הבן אדם הגיע מהכרטיס קול stx כשהוא לעצמו כרטיס מכובד..אז אולי באמת לא הבחין בהבדלים...אני מגיע מfiio e10k אז המצב אצלי שונה.Ilyan כתב:^ אולי תיקח את הPolaris של NoahDalal לבדיקה/תקפוץ אליו להאזנה ותשמע אם אתה מגיע למסקנה שונה.
...
עצות למגבר ודאק להיפימן 400i?
נו אל תתפוס אותו במילה, אתה יודע שהוא התכוון לכך שלעמדתך כל המגברי הSS שעובדים בטווח העומס המיועד שלהם ישמעו אותו דבר. אנחנו (כלומר, בערך כולם חוץ ממך שהתנסו עם רמות ציוד שונות) גורסים שיש הבדלים שמיעים מאוד גם בלי לחרוג מחוץ לגבולות גזרה. הנה, עכשיו יש לי את הObjective2, AMB Mini3 והSPL Phonitor Mini אצלי, כולם טרנזיסטורים וכולם נשמעים בהחלט שונה, כאשר הSPL נשמע טכנית העדיף מביניהם (לא מפתיע) למרות שעוד לא יצא לי לבדוק האזנה קריטית עם השוואת עוצמה. אבל זה שם וזה לא משהו זניח שצריך להתאמץ לשמוע. למה זה קורה? אני לא איש טכני מדי אבל ממה שאני מכיר זה מתחיל בפילטור של הספק, כמה רזרבות הוא נותן במסילות למגבר, כמה שלבי יציאה יש, אפילו סוג הטרנזיסטור יכול לגרום להבדל שמיע (לדוגמא למוספטים יש בהרבה מקרים אופי צליל). אני מסכים שמבחן עיוור זה המבחן האולטימטיבי אבל לא לכולם יש האמצעים הטכניים, ה"מכשור המדוייק", הנסיון השמיעתי ע"מ לדעת להבחין בדקויות והיכולת שמיעה נטו. זה לא אומר שהנסיון הסובייקטיבי שלהם שווה לזבל, כמו שСhesterYonany אמר, זה מאוד אינדיבדואלי וזה כל העניין פה, לשקף את ההתרשמות הסובייקטיבית באופן הכי בהיר ואינפורמטיבי שניתן.
נו אז מה, תוכל קודם כל לעשות את ההשוואה בעצמך עם הSTX והHE400i ולאשר או לשלול את דעתו. דבר שני, תשווה את הPolaris לFiio שלך, אני בטוח שתשמע שיפור לטובה ואולי זה יספק אותך.lior777 כתב:הבן אדם הגיע מהכרטיס קול stx כשהוא לעצמו כרטיס מכובד..אז אולי באמת לא הבחין בהבדלים...אני מגיע מfiio e10k אז המצב אצלי שונה..........
אני ממש לא יודע את זה ודי בטוח שהוא לא התכוון לכך. וגם הדרך בה אתה מציג את טענה שלי לא מדויקת.נו אל תתפוס אותו במילה, אתה יודע שהוא התכוון לכך שלעמדתך כל המגברי הSS שעובדים בטווח העומס המיועד שלהם ישמעו אותו דבר....
"אתם" יכולים לגרוס עד מחר, התוקף של הטענה הזו לגבי הבדלים משמיעה לא מבוקרת הוא בדיוק כמו שאני אטען שמחר ירד שלג באילת (אם כי את הטענה שלי אפשר לבדוק ואת שלכם את מסרבים לבדוק בכל תוקף. ע"ע falsifiability.).אנחנו (כלומר, בערך כולם חוץ ממך שהתנסו עם רמות ציוד שונות) גורסים שיש הבדלים שמיעים מאוד גם בלי לחרוג מחוץ לגבולות גזרה. הנה, עכשיו יש לי את הObjective2, AMB Mini3 והSPL Phonitor Mini אצלי, כולם טרנזיסטורים וכולם נשמעים בהחלט שונה,...
זה בדיוק מה שזה אומר, כי מה שנשמע "חם" לאחד יישמע "נורמלי" לאחר, אין שום common ground עליו אפשר לבסס טענה מדויקת ומועילה כלשהי.זה לא אומר שהנסיון הסובייקטיבי שלהם שווה לזבל...
את הבדיקה שאני עשיתי לא עשיתי בצורה מקצועית ולא עם מכשור מקצועי ששומר על הווליום וכו', אז כך שאפשר לקחת אותה בערבון מוגבל.
פשוט הוצאתי את הRCA מהSTX וחיברתי לפולריס וההפך וניסיתי להתאים את הווליום עד כמה שאפשר שיהיה זהה.
עשיתי שוב בדיקה עכשיו עם כמה סוגי מוסיקה על מנת להיות בטוח ב100% בדבריי ולא להטעות אף אחד, אני יכול להגיד לטובת הפולריס שהסאונד שלה יותר אוורירי הבאסים טיפה יותר מדוייקים ומהירים, הבמה טיפה יותר רחבה, ובווליום גבוהה הסאונד עובר חלק יותר מהפולריס לעומת הSTX.
מבחינת עוצמה הSTX חזק יותר וכל ההבדלים שאמרתי מקודם אפשר לשים לב אליהם בעיקר בווליום גבוה.
בסה"כ חתימת הסאונד של שניהם די זהה עם ממש טיפה יותר חמימות לפולריס.
בשורה התחתונה אני מרוצה מהפולריס אבל אני חושב שהשדרוג שהוא מהווה לSTX הוא דיי מינורי ואציין שאני פרפקציוניסט ואני שם לב לכל פרט ובמבחן עיוור אני מאמין שיהיה קשה מאוד לזהות בין השניים, אני לא יודע להצביע על ההבדל שתרגיש מהFIO לפולריס או כל מגבר אחר כי לעולם לא שמעתי אותו.
סורי על החפירה מקווה שהבהרתי את הצד שלי בצורה ברורה כי הייתי באותה דילמה עד לא מזמן.
פשוט הוצאתי את הRCA מהSTX וחיברתי לפולריס וההפך וניסיתי להתאים את הווליום עד כמה שאפשר שיהיה זהה.
עשיתי שוב בדיקה עכשיו עם כמה סוגי מוסיקה על מנת להיות בטוח ב100% בדבריי ולא להטעות אף אחד, אני יכול להגיד לטובת הפולריס שהסאונד שלה יותר אוורירי הבאסים טיפה יותר מדוייקים ומהירים, הבמה טיפה יותר רחבה, ובווליום גבוהה הסאונד עובר חלק יותר מהפולריס לעומת הSTX.
מבחינת עוצמה הSTX חזק יותר וכל ההבדלים שאמרתי מקודם אפשר לשים לב אליהם בעיקר בווליום גבוה.
בסה"כ חתימת הסאונד של שניהם די זהה עם ממש טיפה יותר חמימות לפולריס.
בשורה התחתונה אני מרוצה מהפולריס אבל אני חושב שהשדרוג שהוא מהווה לSTX הוא דיי מינורי ואציין שאני פרפקציוניסט ואני שם לב לכל פרט ובמבחן עיוור אני מאמין שיהיה קשה מאוד לזהות בין השניים, אני לא יודע להצביע על ההבדל שתרגיש מהFIO לפולריס או כל מגבר אחר כי לעולם לא שמעתי אותו.
סורי על החפירה מקווה שהבהרתי את הצד שלי בצורה ברורה כי הייתי באותה דילמה עד לא מזמן.
- ChesterYonany
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 446
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
·evgenetic כתב:אני ממש לא יודע את זה ודי בטוח שהוא לא התכוון לכך. וגם הדרך בה אתה מציג את טענה שלי לא מדויקת....
זה בדיוק מה שהתכוונתי.
לא תמיד אפשר לשים אצבע על השינוי ולבטא אותו במילים.
זה נכון שלמישהו אחד זה יכול להישמע חם ולאחר ניטרלי, אבל יש איזשהו טווח של ניטרליות שאפשר לומר בגדול שמוצר מסויים חורג ממנו ככה מקבלים כיוון על איך מוצר נשמע.
זה לא אומר שצריך לרוץ ולקנות אותו על עיוור אלא שכדאי לבדוק אותו בעצמך ולראות אם מתאים לך.
·ChesterYonany כתב:......
לא תמיד אפשר לשים אצבע על השינוי ולבטא אותו במילים.
....
בדיוק בשביל זה עושים בדיקה עיוורת, לא צריך לבטא שום דבר אלא רק להבחין בהבדל כלשהו.
מה זה "לומר בגדול"? כדי לומר משהו בגדול אתה צריך מדגם גדול של אנשים בו יש הסכמה מובהקת לגבי מאפיין כלשהו. לא התרשמות של כמה אנשים רנדומליים בודדים.זה נכון שלמישהו אחד זה יכול להישמע חם ולאחר ניטרלי, אבל יש איזשהו טווח של ניטרליות שאפשר לומר בגדול שמוצר מסויים חורג ממנו ככה מקבלים כיוון על איך מוצר נשמע.
זה לא אומר שצריך לרוץ ולקנות אותו על עיוור אלא שכדאי לבדוק אותו בעצמך ולראות אם מתאים לך...
- ChesterYonany
- חבר פעיל מאוד

·evgenetic כתב:מה זה "לומר בגדול"? כדי לומר משהו בגדול אתה צריך מדגם גדול של אנשים בו יש הסכמה מובהקת לגבי מאפיין כלשהו. לא התרשמות של כמה אנשים רנדומליים בודדים..........
נו, וזה מה שקורה בפורומים, אז מה הבעיה?
המילה שחוזרת על עצמה יותר מידי פעמים בהקשר הזה ואחרים שמבקשים עצה לעלות רמה בהנאתם היא "מגבר" אז בוא נשים דברים בפרופורציה ובהקשר נכון
הרכיב החשוב ביותר הוא האוזניות ולאחר מכן כרטיס הקול ולאחר מכן המגבר ואחרון זו רמת הכבילה
אדון יבגני היקר די חוגג ובצדק,ההבדלים בין המגברים ברמות הנמוכות אכן לא ישמעו שונים באופן מהותי ממש,ברמות הגבוהות יותר אגב זה משתפר כמעט כמו החלפת DAC על אותו סטאפ מיושן
לגבי הDAC כמו שציינתי הוא הרכיב המשמעותי ביותר אחרי האוזניות ולשם צריך לכוון את התקציב לאחר רכישה על מנת באמת להנות ממיצוי מלא והנאה שלמה ומספקת
הרכיב החשוב ביותר הוא האוזניות ולאחר מכן כרטיס הקול ולאחר מכן המגבר ואחרון זו רמת הכבילה
אדון יבגני היקר די חוגג ובצדק,ההבדלים בין המגברים ברמות הנמוכות אכן לא ישמעו שונים באופן מהותי ממש,ברמות הגבוהות יותר אגב זה משתפר כמעט כמו החלפת DAC על אותו סטאפ מיושן
לגבי הDAC כמו שציינתי הוא הרכיב המשמעותי ביותר אחרי האוזניות ולשם צריך לכוון את התקציב לאחר רכישה על מנת באמת להנות ממיצוי מלא והנאה שלמה ומספקת
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד
- ChesterYonany
- חבר פעיל מאוד

@eladi7
·
יש אנשים שיחלקו עליך.
וגם זה תלוי באוזניות.
זאת אומרת, מהרבה קריאה בפורומים עולה שלמשל HD600 נהנות יותר מהגברה טובה יותר מאשר DAC, ומנגד ה400i נהנות יותר מDAC טוב יותר מאשר מגבר, למרות שמגבר כן יכול להקפיץ אותן.
·
יש אנשים שיחלקו עליך.
וגם זה תלוי באוזניות.
זאת אומרת, מהרבה קריאה בפורומים עולה שלמשל HD600 נהנות יותר מהגברה טובה יותר מאשר DAC, ומנגד ה400i נהנות יותר מDAC טוב יותר מאשר מגבר, למרות שמגבר כן יכול להקפיץ אותן.
למרות שבלחפש את ההבדלים בין הפולריס לSTX יקח קצת זמן לשים את האצבע על מה בדיוק השתנה בסאונד, עם הפולריס אני פשוט נהנה יותר להאזין זמן ממושך, כמו שציינתי מקודם הסאונד עובר יותר חלק.
בSTX יהיה אפשר לשמוע צרימה ועיוותים או איטיות מסויימת בשירים מסויימים מה שבפולריס עובר חלק/רך יותר ומהר יותר.
בתכלס מי שבאמת חובב מוסיקה הוצאה על מגבר או DAC יקרים יותר זה לא בהכרח בזבוז כסף, אבל כדאי לבדוק ולהשוות לפני.
בSTX יהיה אפשר לשמוע צרימה ועיוותים או איטיות מסויימת בשירים מסויימים מה שבפולריס עובר חלק/רך יותר ומהר יותר.
בתכלס מי שבאמת חובב מוסיקה הוצאה על מגבר או DAC יקרים יותר זה לא בהכרח בזבוז כסף, אבל כדאי לבדוק ולהשוות לפני.
- eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
אלעד, אתה צודק,
אני שם לב שהדאק מכתיב יותר את אופי הסאונד מהמגבר:
הטמפ' שלו, מיקום הכלים, הפיקוס, הגוף, הפרדת הכלים, הנפח, ההדמייה ועוד.
המגבר יותר מטפל באויר, בפירוט נוסף (באם הדאק הוא לא צוואר הבקבוק), בהדגשה מסוימת של באס/טרבל
(אפילו שמעל 90% מהמגברים נמדדים שטוחים כיום), גודל במה, קצב/תזמון (קשור ב slew rate), דינאמיקה ועוד.
לסיכום העניין הזה, יש המון פרמטרים שאפשר להתייחס אליהם, וכל חוליה בשרשרת הציוד משפיעה.
אבל בין הדאק והמגבר, לדאק אכן יותר משמעות נשמעת לאוזן (לאודיופילים וחובבי ציוד, לא לטכנוקרטים כמובן).
מעל שניהם, עומדת האוזניה;
היא זאת שנותנת את חתימת הסאונד הסופית שמגיעה היישר לאוזן.
היא מטפלת הכי חזק בפרמטרים של הדגשת/הנמכת תדרים, צבע, אופוניה, איזון בין תחנות, הדהוד, פירוט ורזולוציה (מקרו ומיקרו), כאב אוזניים ומידת אמיתיות הצליל.
לשם החוויה, וכדי להוכיח לעצמי שהאוזנייה משנה יותר מהמגבר ומהדאק:
האזנתי ל HD800 עם מוסיקה ווקאלית;
היא נשמעה באופן משמעותי אמיתית ואורגנית יותר מאשר גרדו SR325 שחוברה למגבר "אמיתי". אפילו שהסינייזר חוברה דרך סמסונג גלקסי ישן.
גם שלטלפון יש מגבר חלש ודאק פשוט, והעובדה שהסינייזר היא 300 אוהם בזמן ש ה 325 היא 32 אוהם בלבד.
עד כדי כך האוזניה חשובה יותר.
אני שם לב שהדאק מכתיב יותר את אופי הסאונד מהמגבר:
הטמפ' שלו, מיקום הכלים, הפיקוס, הגוף, הפרדת הכלים, הנפח, ההדמייה ועוד.
המגבר יותר מטפל באויר, בפירוט נוסף (באם הדאק הוא לא צוואר הבקבוק), בהדגשה מסוימת של באס/טרבל
(אפילו שמעל 90% מהמגברים נמדדים שטוחים כיום), גודל במה, קצב/תזמון (קשור ב slew rate), דינאמיקה ועוד.
לסיכום העניין הזה, יש המון פרמטרים שאפשר להתייחס אליהם, וכל חוליה בשרשרת הציוד משפיעה.
אבל בין הדאק והמגבר, לדאק אכן יותר משמעות נשמעת לאוזן (לאודיופילים וחובבי ציוד, לא לטכנוקרטים כמובן).
מעל שניהם, עומדת האוזניה;
היא זאת שנותנת את חתימת הסאונד הסופית שמגיעה היישר לאוזן.
היא מטפלת הכי חזק בפרמטרים של הדגשת/הנמכת תדרים, צבע, אופוניה, איזון בין תחנות, הדהוד, פירוט ורזולוציה (מקרו ומיקרו), כאב אוזניים ומידת אמיתיות הצליל.
לשם החוויה, וכדי להוכיח לעצמי שהאוזנייה משנה יותר מהמגבר ומהדאק:
האזנתי ל HD800 עם מוסיקה ווקאלית;
היא נשמעה באופן משמעותי אמיתית ואורגנית יותר מאשר גרדו SR325 שחוברה למגבר "אמיתי". אפילו שהסינייזר חוברה דרך סמסונג גלקסי ישן.
גם שלטלפון יש מגבר חלש ודאק פשוט, והעובדה שהסינייזר היא 300 אוהם בזמן ש ה 325 היא 32 אוהם בלבד.
עד כדי כך האוזניה חשובה יותר.