המלצה לשדרוג רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7663

שליחה

Zachn כתב:אז בוא נשאל את זה אחרת, באיזה רסיבר יש מערכת כיול רצינית יותר בלבל שאני מחפש?
...

אין לך דרך לדעת איזה מערכת כיול תהיה טובה יותר במקרה שלך, זה תלוי בחלל ובציוד אצלך. לכל סוג כיול יש את אלה שאוהבים או שלא. זה הדבר האחרון שצריך להיות ברשימה שלך כשאתה משווה בין דגמים.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538

שליחה

כן לא יודע באמת איך הדיון נגרר לזה... בכל מקרה. לעניינינו, כנראה אמתין לבלאק פריידיי לראות מה יהיה הדיל על ה X3300. עדיין הייתי שמח לשמוע מכם איך אתם חושבים שהוא משתווה ל RX-A760.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7663

שליחה

Zachn כתב: בכל מקרה עניין הנציגות שהתכוונתי אליו היה שאנשים בארץ לא מרבים לקנות רסיברים של סוני אלא ימאהה, דנון אונקיו וכו...
...
לא בטוח שרק בארץ.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי

שליחה

Zachn כתב:כן לא יודע באמת איך הדיון נגרר לזה... בכל מקרה. לעניינינו, כנראה אמתין לבלאק פריידיי לראות מה יהיה הדיל על ה X3300. עדיין הייתי שמח לשמוע מכם איך אתם חושבים שהוא משתווה ל RX-A760.
...
·גם אני מחכה לבלאק פריידי בשביל הדנון. תעדכן אם אתה נתקל בדיל מעניין

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

הסוני מדהימים בסאונד. לוקחים את הדנון, לדעתי, בכל הקשור לסאונד, בין עם זה דו או רב ערוצי ואני אומר את לאחר השוואה ישירה. אבל יכולת הקישוריות שלהם, היכולת לתקשר עם מכשירים אחרים, האפשריות (למרות שהתפריט הכי נוח ויפה מכולם), האפלקציות ובעצם כל דבר שלא קשור לסאונד הוא ברמה מאוד נמוכה. כך זה כשיש לך צוות פיתוח מאוד קטן מורכב מאנשים במתמחים בסאנד ולא בתכנון אפלקציות. אז אם אתה לא צריך את כל הדברים הללו ואת התמיכה בפורמטים החדשים, הסוני נהדר וגם מתומחר די טוב, בחו"ל.
המערכת כיול שלו עושה עבודה טוב עם כי די פשוטה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

עם כל הכבוד לסוני.. ויש כבוד...
הפורמטים החדשים הם קפיצת מדרגה בסראונד סאונד.
כל מי שאומר שזה גימיק פשוט לא יודע ו/או לא מבין מה המשמעות, גם כשאין רמקולים בתקרה.
תמיכה בהם תאפשר לשמוע סרטים רבים שיצאו, יוצאים ויצאו כשהם מקודדים באטמוס ו dts-x.
מלבד זה, כל רסיבר עם תמיכה ב dts-x מכיל גם את ה dsp הטוב ביותר שיש בנמצא כרגע לכל פס קול והוא dts neural.
רק זה בפני עצמו מצדיק לדעתי פסילה של כל רסיבר טוב ככל שיהיה שנעדר תמיכה בפורמטי הסאונד החדשים.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה, אבל ממה שהבנתי הרסיבר לא יפענח Atmos או DTS-X במידה ואין רמקולים תואמים שמחוברים אליו? אני כרגע עם 5.1 סנטדרטי, אני אוכל לשמוע את הפורמטים האלה בלי רמקולים נוספים מחוברים?

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757

שליחה

Zachn כתב:תודה, אבל ממה שהבנתי הרסיבר לא יפענח Atmos או DTS-X במידה ואין רמקולים תואמים שמחוברים אליו? אני כרגע עם 5.1 סנטדרטי, אני אוכל לשמוע את הפורמטים האלה בלי רמקולים נוספים מחוברים?
...
·
אין מגבלה על DTS X, הוא ממפה את הפס קול על הרמקולים הקיימים, אצלי מנגן יפה על 5.1
לגבי ATMOS, בשביל לקבל אותו צריך רמקולי גובה, אבל פס קול שמקודד ב-ATMOS ינגן כ- DD True HD

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקיי שינית פה את כל התמונה לא ידעתי את זה... תודה

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

Zachn,

אל תרוץ אחרי פורמטים חדשים ומשונים, "תרוץ" אחרי סאונד.

אחרי שסיימת לטפל בבמה הקדמית שלך, בסאב שלך, באקוסטיקה שלך (או תוכנות כיול כאלה ואחרות), אז תתחיל להתעסק בכל מיני פורמטים שדורשים ממך רמקולים בזויות שונות ומשונות, שזה שם אחר ל: אפקטים.

תרוץ אחרי הסאונד ולא אחרי הגימיק השיווקי שמתהדר בכל מיני ביטים ודגימות שונות ומשונות שגם סטיב אוסטין היה מתקשה לשמוע.

אנשים רצים ומתעסקים ברמקולים מהתקרה כדי לשמוע איזה אפקט ובשביל זה משדרגים רסיברים וקונים רמקולים, כאשר יש להם יםםםם של הידהודים, במה קדמית בינונית (במקרה הטוב) ו- vocal שקשה מאוד להבנה.

זו דעתי ואני (ככל הנראה) במיעוט.

רן
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 08/11/2016 15:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

Couldn't say it better

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

RanMoyal כתב:Zachn,

אל תרוץ אחרי פורמטים חדשים ומשונים, "תרוץ" אחרי סאונד.

אחרי שסיימת לטפל בבמה הקדמית שלך, בסאב שלך, באקוסטיקה שלך (או תוכנות כיול כאלה ואחרות), אז תתחיל להתעסק בכל מיני פורמטים שדורשים ממך רמקולים בזויות שונות ומשונות, שזה שם אחר ל: אפקטים.

תרוץ אחרי הסאונד ולא אחרי הגימיק השיווקי שמתהדר בכל מיני ביטים ודגימות שונות ומשונות שגם סטיב אוסטין היה מתקשה לשמוע.

אנשים רצים ומתעסקים ברמקולים מהתקרה לשמוע איזה אפקט ובשביל זה משדרגים רסיברים וקונים רמקולים, כאשר יש להם יםםםם של הידהודים, במה קדמית בינונית (במקרה הטוב) ו- vocal שקשה מאוד להבנה.

זו דעתי ואני (ככל הנראה) במיעוט.

רן
...
·אכן במיעוט. אבל לא לבד (Y)
אנשים קונים מערכות ב20-30K, שמים אותן בסלון הישראלי הטיפוסי ומתבאסים על הסאונד, כי זה "לא כמו שהיה בחנות". אם הם רק היו יודעים כמה כסף החנות ההיא שמה על אקוסטיקה אולי הם היו משנים את הגישה ועושים משהו בנידון. מצד שני, הרבה יותר פשוט לקנות רסיבר חדש עם מערכת "כיול" שתפתור להם את כל הבעיות...חבל שזה לא קורה בפועל ולרוב המערכות הללו רק הורסות.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

חברים שיגעתם אותי לגמרי אין לי מושג מה לקנות חחח. תעשו לי סדר, אני לא מתכוון להשקיע באקוסטיקה כי אני בדירה שכורה, אני לא מתכנן להוסיף רמקולים עיליים אבל אם DTS-X משפר את איכות הסאונד גם ב-5.1 אז זה משהו ששווה לשקול. הסוני הכי קורץ לי כרגע מבחינת מחיר ואיכות סאונד ששמעתי עליו אבל אני לא רוצה להפסיד משהו. אני לא קונה רסיבר כל שנה וגם לא שנתיים אז אני באמת רוצה לדעת שמה שאני קונה ישאר איתי לאורך זמן.

כרגע מתלבט קשות בין STR-DN1070 ו-Denon X3300. שניהם נכנסים לי בתקציב, ה RX-A760 אומר תוספת מכובדת

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Bugy,

ישנן מערכות שהורסות , או שהן פשוט מאוד בינוניות בהשוואה לאחרות, אבל קיימות מערכות שעשות פלאים ושימוש במערכת כזו, בכל הקשור לתרומה של סאונד , שקול (שוב, לדעתי) להחלפה של 200 רסיברים ותלייה של 100 רמקולים מהתקרה ועוד שנים מהרצפה.

בכלל, כל הסיפור הזה הפך להיות מגוחך בעיני.

אנשים מקשיבים לסרט ואומרים..."אההה ...ברור שזה נשמע מעולה... הרי מדובר בקובץ XYZ בשונה מקובץ ABC...."
הם רק שכחו שמדובר במיקס שונה, שהוא לעיתים אגרסיבי יותר ו/או שם דגש במקומות שונים.

אין שום אפשרות בעולם להקשיב לפס קול של סרט ולקבוע האם מדובר בדולבי דיגיטל או במאסטר או ב- DTS X.
כל זאת בניגוד לצפייה בקובץ וידאו לדוגמא, שם ההבדלים יהיו ברורים הרבה יותר.

אנשי הקולנוע הביתי שהיו עסוקים בלצחוק על אנשי "ההבדלים האדירים בכבלים" ואנשי "החובה שיהיה חשמל נקי ומזוקק", הפכו להיות אותם אנשים, רק שאת הכבלים והחשמל החליפו כל מיני שמות תואר שיווקיים אחרים שאוזן אנושית לא מסוגלת להבחין בינם לבין דברים אחרים.

הבסיס של הדברים שבאמת משפיעים על הסאונד נשכחו.

רן

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757

שליחה

אני לא רואה סטירה בין זה שכל המערכת צריכה להיות מותאמת, מכויילת והשמע צריך להיות טוב לזה שקשקונים רסיבר חדש בשנת 2016 - רצוי שיתמוך בכל הפורמטים הקיימים.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אין סתירה. ברור שאין סתירה.
ופורמטים חדשים זה אחלה באחלה.

הטיעון הוא שונה:

השידרוג לפורמטים החדשים ו/או לרכישה של רמקולי אפקט, צריך להיות לאחר טיפול בתחומי הבסיס.
זה הטיעון.

לבסיס, קרי :רמקולים קדמיים, סאב, ואקוסטיקה, יהיה משקל/אפקט לאין שיעור גדול יותר על הסאונד, מפורמט חדש כזה או אחר.

רן

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Zachn כתב:חברים שיגעתם אותי לגמרי אין לי מושג מה לקנות חחח. תעשו לי סדר, אני לא מתכוון להשקיע באקוסטיקה כי אני בדירה שכורה, אני לא מתכנן להוסיף רמקולים עיליים אבל אם DTS-X משפר את איכות הסאונד גם ב-5.1 אז זה משהו ששווה לשקול. הסוני הכי קורץ לי כרגע מבחינת מחיר ואיכות סאונד ששמעתי עליו אבל אני לא רוצה להפסיד משהו. אני לא קונה רסיבר כל שנה וגם לא שנתיים אז אני באמת רוצה לדעת שמה שאני קונה ישאר איתי לאורך זמן.

כרגע מתלבט קשות בין STR-DN1070 ו-Denon X3300. שניהם נכנסים לי בתקציב, ה RX-A760 אומר תוספת מכובדת
...
·חחחח...רגע, רציתה תשובה פשוטה ושיריה לשאלה שלך? אין פה דבר כזה. וזה טוב, זה כל "הקטע" של הפורום, לתת לך זווית מחשבתית שלא היתה מוצא לבד. קיבלת המון מידע וכמה דעות ועכשיו זה תורך להחליט. כי הרי אנחנו לא ממש יודעים מה חשוב לך יותר ומה פחות, איך אתה מקשיב, מה אתה אוהב. לדעתי, איכות סאונד חשובה יותר מיכולת לקודד פורמט שגם כך כרגע כמעט ולא נגיש. וגם בעוד שנה הוא יהיה במקרה הטוב בחלק מהסרטים. אבל זה לא חשוב, כמה הפורמט תפס, אלה מה התרומה הגדולה יותר: איך נשמעים הפורמטים החדשים ברסיבר של דנון מול הפורמטים ה"ישנים" בסוני. ואת זה אף אחד לא יכול להגיד לך כי בשביל זה צריך לעשות השווא ישירה שלא נעשה לעולם.
לדעתי, אם כל מה שאתה רוצה זה סאונד טוב, נקי, חזק, דינמי ועם אופי חם, הסוני הוא הרסיבר. אם אתה רוצה תמיכה מלא לכל מה שיש כיום, למרות שזה לא בדיוק נכון כי יש דברים שגם לדנון עדיין אין, אבל האופי סאונד פחות חשוב לך (לדעתי הדנן די ניטרלי ושקוף), ואתה רוצה ראש שקט לשלוש פלוס שנים, הדנון הוא בחירה מעולה.
אין פה בחירה שגויה, כמו לבחור טעם גלידה, הכל טוב וקר ואתה לא תתאכזב מאף אחד מהם.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

RanMoyal כתב:Bugy,

ישנן מערכות שהורסות , או שהן פשוט מאוד בינוניות בהשוואה לאחרות, אבל קיימות מערכות שעשות פלאים ושימוש במערכת כזו, בכל הקשור לתרומה של סאונד , שקול (שוב, לדעתי) להחלפה של 200 רסיברים ותלייה של 100 רמקולים מהתקרה ועוד שנים מהרצפה.

בכלל, כל הסיפור הזה הפך להיות מגוחך בעיני.

אנשים מקשיבים לסרט ואומרים..."אההה ...ברור שזה נשמע מעולה... הרי מדובר בקובץ XYZ בשונה מקובץ ABC...."
הם רק שכחו שמדובר במיקס שונה, שהוא לעיתים אגרסיבי יותר ו/או שם דגש במקומות שונים.

אין שום אפשרות בעולם להקשיב לפס קול של סרט ולקבוע האם מדובר בדולבי דיגיטל או במאסטר או ב- DTS X.
כל זאת בניגוד לצפייה בקובץ וידאו לדוגמא, שם ההבדלים יהיו ברורים הרבה יותר.

אנשי הקולנוע הביתי שהיו עסוקים בלצחוק על אנשי "ההבדלים האדירים בכבלים" ואנשי "החובה שיהיה חשמל נקי ומזוקק", הפכו להיות אותם אנשים, רק שאת הכבלים והחשמל החליפו כל מיני שמות תואר שיווקיים אחרים שאוזן אנושית לא מסוגלת להבחין בינם לבין דברים אחרים.

הבסיס של הדברים שבאמת משפיעים על הסאונד נשכחו.

רן
...
·אני רק שאלה: איזה מערכת כיול בדיוק, תומכת בכיול של מערכת ATMOS?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כל מערכות הכיול של 2016 תומכות באטמוס, למרות שתמיכה או אי תמיכה בהם לא מעניינת במיוחד בכל הקשור לאקוסטיקה.

הבעיות האקוסטיות לא נמצאות ברמקולים של אטמוס , שתפקידם לטפל בסוג מסוים של אפקט.

רן

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

RanMoyal כתב:כל מערכות הכיול של 2016 תומכות באטמוס, למרות שתמיכה או אי תמיכה בהם לא מעניינת במיוחד בכל הקשור לאקוסטיקה.

הבעיות האקוסטיות לא נמצאות ברמקולים של אטמוס , שתפקידם לטפל בסוג מסוים של אפקט.

רן
...
·אתה בטוח, ממליץ לך לבדוק...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”