המלצה על כבלים לרמקולים
- OmriAtiya
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2955
vingi,
הוא התכוון לכבלים פשוטים של 2.5 מ''מ, שניתן לרכוש בהום סנטר או בכל חנות מתמחה אחרת.
הוא התכוון לכבלים פשוטים של 2.5 מ''מ, שניתן לרכוש בהום סנטר או בכל חנות מתמחה אחרת.
:thefinger:
- amitbak
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4205
מצטער
אני מצפון הארץ אבל בחנויות סטריאו בתל אביב תמצא אותם
הלקסוס לא פחות טובים
אני מצפון הארץ אבל בחנויות סטריאו בתל אביב תמצא אותם
הלקסוס לא פחות טובים
-
vingi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 174
שמתי לב שבמפרטי הכבלים לרמקולים מדגישים את מספר הגידים שיש בכבל
האם לדעתכם ככל שלכבל יש יותר גידים איכות הסאונד שתתיקבל תהיה גבוהה יותר?
שאלה נוספת בנושא מרחק הרמקולים הקידמיים האחד מהשני אצלי כתוצאה ממגבלות בחדר הרמקולים במרחק של כחמישה מטרים האחד מהשני וצמודים לקירות הצד לגבי והמרחק מהקיר האחורי כ30-35 ס"מ האם נתונים אלו משפיעים לרעה על הסאונד ובאיזה אופן?
אני חושש שאולי יש לי בעית אקוסטיקה שגורמת לי לחשוב שצריך לשפר רכיבים במערכת.

האם לדעתכם ככל שלכבל יש יותר גידים איכות הסאונד שתתיקבל תהיה גבוהה יותר?
שאלה נוספת בנושא מרחק הרמקולים הקידמיים האחד מהשני אצלי כתוצאה ממגבלות בחדר הרמקולים במרחק של כחמישה מטרים האחד מהשני וצמודים לקירות הצד לגבי והמרחק מהקיר האחורי כ30-35 ס"מ האם נתונים אלו משפיעים לרעה על הסאונד ובאיזה אופן?
אני חושש שאולי יש לי בעית אקוסטיקה שגורמת לי לחשוב שצריך לשפר רכיבים במערכת.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
חיבור רמקולים בצורה שעשית,
דרך רסיבר, ליציאה שאמורה לשלוט עם הגברה פנימית אחרת על רמקולים הקפיים, לא תפגע לך במכשיר.
אם זה המצב, אין לך מה לדאוג מבחינת אמינות.
אבל, אם אתה שוקל מגבר סטראו, כאן זה לא ילך, מכיון שחיבור יותר מזוג אחד יהיה מקבילי.
אם זה המצב, אין לך מה לדאוג מבחינת אמינות.
אבל, אם אתה שוקל מגבר סטראו, כאן זה לא ילך, מכיון שחיבור יותר מזוג אחד יהיה מקבילי.
איל פור
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
1- ישנן חברות שטוענות שכבל בעל גיד אחד עושה עבודה טובה יותר מכבל בעל מספר גידים רב ויש אחרת.
אתה צריך להאזין לסוגי כבלים שונים על מנת לקבל איזו שהיא החלטה עם איזה זרם אתה מעדיף ללכת , אני אישית לא תומך בטענת הגיד הבודד.
2- מה המרחק שאתה יושב מהרמקול?
3- ככל שתרחיק את הרמקול מהקיר כך הבס פחות ישתלט.
אתה צריך להאזין לסוגי כבלים שונים על מנת לקבל איזו שהיא החלטה עם איזה זרם אתה מעדיף ללכת , אני אישית לא תומך בטענת הגיד הבודד.
2- מה המרחק שאתה יושב מהרמקול?
3- ככל שתרחיק את הרמקול מהקיר כך הבס פחות ישתלט.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- OmriAtiya
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2955
וזה בידיוק מה שהוא עשה.
יציאת קבוצת B של הרמקולים הן עוד שתי יציאות נוספות לעוד זוג רמקולים.
יציאת קבוצת B של הרמקולים הן עוד שתי יציאות נוספות לעוד זוג רמקולים.
:thefinger:
-
vingi
-
- חבר פעיל מאוד

נמר האם כוונתך להרחיק את הרמקולים מהקירות הצדדיות ובכך יתקרבו האחד לשני או שלהרחיקם מהקירות האחוריים ?
המערכת אצלי מחוברת למחשב כך שאני יושב די קרוב לרמקולים כשני מטר.
המערכת אצלי מחוברת למחשב כך שאני יושב די קרוב לרמקולים כשני מטר.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
הרעיון הוא ליצור משולש שווה צלעות פחות או יותר.
אצלך, הרמקולים רחוקים מאוד אחד מהשני ביחס למרחק שאתה יושב מהמרכז בינהם.
בנוסף, עצם זה שהם קרובים לקירות הצדדים אומר שאתה גם מקבל רפלקציות מהם וכל זה לא ממש תורם.
תעשה ניסוי, שים אותם במרחק של 50-60 ס"מ מהקיר האחורי ובמרחק אחד מהשני בערך לפי מרחק הישיבה שלך ודווח מה קורה.
נסה את זה עם שני זוגות הרמקולים ורק זוג קידמיים עובד במוסיקה כל פעם.
אצלך, הרמקולים רחוקים מאוד אחד מהשני ביחס למרחק שאתה יושב מהמרכז בינהם.
בנוסף, עצם זה שהם קרובים לקירות הצדדים אומר שאתה גם מקבל רפלקציות מהם וכל זה לא ממש תורם.
תעשה ניסוי, שים אותם במרחק של 50-60 ס"מ מהקיר האחורי ובמרחק אחד מהשני בערך לפי מרחק הישיבה שלך ודווח מה קורה.
נסה את זה עם שני זוגות הרמקולים ורק זוג קידמיים עובד במוסיקה כל פעם.
-
vingi
-
- חבר פעיל מאוד

חברים תודה רבה על כל העזרה האמת שאני מתחיל להרגיש שיפור בסאונד נקטתי מספר פעולות ע"פ ההמלצות שלכם:
1-MartinHSabag עשיתי את הניסוי של הרמקולים ואכן יש שיפור מסוים אך נאלצתי להחזירם למקום הקודם כתוצאה ממיגבלות החדר (הדירה שכורה ואני מאמין שבקרוב אעבור לדירה אחרת שבה אוכל לשים את המערכת בסלון)
2-צעד זה הביא לי שיפור ניכר החלטתי לנצל את מלוא הפוטנציאל של כרטיס הקול שלי x-fi elite ע"י כך שאשתמש ב dac שלו מה שעשיתי הוא פשוט חיברתי יציאת סטראו אנלוגית מהכרטיס אל כניסת סטראו אנלוגית (direct )ברסיבר ונוכחתי לתדהמתי שהאיכות עברה באופן ניכר את האיכות של הכבל הקואקסיאלי שמחובר מהיציאה הדיגיטלית של הכרטיס אל הכניסה הדיגיטלית של הרסיבר ומעביר אות pcm
האם המסקנה היא שה dac של הכרטיס קול יותר טוב מה dac של הרסיבר?
מדוע ה stereo direct נשמע יותר טוב מסטראו pcm ומה ההבדל בינהם
1-MartinHSabag עשיתי את הניסוי של הרמקולים ואכן יש שיפור מסוים אך נאלצתי להחזירם למקום הקודם כתוצאה ממיגבלות החדר (הדירה שכורה ואני מאמין שבקרוב אעבור לדירה אחרת שבה אוכל לשים את המערכת בסלון)
2-צעד זה הביא לי שיפור ניכר החלטתי לנצל את מלוא הפוטנציאל של כרטיס הקול שלי x-fi elite ע"י כך שאשתמש ב dac שלו מה שעשיתי הוא פשוט חיברתי יציאת סטראו אנלוגית מהכרטיס אל כניסת סטראו אנלוגית (direct )ברסיבר ונוכחתי לתדהמתי שהאיכות עברה באופן ניכר את האיכות של הכבל הקואקסיאלי שמחובר מהיציאה הדיגיטלית של הכרטיס אל הכניסה הדיגיטלית של הרסיבר ומעביר אות pcm
האם המסקנה היא שה dac של הכרטיס קול יותר טוב מה dac של הרסיבר?
מדוע ה stereo direct נשמע יותר טוב מסטראו pcm ומה ההבדל בינהם