Huber כתב:חברים - ההגנה היחידה מהנושא הוא גיבוי נכון. שום דבר אחר לא יעזור. אם יש לכם גיבוי של יותר מיום אחורה, ניתן לחזור לנקודה בה המצב היה שפיר, ובאה לציון גואל. כל מי שלא דואג לגיבויים סדירים נכונים, שלא יתלונן אח"כ על מצבים שכאלו.
לצערי רובנו נזכרים שצריך גיבוי נאות רק אחרי אסון - וחבל.
...
·
לפי מה שהבנתי הוירוס תקף והצפין גם את הגיבוי שהיה מחובר אל המחשב.
בגלל זה צריך מס' גיבויים:
גיבוי אחד פנימי בחברה שמורכב מ-2 דיסקים וכל פעם מחליפים בינהם
וגיבוי שני שאינו נמצא בעסק (ענן לדוגמה) .
שוב פעם, אין דבר יותר בטוח משמירת קבצים חיוניים בענן בתשלום כמו דרופבוקס או גוגל דרייב. בלחיצת כפתור אפשר לשחזר עד 10 עותקים מהחודש האחרון. גם אם התוכנה כבר הספיקה לסנכרן את כל הסיפריה הנגועה, וגם אם מחקתםבטעות את כל הספריה, אפשר לפנות לשירות הלקוחות שלהם ולבקש חזור מלא מיום קודם. בזמן עבודה על הדוקטורט שלי לא פעם קרה לי שקובץ וורד ענק נדפק ולא נפתח יותר אחרי שינוי קטן שעשיתי. הדרופבוקס הציל אותי. אפשר לבחור שחזור מהיסטוריה של 30 יום אחורה לכל קובץ...
·
לפי מה שהבנתי הוירוס תקף והצפין גם את הגיבוי שהיה מחובר אל המחשב.
בגלל זה צריך מס' גיבויים:
גיבוי אחד פנימי בחברה שמורכב מ-2 דיסקים וכל פעם מחליפים בינהם
וגיבוי שני שאינו נמצא בעסק (ענן לדוגמה) .
...
·
לא קראת את מה שכתבתי או שקראת ולא הבנת. ציינתי בפירוש "גיבוי נכון" ו "יותר מיום אחורה", קרי כמה נקודות גיבוי - ככה ניתן לחזור לנקודה לפני תחילת הבעיה (אם זה וירוס כופר או כל דבר אחר). אצלנו בארגון למשל שומרים יותר מחודש אחורה. ולא צריך בשביל זה יותר מדיסק אחד כמו שציינת אלא יחידת גיבוי (NAS כלשהו) ותוכנת גיבוי שיודעת לעשות גיבוי נכון (מלא ואינקרימנטלי).
לא קראת את מה שכתבתי או שקראת ולא הבנת. ציינתי בפירוש "גיבוי נכון" ו "יותר מיום אחורה", קרי כמה נקודות גיבוי - ככה ניתן לחזור לנקודה לפני תחילת הבעיה (אם זה וירוס כופר או כל דבר אחר). אצלנו בארגון למשל שומרים יותר מחודש אחורה. ולא צריך בשביל זה יותר מדיסק אחד כמו שציינת אלא יחידת גיבוי (NAS כלשהו) ותוכנת גיבוי שיודעת לעשות גיבוי נכון (מלא ואינקרימנטלי).
...
·
קראתי ואף הבנתי טוב מאוד את מה שאמרת ,
אני ציינתי דברים שחלקם באופן כללי וחלקם פרטני.
לעסק שהמידע מאוד קריטי (90 אחוז מהעסקים) - דרושים מספר גיבויים של לא רק יום אחורה אלא אף שבוע ויותר אחורה (כמו אצלי - קרוב לחודשיים אחורה)
אני מבצע גם גיבוי מלא וגם גיבוי יחסי /הפרשי.
על מס' דיסקים , חלקם חיצוני וחלקם פנימי במחשב , חלקם בעסק וחלקם נמצאים במקום מחוץ לעסק עצמו .
אז לאחר שבוע של התאיידות ועוד מספר נסיונות תקשורת "החברה הטובים" חזרו לתקשר וביקשו עוד סכום כסף לטובת הסרת ההצפנה.
הפעם הזאת היינו קצת פחות קואופרטיבים והכסף לא שוחרר במיידי אלא רק לאחר הוכחת רצינות מצידם.
שלחנו להם מספר קבצים מוצפנים וביקשנו לקבל אותם בחזרה נגישים ופתוחים ללא ההצפנה.
לאחר יומיים קיבלנו את הקבצים נקיים מכל הצפנה.
התשלום השני הועבר ולמחרת נשלח מפתח שפתח את כל ההצפנות והחזיר את המצב לקדמותו.
אז התענוג הזה עלה לנו לא מעט כי מעבר "לקנס" ששילמנו היה פה משרד שהושבת לשבועיים, אבל בתכלס יכול היה להיות הרבה יותר גרוע. סוג של חצי נחמה.
וברור לי שלא כולם יאהבו את "ההתקפלות" מול הרעים אבל כנראה שלפעמים כדי להמשיך לשרוד צריכים להיות יותר חכמים ופחות צודקים....
אז לאחר שבוע של התאיידות ועוד מספר נסיונות תקשורת "החברה הטובים" חזרו לתקשר וביקשו עוד סכום כסף לטובת הסרת ההצפנה.
הפעם הזאת היינו קצת פחות קואופרטיבים והכסף לא שוחרר במיידי אלא רק לאחר הוכחת רצינות מצידם.
שלחנו להם מספר קבצים מוצפנים וביקשנו לקבל אותם בחזרה נגישים ופתוחים ללא ההצפנה.
לאחר יומיים קיבלנו את הקבצים נקיים מכל הצפנה.
התשלום השני הועבר ולמחרת נשלח מפתח שפתח את כל ההצפנות והחזיר את המצב לקדמותו.
אז התענוג הזה עלה לנו לא מעט כי מעבר "לקנס" ששילמנו היה פה משרד שהושבת לשבועיים, אבל בתכלס יכול היה להיות הרבה יותר גרוע. סוג של חצי נחמה.
וברור לי שלא כולם יאהבו את "ההתקפלות" מול הרעים אבל כנראה שלפעמים כדי להמשיך לשרוד צריכים להיות יותר חכמים ופחות צודקים....
...
·מה לדעתך גרם לך להיכנס לצרה הזו מלכתחילה?
איזושהי טעות שעשיתם בפתיחת קובץ או משהו?
תראו, מדובר במשרד של אבי. אני לא נמצא שם ולא חי את המקום ,מה שכן אני יכול להגיד היום זה שאבא שלי אף פעם לא התייחס ברצינות לכל נושא אבטחת המידע ברשת. אז כן היה לו איזה אנטי וירוס בסיסי ופיירול ואיזשהו גיבוי שרץ ברקע ,אבל ממש לא משהו מושקע שאמור להיות במשרד שכל התשתיות והמוניטין שלו יושבים במחשבי המשרד.
בכל מקרה מכל דבר לומדים ואני בטוח שמהיום יהיה הרבה יותר קשה (אם כי עדיין אפשרי כמובן) לפרוץ למשרד הספציפי הזה...
אופיר28 כתב:תראו, מדובר במשרד של אבי. אני לא נמצא שם ולא חי את המקום ,מה שכן אני יכול להגיד היום זה שאבא שלי אף פעם לא התייחס ברצינות לכל נושא אבטחת המידע ברשת. אז כן היה לו איזה אנטי וירוס בסיסי ופיירול ואיזשהו גיבוי שרץ ברקע ,אבל ממש לא משהו מושקע שאמור להיות במשרד שכל התשתיות והמוניטין שלו יושבים במחשבי המשרד.
בכל מקרה מכל דבר לומדים ואני בטוח שמהיום יהיה הרבה יותר קשה (אם כי עדיין אפשרי כמובן) לפרוץ למשרד הספציפי הזה...
מייד להעביר את כל הקבצים לכונן נייד (ועוד אחד לגיבוי)
לפרמט את כל המחשבים במשרד כולל השרת
לרכוש תוכנת אנטיוירוס Enterprise לכל המחשבים
לרכוש Firewall חומרתי.
ValorHeart כתב:מייד להעביר את כל הקבצים לכונן נייד (ועוד אחד לגיבוי)
לפרמט את כל המחשבים במשרד כולל השרת
לרכוש תוכנת אנטיוירוס Enterprise לכל המחשבים
לרכוש Firewall חומרתי.
...
·
סבבה אבל איך זה יעזור עם הקבצים נגועים ?
הריי הוירוס לא יושב על החומרה הוא נמצא בקבצים. חוץ מזה שכבר צויין שרץ אנטי וירוס שלא ממש הצליח לעצור את זה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
מי שעושה את השיפט המחשבתי הזה, לעולם לא יחזור ל-Windows.
האחיינים שלי עשו את זה לפני חמש עשרה שנה, ואני מכל מיני סיבות דחיתי ודחיתי.
לפני כחצי שנה עשיתי את המעבר, וכיום אני בוכה על חמש עשרה שנה מבוזבזות.
maoravni כתב:יש לא מעט שירותי גיבוי ענן שעולים גרושים ונותנים נפח בלתי מוגבל.
אני משתמש כבר כמה שנים בCrashplan. נפח בלתי מוגבל, גרסאות אחורה ללא הגבלה, 30 יום אחסון של קבצים שנמחקו. 6$ בחודש. יש גם תכניות יותר גדולות.
השירות שלהם עושה גם deduplication, ככה שהגיבוי הוא אינקרמנטלי אמיתי.
בנוסף התוכנה שלהם היא חינמית לגיבוי מקומי ולגיבוי מרחוק לחברים. התשלום הוא רק לגיבוי לענן.
וזה גיבוי אמיתי ולא סנכרון, ככה שאם הקבצים המקומיים מוצפנים לגרסאות המגובות לא קורה כלום.
מומלץ בחום.
...
אוקיי אני קצת מופתע, אני מחפש את הקאצ׳ ולא מוצא.
60$ דולר בשנה עבור נפח ללא הגבלה, ללא הגבלת גודל קובץ וללא הגבלת תעבורה.
זה מה שרשום באתר שלהם. מה הקטע?
דרופבוקס, גוגל דרייב, בוקס, אייקלאוד, ועוד רבים אחרים - יקרים פי כמה וכמה לנפחים מוגבלים. אז מה הקאצ׳?
כמו שאמרתי, זה גיבוי ולא סינכרון. המידע לא זמין בצורה "נוחה" באופן קבוע, כמו בכל שאר השירותים שציינת. בשביל לשחזר אפשר או דרך התוכנה שלהם או דרך קובץ zip שתוריד דרך האתר, והוא מוגבל בנפח של 500MB אם אני לא טועה.