המלצה לקניית מברגה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

לא נראה לי שזה דיון שאפשר לצאת ממנו. לכל אחד יש העדפות משלו.

גם לי יש מברגות משני הסוגים, וגם בעבר כשעבדתי בנגריה הייתי עושה הכל עם מברגת אימפקט, וזה עובד. עם זאת, לדעתי, מברגה רגילה היא הכלי המתאים ביותר לשימוש ביתי. היתרון היחיד שיש לאימפקט על פני מברגה רגילה הוא הכח, לשימוש ביתי לא קרה לי מעולם שהיה חסר לי כח במברגה הרגילה. זה נכון עבור מברגת 18V של חברת פח כלשהי, מברגת 18V של חברת פח אחרת (wolf), ומברגת 12V של מקיטה.
האופן שבו אני רואה את זה הוא שאם ממילא יש מספיק כח, אז למה לקחת כלי שיכול לעשות נזק אם לא משתמשים בו כראוי. עם המברגה הרגילה אני יכול לכוון את הקלאצ', ללחוץ, ולחכות לסיום ההברגה, בלי לנסות לקלוע בדיוק לרגע שבו הבורג מספיק עמוק בפנים כדי להחזיק היטב, אבל לא מספיק עמוק שאני עלול להרוס את הראש של הבורג. בסופו של דבר זה גם מהיר יותר מאשר לסיים את ההברגה במהירות נמוכה כדי לא להרוס את הראש.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

סה"כ אין פה גישה שגויה,
אנטולי אתה צודק לגבי הקלאצ, מה שכן משתמש מנוסה לא צריך את הקלאצ כי יש לו כבר רגש ביד.
אני רואה את זה ככה, האימפקט יודעת לעשות כל מה שמברגה רגילה יודעת לעשות ובנוסף יש לה את הכוח לעבודות שדורשות כוח.

מי שחושב שהוא לא יוכל ללמוד לעבוד עם אימפקט ברגש שיקנה מברגה רגילה.
שחר

solidas פותח השרשור
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 2847

שליחה

טוב נראה לי אני יקנה את המקיטה אימפקט הזו מהקוראני-מקווה שיהיה בסדר

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

solidas כתב:טוב נראה לי אני יקנה את המקיטה אימפקט הזו מהקוראני-מקווה שיהיה בסדר
...
·איזה קוריאני?

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

אם אתה מתכוון ללינק שפרסמת מאיביי, אז זה רק גוף.
צריך להוסיף סוללות ומטען.
אני מאמין שהמחיר להכל ביחד יגיע די קרוב למחיר בארץ.
עדיף כבר לרכוש בארץ הכל ביחד ולקבל אחריות מקומית.
שחר

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

spacedude כתב:סה"כ אין פה גישה שגויה,
אנטולי אתה צודק לגבי הקלאצ, מה שכן משתמש מנוסה לא צריך את הקלאצ כי יש לו כבר רגש ביד.
אני רואה את זה ככה, האימפקט יודעת לעשות כל מה שמברגה רגילה יודעת לעשות ובנוסף יש לה את הכוח לעבודות שדורשות כוח.

מי שחושב שהוא לא יוכל ללמוד לעבוד עם אימפקט ברגש שיקנה מברגה רגילה.
...
על אותו משקל אפשר לומר שמי שלא חושב שהוא יכול ללמוד לחנות עם משאית שיקנה פרייבט? אבל אולי מראש הוא בסך הכל צריך לסוע הלוך חזור לעבודה וזה הכלי שמתאים לו יותר מכל :D

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

anatoli15 כתב:
...
...
על אותו משקל אפשר לומר שמי שלא חושב שהוא יכול ללמוד לחנות עם משאית שיקנה פרייבט? אבל אולי מראש הוא בסך הכל צריך לסוע הלוך חזור לעבודה וזה הכלי שמתאים לו יותר מכל :D
...
·לא. ממש לא...:lol: קצת הגזמת.
לא מבין מאיפה הגישה שימפקט חזקה מדי, היא חזק בדיוק כמו מברגע. ההבדל זה, הימפקט, המכה לסיבוב של ההברגה, מה שנותן לה יכול להפעיל את הכוח שיש לה על הבורג בצורה מדוייקת ונכונה, בגלל זה לא צריך להפעיל כוח על הכלי בזמן העבודה, הוא "עושה" זאת לבד. במברגע רגילה, ללא הפעלת כוח הראש יחליק וכולנו יודעים כמה זה לא טוב. חוץ מזה, אימפקט טוב, לא מתחיל את "איפקט" עד שלב שבו יש צורך בזה, עד אז הוא כמו מברגע רגילה. אבל יש יתרון אחד שאתה לא מזכיר: אין העברת טורק למשתמש, כלומר אין צורך להתנגד לכלי, הוא לא יסתובב יחד עם היד שלך ולא יברח. אני כן מסכים איתך לגבי זה שהאימפקט מאוד חזקה, במיוחד הכלים של 18 וולט, אבל גם הם תמיד בשליטה.

אני אישית לא רואה שום סיבה למברגע רגילה, במיוחד עם זה הולך להיות כלי יחיד בבית, אין פה ספק, רק אימפקט.

אבל כמו שspacedude, כל אחד והגישה שלו...

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

BUGY כתב:כל אחד והגישה שלו...
...
·(Y)

solidas פותח השרשור
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 2847

שליחה

@spacedude
·מחישוב שלי עולה לי הכל 530 ש"ח זה הרבה יותר קרוב לתקציב שלי ואני לא צריך למתוח אותו יותר מידי, מה גם שהחברה פה אמרו שהכלים האלו של מקיטה הם מאוד אמינים ודרך אגב ביחס למחיר בארץ אותה מברגה שהקוראני מכר ב270 ש"ח בארץ עולה סביב ה400 ש"ח וזה עוד לא כולל מטען וכ"ו, המטען עולה סביב ה140 ש"ח(כולל משלוח) ומה שיוצא שצריך רק סוללה שזה בארץ עולה סביב ה120 ש"ח סה"כ סביב ה500 ש"ח-אמנם אין מזוודה אבל יש לי מזוודה גדולה של כלי עבודה שקניתי בזמנו(לפני 20 שנה בערך מכתר) והיא די ריקה מלבד כמה כבלים ומפסקים של חשמל ושטויות כאלו אז נראה לי שאני יכול לאחסן שם את המברגה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”