WASAPI \ ASIO ?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
NoahDalal
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #41 

אעשה ואעדכן.
וכמו שאמרתי ההבדל הוא לא משמעותי אבל כן כדאי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #42 

Ilyan כתב:אם evgenetic לא היה טכנוקרט גמור אלא בנאדם רציונלי עם ראש פתוח (כמו למשל epony שהגיב פה מקודם ולא שלל מהיסוד שלא יכול להיות הבדל שמיע) אז הוא היה לוקח בחשבון את כל הדיווחים האמפיריים של לא אחד ולא שניים שדיווחו רק בדיון הזה שהם בהחלט שומעים הבדל ועושה לעצמו מבחן עיוור כמו שהוא מתעקש להחיל על אחרים לפני שמתייג את דבריהם כהזיות אודיופיליות. אבל הוא לא עשה, הוא לא צריך הרי, הוא בצד הנאור.
...
הכל טוב ויפה לכאורה, אלא שלא היו פה דיווחים אמפיריים. אפילו לא אחד.

לצורך העניין, אני נוטה להסכים עם evgenetic ואחרים כאן שחזקת ההוכחה היא על כל מי שטוען שאכן יש הבדלים שמיעים בניגון מדיה דיגיטלית דרך דרייברים שונים על אותה מערכת. כל עוד אף אחד לא עשה מבחן עיוור ויכול להציג תוצאות מובהקות לגבי הבדלים שמיעים כאלה ואחרים (והכי טוב, גם להסביר את המקור להם לעניות דעתו), אז כל "עדות" או "דיווח" הם בלתי-אמפיריים בעליל ולא מקדמים אותנו בדיון.

הדבר היחיד שעלה עד עכשיו מהדיון הזה והוא לגיטימי בעיני (בניגוד, למשל, להשמצות מכוערות וחסרות בסיס), זה שישנם אנשים שלא מוצאים לנכון לבצע מבחן עיוור במקרה דנן, מכיוון שאין שום עלות אלטרנטיבית להחלטה להשקיע יחסית מעט זמן ומשאבים בהשמעת תכנים בפובאר דרך WASAPI או ASIO.

דרך אגב, גם אני לא ביצעתי מבחן עיוור כמו זה שעלה בו צורך כאן, אבל מצד שני אני משתמש כבר שנים לא מעטות בפובאר, והתנסיתי מספר רב של פעמים - הן למטרות הנאה נטו והן למטרות האזנה ביקורתית גם של סטאפים יקרים מאוד - ב-DS, WASAPI ו-ASIO, ולעניות דעתי אין הבדל שמיע בין כל הנ"ל.

מוסר השכל:
[imgbig]http://line-in.co.uk/images/2011/09/plural-anecdote.jpg[/imgbig]

NoahDalal
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #43 

ההבדל הוא על גבול הבלתי שמיע לא כל אחד יצליח לשמוע בהבדל.
אבל הדיון פה הוא מעבר לasio vs ds אלא גם על שיפור של מגבר x מול מגבר y ששם לדעתי ההבדל יותר מורגש וגם שם הטענה הידועה היא שאין כלל הבדל.
אין ספק שיש משהו בדבריו של evegni אני גם חושב לעת עתה שההבדלים ממעבר למגבר למגבר אחר הם לא שמיים וארץ אך אני חושב שההבדלים אכן כן קיימים.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #44 

NoahDalal כתב:אני מתאר לעצמי שלא עשית לעולם מבחן עיוור , אבל לצורך העניין אם אשים להורים שלי את אותו סרט אחד 1080p ואחד 1080p בקודי או בצפייה ישירה הם לא ישימו לב אתה יודע למה? כי בשניהם רואים סבבה ובשניהם הם מרוצים מהצפייה אבל אם אגיד להם למצוא את ההבדלים אז סביר להניח שהם ימצאו אותם, אז אותו הסיפור פחות או יותר איתך שאף פעם לא ניסית למצוא הבדלים אף פעם לא לקחת amp יקר יותר או שמת asio כי אתה מרגיש שאתה שומע סבבה ולא צריך שיפור מעבר לזה, אבל ברגע שתנסה אתה תבין שיש לאן להתקדם.
...
·
דוגמה מעולה בעיניי..

שימו לב שבוידאו אין שום עוררין, אין מחנות ואין כלום.

יש עופר, הוא מקצוען. הדעה שלו מהווה אמת מידה בתחום ואין לזה עוררין.
לא ראיתי ולו פעם אחת לאחר סקירת מסך כזה או אחר (או בדיקה של הגורו רן מויאל איזה מקרן) טענות שהבדיקה שהוא עשה אינה מקצועית, שהוא רואה את אותם הקטעים שהוא כה מכיר היטב ומחפש הבדלים...
אפילו לא מסך ליד מסך אלא על סמך מדידות וזיכרון... אין טענה, ולו אחת, שהבדיקה נעשתה ללא מבחן עיוור... יש הבדלים, הם ניכרים לעין וכל אחד שיבחר מה שמתאים לו ושהוא אוהב.

ואחרי כל זה יכול להיות מישהו שיגיד שהוא אוהב את המסך שלו עם צבעים זועקים, כמו מרקר וזה מה שעושה לו טוב. האם מישהו יבוא ויטיף לו?!

יבגני, אנחנו לא בפורום טכני, כאן יש לך טעות.
במיוחד בפורום הזה של חובבי האוזניות, יש כאן כאלו שיש להם ניסיון וידע עצום. חבל לי יהיה לראות שעם המנטרה שלך שהם מדברים שטויות, אתה עלול להרחיק אותם מכאן....

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #45 

epony כתב:
הכל טוב ויפה לכאורה, אלא שלא היו פה דיווחים אמפיריים. אפילו לא אחד.
...
מה? אולי לא בסטנדרטים מדעיים מוקפדים אבל כל מי שדיווח על הבדל, זה נחשב ראייה אמפירית.
...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #46 

חד משמעית לא, וזו בדיוק הסיבה שכללתי את התמונה בתגובה הקודמת שלי.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #48 

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #49 

בקיצור,

ASIO ו- WASAPI יותר טובים מ DS, ברוב המערכות, אפילו אם בקצת.
חכמת ההמונים (ונסיונם) ניצחו פה.

סגרנו?
יופי, כעת אפשר לסגור את השרשור.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #50 

עכשיו מי הטרול? :roll:

להתעלם מהסברים מנומקים, לזלזל בשיטה המדעית ולסלף מונחים יקצועיים רק כדי "לנצח" בוויכוח באינטרנט?

פייר, ציפיתי ליותר... (W)

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

אמרתי רק שהנושא סגור. לא הוספתי שום דבר לוויכוח.
אני לא רואה מה אפשר להוסיף כדי להועיל מעבר לוויכוח (הנצחי) של טכנוקרטים (מודדי הציוד) מול אודיופילים (המאזינים עם רגש).

- אם כותב הת'רד האזין בעצמו והחליט ש DS פחות טוב מהאחרים, אז לא יעזור שום המשך וויכוח. הנושא סגור.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

זה לא ההחלטה שלך אם הנושא סגור כי לא אתה פתחת את הדיון. עוד אנשים מוזמנים להציע את הפידבק שלהם בנושא.

epony כתב:
להתעלם מהסברים מנומקים, לזלזל בשיטה המדעית ולסלף מונחים יקצועיים רק כדי "לנצח" בוויכוח באינטרנט?
(W)
...
אתה מתכוון אליי? אני לא סילפתי דבר, השימוש שלי במונח 'אמפירי' לא היה בהקשר של מחקר מדעי אלא באופן הכי בסיסי של נסיון שמתבסס על חוויה חושית, זוהי הכוונה הטהורה של המושג ולכך התכוונתי. כאמור, אנחנו לא נמצאים בפורום מדעי, וזו לא הייתה הכוונה של פותח הדיון לעשות מחקר "קליני" בנושא, שלא לדבר על הוספת דיסקליימר בענק לכך תגובה שלא מבוססת על מבחן עיוור כפול סמיות... :lol:
נערך לאחרונה על ידי Ilyan ב 16/04/2016 14:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #53 

eyal1983 כתב:בקיצור,

ASIO ו- WASAPI יותר טובים מ DS, ברוב המערכות, אפילו אם בקצת.
חכמת ההמונים (ונסיונם) ניצחו פה.

סגרנו?
יופי, כעת אפשר לסגור את השרשור.
...
·

מי אמר שהם יותר טובים ו במה? עד כה אף אחד פה לא עשה שום בדיקה.
לASIO יש לעיתים קרובות על מיני בעיות עם דרייברים לדוגמא, ולא ASIO ולא WASAPI לא נותנים לשמוע יותר ממקור אחד בו זמנית מה שיכול להיות לא כל כך נוח פקרטית אם משתמשים במחשב כדי לקבל התראות קוליות או משהו מהסוג.

עד שהוכח אחרת DS נראה הרבה יותר שימושי וגמיש.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #54 

לסגת מהדיון זה מאוד רחוק מלטעון שהוא "סגור", אבל לפחות אייל ושות' מודים שאין להם כלים להתמודד עם נימוקים מבוססים.

אני ממליץ לכם בחום להתחיל לקרוא בפורומים בחו"ל - זה לא כאילו שחסרים דיונים קצת יותר אינטליגנטיים מ-"יש שני צדדים לדיון, והרגש והנסיון יותר חשובים מהעובדות היבשות", בחיפוש גוגל פשוט על הסוגייה הזאת.

מה שהכי מתסכל אותי שתמיד נופלים לאותם טיעונים כושלים... זה לא "טכנופילים" ו-"אודיופילים", נסיון ורגש ושאר שגיאות רטוריות ולוגיות קשות. בשורה התחתונה, כולנו אודיופילים, פשוט חלקנו מעדיפים לא לבזבז זמן וכסף על שמן נחשים. (i) (f)

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #55 

זה שאחד לא מסוגל לשמוע את ההבדלים, לא אומר שכולם ככה. אולי זה עניין של טעם אישי.
אולי הכל זה נושא לפילוסופיה.

אבל אני באמת רואה שחלק מאיתנו מסוגלים "להרגיש" בעצמם שיש תוספת / נספח מסוים בציוד אחר,
איכותי יותר גם אם יקר יותר.

כמו שאני מרגיש שפיו E10K נשמע "גדול יותר" מ K1. למרות ששניהם נמדדים כמעט שטוח.
אין לי כלי מדידה מקצועיים, אף פעם לא היו לי, ואף פעם לא יהיו לי.
אם אני מאמין שמגבר אחד שלי נשמע יותר טוב ממגבר אחר, אז אמליץ לכל מאן דבעי.

לעומת זאת, כשהאזנתי ל Luxmann P1U (שמתחרה בכיף ב בטא22), ואז האזנתי לרסיבר מסוים של NAD,
דווקא את השני אהבתי יותר, אפילו שהראשון היה יותר מפורט ומדויק, והרבה יותר יקר (פי כמה).

--
מצאתי פעם מישהו שענה לאחר, כשזה שאל אותו:
"למה אתה מאזין דרך מגבר המנורות שלך, אם כבר הוכחנו לך שמגברי SS הרבה יותר מדויקים,
נאמנים, חסרי עיוותים כמעט, ...? "

- תשובתו היתה:
בהאזנה לבוב דילן על מנורות, הוא נשמע יותר מלא, חמים, אורגני ועם קול עסיסי..
בזמן שב SS הצליל נשמע מאוד מדויק וקדמי, אבל דק ורזה יותר.
נהגתי לחשוב שה Objective2 שלי היה מושלם ולא האמנתי להערות שנותנים לו שהוא קר,
כי מצאתי שהוא גדול, ברור ומאוד ניטראלי...

זה היה נכון עבורי עד שניסיתי מגברי מנורות, ומאז נטשתי את פילוסופיית הניטראלי.
הבנתי, שלא משנה כמה טוב או יקר הציוד שלך, מגבר יכול וישנה את הסאונד.
המגברים לא נשמעים זהים, Codra Classic זה לא Master 11, ומגבר יכול לעזור לאוזניות להשמע טוב יותר, או שלא.
זה ממש תלוי רק בשמיעתך."

--
הסיבה שאני מנסה לסגור את השרשור הזה, היא לא כי אני מנסה להתנצח עלייך, הרי ברור ש "ניצחתי"...)
לא משנה. אני לא אגיב/אענה לשרשור הזה יותר. שב"ש לכולם!

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #56 

eyal1983 כתב:זה שאחד לא מסוגל לשמוע את ההבדלים, לא אומר שכולם ככה.
...
·
אל תתבלבל פה - המצב כרגע הוא שאף אחד לא הוכיח שהוא אכן שומע הבדלים כפי שטוען, לא להיפך.

אני לא כל כך מבין מה המטרה של שאר התגובה שלך, זה שניסית כל מיני מגברים והתרשמת מהם כך או אחרת לא מוכיח שום דבר לגבי קיום הבדל או שיפור בסאונד של מגבר אחד על פני השני בפועל. מה הפואנטה של כל האנקדוטות האלה שכל אחד יכול להפיק כמה שבא לו מבלי שיצטרך לבסס משהו? למי הן עוזרות? מה הן תורמות?
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 16/04/2016 15:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #57 

ל-"רגשות" שלך יש קשר ישיר למדע הפסיכואקוסטיקה. אתה לא פתית שלג מיוחד, אתה לא בעל אוזני זהב, אתה לא מושא לקנאת כל חברי הפורום והעולם בכלל. עצם זה שאתה צופה שיהיה שינוי מגדיל משמעותית את הסיכוי שתחשוב שיש שינוי, ושתחוש לכאורה בשינוי.

אתה רק לא למדת עדיין שתחושות סובייקטיביות אנקדוטליות אינן תחליף למבחן אמפירי ראוי. ומבחן אמפירי ראוי, גם על פי וויקיפדיה, אינו מבוסס נטו על חוויות חושיות (שנקראות לרוב תצפיות או observations), אלא על כאלה שנצפות בתנאים קליניים, שהיינו נקיים מהטיות קוגניטיביות ומסיחים פסיכואקוסטיים.

דרך אגב, אין עוררין על כך שהגברה מנורתית נשמעת אחרת, כי בהגדרה הגברה מנורתית צובעת את הסאונד. זה רע עבור אודיופילים שמאמינים בעקרון הבסיסי של High Fidelity, כלומר נאמנות למקור, אבל אם זה מה שנשמע לך טוב, אז שיבושם לך.

אף אחד פה לא בא לשפוט אחרים על טעמים והעדפות אישיות, אבל היות ואנחנו בפורום ציבורי, מן הראוי שאנשים יציינו "לדעתי האישית" כאשר הם לא דנים בעובדות אלא בתחושות סובייקטיביות.

NoahDalal
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #58 

טוב evgenetic עשיתי את המבחן עיוור המבוקש ו10 מתוך 10 פעמים ידעתי אם זה על DS או על ASIO.
השינוי בסאונד הוא לא מתבסס על טוב יותר או טוב פחות, אלא על מה אהבתי יותר ועל מה אהבתי פחות.
אני יכול להגיד לך שבASIO הקול של הזמר יותר מודגש וצלול לעומת הDS שהוא קצת יותר מרוחק אבל נותן תחושה שהבמה קצת יותר גדולה, כמו שאמרתי מההתחלה ההבדלים מאוד מזעריים, אבל כן קיימים ולאחר המבחן אני יכול להגיד לך ב100% שהם קיימים.
ושוב זה עניין של טעם יכול להיות שחלק יאהבו יותר את הDS מאשר את הASIO אבל אני באופן אישי זיהיתי כל פעם מתי זה ASIO ומתי זה DS ופשוט אני נהנה יותר לשמוע שהOUTPUT על ASIO, כמובן שאם תיקח את המבחן הזה על מגברים אז אני מניח שהמבחן יהיה הרבה יותר קל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #59 

NoahDalal כתב:טוב evgenetic עשיתי את המבחן עיוור המבוקש ו10 מתוך 10 פעמים ידעתי אם זה על DS או על ASIO.
...
איך ביצעת את המבחן?

NoahDalal
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #60 

בדיוק כמו שevgenetic הסביר בעמוד הקודם, באופן עיוור לחלוטין עם הפסקת המוסיקה בין המעברים וכמובן מוגדר על פול ווליום בשניהם.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”