הודעת בזק לבורסה על ביטול ההפרדה המבנית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

שליחה

@dima_vy
·
עד היום הרגולטור לא עשה שום דבר כדי לקדם נושא תשתיות קוויות מהירות ללקוחות פרטים מלבד קיום איין סופר של ועדות וצות בין משרדי

מינוי צוות בין משרדי להסרת חסמים בפריסה כלל ארצית של תשתית הסיבים האופטיים

www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/5/4085.pdf[u][i][b]
[/b][/i][/u]

הודעת מזכיר הממשלה בתום ישיבת הממשלה מיום 15 בדצמבר 2013

http://www.pmo.gov.il/MediaCenter/Secre ... 51213.aspx

אם כל הנושא תקוע כבר שנים אז מה יש לצפות מהרגולטור שיעשה את תפקדו בטובת האזרחים במקום לבעלי האנטרסים (n)(W)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

Re: "סיבים זה טוב ולא רק באוכל שלכם"

שליחה

@uh99
·בוא נהיה אופטימים לקראת השנה החדשה, אולי בכל זאת יקרה משהו טוב :)

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@dima_vy

גם אם זה יקרה זה לא יהיה באותה עוצמה שאתם חושבים אלא במסורת של בזק הרבה הצהרות ופחות מעשים נקווה שיצא לפועל :wink:

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@uh99
·כן, לפני יותר משנתיים אמר לי טכנאי בזק שבקרוב יותקן ציוד הזק בבניין, ו״בקרוב״ הזה עדיין נמשך. אבל עדיין, אולי בכל זאת יקרה משהו טוב דווקא השנה :)

ohadbar
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 150

שליחה

uh99 כתב:
...
...
אז למה אין חיבור בכל הארץ לסיבים האופטימים של בזק מעבר לניסוי :?: :roll: (W)
...
·
כי לכל חברה יש את ההעדפות שלה

ohadbar
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

dima_vy כתב:@uh99
·אתה צודק שמתחרים של בזק לא פרוסים כמוה, ולגבי unlimited אני אישית כבר בספק שהם עוד שנה שנתיים יהיו קיימים, כי לא נראה לי יעמדו בתנאי הרישיון שלהם בנוגע לפריסה. אבל קיימים גם ספקים בשוק הסיטונאי, ואם מישהו לא מרוצה בבזק יכול לעבור לספקים בשוק הסיטונאי. אני יודע שזה עדיין תשתית של בזק, אבל עדיין זה אפשרות של מתחרה לפחות מבחינת המחיר. הרי למרבית משתמשי האינטרנט אין דרישות מיוחדות מספקי האינטרנט כמו לחברי הפורום הזה, מרבית המשתמשים לא צורכים upload גבוה לדוגמא, בגלל זה קיימת טכנולוגיית adsl בכלל (הנחת יסוד שלה - שימוש נמוך ב-upload ושימוש גבוה ב-download).
אני חושב ששתי החברות, הוט ובזק, לא מספקות upload גבוה ללקוחות פרטיים כדי ליצור בידול מול שוק העסקי. וכל עוד אין מתחרה רציני שיעמוד מולם אנחנו נהיה תקועים.
אז אם, בתמורה לביטול ההפרדה המבנית, בזק תתחיל לספק שירות עכשיוי, כמו חיבור של סיב עד בית הלקוח, וחיבור מהירות סימטרית, אני מאמין שגם הוט יצרכו להתחיל לספק שירות כזה על תשתית שלה.
ולדעתי האישית בחוסר תחרות הזאת אשמה הוט, כי לא מוכנה להשקיע בתשתיות, ולהגיע לכל בית במדינה. אילו הייתה עושה זאת, וכן היו מכריחים אותה להכנס לשוק הסיטונאי, היינו כבר מזמן במצב אחר לגמרה. כמו כן, זה בעיה שלחברות בשוק הסיטונאי מוצע רק מוצר אחד.
לעניין של כדאיות ההשקעה בהגעה לכל בית, אתן לך דוגמא כזאת: אני גר במרכז הארץ, בבניין משותף של 60 דירות. מכיר את השכנים שלי פלוס מינוס. אם יגיע איש מכירות של חברה כלשהי ויציע חיבור של סיב אופטי, אני מאמין שירצו אני ואולי עוד אחד או שני שכנים. מקסימום שלושה. אז איזה חברה, בעלת הגיון בריא תוציא עכשיו סכום של כמה עשטת אלפי שקלים להכנת תשתית, כאש הצפי לכסות את ההוצאות האלה יהיה אולי תוך 10 שנים, וגם לא בטוח. אז יש לי שתי אפשרויות שני אקבל מוצר איכותי:
1. רגולטור יכריח בעלי תשתיות להתקדם
2. רגולטור יכריח שוק להיות תחרותי.
אבל אין שום סיכוי שחברות בעצמן יעשו את הצעד הזה, כי אין מניע כלכלי לעשות את זה

אויי, כמה כתבתי :) מקווה שזה קריא ולא מבולגן מדי :)
...
·
1 למה לדעתך רוב השכנים לא יעדיפו בחינם לקבל אינטרנט של סיב אופטי?
2 איזו חברת סקר קבעה שרוב הציבור לא מעוניין במהירות העלאה גבוה?
לדעתי
כיום בתחום השיתוף סרטונים באיכות טובה הרבה רוצים שזה יעלה מהר

אז איך זה יעלה מהר שהאפלוד נמוך?

ohadbar
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

uh99 כתב:@dima_vy
·
עד היום הרגולטור לא עשה שום דבר כדי לקדם נושא תשתיות קוויות מהירות ללקוחות פרטים מלבד קיום איין סופר של ועדות וצות בין משרדי

מינוי צוות בין משרדי להסרת חסמים בפריסה כלל ארצית של תשתית הסיבים האופטיים

www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/5/4085.pdf[u][i][b]
[/b][/i][/u]

הודעת מזכיר הממשלה בתום ישיבת הממשלה מיום 15 בדצמבר 2013

http://www.pmo.gov.il/MediaCenter/Secre ... 51213.aspx

אם כל הנושא תקוע כבר שנים אז מה יש לצפות מהרגולטור שיעשה את תפקדו בטובת האזרחים במקום לבעלי האנטרסים (n)(W)

...
· אחי
אתה אוכל סרטים
איפה רשום שלמדינה לא אכפת מהציבור?
תקרא פה למשל
המדינה לא רוצה לתת לבזק בקלות ביטול הפרדה
http://www.themarker.com/technation/1.3193697

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ohadbar כתב:
...
...
·
1 למה לדעתך רוב השכנים לא יעדיפו בחינם לקבל אינטרנט של סיב אופטי?
2 איזו חברת סקר קבעה שרוב הציבור לא מעוניין במהירות העלאה גבוה?
לדעתי
כיום בתחום השיתוף סרטונים באיכות טובה הרבה רוצים שזה יעלה מהר

אז איך זה יעלה מהר שהאפלוד נמוך?
...
·1. כי מרבית השכנים שלי הם אנשים מבוגרים, כאשר האינטרנט בשבילם זה במקרה הטוב ynet ושיחת סקייפ על נכדים.
2. אין לי כרגע נתון לגבי אותה חברה, אבל זאת הייתה הסיבה לפיתוח דווקא adsl, בו ל-upload מוקצה חלק קטן מרוחב הפס האפשרי. ב-vdsl לדוגמה זה כבר נתון לשינוי, וניתן כבר להגדיר גם קצבים סימטרים. אבל עדיין, מרבית הצרכנים צורכים את התוכן ולא מעלים אותו. מכאן נובעת דרישה לקצב הורדה גבוה יותר מאשר לקצב העלאה. אפילו תסתכל מסביבך, אני מאמין שרוב האנשים מסביבך צורכים יותר מאשר מעלים.
גם היום לצורך עלאת סרטונים גם באיכות גבוהה אין צורך בסיב. אם היו מספקים אפילו vdsl עם מהירות של 20-25 מס"ש זה גם היה מספיק טוב. אבל אצלינו אין גם את זה :(

ohadbar
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

dima_vy כתב:
...
...
·1. כי מרבית השכנים שלי הם אנשים מבוגרים, כאשר האינטרנט בשבילם זה במקרה הטוב ynet ושיחת סקייפ על נכדים.
2. אין לי כרגע נתון לגבי אותה חברה, אבל זאת הייתה הסיבה לפיתוח דווקא adsl, בו ל-upload מוקצה חלק קטן מרוחב הפס האפשרי. ב-vdsl לדוגמה זה כבר נתון לשינוי, וניתן כבר להגדיר גם קצבים סימטרים. אבל עדיין, מרבית הצרכנים צורכים את התוכן ולא מעלים אותו. מכאן נובעת דרישה לקצב הורדה גבוה יותר מאשר לקצב העלאה. אפילו תסתכל מסביבך, אני מאמין שרוב האנשים מסביבך צורכים יותר מאשר מעלים.
גם היום לצורך עלאת סרטונים גם באיכות גבוהה אין צורך בסיב. אם היו מספקים אפילו vdsl עם מהירות של 20-25 מס"ש זה גם היה מספיק טוב. אבל אצלינו אין גם את זה :(
...
· סליחה אחי

מה שחשוב פה זה לא כמה פעמים משתמשים באפלוד אלא כשצריך אותו
אז כמה זמן צריך לאבד עד שהעלאה מסתיימת
בזמן הזה גם המהירות הורדה נחלשת כי זה על אותו קו
וזה איבוד זמן של שעות במיוחד שזאת העלאה של קובץ גדול או שידור באיכות מאוד גבוה
זה מאוד קשה ככה לגלוש באינטרנט

מבין אחי?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ohadbar כתב:
...
...
· סליחה אחי

מה שחשוב פה זה לא כמה פעמים משתמשים באפלוד אלא כשצריך אותו
אז כמה זמן צריך לאבד עד שהעלאה מסתיימת
בזמן הזה גם המהירות הורדה נחלשת כי זה על אותו קו
וזה איבוד זמן של שעות במיוחד שזאת העלאה של קובץ גדול או שידור באיכות מאוד גבוה
זה מאוד קשה ככה לגלוש באינטרנט

מבין אחי?
...
·אני יודע בדיוק למה אתה מתכוון ומבין אותך. פשוט אם תשים את העצמך במקום מפעיל תקשורת, אתה תראה שאנשים כמוך וגמוני הם מיועט כל כך קטן, שנורא קשה להוציא סכומי עתק בשביל לרצות מיועט כזה קטן. זאת הבעיה. ברגע שנושא התשתיות הופך להיות עדפה לאומית, אז דגשים משתנים, ולספקי תקשורת יש טעם להתאמץ ולהשקיע. גם מקרה של הפרדה המבנית של בזק, בזק תוכל לחסוך כסף גם אחרי הוצאה על פריסה של סיבים

nerya40
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221

שליחה

הסיבה שאין מהירות העלאה גבוהה זה לא מפני שהטכנולוגיה לא מספיק מתקדמת או בגלל שאין לנו סיבים אופטיים.
אם רוצים כבר היום ניתן לספק גם מהירות של 100 מגה העלאה.
הסיבה היחידה שלא נותנים מהירות העלאה גבוהה היא מפני שלקוחות עסקיים צריכים את זה הרבה יותר מלקוחות פרטיים וניתן לסחוט אותם בתשלום חודשי מאוד גבוה.
מדובר במשאבת כספים עבור חברות התשתית ואין כרגע סיבה שהם יעלו את מהירות ההעלאה גם אם יהיה סיבים אופטיים בכל המדינה.

ואגב, dima_vy, מהירות העלאה חשובה היום יותר מתמיד. הדור של היום רק משתף הכל באינטרנט, תמונות, סרטונים וכו' גם במחשב וגם דרך הסמארטפון.
וזה מבלי להתחיל לציין את ההתקדמות של כל עולם הענן

ohadbar
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

dima_vy כתב:
...
...
·אני יודע בדיוק למה אתה מתכוון ומבין אותך. פשוט אם תשים את העצמך במקום מפעיל תקשורת, אתה תראה שאנשים כמוך וגמוני הם מיועט כל כך קטן, שנורא קשה להוציא סכומי עתק בשביל לרצות מיועט כזה קטן. זאת הבעיה. ברגע שנושא התשתיות הופך להיות עדפה לאומית, אז דגשים משתנים, ולספקי תקשורת יש טעם להתאמץ ולהשקיע. גם מקרה של הפרדה המבנית של בזק, בזק תוכל לחסוך כסף גם אחרי הוצאה על פריסה של סיבים
...
·
רק לחסוך אחי?
המדינה רוצה לתת לבזק עוד מיליונים
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001169926

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ohadbar כתב:
...
...
·
רק לחסוך אחי?
המדינה רוצה לתת לבזק עוד מיליונים
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001169926
...
·לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי שבזק תוכל לחסוך, זה כסף שכרגע בזק מוציאה על מסים, ואם תבוטל הפרדה מבנית היא תחסוך את זה. מדינה לא נותנת את הכסף, אלא מדינה תרוויח פחות מבזק. זה הכל תלוי באיך מסתכלים על הנושא. תמיד יש שני צדדים למטבע.
הנקודה היא שכרגע קבוצת בזק משלמת מסים יותר מפעם אחת, ובמקום להשקיע בתשתיות היא משקיעה במסים.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@dima_vy
" ביטול ההפרדה בבזק יכול לשפר את השירות שאתם מקבלים ולחסוך לכם 1,000 שקל בשנה.".. בטח :lol:
רק בעלי השליטה יהנו מזה לא הצרכנים בטח לא המדינה .. (n)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

uh99 כתב:@dima_vy
" ביטול ההפרדה בבזק יכול לשפר את השירות שאתם מקבלים ולחסוך לכם 1,000 שקל בשנה.".. בטח :lol:
רק בעלי השליטה יהנו מזה לא הצרכנים בטח לא המדינה .. (n)
...
·כן, במדינה שלנו זה בדיוק הנקודה - זה יחסוך 1000 ש"ח בשנה פר מנוי לבעלי החברה... וזה אחרי שאר החסכון שיושקע בתשתיות שיחסכו לבעלי לחברה עוד כסף. על הורדת מחיר לא נראה לי שיש מה לבנות....

לגבי שיפור בשירות - אולי כן, כי בפועל מה שאמור להיות זה שהשירות ינתן על ידי מוקד אחד בכל מגוון השירותים שבזק מספקת, ז"א טלפוניה קווית, אינטרנט, סלולר וטלויזיה

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@dima_vy

אם יהיה איחוד בכל החברות התקשורת לא רק לבזק ואז יהיה תחרות אמיתית ולא מה שנכתב ע"י מנכ"ל בזק הנוכחית וקודמה ...

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

dima_vy כתב:
...
...
·כן, במדינה שלנו זה בדיוק הנקודה - זה יחסוך 1000 ש"ח בשנה פר מנוי לבעלי החברה... וזה אחרי שאר החסכון שיושקע בתשתיות שיחסכו לבעלי לחברה עוד כסף. על הורדת מחיר לא נראה לי שיש מה לבנות....

לגבי שיפור בשירות - אולי כן, כי בפועל מה שאמור להיות זה שהשירות ינתן על ידי מוקד אחד בכל מגוון השירותים שבזק מספקת, ז"א טלפוניה קווית, אינטרנט, סלולר וטלויזיה
...
·האמת בזק מעדיפה לתת דיבידנדים מאשר להשקיע בתשתית

קבוצת בזק מדווחת על תוצאות כספיות לרבעון השלישי 2016

https://www.bezeq.co.il/gallerypress/23_11_2016/[i]

[/i]

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

uh99 כתב:
...
...
·האמת בזק מעדיפה לתת דיבידנדים מאשר להשקיע בתשתית

קבוצת בזק מדווחת על תוצאות כספיות לרבעון השלישי 2016

https://www.bezeq.co.il/gallerypress/23_11_2016/[i]

[/i]
...
·כן... מה אני אגיד לך... אגב, מעניין מה קורה עם הוט? אותם לא מכריחים לשתף תשתיות בשוק הסיטונאי, מוותרים על פריסה בכל הארץ, אין להם חלוקה מבנית של חברה, והם יכולים לשווק חבילות משולבות טלויזיה ואינטרנט...

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

dima_vy כתב:
...
...
·כן... מה אני אגיד לך... אגב, מעניין מה קורה עם הוט? אותם לא מכריחים לשתף תשתיות בשוק הסיטונאי, מוותרים על פריסה בכל הארץ, אין להם חלוקה מבנית של חברה, והם יכולים לשווק חבילות משולבות טלויזיה ואינטרנט...
...
·גם הוט תיהיה חייבת בפריסה כמו בזק ולא יעזור להוט התרגיל עם המיני הפייבר החדש על תשתית בזק כי הוט חייבת לתת שירות במלא בכל הארץ ...:arrow:

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

uh99 כתב:
...
...
·גם הוט תיהיה חייבת בפריסה כמו בזק ולא יעזור להוט התרגיל עם המיני הפייבר החדש על תשתית בזק כי הוט חייבת לתת שירות במלא בכל הארץ ...:arrow:
...
·ומה עם שוק הסיטונאי? למה הם מציליחים לא להכנס לזה? הרי היו נכנסים לשוק הסיטונאי, החברות קטנות היו יכולות לתת שירות על תשתית הוט באזורים, בהם בזק לא מצליחה או לא רוצה לתת שירות מהיר... כך התחרות הייתה עולה שלב, וזה כבר באמת לטובת הצרכן. כמה אנשים בפורום היו תקועים עם מחירים של הוט, כי לא יכולים או לא רוצים לעבור לתשתית של בזק, אבל אין שוק סיטונאי על תשתית של הוט

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”