טוב, אחרי הרבה שינוים לאורך כמה חודשים- זו המערכת שלי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #41 

עומרי, תודה ! אני עובר פשוט ע"י פירוק כבלי הרמקול ממגבר א' והעברתם למגבר ב'. הסיירוס חייב לדלוק בכל מקרה, בין אם כשלעצמו או כקדם עבור המנורות.

רמקול, כן, יש. האמת, אין לי מושג למה זה משמש. על מה חשבת?

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #42 

הטייפ אאוט אמור להעביר את הסיגנל מהמקור כימעט בלי היתערבות אל הטייפ. אז מה שחשבתי שאים תחבר את המנורות לטייפ אאוט תוכל ליברור בין מקורות ותפעיל רק את הפרה של המנורות...

רוי אני לא ממש מפוקס בשכל עכשיו, היתה לי נסיעה ארוכה אז תברר עים עוד גורמים את מה שטענתי למעלה.. :D

.

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2955
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #43 

מה וזה לא מעצבן אותך קצת? :?
:thefinger:

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #44 

היציאת TAPE OUT מוציאה את הסיגנל כמו שהיא (ללא השפעת הווליום) זה פותר לך את בעית המיתוג ובנוסף הCYRUS לא חייב ליהות דלוק.
רק חסר לך את השלט הרחוק.
נשאר לך לחבר את הרמקולים למגבר הנבחר לפי הסגנון (עם מחברי הבננה לא נורא)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #45 

רוי.

אל תתבאס אבל אתה חייב לעשות משהו עם סידור הבית , היה קשה לי להבין שזה הפטיפון , חשבתי שאלה הכריים שעומדים על יד המערכת. :wink:

לגבי המערכת?
ניראה לי שהיא נישמעת הרבה יותר טוב מאיך שהבית מעוצב. 8)

אגב.
תמסור לאישתך שאחד הדובים בנס ציונה עזב את המערה והוא מוכן למכור אותה , 150K שקל עם הטל השבחה + אופציה לחפור עוד 4 מטר פנימה { הוא הראה לי ת'אישורים}.
ויש גם מים זורמים {במיוחד בחורף.}. :D

(f)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #46 

רוי , יופי של מערכת (Y)

ספר קצת איך ההתרשמות מהמעבר לויינה מוצארט לעומת הטריאנגל קומט שהיו לך.
אני מבין שלא החזקת את הקומט יותר מכמה חודשים. האם הטריאנגל לא היו לטעמך ?
ודבר אחרון , מה עשה לך המעבר ממדפיים לרצפתיים מבחינת החוויה ?

שוב ,
תתחדש !

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

נמר-
הי, לפטיפון יש צליל חם אבל לא עד כדי כך..
בכל אופן, אתה כנראה לא קולט עד כמה ישנם אילוצי גודל בדירתי *הקטנה*.
:roll:
אבל התמונות לא ממש משקפות- ממש נעים לשבת בסלון. אם היית מזיז ת'טוסיק שלך לכיוון היית רואה (ושומע) בעצמך.
נראה לי שבאמת היית נהנה מהצלילים שמופקים כאן.
לגבי המערכת, יסולח לי על היהירות- אבל לראשונה אני יושב וחושב לעצמי תוך שמיעת מוזיקה- "Damn it, זה פשוט נשמע אדיר".
בכל קונפיגורציה קודמת, שאת כולן אהבתי ומכולן נהניתי- מעולם לא נפלתי ככה מהכיסא.

(וכשתיגמר כאן הארכת החוזה- אני אשקול את עניין המערה. כלומר בתנאי שיש שם אקוסטיקה סבירה לפחות. :wink: )

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

Lior_Cabasse כתב:רוי , יופי של מערכת (Y)

ספר קצת איך ההתרשמות מהמעבר לויינה מוצארט לעומת הטריאנגל קומט שהיו לך.
אני מבין שלא החזקת את הקומט יותר מכמה חודשים. האם הטריאנגל לא היו לטעמך ?
ודבר אחרון , מה עשה לך המעבר ממדפיים לרצפתיים מבחינת החוויה ?

שוב ,
תתחדש !
...
תודה ליאור.
לשאלתך- הקומט היו בהחלט לטעמי, אם כבר אז יותר לטעמי מאשר המוצארט.
את הסיבה למעבר אחלק ל- 3:

1. עברתי להאזנה במרכז החלל, כפי שאתה רואה בתמונות, עוד עם הקומט. זאת לטובת שיפור גדול בבמה ובאימג' בהשוואה למה שניתן להשיג עם הגב לקיר. אבל מה- עם העמדת הרמקולים באופן זה, הבאס, המיד באס ותחושת הנפח הצטמקו עד מאוד. הכל נהיה "רזה" בהרבה ופחות מרשים. פשוט נעלם לי חצי מהצליל שהתרגלתי אליו.. אז הייתי צריך לבחור בין אימג'/במה משופרים עם צליל רזה (יחסית), לצליל הרבה יותר מלא עם אימג'/במה הרבה יותר קטנים ופחות מרשימים, עם הגב לקיר. קיצר, היה לי ברור שכדי להנות משני העולמות אני חייב רצפתיים (או מדפיים מאוד יוצאי דופן). לכן, בהאזנה באופן זה של חלל פתוח, המוצארט פשוט יותר מתאימים.

2. המוצארט הם רמקולים ברמה הרבה יותר גבוהה מהקומט (שלא במפתיע, בהתחשב במחירם, פי 3). זה בא לידי ביטוי כמעט בכל תכונה אפשרית שלהם. אימג' מדוייק ביותר, במה ענקית, פירוט רב בכל טווח התדרים ולא רק בגבוהים, באס נמוך באמת, המון "אוויר בין הכלים" ועוד ועוד. אלו דברים שהיו ברמה טובה בקומט בהתחשב במחירו, אבל ממש לא ברמה כזו. כמו כן עם המוצארט אפשר להאזין למוזיקה עמוסה ומרובת כלים בצורה הרבה יותר טובה, במיוחד לסימפוניות גדולות וכדומה, שפשוט גדולות על הקומט. והדבר העיקרי- הם פשוט הרבה יותר דומיננטיים. מרטיטים, רועמים, גדולים וממלאים את החדר. בנוסף, הם בכלל לא נותנים תחושה של האזנה לרמקולים. הם כאילו לא שם.
המינוס היחיד- אופי הרבה פחות אגרסיבי ("בהיר?") משל הקומט, דבר שחביב עליי אישית ובכ"ז חסר לי. בהאזנה ראשונית, אני בהחלט נוטה להעדיף רמקולים אגרסיביים יותר במבחנים השוואתיים. אבל לאורך זמן האוזן מתרגלת ואני חי עם זה בלי בעיה. לכן הקומט, כעקרון, קולעים יותר לטעמי. אבל זה רק על פני השטח.
בכל אופן, ביחס למחירם, אני יכול רק להמליץ על הקומט בלב שלם.

3. הזדמנות! פשוט יצא שהשדרוג היה אפשרי, בנסיבות שאין לי סבלנות לפרט, אז יאללה הלכתי על זה.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #49 

תתחדש רוי. (Y)
:קפה:

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #50 

logankungfu כתב:נמר-
הי, לפטיפון יש צליל חם אבל לא עד כדי כך..
בכל אופן, אתה כנראה לא קולט עד כמה ישנם אילוצי גודל בדירתי *הקטנה*.
:roll:
אבל התמונות לא ממש משקפות- ממש נעים לשבת בסלון. אם היית מזיז ת'טוסיק שלך לכיוון היית רואה (ושומע) בעצמך.
נראה לי שבאמת היית נהנה מהצלילים שמופקים כאן.
לגבי המערכת, יסולח לי על היהירות- אבל לראשונה אני יושב וחושב לעצמי תוך שמיעת מוזיקה- "Damn it, זה פשוט נשמע אדיר".
בכל קונפיגורציה קודמת, שאת כולן אהבתי ומכולן נהניתי- מעולם לא נפלתי ככה מהכיסא.

(וכשתיגמר כאן הארכת החוזה- אני אשקול את עניין המערה. כלומר בתנאי שיש שם אקוסטיקה סבירה לפחות. :wink: )
...
בלי קשר אני צריך לבוא אלייך ... ואני בטוח שהסאונד ניפלא. (f)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #51 

רוי!
אחרי מסע ארוך ומגוון אני שמח לראות שסוף סוף בנית את המערכת אותה אתה אוהב והיא המיועדת בשלב זה.
אני בטוח שהיא נשמעת מצוין.
תתחדש (f) ותהנה (Y)
052-4200610

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #52 

תתחדש , וכל מה שנשאר לי זה לקנא..
אני בזמנו שמעתי אצל סבו את האחים הקטנים המדפים של אלו ועד היום אני מופתי מיכולות הבאס של הרמקול הזה והאימג' בחלל פתוח (בגללם אגב קניתי את המגבר שלי כי הם הוגברו על ידיו) .

לגבי ה CD אני זוכר משהו שפעם ארקאם אמרו שאפשר לשדרג אותו ליכולות של ה T92 , חשבת בכיוון?

תתחדש .

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

תודה עופר, ישראל, אורי ! :)

אורי- חשבתי בכיוון וביררתי אצל שני סוחרים ירושלמיים מכובדים שמוכרים את ה Kit שדרוג הזה, והמחיר שלו פשוט לא שפוי.
שניהם גם הודו בפניי בכנות שהשיפור רחוק מלהיות פרופורציונלי למחיר. במערכת שלי, בכל אופן, שדרוג המקור הטוב ביותר יהיה ע"י קניית DAC חיצוני, משום שאני משתמש גם במחשב כמקור, ואז ה DAC יפענח גם את ה CD (בהנחה שהוא טוב מזה של ה CD עצמו) וגם את המחשב. אבל האמת, אני מרוצה מספיק הן מנגן ה CD והן מכרטיס הקול של המחשב כדי לדעת שאת הבוכטה הבאה אני כנראה לא אשים שם. נראה לי שהדבר הבא, כשיהיה כסף לזה, הוא שדרוג מנורות המגבר לאיזה NOS טובות. ומשום שיש לו 8 מנורות זה לא הולך להיות זול..

נמר- אז אודרוב.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה #54 

logankungfu כתב:תודה עופר, ישראל, אורי ! :)

אורי- חשבתי בכיוון וביררתי אצל שני סוחרים ירושלמיים מכובדים שמוכרים את ה Kit שדרוג הזה, והמחיר שלו פשוט לא שפוי.
...
אני עשיתי את השדרוג במחיר הזדמנות ולטעמי היה שדרוג משמעותי (בעיקר תחושה של פירוט ודינמיות). אבל מאז עברו הרבה ברווזים בפסי הייצור ויכול להיות שזה באמת לא משתלם לעומת ברווז חיצוני מהדור האחרון.

כמה רוצים היום עבור השדרוג?

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

בין 3 ל- 4K..
(לא זוכר בדיוק, זה היה קצת מזמן).

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

אהלן רוי

מצאתי את האתרים הבאים, מיתוך עינין וניראה באמת מעניין.

http://www.audiokit.it/ITAENG/UpElettr/ ... ereo50.htm

http://www.vintage-radio.com/recent-rep ... reo50.html

http://www.werple.net.au/~kiewavly/leakStereo50.html

באתר האיטלקי יש סכמה של המגבר...

בטח חיפשת בעצמך כבר, אבל אים במיקרה את אלו לא ראית...

בקשר לטייפ אאוט, ניראה לי ששווה לנסות לחבר את המנורות לשם...

קראתי אצל השכנים את סיפור הישתלשלות העינינים... שיחקת אותה..

תהנה

.

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

תודה רמקול,

על האתרים האלו כבר חרשתי בעצמי מזמן כדי להחליט אם ה STEREO 50 שווה את ההשקעה, אבל שוב תודה.

בקשר לטייפ אאוט- לא הבנתי מה זה יעזור לי.. אם הסיירוס מכובה (מה שהטייפ אאוט אמור לאפשר), אז אין לא מיתוג מקורות, לא שלט ולא כלום! אז מה עשיתי בזה?

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #58 

יפה מאוד,
סוף סוף רואים הכל. תמשיך להנות אהבתי את הדילוג על שלב הרסיבר ע"י כרטיס הקול, מסביר גם את השירשור על המעבר מצליל הקיפי לסטראו. עכשיו נשאר רק לכתוב יומן מסע מפורט. :wink:
כל יום לומדים משהו חדש

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #59 

הי

עינין של סאונד.. כעת הסיגנל עובר אצלך בשני קדמים. תאורתית עדיף כמה שפחות. אם הבנתי נכון אז בטח חיברת פעם את המקור ישר למנורות ואז השוות לחיבור הנוכחי ולא מצאת הבדל ראוי להיתיחסות. אים כך אז גם החיבור שהצעתי למרות התאוריות לא יהווה הבדל. אבל אים טעיתי במישפט הקודם הרי שווה לדעתי לנסות.
נוחות זה לא יתן וזה קשור בהרגלים שלך, הדבר שיכול ליהיות חשוב, וגם על זה יש שחולקים, זה ווליום בשלט. המיתוג ניראה לי פחות בעיתי אבל כאמור כל אחד והרגליו כל אחד והראש שלו.

.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה #60 

logankungfu כתב:בין 3 ל- 4K..
(לא זוכר בדיוק, זה היה קצת מזמן).
...
אני הייתי בודק שוב.
בזמנו, שכה-92T עוד נמכר, החברה היתה צריכה להזהר מכך שעלות 72T+שדרוג לא תעלה פחות מ-92T חדש. היום, כשה-92T כבר לא בשוק מספר שנים והחברה כבר לא עובדת עם ברווזים מאותה תוצרת שסיפקה את הברווז ל-92T אולי יש בחברה או ליבואנים שלהם עודפי ברווזים למכירה.

אם מעניין לך אפשר לארגן השוואה בין המכשירים. מניסיוני במערכת שלי ובמערכת של חבר אחר עם 72T ההבדלים לא מינוריים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”