JizzMo כתב:@FastandFurious
·
החיתוך של הרסיבר הוא על 80 הרץ, הסאב מוקם במרכז החדר. בהשווה לזוג רמקולים רצפתיים שהיו בשימוש לפני רכישת הסנטרים (בוסטון אקוסטיק VR600 אם אני לא טועה משנת 1998), הסאונד בקולנוע ומוסיקה עם הסנטרים נשמע יותר פתוח, ואיכותי, וכמובן הרבה יותר נציל. נעון קליפש רושמים 82 הרץ, אבל זה עד למינוס 3 דצי בל, מערכת הכיול של הרסיבר בכיול אוטומתי קבעה את החיתוך על 70 הרץ! אז אני הקלתי ושיניתי ידנית ל 80 כהמלצת THX. ב YPAO כאשר אתה משנה חיתוך ידנית, הרסיבר מתקן את העקומות והמופעים שחושבו עבור החיתוך המקורי כדי לקזז את השינויים עבור החיתוך החדש שנבחר. ברור שזו עדיין לא מערכת החלומות, עם שדרוג הרסיבר והטלויזיה בעוד כשנתיים, אני מתכוון לרכוש זוג רצפתיים קדמיים ככל הנראה של קליפש יחד עם סאב של SVM ולנצל זוג סנטרים והסאב קליפש כרמקולים בחדר אחר.
...
·
גם אצלי ממערכת הכיול קבע חיתוך של 40hz לסנטר, הסנטר שלי בכלל לא עובד על תווך תדרים של 40hz, אלה מ60hz וצפונה, ועל כן אני חותך ב80hz (כרגע) שם הוא נשמע הכי טוב כרגע.
מחכה לברייק אין של הרמקול, (אני יודע שזה לא אמור לשנות הרבה ברמקול ואני גם לא מחפש את השינוי הדרסטי בכלל, זה רק יעשה לי רע) ומערכת כיול יותר טובה ברמות פרו וצפונה משם, אולי אז אחתוך ב70hz, שם מערכות הכיול מתפלות יותר טוב בתווך התחתון של הסב, ועל כן אולי חיתוך ב70hz ישמע יותר טוב. כנ"ל לגבי הקידמיים שלי שמתחילים מ45hz, וכרגע חתוכים מ80hz, (כאשר קיבלתי את הסטאפ לפני כחודש, נתתי לרמקולים לעבוד פול רנג', מפני שרציתי שכל הרמקול יעבוד בשביל הברייק אין, אגב היה שנמע מצויין כבר אז.
לגביך החיתוך אצלך, אל תתייחס למערכת הכיול תסתכל על הנתונים של הרמקולים שלך ולפי זה תבדוק אם יש הגיון בתוצאות הכיול, כי מה שקורה אצלך עכשיו זה מצב עם "חור בתווך התדרים" (ואני אישית לא מקבל כיול כזה)
למה יש לך חור? אסביר, הרמקול שלך תוכנן לעבוד מ82hz ומעלה, עריכה,
והנתון הזה מתייחס לחדר סופר סטרילי, גלומר מטופל ומוסמך, אם הסנטר שלך יורד ל90hz בתכלס, ושמת אותו על 80hz, אז כבר יש לך חור של 12hz, בקולנוע צריך חפיפה של תווך התדרים, ואתה עוד חותך ב80hz בגדול תנסה לחתוך אצלך ב90hz ותראה שהכל ישמע יותר טוב יותר משוחרר, הסב גם יעלה ויתן עבודה מ90hz ודרומה, עד כמה שהוא יודע לרדת, בכול אופן תנסה ותגיד לי מה קורה.
חייב לנסות ב90, לפחות ואפילו הייתי ממליץ גם על 100hz לנסיון והשוואות
חבל שאתה אומר לרמקול להפיק תדרים שהוא לא יודע לתת או לא יכול לתת בגלל סיבות של מיקום חלל ועוד הרבה משתנים...
זה שמערכת הכיול קבעה 70 זה לא אומר כלום, רק מראה שמערכת הכיול לא מספיק רגישה ולא מספיק הצליחה להבין ולהתמודד עם הרמקול בחדר ומשום מה קבעה חיתוך שלא קשור, המיקרופון של ימאהה פלסטיקי פשוט ולא מספיק רגיש. אולי בחדשים כלומר ב3070, יהיה מקרופון יותר רגיש, כי שם יש תיפול לבס מתדרים יותר נמוכים וזה מצריך מקרופון פי כמה וכמה יותר רגיש בשביל לתת תוצאות טובות ומדוייקות גם בתווך האמצע ומעלה..לא ר בתווך התחתון