האם יש פה מישהו שרכש OLED והוא ל--א מרוצה?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
nimee
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #41 

לידיעתך, לגבי צבירה - המסך הרבה פחות רגיש מהפלזמה שלי. בפלזמה יש סימני צבירה על בסיס קבוע (בעיקר מבאנרים של ערוצים), וב- OLED עד כה לא ראיתי ולו רמז לצבירה (לא כל שכן צריבה) בשום סיטואציה (ייתכן שצבירה אינה רלוונטית ל- OLED). אם אתה עובד עם תוכן סטטי בצורה ראדיקאלית אני חושב שיש סיכוי סביר שטכנולוגיית OLED לא תתאים לצרכים שלך בשנים הקרובות, בגלל האפשרות לצריבה.

בכל אופן, לאחר זמן ממושך יחסית עם המסך, הדבר היחיד ש"מפריע" לי אישית מבחינת איכות התמונה הוא שנראה לי שהצבעים לא מדוייקים באותה רמת דיוק כמו הפלזמה. כלומר, הצבעים בהחלט נראים מצויינים, אבל התחושה שלי שבפלזמה הכיול טוב יותר, וזאת על ידי כיול בסיסי של כל אחד מהמסכים על פי המלצות ברשת + כיוונון קל על בסיס טעם אישי. אני מאוד סקרן לבחון את המסכים side-by-side, אבל מאחר ששניהם תלויים בחדרים שונים לא נראה לי שיתאפשר בזמן הקרוב.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #42 

nimee כתב:לידיעתך, לגבי צבירה - המסך הרבה פחות רגיש מהפלזמה שלי. בפלזמה יש סימני צבירה על בסיס קבוע (בעיקר מבאנרים של ערוצים), וב- OLED עד כה לא ראיתי ולו רמז לצבירה (לא כל שכן צריבה) בשום סיטואציה (ייתכן שצבירה אינה רלוונטית ל- OLED). אם אתה עובד עם תוכן סטטי בצורה ראדיקאלית אני חושב שיש סיכוי סביר שטכנולוגיית OLED לא תתאים לצרכים שלך בשנים הקרובות, בגלל האפשרות לצריבה.

בכל אופן, לאחר זמן ממושך יחסית עם המסך, הדבר היחיד ש"מפריע" לי אישית מבחינת איכות התמונה הוא שנראה לי שהצבעים לא מדוייקים באותה רמת דיוק כמו הפלזמה. כלומר, הצבעים בהחלט נראים מצויינים, אבל התחושה שלי שבפלזמה הכיול טוב יותר, וזאת על ידי כיול בסיסי של כל אחד מהמסכים על פי המלצות ברשת + כיוונון קל על בסיס טעם אישי. אני מאוד סקרן לבחון את המסכים side-by-side, אבל מאחר ששניהם תלויים בחדרים שונים לא נראה לי שיתאפשר בזמן הקרוב.
...
כן, רוב השימוש שלי הוא מחשב (שמפעיל קודי וכו')
לכן הרבה משעות המסך שלי הם בעצם דסקטופ סטטי ממתין לשימוש, אם אני אקנה את הB6 אני אצטרך לשים לי תזכורות כל הזמן לכבות את המסך, לשים שומר מסך ולהיות בלחץ מזה, שוב אם 10,000 לא היה מתיחת תקציב אז יאללה, ננסה את זה למה לא, אבל כרגע זה סכום קצת גדול בשבילי ובשביל הלחץ הזה.

לגבי הכיול side by side, בעבר כל פעם כשהייתי מחליף מסך והיה נראה לי שהחדש נראה פחות טוב הייתי שם את 2 הטלווזיות אחת ליד השניה ועושה סשן של כיולים עם שר הטבעות (:

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #43 

@Evil-u
·גם אם קודי מופעל שעות לא קורה כלום וגם דסקטופ המסך פשוט מחשיך את עצמו אחרי קצת זמן בלי שימוש

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #44 

Eliran15 כתב:@Evil-u
·גם אם קודי מופעל שעות לא קורה כלום וגם דסקטופ המסך פשוט מחשיך את עצמו אחרי קצת זמן בלי שימוש
...
·טוב לדעת(Y)

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”