ראה סעיף 3, שזה אומר שבמרחק מסויים על גודל מסך מסויים כבר אין משמעות לתוספת רזולוציה וה-SDE מראש מינימלי.
...
אבל מרטין, סעיף 3 שלך, אומר: מרחק הגדול מ
4 מטר על מסך של 92". כלומר פעמיים רוחב המסך ומעלה, ואכן ישנם לא מעט אנשים שיושבים פחות מכך.
כאשר אני מדבר על ישיבה במרחק הגדול מ 1.5 פעמים רוחב המסך, אני מתכוון למרחק הגדול או זהה ל
3 מטר על מסך 92". זהו מרחק שרק במקרים נדירים מוצאים אנשים שיושבים קרוב ממנו.
בתור דוגמא, אני מבקש לצטט את משה (moco), אדם מן השורה, אשר התבקש לשבת במרחק *מעט* יותר קרוב מאשר 3 מטרים, ממסך 92", וזו הייתה תגובתו לאחר שנענה לבקשה:
לא נהניתי מזה. הרגשתי כמי שנתקע עם כרטיסים לשורות הראשונות. הזזתי את העיניים מצד לצד. היו סצנות של שני אנשים אחד בכל צד. כשצפיתי מהמרחק הרגיל שלי, פשוט הרגשתי יותר נוח.
...
אז נכון שיש גם אלמנט של הרגל, אבל עדיין, לפי תגובתו של משה, ניתן להבין ש 1.5 פעמים רוחב המסך זה מרחק ישיבה שכנראה לא רבים מסוגלים לשבת קרוב ממנו, בנוחות.
שוב, השאלה שלי היא כזו:
אם תקרין סרט HD איכותי תוך שימוש במקרן 1080p, פעם אחת תוך שימוש בכל הפנל, ופעם שניה תוך שימוש רק ב 1280x720 פיקסלים שלו, תוך שמירה שבשני המצבים תשאר לשבת במרחק 3 מטרים ממסך בגודל 92", כלומר יחס של 1.5 פעמים רוחב המסך, האם תראה הבדל, או לא ?.
שים לב שכאשר אתה משתמש רק ב 1280x720 פיקסלים של מקרן ה 1080p, ויושב במרחק 3 מטרים ממסך בגודל 92", אז
מבחינת SDE, זה
אקויוולנטי לישיבה במרחק פעם אחת רוחב המסך, תוך שימוש בכל פנל ה 1080, ובמצב כזה כאמור עדיין לא אמורים לראות SDE.