JVC Top Of the Line X9000
קיבלתי אותו ב -12 לינואר אם להיות מדויקים, שזה קרוב יותר לשבועיים מאשר שבוע.
בימים הראשונים נתתי לו קצת לרוץ. אני אווהב לתת למנורה לרוץ בימים הראשונים במקום להדליק ולכבות.
אגב, מישהו יודע אם המיניקס u1 מריץ HDR?
מנסה עכשיו להריץ קטעים של HDR ו-10 bit ללא הצלחה גדולה.
רן
בימים הראשונים נתתי לו קצת לרוץ. אני אווהב לתת למנורה לרוץ בימים הראשונים במקום להדליק ולכבות.
אגב, מישהו יודע אם המיניקס u1 מריץ HDR?
רן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17934
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
היי
אותי מענין ענין ה 4K נייטיב כן ? לא?
עבור מרחק ישיבה של כ 4.5 מטר מסך של 130 אינץ יש משמעות ל4K נייטיב או שטכנולוגיית ה E.SHIFT ב JVC והמקבילה לה באפסון ,מספקות את דרישות הוידאופיל הדקדקן?
האם יש כדאיות להקריב רמת שחור למשל עבור 4K נייטיב?
אותי מענין ענין ה 4K נייטיב כן ? לא?
עבור מרחק ישיבה של כ 4.5 מטר מסך של 130 אינץ יש משמעות ל4K נייטיב או שטכנולוגיית ה E.SHIFT ב JVC והמקבילה לה באפסון ,מספקות את דרישות הוידאופיל הדקדקן?
האם יש כדאיות להקריב רמת שחור למשל עבור 4K נייטיב?
שאלה טובה יואב.
אתה מבין שהשאלות הללו של "ויתורים" או "העדפות" הן שאלות פרסונליות, ההחלטות לגביהן צריכות להלקח לא על סמך נתונים כאלה או אחרים, אלא על סמך בחינה של 2 מקרנים, אשר לגביהם אתה מתלבט.
אני מניח שאתה גם מבין שהאופציה היותר פשוטה והגיונית עבורי, הייתה לקנות את הסוני בקנייה מקומית עם אחריות מלאה, מאשר לייבא מכשיר כל כך יקר, ללא אחריות אמיתית ועוד בנוסף להתעסק בפירוקים והרכבות.
הייתי רוצה להמנע מלהפוך את זה למי טוב יותר : פיוניר או דנון, או מרצדס או ב.מ.וו , אני כן אומר את הדברים הבאים:
הזכרון האנושי שלנו לא שווה כלום.
אין לנו כל יכולת להתבונן במקום מסוים על תמונה של מקרן ולאחר מכן , אפילו לאחר כמה שעות, להתבונן בתמונה של מקרן אחר ולקבוע מי נראה טוב יותר. זה כמובן קישקוש.
אפשר לבוא ולומר כי המקרן הספציפי שאנחנו רואים, מצטיין בפרמטר X , אבל פחות טוב בפרמטר Y, אבל לקבוע בוודאות איך אותם פרמטרים נראים על מקרן אחר, זה כמובן בלתי אפשרי,
אלא אם:
1. שני המקרנים עומדים אחד ליד השני
2. שני המקרנים מכוילים
3. שניהם מקבלים את אותו חומר מאותו מקור
4. ושניהם מקרינים על אותו מסך.
אני העמדתי את הסוני VPL VW520 מול המקרן הישן שלי. שניהם היו מכוילים. שניהם קיבלו את אותו חומר.
ההשוואה שאני ביצעתי לא כללה חומר ב- 4K כי לא היה לי בזמנו את ה- Minix ולכן ההשוואה בוצעה רק ב- 1080. על סמך אותה השוואה ובהתבסס על ההעדפות האישיות שלי, החלטתי להמשיך עם JVC.
ולגבי שאלתך המאוד ספציפית, אז מספיק לעיין ב- AVS ולגלות כי יש מספיק אנשים שביצעו השוואה כזו., קרי : העמידו את שני המקרנים, אחד ליד השני, והזרימו לשניהם חומר ב- 4K.
עניינה אותם השאלה המאוד ספציפית שלך.
בדקו במיוחד את הנקודה המאוד ספציפית הזו, כי אתה מבין שבנקודות אחרות כמו ברייטנס וקונטרסט, הסוני לא מסוגל להתמודד.
Zoombie לדוג', דמות מוערכת מאוד שם, מכר את הסוני 11000 שלו, לאחר שהשווה אותו עם ה- JVC X9000
והכי מעניין הוא מר Kris Deering , שהוא אחת מאושיות הוידאו היותר ידועות בתחום ומשמש בין השאר כמבקר הוידאו של המגזין Sound And Vision.
Kris העמיד את ה- JVC מול הסוני בחומר של 4K וקבע, ללא שום התלבטות, כי ה- JVC נראה טוב יותר בחומר כזה:
I would unquestionably say YES after doing direct side by side comparisons of both projectors with native 4K content.
The JVC always matched or exceeded the picture quality of the 665 with native 4K content and on top of that supports full HDMI 2.0A spec and full P3 gamut, neither of which the Sony can do.
People can play the numbers game all day, I've compared them both calibrated side by side and the JVC won the day, and there were at least 4 others in the room that said the same thing.
http://www.avsforum.com/forum/24-digita ... d-451.html
(הפוסט האחרון באותו עמוד.)
אגב,, אני חושב שהמסקנה מהדברים האמורים היא לאו דווקא ש-מקרן X טוב יותר ממקרן Y, (שלא נתבלבל-הסוני מעולה) כי מאוד יתכן ויהיו שווט אאווטים אחרים שבהם אנשים יגיעו למסקנות אחרות (למרות שהיו עוד 4 אנשים בחדר ביחד עם Kris שכולם הגיעיו לאותה מסקנה)), אני כן חושב שהמסקנה מהדברים צריכה להיות שאין אפשרות לקבוע מסמרות בתחום הזה המבוססים על "נתונים על הנייר", אלא כל מקרה לגופו.
כל מקרן לגופו.
יש כאן הרבה משתנים שמביאים בסופו של דבר לתוצאה הסופית איך יראה חומר של 4K ולא רק הפאנלים עצמם, כדוגמת איכות העדשות ואיכות העיבוד ועוד.
רן
אתה מבין שהשאלות הללו של "ויתורים" או "העדפות" הן שאלות פרסונליות, ההחלטות לגביהן צריכות להלקח לא על סמך נתונים כאלה או אחרים, אלא על סמך בחינה של 2 מקרנים, אשר לגביהם אתה מתלבט.
אני מניח שאתה גם מבין שהאופציה היותר פשוטה והגיונית עבורי, הייתה לקנות את הסוני בקנייה מקומית עם אחריות מלאה, מאשר לייבא מכשיר כל כך יקר, ללא אחריות אמיתית ועוד בנוסף להתעסק בפירוקים והרכבות.
הייתי רוצה להמנע מלהפוך את זה למי טוב יותר : פיוניר או דנון, או מרצדס או ב.מ.וו , אני כן אומר את הדברים הבאים:
הזכרון האנושי שלנו לא שווה כלום.
אין לנו כל יכולת להתבונן במקום מסוים על תמונה של מקרן ולאחר מכן , אפילו לאחר כמה שעות, להתבונן בתמונה של מקרן אחר ולקבוע מי נראה טוב יותר. זה כמובן קישקוש.
אפשר לבוא ולומר כי המקרן הספציפי שאנחנו רואים, מצטיין בפרמטר X , אבל פחות טוב בפרמטר Y, אבל לקבוע בוודאות איך אותם פרמטרים נראים על מקרן אחר, זה כמובן בלתי אפשרי,
אלא אם:
1. שני המקרנים עומדים אחד ליד השני
2. שני המקרנים מכוילים
3. שניהם מקבלים את אותו חומר מאותו מקור
4. ושניהם מקרינים על אותו מסך.
אני העמדתי את הסוני VPL VW520 מול המקרן הישן שלי. שניהם היו מכוילים. שניהם קיבלו את אותו חומר.
ההשוואה שאני ביצעתי לא כללה חומר ב- 4K כי לא היה לי בזמנו את ה- Minix ולכן ההשוואה בוצעה רק ב- 1080. על סמך אותה השוואה ובהתבסס על ההעדפות האישיות שלי, החלטתי להמשיך עם JVC.
ולגבי שאלתך המאוד ספציפית, אז מספיק לעיין ב- AVS ולגלות כי יש מספיק אנשים שביצעו השוואה כזו., קרי : העמידו את שני המקרנים, אחד ליד השני, והזרימו לשניהם חומר ב- 4K.
עניינה אותם השאלה המאוד ספציפית שלך.
בדקו במיוחד את הנקודה המאוד ספציפית הזו, כי אתה מבין שבנקודות אחרות כמו ברייטנס וקונטרסט, הסוני לא מסוגל להתמודד.
Zoombie לדוג', דמות מוערכת מאוד שם, מכר את הסוני 11000 שלו, לאחר שהשווה אותו עם ה- JVC X9000
והכי מעניין הוא מר Kris Deering , שהוא אחת מאושיות הוידאו היותר ידועות בתחום ומשמש בין השאר כמבקר הוידאו של המגזין Sound And Vision.
Kris העמיד את ה- JVC מול הסוני בחומר של 4K וקבע, ללא שום התלבטות, כי ה- JVC נראה טוב יותר בחומר כזה:
I would unquestionably say YES after doing direct side by side comparisons of both projectors with native 4K content.
The JVC always matched or exceeded the picture quality of the 665 with native 4K content and on top of that supports full HDMI 2.0A spec and full P3 gamut, neither of which the Sony can do.
People can play the numbers game all day, I've compared them both calibrated side by side and the JVC won the day, and there were at least 4 others in the room that said the same thing.
http://www.avsforum.com/forum/24-digita ... d-451.html
(הפוסט האחרון באותו עמוד.)
אגב,, אני חושב שהמסקנה מהדברים האמורים היא לאו דווקא ש-מקרן X טוב יותר ממקרן Y, (שלא נתבלבל-הסוני מעולה) כי מאוד יתכן ויהיו שווט אאווטים אחרים שבהם אנשים יגיעו למסקנות אחרות (למרות שהיו עוד 4 אנשים בחדר ביחד עם Kris שכולם הגיעיו לאותה מסקנה)), אני כן חושב שהמסקנה מהדברים צריכה להיות שאין אפשרות לקבוע מסמרות בתחום הזה המבוססים על "נתונים על הנייר", אלא כל מקרה לגופו.
כל מקרן לגופו.
יש כאן הרבה משתנים שמביאים בסופו של דבר לתוצאה הסופית איך יראה חומר של 4K ולא רק הפאנלים עצמם, כדוגמת איכות העדשות ואיכות העיבוד ועוד.
רן
מי שמבקש לצלול יותר לעומק בכל מה שקשור למקרן הזה ולא להסתפק בביקורת היחסית שטחית שנתתי, מוזמן לקרוא ביקורת שפורסמה אתמול ב- ProjectorReviews
http://www.projectorreviews.com/jvc/jvc ... or-review/
ביקורת מאודדד ארוכה, מאוד מקיפה. יש שם דברים טובים ודברים טובים פחות כמו שכל ביקורת צריכה להיות.
בסופו של יום, המבקר מאוד אהב את המקרן ואפילו החליט לקנות אותו לצרכים האישיים שלו.
ביקורת מעניינת. למדתי ממנה כמה דברים.
רן
ביקורת מאודדד ארוכה, מאוד מקיפה. יש שם דברים טובים ודברים טובים פחות כמו שכל ביקורת צריכה להיות.
בסופו של יום, המבקר מאוד אהב את המקרן ואפילו החליט לקנות אותו לצרכים האישיים שלו.
רן
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17934
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·RanMoyal כתב:מי שמבקש לצלול יותר לעומק בכל מה שקשור למקרן הזה ולא להסתפק בביקורת היחסית שטחית שנתתי, מוזמן לקרוא ביקורת שפורסמה אתמול ב- ProjectorReviews
רן...
למשתמש עבור צרכי סרטים (לא משחקים) כל המינוסים המוזכרים לדעתי לא רלוונטיים ואילו אני הייתי צריך להחליט עבורי לא הייתי בכלל מתיחס אליהם.
קודם כל תתחדשRanMoyal כתב:אגב, מישהו יודע אם המיניקס u1 מריץ HDR?
...
זה ממש כיף לקרא על המקרן החדש שלך בשירשור הזה.
ובקשר לשאלה שלך
אז לפי הנתונים של המיניקס הוא כנראה לא יכול לטפל ב HDR .
לפי מה שניתן להבין מנתוני המקרן
הוא כנראה תומך במה שנקרא HDR 10 שזה התקן הבסיסי של SMPTE ל HDR .
ולהעברת HDR התקן הזה מחייב שימוש ב hdmi 2.0a להעברת ה METADATA
של תוכן HDR בתקן הזה .
למיניקס (לפי הנתונים של החברה) יש יציאת hdmi 2.0 כך שגם אם יש לו יכולת בתוכנה
לקרא את החומר הוא כנראה לא מסוגל להעביר אותו כולל ה METADATA למקרן.
תודה על התשובה.
ככל הנראה וכפי שעופר ציין, אין כרגע סטרימר שמסוגל להעביר HDR לבד מהנגנים הפנימיים של הטלויזיות.
רכשתי את המיניקס לנגן 4K "רגיל", כך שיכולתו, או אי יכולתו בכל מה שקשור ל- HDR , לא הייתה משנה את ההחלטה שלי.
זה ממש "נחמד" שיש לי מכשיר "לכל סרט":
2D הכי טוב יילך ל- Oppo
הזרמה מהרשת וסרטים שדורשים משחק עם כתוביות ו- Sync יילכו ל- DUNE
וחומר ב- 4K יילך ל- MINIX.
רן
ככל הנראה וכפי שעופר ציין, אין כרגע סטרימר שמסוגל להעביר HDR לבד מהנגנים הפנימיים של הטלויזיות.
רכשתי את המיניקס לנגן 4K "רגיל", כך שיכולתו, או אי יכולתו בכל מה שקשור ל- HDR , לא הייתה משנה את ההחלטה שלי.
זה ממש "נחמד" שיש לי מכשיר "לכל סרט":
2D הכי טוב יילך ל- Oppo
הזרמה מהרשת וסרטים שדורשים משחק עם כתוביות ו- Sync יילכו ל- DUNE
וחומר ב- 4K יילך ל- MINIX.
רן
אני חושב שמבחינה כללית זה נכוןRanMoyal כתב:תודה על התשובה.
...
אבל השאלה היא על העתיד הקרוב
כי יש צורות של ישום HDR (למשל דולבי ויז'ן) שיכולות להעביר את ה METADATA שלהן
גם ב hdmi 2.0 אבל נכון לעכשיו אין הרבה חומר כזה להשגה
וגם אם היה אני לא חושב שהמקרן הזה תומך (קשה לדעת מהנתונים שהחברה פירסמה עליו)
בצורות אחרות של העברת HDR חוץ מ HDR 10 .
ודרך אגב
רק דבר קטן לגבי דיון מוקדם יותר בשירשור על החזרי האור מהחדר ואיך המסך מתמודד עם זה
וכל עניין הקונטרסט של המקרן.
אני הייתי מציע לחשוב במקרה כזה גם במושגים של מה שהעין רואה .
כי הרגישות של העין לקונטרסט מושפעת מכמות האור הכללית באזור החדר ולא רק מהאור שחוזר
ישירות מהמסך.
וכמה שיש יותר החזרים וכמות האור בחדר יותר גבוהה כך יורדת יותר הרגישות של העין לקונטרסט
דבר שמשפיע על ההבחנה בקטעים היותר שחורים בתמונה ובכך גם על חדות התמונה שאנחנו חווים.
לגמרי מסכים עם ההבחנה שלך בכל הקשור לקונטרסט.
כשזה חשוב לי וזה לרוב חשוב לי, אני מצליח להגיע להאפלה מוחלטת של הסלון, תוך כיבוי כל מיני מכשירים חשמליים שמוציאים אור, כדוגמת כמות האור המגוכחת שיוצאת מהתמי 4, מצד שני אין לי הרבה מה לעשות בכל הקשור לצבעי הקירות או צבע התקרה.
אני משוכנע שהאפקט יהיה טוב יותר בחדר חשוך לחלוטין, או כמו שאנחנו נוהגים לקרוא לו, חדר ייעודי.
רן
כשזה חשוב לי וזה לרוב חשוב לי, אני מצליח להגיע להאפלה מוחלטת של הסלון, תוך כיבוי כל מיני מכשירים חשמליים שמוציאים אור, כדוגמת כמות האור המגוכחת שיוצאת מהתמי 4, מצד שני אין לי הרבה מה לעשות בכל הקשור לצבעי הקירות או צבע התקרה.
אני משוכנע שהאפקט יהיה טוב יותר בחדר חשוך לחלוטין, או כמו שאנחנו נוהגים לקרוא לו, חדר ייעודי.
רן
תתחדש רן.
רכשת מקרן חלומי, שמניסיון שלי בעבר אז אוכל לרכוש אותו בעוד שנתיים שלוש, בזכות קצב ההתקדמות המטאורי של תחום המקרנים לקולנוע ביתי
תמיד תענוג לקרוא את הפוסטים שלך בתתחום המקרנים וללמוד מהם דברים
חדשים
אגב,איזה מקרן היית רוכש אילו היה לך תקציב בלתי מוגבל ?
כמו שאומרים באנגלית, cost no object.
תמיד תענוג לקרוא את הפוסטים שלך בתתחום המקרנים וללמוד מהם דברים
חדשים
אגב,איזה מקרן היית רוכש אילו היה לך תקציב בלתי מוגבל ?
כמו שאומרים באנגלית, cost no object.