שירות מחפיר ב KSP

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #41 

@arotman
מה הקשר לעויינות וחשדנות?
מדובר בעסקת מכירה פשוטה.
משלם, לוקח מוצר וזהו.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #42 

sufgi כתב:@arotman
מה הקשר לעויינות וחשדנות?
מדובר בעסקת מכירה פשוטה.
משלם, לוקח מוצר וזהו.
...
איציק הכל בסדר קח את הדברים בקלות :-)
המוכר רב עם חברה שלו בבוקר איחר לאוטובוס ולא אכל כלום והחליט לשגע לקוח...
במקרה הזה אותך.

בגדול עסקאות של עד 5000 ש"ח לפני מע"מ לא חייבים לדווח פרטים לרשות המיסים אלא שורת מכירה כללית לאותו היום.
ככל הנראה לא רלוונתי ל KSP
http://www.cpas.co.il/Article.aspx?Arti ... D7%A8+2012

למרות זאת בתור עצמאי יועץ המס שלי הנחה אותי שאין כזה דבר לקוח מזדמן במקרה שלי למרות שלא מגרד מחזורים כאלה .הכל נובע מדרישה של רשות המיסים עסקים מעל מחזור עסקאות של 2.5 מיליון ש"ח בשנה כמדומני לדווח באופן מקוון את כל פרטי העסקאות כולל ת"ז או הע"מ של הלקוח בפורמט הנקרא PCN874 המטרה של הנושא היא להצליב מידע ממקורות שונים ולהעלות על העלמות מס והלבנת הון.
https://taxes.gov.il/about/publicannoun ... 116_1.aspx
ו ראה עמוד 4 סעיף 2 ועמוד 5 סעיף 8 (התייחסות במיוחד לעסקים ולא לאזרחים)
https://taxes.gov.il/vat/documents/divu ... ov2012.pdf

כנראה שמישבו ב KSP רוצה ליהיות יותר צדיק מצדיק או לחילופין לאגור נתוני לקוחות...

uv2u
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #43 

b2k כתב:לא מבין את התלונה.
זה הנהלים של הרשת.
רוצה תקנה לא רוצה אל תקנה.
גם מחסני חשמל, אייבורי ועוד 15000 עסקים עובדים ככה.
וככה עובדת המערכת הנהלת החשבון שלהם וניהול המלאי.
מסתמכים על הנתונים שמספקת המערכת הממוחשבת.
אין שם קופה קטנה. יאללה תקתק 50 שקל ותביא עודף כמו בפלאפל...

בלי לפתוח כרטיס הם לא יכולים למכור.

מה אתה רוצה מהמוכר? מבצע את הנהלים במקום שהוא עובד.
...
+ 1

זו זכותו החוקית של המוכר לדרוש את פרטי הלקוח לצורך הפקת חשבונית מס (שם וכתובת מלאה).

מעבר לאמור, בעתיד הלא רחוק השימוש במזומן יעלם מהעולם כמעט לחלוטין וכל העסקאות יהיו אשראיות ויחיבו מתן פרטים מזהים...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #44 

ziv_r כתב:ברור שזה נשמע מוזר לאמת את פרטי הטלפון, אבל בזמן ההמתנה, האם המוכר אימת גם את הטלפון של כל אלו שלפניו? האם יכול להיות שמשהו בהתנהגות של פותח השרשור גרם לו לחשוד? לא לשכוח שאנחנו שמענו רק צד אחד של הסיפור.
...
·
זיו, הפכת פה את היוצרות.

מהסיפור די ברור למה הוא חשד שהמספר אינו נכון, הרי אמר בהתחלה "תרשום סתם מספר".
אבל מה זה משנה למה הוא חשד?
העיניין הוא עצם הדרישה מלכתחילה, ועצם זה שלעובד היה חשוב שזה יהיה מספר טלפון נכון.
בהתנהלות נורמלית, גם אם התעורר חשד בליבו לגבי נכונות המספר, זה היה צריך להישאר בליבו.

אני די משוכנע שזה סתם טמטום של העובד כי זה מזכיר לי מקרה מתחנת דלק.
מכירים את זה ששואלים אתכם מה מספר הרכב לחשבונית דלק או שצריכים להקליד בשירות עצמי?
אין שום חובה כללית לרשום את זה והדבר נעשה רק כשירות למתדלקים שכן צריכים לרשום את זה, כי מי שמקבל החזר הוצאות נסיעה על רכב מעסיק לרוב כן צריך את זה, וגם מי שבשבילו מדובר בהוצאה מוכרת. אני לרוב מקליד 7 ספרות אקראיות.
אז פעם שילמתי בקופה והבחור ביקש מספר. אמרתי לו שאיני זוכר ושירשום סתם משהו. הוא הכריח אותי לצאת חזרה למשאבה לראות מה מספר המכונית כי "הוא חייב".
משה

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #45 

חלק מהתגובות כאן לא ברורות לי.
ראשית כל גם אני נמנע מכל רכישה בKSP למרות היתרון העצום שלהם בכמות המלאי שהם מחזיקים בסניפים, השירות שלהם הוא קטסטרופלי ברמות שמעולם לא נתקלתי בהן בכל עסק ישראלי אחר.

אני עובד ברשת שהמערכת שלה בנויה בצורה כזו שכל כולה מבוססת על מס' ת.ז./ע.מ./ח.פ. של הלקוח, המדיניות היא שמבקשים מכל לקוח ת.ז., שם, טלפון ובמידת הצורך גם כתובת. השיקול כאן הוא לא רק אחריות ללקוח שלא ישמור את החשבונית אלא גם מה לעשות במקרה של ביטול/החזרת מוצר ומכאן נובעת המדיניות, אין שום שימוש מכל סוג שהוא בפרטי הלקוח.
יחד עם זאת אם יכנס לקוח אקראי לחנות, ישלם במזומן ואספקת המוצר מתבצעת במקום אף אחד לא יחייב אותו למסור פרטים שהוא לא רוצה - בדיוק בשביל זה יש אפשרות של 'לקוח מזדמן'.
ולצורך ההבהרה, מנגד גם יכול להיות מצב של לקוח שמשלם באשראי, מציג ת.ז. ובכל זאת מסרב שיקחו את פרטיו לא ימכרו לו את המוצר, פשוט מאד.

ונחזור לעניין הדיון, המוכר חשד או לא חשד או חשש או פחד או לא יודע מה - הלקוח משלם במזומן!!! אין כאן עוקץ, אין הונאה, אין הובלה והתקנה ואם הלקוח לא רוצה לתת פרטים אז הוא לא חייב. הדבר היחיד שהמוכר היה צריך לעשות במידה והיה לו חשד כלשהו זה לבדוק את מקוריות השטר, זה הכל.

pooptits
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #46 

@sufgi איציק,
פעלת בדיוק כפי שאני ורבים אחרים היו פועלים!!
דווקא התגובות של חלק קטן מהחברים כאן נראית לי לא מובנת - למה שלקוח יצטרך להרגיש לא בנוח או יצטרך לבדות פרטים ברכישה במזומן.

הסיבה ש KSP דורשים פרטים לא קשורה כלל לאחריות אלא לסעיף הבא (הלקוח מתוך התקנון - לינק )
KSP לא תמכור ולא תספק שירות למי שפגע במי מעובדיה, מתקניה או שמע הטוב, וכן שומרת לעצמה את הזכות לסרב למכור או לספק שירות עפ"י שיקול דעתה וריאות עיניה והכל בכפוף להוראות כל דין.
...
הם כנראה מתייגים ומסמנים לקוחות שהביעו ביקורת כלפי החברה - כנראה שיש להם מעיין רשימה שחורה של לקוחות שעזרו אומץ והעזו להביע כלפיהם ביקורת באופן גלוי ברחבי הרשת.

למזלי - אין לי היסטוריה איתם ובכל זאת הרגשתי מאוד לא בנוח כשבזמנו באתי לרכוש סוללות AA נטענות באיזה 30 שקל במזומן. המוכר עשה לי תחקיר ביטחוני כולל טלפון+כתובת+מספר ת"ז - כך לפחות התבקשתי כשרכשתי לפני כשנתיים.
להבנתי התניית מסירת מספר ת"ז כתנאי למכירה (במזומן להבדיל מאשראי) אינה חוקית - לכל אחד שמורה הזכות לפרטיות.
מקווה שיום אחד יתקלו בעו"ד עם עמוד שדרה אשר ישים קץ לתופעה הזו (אולי תביעה ייצוגית).

אגב, מאז לא התקרבתי אליהם- לאחרונה יש לי ניסיון טוב יותר דווקא מול רשת אייבורי (שבעבר הייתה ידועה לשימצה). החליפו לי במקום HD נייד לאחר חודש - בלי מעבדה ובלי המתנה.

.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #47 

...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”