם רמקולים מחברה אחרת בלי להרגיש בחוסר איזון טונאלי..........
לא הבנתי ענית אולי בטעות למה שרשמתי כי לא שאלתי על הגברה
-
uriel250
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
@BUGY
·
האמת שאני לא מבין בזה, אבל אני חושב שתוכל לראות באינטרנט ...
איזה עוד דרך יש לי לחבר את הסאב למחשב אם בלי מפצל ? אני די בטוח שזאת האפשרות היחידה.
·
איזה עוד דרך יש לי לחבר את הסאב למחשב אם בלי מפצל ? אני די בטוח שזאת האפשרות היחידה.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
אם יש כניסת LFE אז לחבר אליה.uriel250 כתב:@BUGY
·
איזה עוד דרך יש לי לחבר את הסאב למחשב אם בלי מפצל ? אני די בטוח שזאת האפשרות היחידה....
-
uriel250
-
- חבר פעיל מאוד

@mulder
·
יש כניסת LFE אבל LFE זה יציאה דיגיטלית עם כבל COAX אם אני טועה תתקן אותי, והמחשב שלי יש לו גם כניסה לסאב אבל היציאות בלוח אם הם ANALOG ולא DIGITAL.
·
יש כניסת LFE אבל LFE זה יציאה דיגיטלית עם כבל COAX אם אני טועה תתקן אותי, והמחשב שלי יש לו גם כניסה לסאב אבל היציאות בלוח אם הם ANALOG ולא DIGITAL.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·זאת ממש לא הדרך היחידה אלה הדרך האחרונה. בעיקרון בסטאפ כמו שלך צריך לחבר את המקור לסאב ומהסאב מוציאים סיגנל חתוך לרמקולים. כך יש לך חיתוך לתדרים התחתונים וזה הרי כל הקטע, להוריד עומס מהרמקולים ולהעביר את הבאסים לסאב.uriel250 כתב:@BUGY
·
איזה עוד דרך יש לי לחבר את הסאב למחשב אם בלי מפצל ? אני די בטוח שזאת האפשרות היחידה....
-
uriel250
-
- חבר פעיל מאוד

@BUGY
·
לסאב יש רק input ולא output ...
ואיך אני חותך תדרים ? דרך תוכנה ? או שצריך לקנות משהו ?
·
ואיך אני חותך תדרים ? דרך תוכנה ? או שצריך לקנות משהו ?
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

@uriel250
אפשר לשאול למה אתה מעדיף לחבר דרך מחשב ולא לחבר הכל דרך רסיבר? גם איכות הסאונד תהיה טובה יותר.
אפשר לשאול למה אתה מעדיף לחבר דרך מחשב ולא לחבר הכל דרך רסיבר? גם איכות הסאונד תהיה טובה יותר.
-
uriel250
-
- חבר פעיל מאוד

@mulder
·
כמה עולה רסיבר ? אני מניח 1000₪+, אני מנגן מוזיקה לרוב רק דרך המחשב וגם סרטים (מידי פעם) רואה דרך המחשב. אין לי רסיבר הכל מחובר ישירות למחשב.
·
כמה עולה רסיבר ? אני מניח 1000₪+, אני מנגן מוזיקה לרוב רק דרך המחשב וגם סרטים (מידי פעם) רואה דרך המחשב. אין לי רסיבר הכל מחובר ישירות למחשב.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

חדש יעלה יותר, אבל בהחלט אפשר למצוא בסכום הזה מיד שניה, אולי אפילו בפחות.uriel250 כתב:@mulder
·
כמה עולה רסיבר ? אני מניח 1000₪+, אני מנגן מוזיקה לרוב רק דרך המחשב וגם סרטים (מידי פעם) רואה דרך המחשב. אין לי רסיבר הכל מחובר ישירות למחשב....
תנסה להשאיל אולי מחברים או מאיזה חנות מתמחה, ותראה אם יש אצלך הבדל. אני אסייג שאני לא מכיר את הרמקולים האלה, הם נראים לי אקטיבים? אם כן אני חושב שיש לך צורך ברסיבר שיש לו יציאות pre outs כדי שתוכל לחבר אותם אליו בכבלי RCA.
-
uriel250
-
- חבר פעיל מאוד

@mulder
·
כן רמקולים אקטיבים ... הקטע שזה לא רק הכסף, גם אין לי כל כך מקום בשבילו ... אם יש רסיבר קטן במחיר לא מטורף זה טוב, וגם אם אני קונה רסיבר אני יעדיף שתהיה לי אפשרות לחבר אליו גם רמקולים פאסיבים בעתיד אם אני אחליף את הרמקולים שלי ליותר עוצמתיים. וגם אפשרות ל 5.1/7.1, כמה יעלה רסיבר כזה ועל איזה אתה ממליץ (טווב של אזור ה 1500₪, עדיפות להזמנה מחו"ל אם יש משהו משתלם) ? בכל אופן אני אנסה לחבר את הסאב למחשב שלי כמו שאמרו לי בפורום אחר, אם זה יהיה ממש גרוע וכל הסאונד יתחרבש אז אני כנראה אצטרך לקנות רסיבר ...
·
כן רמקולים אקטיבים ... הקטע שזה לא רק הכסף, גם אין לי כל כך מקום בשבילו ... אם יש רסיבר קטן במחיר לא מטורף זה טוב, וגם אם אני קונה רסיבר אני יעדיף שתהיה לי אפשרות לחבר אליו גם רמקולים פאסיבים בעתיד אם אני אחליף את הרמקולים שלי ליותר עוצמתיים. וגם אפשרות ל 5.1/7.1, כמה יעלה רסיבר כזה ועל איזה אתה ממליץ (טווב של אזור ה 1500₪, עדיפות להזמנה מחו"ל אם יש משהו משתלם) ? בכל אופן אני אנסה לחבר את הסאב למחשב שלי כמו שאמרו לי בפורום אחר, אם זה יהיה ממש גרוע וכל הסאונד יתחרבש אז אני כנראה אצטרך לקנות רסיבר ...
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

עקרונית כל רסיבר יעשה עבודה טובה אצלך, וכל רסיבר מתאים לרמקולים רגילים.
אבל כמו שאמרתי אם אתה מחבר אליו אקטיביים חייב להיות לו יציאות pre out , לא לכולם יש וזה עלול לייקר קצת.
אתה יכול לחפש באתרי אמאזון אירופה אבל אני ממליץ שבהתחלה תנסה דגם פשוט אפילו מיד שניה כדי להבין במה מדובר ולא להוציא סתם כסף על הזמנה מחו"ל, יש חנויות מתמחות שאין להן בעיה להשאיל לך רסיבר כזה ליום או יומיים כדי שתבדוק.
אבל כמו שאמרתי אם אתה מחבר אליו אקטיביים חייב להיות לו יציאות pre out , לא לכולם יש וזה עלול לייקר קצת.
אתה יכול לחפש באתרי אמאזון אירופה אבל אני ממליץ שבהתחלה תנסה דגם פשוט אפילו מיד שניה כדי להבין במה מדובר ולא להוציא סתם כסף על הזמנה מחו"ל, יש חנויות מתמחות שאין להן בעיה להשאיל לך רסיבר כזה ליום או יומיים כדי שתבדוק.
-
uriel250
-
- חבר פעיל מאוד

@mulder
·
אתה חושב שכדאי לי לקנות רסיבר למערכת 2.1 שיש לי כרגע ? כי אם כן עדיף לי להשקיע על משהו טוב שלפחות בעתיד אני יוכל להשתמש בו גם במקרה של שדרוג ... טווח ה- 2000₪, איזה דגמים מומלצים יש באמזון ?
בכל אופן אני אמתין שהסאב יגיע ואבדוק אם כדאי להשקיע ברסיבר ...
·
אתה חושב שכדאי לי לקנות רסיבר למערכת 2.1 שיש לי כרגע ? כי אם כן עדיף לי להשקיע על משהו טוב שלפחות בעתיד אני יוכל להשתמש בו גם במקרה של שדרוג ... טווח ה- 2000₪, איזה דגמים מומלצים יש באמזון ?
בכל אופן אני אמתין שהסאב יגיע ואבדוק אם כדאי להשקיע ברסיבר ...
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·אני חושב שכדי לך DAC חיצוני עם יכולת לחבר רמקולים מוגברים וסאב ושהשליטה על הווליאום תהיה מתאימה. כי רסיבר קטן אין. יש דגמים "דקים", אבל הם פחות טובים בכל מובן והם יקרים מאוד יחסית לדגמים הרגילים והמבחר קטן, והם לא ממש קטנים, רק דקים בכמה סנטימטרים מהרגילם.uriel250 כתב:@mulder
·
בכל אופן אני אמתין שהסאב יגיע ואבדוק אם כדאי להשקיע ברסיבר ......
אז זה או DAC/מערכת שליטה/מיקסר למוגברים עם יציאה לסאב או רסיבר רגיל.
מפצל שלא יורד את התדרים הנמוכים מהרמקולים, הוא פתרון מאוד גרוע ולא ממולץ בכלל.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·אני עדיין בדעתי שהSVS היה עדיף לך, יש לו יציאות וגם כניסות והיציאה שלו היא אחרי חיתוך תדרים, מושלם לרמקולים אקטיביים. היה חוסך לך כסף, זמן, ומקום.uriel250 כתב:@BUGY
·
ואיך אני חותך תדרים ? דרך תוכנה ? או שצריך לקנות משהו ?...
-
uriel250
-
- חבר פעיל מאוד

@BUGY
·
לא היה שווה לי להפסיד 30-50% עוצמה בשביל 5Hz (לפי חוות דעת מקצועיות גם כן, וגם לפי חוות דעת באמזון) וגם המון אנשים שאומרים שהוא מעולה ל HT אבל למוזיקה לא כל כך. זאת הסיבה העיקרית שהלכתי על הקליפש. אפילו MASTER MIX ICE מ AVSForum אמר לי שה PB-1000 יהיה חלש משמעותית מה R-112SW מבחינת עוצמה, אבל הוא יהיה יותר מדוייק. בשביל עוד כמה Hertz לא שווה לי להפסיד 30-50% עוצמה בהשוואה לקליפש.
·
לא היה שווה לי להפסיד 30-50% עוצמה בשביל 5Hz (לפי חוות דעת מקצועיות גם כן, וגם לפי חוות דעת באמזון) וגם המון אנשים שאומרים שהוא מעולה ל HT אבל למוזיקה לא כל כך. זאת הסיבה העיקרית שהלכתי על הקליפש. אפילו MASTER MIX ICE מ AVSForum אמר לי שה PB-1000 יהיה חלש משמעותית מה R-112SW מבחינת עוצמה, אבל הוא יהיה יותר מדוייק. בשביל עוד כמה Hertz לא שווה לי להפסיד 30-50% עוצמה בהשוואה לקליפש.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457
uriel250,
אנחנו מדברים על חדר שינה עם זוג רמקולים Microlab Solo9C אקטיבים, לקנות רסיבר בשבילם? נראה לי די מיותר, מעבר למקום הרב שזה יתפוס ולאקסטרה הכבלים, זו פשוט הוצאה שלא בטוח תצדיק את עצמה מבחינת התוצאה הסופית לעומת טיפול אקוסטי קל שגם יעלה פחות. אם אתה בטוח שאתה צריך סאב, תקנה סאב, כל אחד מהדגמים שהוצעו כאן יתאימו. רק בהמשך, במידה ועדיין תרגיש שמשהו חסר, פתח שרשור נוסף בנושא, מיותר כרגע לדעתי להוסיף רסיבר לתצורה הקיימת, במיוחד מכיוון שהמחשב שלך הינו די והותר עבור הרמקולים הנוכחים בחלל הנוכחי.
אנחנו מדברים על חדר שינה עם זוג רמקולים Microlab Solo9C אקטיבים, לקנות רסיבר בשבילם? נראה לי די מיותר, מעבר למקום הרב שזה יתפוס ולאקסטרה הכבלים, זו פשוט הוצאה שלא בטוח תצדיק את עצמה מבחינת התוצאה הסופית לעומת טיפול אקוסטי קל שגם יעלה פחות. אם אתה בטוח שאתה צריך סאב, תקנה סאב, כל אחד מהדגמים שהוצעו כאן יתאימו. רק בהמשך, במידה ועדיין תרגיש שמשהו חסר, פתח שרשור נוסף בנושא, מיותר כרגע לדעתי להוסיף רסיבר לתצורה הקיימת, במיוחד מכיוון שהמחשב שלך הינו די והותר עבור הרמקולים הנוכחים בחלל הנוכחי.