Huber כתב:toxin - בשביל לשחק ב 4K במחשב עד היום היה צריך 2 כרטיסי 980TI, כשכל אחד עלה כ 600 דולר. גם היום רק ה GTX 1080P שעולה 800$ (כרגע המחיר בשמים בגלל מחסורים) וזה רק לכרטיס מסך, בלי עלות של שאר היומרה במחשב שמצטברת לעוד מאות רבים של דולרים, אז אין בגלל מה להשוות.
ד"א, אני מאוד מתקשה להאמין שכרטיס של 6 טרהפלופ יריץ משחקים ה 4K, כפי שציינתי רק ה GTX 1080 מתמודד עם זה וזה כרטיס של 8 טרהפלופ.
...
אתה מתכוון ל4K על הגדרות Ultra.....
אני מניח שמיקרוסופט יכוונו ל4K עם הגדרות מעט נמוכות יותר, בטח שלא Ultra.
Huber
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן
שליחה
טוב, השאלה המהותית היא האם הם מנסים להשיג 4K ב 60FPS או 4K ב 30FPS. אם הם מכוונים ל 30FPS ועם אופטימיזציה נכונה של המשחק לחומרה, יתכן שיצליחו להגיע לזה, ב 60FPS, אין סיכוי. תזכור שהם גם התפארו שה XBOX ONE יריץ משחקי FULHD/1080P ובפועל לא מעט משחקים היו צריכים לרוץ ברזולוציה יותר נמוכה בשביל להגיע אפילו ל 30FPS, שלא לדבר על 60 FPS שכמעט ולא קיים, ולכן אני לוקח את ההכרזות שלהם ל 4K בגיימינג עם קמצוץ של מלח.
הנה לדגומא, ה GTX 1070 שיותר קרוב ל 6 טרהפלופ שהם מתגאים בו, עדיין מריץ משחקי 4K באיזור ה 30FPS בלבד:
אני לא מאמין שמישהו מצפה לקבל ביצועים של מחשב גימיינג יקר בעלות של קונסולה, גם אם היא תהיה גבוהה במאה-מאה חמישים דולר מהתימחור הנוכחי.
בוא נשים את הדברים על השולחן, המושג 4k לא אומר בפועל כלום מלבד הרזולוצייה שמוצגת. אפשר להגיע ל 120fps ו 4k עם משחק כמו Shovel Knight בלי בעיה (אגב, אחלה משחק למי שאוהב את הז'אנר). במשחקים מורכבים יותר אני מאמין שהם יצליחו להגיע למצב זהה להיום, רק ברזולוצייה גבוהה יותר שזה אומר -
א. משחקי עולם סגור כמו forza הרגיל שרצים ב 1080/60 ירוצו ב 4k/60 בסקורפיו
ב. משחקי עולם פתוח מסוימים ירוצו ב 4k/30 כמו למשל forza הוריזון
ג. משחקי שוטר ירוצו ברזולוציה דינמית/60 כמו היילו 5, שרץ ב 1080/60 וכשהעיבוד כבד מדי הוא מוריד רזולוציה דינמית כדי לעמוד ב 60 ואז מעלה חזרה כשאפשר. אז חלק מהזמן זה יהיה 4k/60 וחלק מהזמן פחות מ 4k/60.
כמובן, שיש עוד המון טריקים שאפשר לעשות כדי להקל כמו חישובי תאורה/צל מופחתים, מרחק מוצג קטן יותר וכל מיני טריקים אחרים שגם היום עושים בקונסולות לעומת מחשב. וכן, סביר שיהיו ירידות פרימיים בחלק מהמשחקים ובחלק מהמצבים כמו היום.
מבחינת משחקים של היום, הם ירוצו שם יציב לגמרי. היילו 5 לא יצטרך לרדת ברזולוצייה, ובדום לא יהיו נפילות פרימיים בקטעים מורכבים.
זה לא שונה מהמצב היום בקונסולות, פשוט הכל קופץ דרגה אחת למעלה.
זה לגבי משחקים שלהם, לגבי צד ג' המצב יהיה יותר "מערב פרוע", כי זה תלוי איך המפתחת תוקפת את המשחק - האם היא הולכת מראש על שיפור רזולוצייה, שיפור גרפיקה, שיפור fps או משהו באמצע. סביר שנדע יותר קרוב יותר לשיחרור הקונסולות האלה.
כמובן, שאם הם יצליחו איכשהו להוציא 4k ultra 60fps מהמכשיר הזה זה יהיה אחלה, אבל מי שבונה על זה הולך להתאכזב.
toxin
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
שליחה
הקונסולות היום בקושי מסוגלות להוציא 30FPS ברזולוציה של 1080P. עוד כשהם יצאו לשוק הם כבר היו חלשות חומרתית. סוני ו MS רוצות להוציא קונסולות משודרגות לשוק יותר מחוסר ברירה לאור ההתפתחויות הטכנולוגיות שקרו מאז ההשקה המקורית.
jacko-il
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
שליחה
לדעתי סוני לוקחים את זה בהרבה יותר קלות. לא חושב שהם כיוונו לגיימינג ב- 4K ונראה לי שהם די מבינים שזה לא נחוץ ולא רצוי כרגע. לדעתי מה ש"אילץ" אותם בכל זאת להוציא מכשיר עדכני יותר אלו שני דברים, כפי שרשמתי גם קודם. הראשון זה ה- VR שנכנס חזק מאד ודי תפס את כולם בהפתעה. השני הוא מסכי ה- 4K ותכני ה- UHD. להזכירכם, נגני ה- DVD אולי הפופולאריים ביותר היו ה- PS2, שגם דחפו חזק מאד מכירה/השכרה של סרטי DVD בתקופה. לאחר מכן, ה- PS3 שהוא אולי נגן הבלו-ריי הנמכר ביותר ואחד המנועים הגדולים בדחיפה של הטכנולוגייה הזו הלאה אל הצרכן הביתי. אם כן, זה רק מתבקש שיהיה מכשיר PS4 שייתן תשובה דומה לניגון תכני UHD. בואו נזכור שאחד מהתחומים הכי חזקים של סוני הוא בכלל הפקת סרטים והפצתם.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
IASDA
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
שם מלא: iasda
שליחה
בינתיים גם לא 4K וגם לא VR תפסו חזק מאוד. נראה יותר שמתעקשים שהם יתפסו חזק. יש אחוזים בודדים ממש של שחקני PC שמשחקים ב-4K, וכל משחקי ה-VR עד כה הם *** מוחלט, אולי חוץ מסטאר טרק, פולאאוט ואייסוליישן (שגם עליו הלבישו את הטכנולוגיה וזה יצא meh).
1. מספטמבר המשחקים שיצאו לפלייסטיישן יהיו מחוייבים להוציא באוקטובר עדכון בשביל תמיכה בניאו, מאוקטובר כל המשחקים שיצאו יחוייבו בתמיכה בניאו.
2. הPlaystation VR יוצא ב13 לאוקטובר, תאריך סופי לשחרור.
IASDA
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
שם מלא: iasda
שליחה
כן, הניאו כמעט בטוח באוקטובר.
Eliran15
חבר ותיק
תגובות: 2213
שליחה
ראש מחלקת xbox אישר שכל משחק בעבר ובעתיד ישודרג ויבוצע בו אפסקייל ל4k בxbox s זה יוצא שהקונסולה משודרגת גם בביצועים
Huber
חבר במועדון HT
שליחה
האם הסקורפיו תהיה הקונסולה הכי יקרה עד היום?
aviavig
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שליחה
משהו יודע בוודאות שהמשחקים של הקונסולה החדשה של הxbox לא יעבדו בxbox one?
אני לפני קניית xbox one ורציתי לדעת אם זה משתלם לי בכלל...
תודה לעוזרים
aviavig
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
שליחה
טוב אחרי חיפוש ברשת וקריאה של לא מעט תגובה בעניין משחקים בלעדיים לאקס בוקס סקורפיו, ניתן להבין שבסופו של דבר המשחקים החדשים בעתיד יצאו עבור הקונסולה הזאת בלבד, אבל עד שזה יקרה אנחנו הולכים לעבור דרך מסויימת ולא קצרה במיוחד עם הקונסולה סקורפיו ו-וואן יחד.
הערכה שלי מניסיון בקונסולות קודמות,
בשלב הראשוני המשחקים יצאו ל2 הקונסולות (וואן וסקורפיו) ברגע שהקונסולה סקורפיו תגיע לכמות מכירות X אשר יספק את יצרני המשחקים אז נראה את עניין המשחקים הבלעדיים עבור סקורפיו, עד אז אין שום הגיון בלהוציא משחקים בלעדיים לקונסולה בת מספר ימים שבועות או חודשים.
נכון שחברת xbox לא אמרה משהו רשמי כזה, אבל זה די ברור שהמטרה בסופו של דבר שאנחנו נקנה תקונסולה החדשה מצד שני חברות המשחקים לא יוכלו להרשות לעצמן להוציא משחקים לקונסולה שעדין לא נכרשה בצורה המונית מכיוון שזה אלול לפגוע בהכנסות של אותה חברה.
toxin
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
שליחה
חברת XBOX? אתה מתכוון לחברת מייקרוסופט.
morant
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
שם מלא: morant
שליחה
לפי ההצהרה של מייקרוסופט כל משחק שיוצא היום לאקסבוקס וואן אפשר יהיה לשחק בו בסקורפיו ולהיפך מתוך מטרה ליצור כמו אקו סיסטם שיש באייפון (הכל עובד אותו דבר על אייפון 5 עד 7 לצורך העניין) כאשר קנית פעם אחת ותוכל להשתמש בו בכל הפלטפורמות.
דבר נוסף שצריך לזכור זה את תוכנית ה- backwards compatibility שכל מטרתה זה לאפשר המשכיות של השחקן להמשיך להרחיב את אוסף המשחקים שלו וככה להשאיר אותו במערכת.
כל משחק שיצא צריך להתאים למשחק בכל הפלטפורמות מ-ONE ועד הסקורפיו.
Huber
חבר במועדון HT
שליחה
Huber
חבר במועדון HT
שליחה
Eliran15
חבר ותיק
שליחה
פיל ספנסר הצהיר שאקס בוקס סקורפיו תיחשף לפני E3 השנה
Huber
חבר במועדון HT
שליחה
בהתחשב בכך שהיא אמורה להימכר השנה, ושזה יוצא ביוני, בהחלט הגיוני ואפילו גבולי (אםא אם כן הם מתכננים להשיק אותה בסוף השנה ממש).
Eliran15
חבר ותיק
שליחה
הסקורפיו התווסף לחנות של מייקרוסופ עם הרשמה שבה נקבל באימייל מתי שיהיה אפשר לעשות הזמנה מקודמת
Eliran15
חבר ותיק
שליחה
סקורפיו לפי Windows Central תוכל להקליט משחקים ולהזרים ב4K 60FPS
מטורף