dima_vy כתב:@uh99
·אתה צודק שמתחרים של בזק לא פרוסים כמוה, ולגבי unlimited אני אישית כבר בספק שהם עוד שנה שנתיים יהיו קיימים, כי לא נראה לי יעמדו בתנאי הרישיון שלהם בנוגע לפריסה. אבל קיימים גם ספקים בשוק הסיטונאי, ואם מישהו לא מרוצה בבזק יכול לעבור לספקים בשוק הסיטונאי. אני יודע שזה עדיין תשתית של בזק, אבל עדיין זה אפשרות של מתחרה לפחות מבחינת המחיר. הרי למרבית משתמשי האינטרנט אין דרישות מיוחדות מספקי האינטרנט כמו לחברי הפורום הזה, מרבית המשתמשים לא צורכים upload גבוה לדוגמא, בגלל זה קיימת טכנולוגיית adsl בכלל (הנחת יסוד שלה - שימוש נמוך ב-upload ושימוש גבוה ב-download).
אני חושב ששתי החברות, הוט ובזק, לא מספקות upload גבוה ללקוחות פרטיים כדי ליצור בידול מול שוק העסקי. וכל עוד אין מתחרה רציני שיעמוד מולם אנחנו נהיה תקועים.
אז אם, בתמורה לביטול ההפרדה המבנית, בזק תתחיל לספק שירות עכשיוי, כמו חיבור של סיב עד בית הלקוח, וחיבור מהירות סימטרית, אני מאמין שגם הוט יצרכו להתחיל לספק שירות כזה על תשתית שלה.
ולדעתי האישית בחוסר תחרות הזאת אשמה הוט, כי לא מוכנה להשקיע בתשתיות, ולהגיע לכל בית במדינה. אילו הייתה עושה זאת, וכן היו מכריחים אותה להכנס לשוק הסיטונאי, היינו כבר מזמן במצב אחר לגמרה. כמו כן, זה בעיה שלחברות בשוק הסיטונאי מוצע רק מוצר אחד.
לעניין של כדאיות ההשקעה בהגעה לכל בית, אתן לך דוגמא כזאת: אני גר במרכז הארץ, בבניין משותף של 60 דירות. מכיר את השכנים שלי פלוס מינוס. אם יגיע איש מכירות של חברה כלשהי ויציע חיבור של סיב אופטי, אני מאמין שירצו אני ואולי עוד אחד או שני שכנים. מקסימום שלושה. אז איזה חברה, בעלת הגיון בריא תוציא עכשיו סכום של כמה עשטת אלפי שקלים להכנת תשתית, כאש הצפי לכסות את ההוצאות האלה יהיה אולי תוך 10 שנים, וגם לא בטוח. אז יש לי שתי אפשרויות שני אקבל מוצר איכותי:
1. רגולטור יכריח בעלי תשתיות להתקדם
2. רגולטור יכריח שוק להיות תחרותי.
אבל אין שום סיכוי שחברות בעצמן יעשו את הצעד הזה, כי אין מניע כלכלי לעשות את זה
אויי, כמה כתבתי

מקווה שזה קריא ולא מבולגן מדי

...