התנהלות בזויה בספארי רמת גן

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10918
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #41 

זורו44 כתב:למה זה לא קורה בכניסה למשל במנהרות הכרמל?
שם הוויז לוקח אותך לכביש אגרה.
נכנסים לשם בטעות המון רכבים ,ולא דורשים כרטיס.
עוד מלווים אותך בבטחה למסלול הנגדי.
...
אמרת את מילת המפתח, בטעות.
אבל לספארי הוא לא רצה להכנס "בטעות",
אלא עם כוונה ומטרה מדוייקת.

ag43 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #42 

אני מת על חכמולוגים כמוך אמיר. השומר התנהל בצורה הכי מזלזלת שאפשר, התעלם משאלות פשוטות ולא התייחס ברמה שירותית המינימלית (אפילו בישראל). את "השקרים הבוטים" תשמור לעצמך בבקשה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #43 

לא הייתי שם, ולא יודע אם השומר היה מזלזל או לא.
ואם כן, הכותרת צריכה להיות על השומר, ולא על הספארי בכללותו.

אבל לשומר יש עבודה פשוטה,
לקחת כסף ולתת להכנס.

אם אתה לא יודע לקבל תשובה "לא נכנס ללא תשלום", ומתווכח איתו,
די סביר שרמת השירותיות שלו תירד פלאים.
(הוא לא עבר קורס מזורז ביחסי אנוש, וגם בטח נורא חם לו שם)

כמובן שמותר לך להתעצבן ולהוציא קיטור בפורומים.
זה לא הופך אותך לצודק.

ולא, אין לי שום קשר לספארי.
מאז שהייתי ילד לא הייתי שם, וזה היה לפני כמה עשרות שנים, רגלי לא תדרוך שם בגלל המחיר השערורייתי של הכניסה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #44 

בלי קשר לאם הוא היה נחמד ושירותי, לדעתי השומר פעל לפי הנהלים של המקום. תאר לך שכל אחד יבוא עם בקשות כאלה ואחרות בכניסה (ואני מניח שמנקודת מבטך הבקשה שלך לגיטימית) וינהל משא ומתן עם השומר בחניה ובינתיים גם לעכב (כנראה) מבקרים אחרים שעומדים בתור.
הספארי הוא מקום ענק, השומר לא מכיר את המבקרים ולא יכול להתחיל לשמור ארנקים ותעודות זהות.
אתה יכול לכתוב להם מנקודת מבט של ייעול אם יש לך הצעות בונות ואולי זה יעזור, אבל אם תכתוב בכעס כמו כאן הם יחזירו לך מכתב צונן..

שאלה אחרת, שאלת את השומר אם יש נקודה אחרת שבה אפשר לאסוף, אולי יציאה אחרת שקרובה יותר למיקום של חברי המשפחה ויכולת לחכות להם שם?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #45 

ראיתי את כותרת השרשור , הסתקרנתי וקראתי את ההודעה.

הסיפור לא מעיד כלל על "התנהלות בזויה של הספארי", אלא ההיפך. אני לא מתיחס לסגנון הדיבור של עובד הספארי כי זה לא ממש רלוונטי.
הסיפור כן מעיד על הציפיות ההזויות של הכותב. מה קשה להבין בדרישה הפשוטה וההגיונית שלהיכנס למקום נדרש כרטיס? את כל סידורי הילדים יש לתאם בהתאם לאילוץ הזה.
משה

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #46 

אפשר להסיק שזה בזוי ביחס למה שכותב האשכול ציפה או ביחס למקום אחר עם התנהלות אחרת.

יש לעובדים בארץ מן גישה כזו של:
- להתחמק מלתת את שמם הפרטי
- לקשר את הלקוח עם המנהל

כנראה דואגים לפרנסתם, למקום עבודתם או סתם מסכסוכים חריפים
אני גם כזה האמתי :roll: , עוברי אורח ומקבלי שירות מפחידים אותי ברמות, יותר מאשר נוכחות המנהל.
כי חוות דעת של עובר אורח או מקבל השרות, אם היא מגיע למנהל אז זה תסכול ונזיפה שעוברים אל העובד.
אני יודע שלא כך צריך להיות שצריך להיות יותר כנה ויותר אמיץ מול ההנהלה והלקוחות אבל החשש שזה יהיה על חשבון הביזיון האישי שלך בלתי נמנע :cry:

הוא יכול היה פשוט להגיד שהוא לא רוצה לתת לך את השם הפרטי שלו. זה המצב שהוא התחכם ולא רצה לתת לך את המידע על כך.
ד"א אני בטוח שזה עובד קבוע ואין להם מגוון עובדים (לרוב זה ככה בארגונים ובשמירה)
אבל הוא בטח עקב אחרי נוהל של הכניסה לשם.
הייתה צריך לבקש שיקשרו אותך עם ההנהלה ודרכם היית מנסה להסביר (למרות שגם זה לא תמיד ניתן, כי לפעמים דורשים מהעובד שלא יעשה זאת או שהוא בעצמו לא מוכן)

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #47 

רק אני עבדתי בתור שומר בעבר? :)
כל מי שהיה שומר יודע שהשומר, בעניין של הכניסה, היה כאן בסדר גמור. בהתחלה הייתי תמים והייתי מאמין לכל הסיפורים אבל מהר מאוד המציאות מאפסת אותך וזה הופך לעניין של לא מעניין אותי ואני לא נכנס לזה אם הסיפור אמיתי או לא כי אף פעם לא תצא מזה, יש נהלים ולא זזים מהם. סתם לדוגמה, כמה זמן זה סביר? מה היה קורה אם היה מחייב אותך אחרי חצי שעה שלא חזרת ואתה התעכבת רק בגלל שהיה פקק פנימי? חשבת על העניין שבפועל הוא לא באמת יכול לחייב אותך כי אם תתלונן על זה הוא יקבל בראש על העובדה שהכניס אותך ללא כרטיס?

לעניין של היחס, אתה צודק אבל לעומת זאת יש כאן בן-אדם שעובד שעות בחום, הרבה מאוד עבודה והרבה מאוד אנשים שיש להם בעיה וצריכים טיפול כלשהו וכמו שאתה יכול לדמיין במדינת ישראל סף העצבים הוא מאוד נמוך אז תבין שיש כאן אתגר לא קטן. אז נכון, השומר צריך לדבר יפה בכל מצב אבל בפועל זה דיי קשה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #48 

@legopart
אני בספק אם פותח השרשור היה פותח אותו (ועם הכותרת הזו) אם העיניין העיקרי הייתה סגנון הדיבור של העובד המקרי שהיה שם באותו זמן.
הנושא האמיתי זה עצם הבקשה הזו והאם צריך לצפות שתתקבל, למרות שגם הוא כתב "עדיין בגבול מה שנחשב סביר במדינה שלנו".
אגב "במדינה שלנו" זה דווקא המקום שעוד יכול להיות שיעשו למישהו את הטובה החריגה הזו. במדינות מערביות רבות, למשל ארה"ב, יסתכלו על אדם שמבקש בקשה כזו כאילו הרגע ירד מהירח.
משה

ag43 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

ag43 כתב:עד כאן התנהלות מכעיסה אבל עדיין בגבול מה שנחשב סביר במדינה שלנו.

בשלב הזה שאלתי אם מי אני מדבר (שמו) וכאן פשוט נעניתי בזלזול מוחלט. משפטים כמו "ומה השם שלך?" "למה שאענה לך" וכדו'. גם כאשר נתן את שמו אמר זאת בצורה כל כך מזלזלת שנשמע כאילו הוא המציא אותו הרגע. שאלתי במיוחד אחד מאנשי האבטחה שמסתובבים בחוץ כדי לוודא שהשם שנתן לי אמיתי.

נמאס כבר מהזלזול של נותני שירות בארץ הזו.
...
·מתוך הפוסט המקורי. אני חוזר ומדגיש שעם הבעיתיות של להכריח לקנות כרטיס במחיר מופקע רק כדי להכנס לרגע (דבר שמצאו לו פתרון ברוב המוחלט של שאר המקומות), ההתנהגות של השומר היא שהיתה בלתי מקובלת לחלוטין. יש כאן כמה מגיבים שמתעקשים להתעלם ממה שאני כותב ומדמיינים לעצמם את המניעים שלי.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #50 

moco כתב:אגב "במדינה שלנו" זה דווקא המקום שעוד יכול להיות שיעשו למישהו את הטובה החריגה הזו. במדינות מערביות רבות, למשל ארה"ב, יסתכלו על אדם שמבקש בקשה כזו כאילו הרגע ירד מהירח.
...
לא יודע היום, אבל לפני הרבה שנים הגעתי עם חבר לגן החיות הגדול בברלין
למי שלא יודע - המדינה הנחשבת "מהמסודרות" ביותר בעולם (אנחנו יודעים שגם לרעה)
הגענו שעתיים לפני הסגירה, והקופאי אמר לנו מאוחר, לא תספיקו הכל.
אמרנו לו לא נורא, נראה מה שנספיק.
אז הוא הפתיע ואמר: "OK, כנסו בחינם, לא לוקח כסף על כניסה לשעתיים"

מצד שני, נכנסנו לחנות כ- 10 דקות לפני השעה שכתוב שהחנות נסגרת.
ביקשנו לקנות משהו מסויים. לא להתחיל להסתובב בחנות.
המוכרת אמרה לנו צאו החוצה, לא מוכרת עכשיו, תבואו מחר.
לא עניין אותה שאמרנו שאנחנו לא נהיה בעיר מחר.

בארץ זה בחיים לא יכול לקרות

@ag43
שוב, על התנהלות הקופאי אפשר להתלונן, אולי אפילו בצדק.
אבל תחשוב גם עליו,
עובד בשכר מינימום, ולא כי הוא אוהב את העבודה הזו, אלא כי אין לו ברירה,
ובא אדם ומבקש ממנו לעשות משהו שאסור לו לעשות, ולא מוותר כשאומרים לו לא יכול.
מה אתה היית עושה במקומו?
מסתכן בלאבד את מקום העבודה?
כמה סבלנות יכולה להיות לו לנודניק (מבחינתו) שלא מבין מה זה לא?

נ.ב.
ברור שלא שמעתי את חלופת המילים ביניכם,
אני רק מנסה לתאר את איך הסיטואציה נראית מהצד של הקופאי,
שכמו שכבר אמרתי לך קודם, לא עבר קורס ביחסי אנוש, ואולי לא הגיב כמו שהיית מצפה שיגיב,
ואולי יישב איתך על כוס קפה להסביר לך בדיוק למה אסור לו להכניס אותך.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #51 

@ag43
את המניעים שלך איני יודע, אבל לשרשור יש חיים משלו וזה הנושא העיקרי שנידון פה ולא במקרה. איך דיבר עובד פלוני שנתקלת בו, זה לא בדיוק נושא מעניין.

אם אתה מעלה כבר את המניע שלך עצמך לשרשור אז אולי באמת תסביר אותו, כי להתלונן על עובד מקרי בשרשור בפורום ולתת לזה כותרת של "התנהלות בזויה בספארי", נראה קצת מוזר. כולנו נתקלים באנשים שמתנהגים לא הכי יפה בכל מיני מקומות ציבוריים. תתלונן על התנהגותו אצל הנהלת הספארי, ובהתאם לתגובתם, אולי תוכל לדווח על התנהלות בזויה שלהם.
משה

ag43 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

כבר כתבתי איפשהו בשרשור שאין שום אפשרות מענה אנושי בספארי מלבד להזמנות. נתנו לי כתובת מייל עלומה שלא ידוע לי אם מישהו בכלל טורח לקרוא אותה.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”