האם מישהו שם לב לשינויים בנתוני הקו לאחר מעבר לשוק הסיטונאי?
- ilancoll
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 324
אני בבזק הייתי על 100 קיבלתי 50 מקסימום (בדיקות מהירות שעשיתי )
עברתי לשוק הסיטונאי בזק פתאום טוענים שאני לא יכול לעבור את ה 40 ... והם רואים שבכלל גלשתי 30 וזה לא לפני שהם תענו שבכלל אני "הלקוח" לא נמצא אצלם ברישום
הייתי בבזק בין לאומי ובזק
עברתי לסיטונאי של נטויזיון בלי הטובות של בזק כול הפרמטרים ישתפרו לי עם תת ימי או בלי תת ימי
צריך לקחת בחשבון שכול הראוטרים סוג ז... ב 200 שקל פשוט לא עושים את העבודה כמו שצריך במיוחד ה VDSL הסיני שהתחילו לייבא
בזק במכוון עושים קשיים להפיל את הרפורמה ולדעתי הם כן פוגעים במי שעובר לשוק הסיטונאי
לכן במשרד התקשורת שוקלים לפרק את הקבוצה של בזק ולהשאיר אותה רק חברת תשתית ללא yes או בזק בין לאומי
בנוסף לאחר שחפרתי באינטרנט על ה ACTIONTEC C1000A חוות הדעת אליו גרועות .. עם דיווחים רבים על בעיות ביצועים
http://techreport.com/forums/viewtopic.php?f=29&t=89747
יש בגדול 3 רמות של מעבדים
הכי למעלה זה ציוד של cisco או לרוטאר הביתי שלהם syslink שיכול להגיע גם מעל 1000 שקל
יש את D-LINK שיש לבם מעבד יותר חזק משל tp-link ו edimax
ויש את כול הסינים
המעבדים הם מה שקובע את איכול האינטרנט והביצועים שלכם ברשת הביתית
זה בגדול בלי להיכנס לתתי דגמים
אצלי בבית היה ראוטר של tp-link 3 כאלה החל מהדגם הנמוך לדגם הכי גבוה שנמכר בארץ בכולם הייתי צריך פעם בשבוע לנתק מהחשמל ולהחזיר כדי שהרשת תעבוד כמו שצריך בבית בכולם כיסוי ה wifi היה חלש יותר בכ 20-30 אחוז ברחבי הבית (דירה של 95 מטר)
החלפתי לראוטר של D-LINK שעלה לי 480 שקל .. שקטטטטט לא נוגע בו לא מרסט אותו לא מנתק אותו . כיסוי של 70-80 אחוז בכול החלקים של הבית במקום 45-60 שהיה קודם בחדרים המרוחקים
עברתי לשוק הסיטונאי בזק פתאום טוענים שאני לא יכול לעבור את ה 40 ... והם רואים שבכלל גלשתי 30 וזה לא לפני שהם תענו שבכלל אני "הלקוח" לא נמצא אצלם ברישום
הייתי בבזק בין לאומי ובזק
עברתי לסיטונאי של נטויזיון בלי הטובות של בזק כול הפרמטרים ישתפרו לי עם תת ימי או בלי תת ימי
צריך לקחת בחשבון שכול הראוטרים סוג ז... ב 200 שקל פשוט לא עושים את העבודה כמו שצריך במיוחד ה VDSL הסיני שהתחילו לייבא
בזק במכוון עושים קשיים להפיל את הרפורמה ולדעתי הם כן פוגעים במי שעובר לשוק הסיטונאי
לכן במשרד התקשורת שוקלים לפרק את הקבוצה של בזק ולהשאיר אותה רק חברת תשתית ללא yes או בזק בין לאומי
בנוסף לאחר שחפרתי באינטרנט על ה ACTIONTEC C1000A חוות הדעת אליו גרועות .. עם דיווחים רבים על בעיות ביצועים
http://techreport.com/forums/viewtopic.php?f=29&t=89747
יש בגדול 3 רמות של מעבדים
הכי למעלה זה ציוד של cisco או לרוטאר הביתי שלהם syslink שיכול להגיע גם מעל 1000 שקל
יש את D-LINK שיש לבם מעבד יותר חזק משל tp-link ו edimax
ויש את כול הסינים
המעבדים הם מה שקובע את איכול האינטרנט והביצועים שלכם ברשת הביתית
זה בגדול בלי להיכנס לתתי דגמים
אצלי בבית היה ראוטר של tp-link 3 כאלה החל מהדגם הנמוך לדגם הכי גבוה שנמכר בארץ בכולם הייתי צריך פעם בשבוע לנתק מהחשמל ולהחזיר כדי שהרשת תעבוד כמו שצריך בבית בכולם כיסוי ה wifi היה חלש יותר בכ 20-30 אחוז ברחבי הבית (דירה של 95 מטר)
החלפתי לראוטר של D-LINK שעלה לי 480 שקל .. שקטטטטט לא נוגע בו לא מרסט אותו לא מנתק אותו . כיסוי של 70-80 אחוז בכול החלקים של הבית במקום 45-60 שהיה קודם בחדרים המרוחקים
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5921
@ilancoll
·המסקנה מהפוסט הארוך שלך: קונים בזול - יוצא יקר. מי שהשכיל ורכש ציוד איכותי לא שם לב לבעיות.
·המסקנה מהפוסט הארוך שלך: קונים בזול - יוצא יקר. מי שהשכיל ורכש ציוד איכותי לא שם לב לבעיות.
- ilancoll
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 324
·@dima_vydima_vy כתב:@ilancoll
·המסקנה מהפוסט הארוך שלך: קונים בזול - יוצא יקר. מי שהשכיל ורכש ציוד איכותי לא שם לב לבעיות....
בדיוק וזו כוונת הפוסט ,
ואני אוסיף שגם הסטרימניג הביתי בין מחשבים מאוד מושפע מהציוד בבית
עם ה dilink אין לי תקע אחד ב wifi בהזרמה של HD מלא , עם השאר היו מקרטע ואחד מהם היא dual band ...
-
Khaleal
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 211
@ilancoll
אגב אני משתמש ב-ACTIONTEC Q1000 ולא C1000A (אני מקבל C1000A כמודם נוסף)
אתה תוכל למצא חוות דעת די טובות על ה-Q1000 למרות שהוא יחסית ישן (2009) כאשר ה-C1000A יצא ב-2012.
את האמת אני די מרוצה מהביצועים של נתב Q1000 הזה. אין ניתוקים ב-WIFI בכלל (ה-6850U של בזק היה מתנתק כל כמה שעות והייתי צריך לעשות HARD RESET כדי שיעבוד שוב).. ממשק טוב ולא מסובך. הוא עושה את העבודה כמו שצריך לדעתי.
אתה לא יכול להאשים את הנתב על נפילות סינכרון ומהירות סינכרון יותר נמוכה כאשר בזק הם האחראים על יציבות ואיכות הקו.
עכשיו אם אני מחזיר את הנתב של בזק אני אקבל את ה 60 מגה סינכרון חזרה? בטח שלא! אני אפילו עכשיו לא מסוגל לקבל חבילת TOP100 כאשר היתי בחבילה הזו בתחילת חודש מאי.
אגב אני משתמש ב-ACTIONTEC Q1000 ולא C1000A (אני מקבל C1000A כמודם נוסף)
אתה תוכל למצא חוות דעת די טובות על ה-Q1000 למרות שהוא יחסית ישן (2009) כאשר ה-C1000A יצא ב-2012.
את האמת אני די מרוצה מהביצועים של נתב Q1000 הזה. אין ניתוקים ב-WIFI בכלל (ה-6850U של בזק היה מתנתק כל כמה שעות והייתי צריך לעשות HARD RESET כדי שיעבוד שוב).. ממשק טוב ולא מסובך. הוא עושה את העבודה כמו שצריך לדעתי.
אתה לא יכול להאשים את הנתב על נפילות סינכרון ומהירות סינכרון יותר נמוכה כאשר בזק הם האחראים על יציבות ואיכות הקו.
עכשיו אם אני מחזיר את הנתב של בזק אני אקבל את ה 60 מגה סינכרון חזרה? בטח שלא! אני אפילו עכשיו לא מסוגל לקבל חבילת TOP100 כאשר היתי בחבילה הזו בתחילת חודש מאי.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

@Khaleal
·אבל במקרה שלך יש בעיית סינכרון? אתה מסונכרן על 38 מס"ש, ומצליח להוריד ב-20 מס"ש. כאן משהו לא בסדר, אבל לא נראה לי שזה סינכרון הקו... או שאני מפספס משהו?
·אבל במקרה שלך יש בעיית סינכרון? אתה מסונכרן על 38 מס"ש, ומצליח להוריד ב-20 מס"ש. כאן משהו לא בסדר, אבל לא נראה לי שזה סינכרון הקו... או שאני מפספס משהו?
- NetCHEIF
-
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
המהירות שבפועל שחליל מקבל יכולה להיות הגיונית - גם אם הסנכרון הוא ב-38M אם יש הרבה שגירות על הקו, המהירות בפועל יכולה בהחלט להיות חצי מכך. אני חוזר ואומר - זו בעיה של בזק והם צריכים להתמודד איתה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
Khaleal
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון: היום 018 חזרו בתשובה שהיא כמובן שבזק דחו את הבקשה לשלוח טכנאי.
בזק טוענים שהחבילה המקסימלית שאני יכול לקבל היא TOP40 (הייתי בחבילת TOP100 והייתי מקבל 60 מגה לפני המעבר). הם גם טוענים שהמהירות שאני מקבל תקינה ואין צורך לשלוח טכנאי.
אני רק רוצה להזכיר שכהתקשרתי לבזק נציג השירות הציע לי לחזור והוא ישלח טכנאי מחר. כנראה אני עכשיו לקוח סוג ב' באופן רשמי
בזק טוענים שהחבילה המקסימלית שאני יכול לקבל היא TOP40 (הייתי בחבילת TOP100 והייתי מקבל 60 מגה לפני המעבר). הם גם טוענים שהמהירות שאני מקבל תקינה ואין צורך לשלוח טכנאי.
אני רק רוצה להזכיר שכהתקשרתי לבזק נציג השירות הציע לי לחזור והוא ישלח טכנאי מחר. כנראה אני עכשיו לקוח סוג ב' באופן רשמי
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

@Khaleal
·אם הייתי במקומך, הייתי מתלונן על נפילות מסינכרון באופן אקראי. במצב כזה אמורים לשלוח טכנאי, וטכנאי חייב לעשות משהו, גם אם לא כל כך רואים את הבעיה. לרוב זה החלפת זוג או פורט.
·אם הייתי במקומך, הייתי מתלונן על נפילות מסינכרון באופן אקראי. במצב כזה אמורים לשלוח טכנאי, וטכנאי חייב לעשות משהו, גם אם לא כל כך רואים את הבעיה. לרוב זה החלפת זוג או פורט.
-
Khaleal
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון: חיברתי את נתב ZYXEL Q1000Z (שאינו עובד בארץ בגלל שאינו תומך ב-PTM-UNTAGGED. יש שרשור ארוך על הנושא הזה) ובצורה מפתיעה הקו הסתנכרן על 56 מגה. כמובן לא יכולתי לגלוש באינטרנט כי הנתב מצליח להסנתכרן אבל לא מצליח להתחבר לספק בגלל שימוש ב-VLAN.
כשחיברתי את ACTIONTEC Q1000 חזרה, הפעם הקו הסתנכרן על 44 מגה (קודם לא הצליח לגרד 39-40 כאשר בפועל קיבלתי 32 מגה מקסימום) ואני מקבל עכשיו 40-41 בבדיקת מהירות באלחוטי (בצירוף נתב LINKSYS EA4500, ה-Q1000 במצב BRIDGE, לא בדקטי בחיבור חוטי)..
לצערי כבר החזרתי את הציוד של בזק לפני יותר מחודש ולכן אני לא יכול לבדוק מול ציוד בזק. נשאר לי רק להמתין עד שה-ACTIONTEC C1000A יגיע (הזמנתי לפני חודש וחצי ועדיין לא הגיע) ולצפות לטוב
תודה לכולכם על העזרה
כשחיברתי את ACTIONTEC Q1000 חזרה, הפעם הקו הסתנכרן על 44 מגה (קודם לא הצליח לגרד 39-40 כאשר בפועל קיבלתי 32 מגה מקסימום) ואני מקבל עכשיו 40-41 בבדיקת מהירות באלחוטי (בצירוף נתב LINKSYS EA4500, ה-Q1000 במצב BRIDGE, לא בדקטי בחיבור חוטי)..
לצערי כבר החזרתי את הציוד של בזק לפני יותר מחודש ולכן אני לא יכול לבדוק מול ציוד בזק. נשאר לי רק להמתין עד שה-ACTIONTEC C1000A יגיע (הזמנתי לפני חודש וחצי ועדיין לא הגיע) ולצפות לטוב
תודה לכולכם על העזרה
- haipbm
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 180
כמו שרשמתי באשכול השני:
התקשרתי לבזק ושאלתי אותם אם אני יכול להגיע ל 100 מגה באיזור שלי.
הנציג בדק לפי כתובת ודירה ואמר שבוודאי שכן.
אז שאלתי אותו למה כשאני מתחבר לשוק הסיטונאי הם טוענים שאני לא יכול לעבור את ה 20 מגה?
והוא אמר לי "השוק הסיטונאי זה משהו אחר.. רק אם תתחבר אלינו אתה תגיע ל 100 מגה."
מה אני עושה עם ההוכחה הזו עכשיו?
התקשרתי לבזק ושאלתי אותם אם אני יכול להגיע ל 100 מגה באיזור שלי.
הנציג בדק לפי כתובת ודירה ואמר שבוודאי שכן.
אז שאלתי אותו למה כשאני מתחבר לשוק הסיטונאי הם טוענים שאני לא יכול לעבור את ה 20 מגה?
והוא אמר לי "השוק הסיטונאי זה משהו אחר.. רק אם תתחבר אלינו אתה תגיע ל 100 מגה."
מה אני עושה עם ההוכחה הזו עכשיו?
- ytulpan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 166
יש עוד משהו שלמדתי במעבר: הפילטר ובכלל הסביבה הפיזית משפיע המון. אצלי החלפת פילטר העלתה את המהירות ב 15 מגה. יש גם כמובן לשים לב ששקעים במקביל (בוודאי לפני הפילטר) משפיעים מאד. הכי טוב זה לשים פילטר אחד טוב בכניסה של בזק, ומיציאת הטלפון של הפילטר להשתרשר לשאר הטלפונים.
- pargit
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1013
היי
אני עברתי לאחרונה ל 40 מגה בבזק עם ה C1000A. המהירות שלי היא בד"כ טובה בבדקות מהירות (מול speedtest ו @1) כמעט 40 מגה, אבל מאז המעבר יש לי בעיות קשות של הורדת טורנטים מאתרים מסויימים. לא ברור לי למה חלק עובדים וחלק לא (מעורב מהארץ ומחו"ל).
מישהו נתקל בבעיות כאלו?
אני עברתי לאחרונה ל 40 מגה בבזק עם ה C1000A. המהירות שלי היא בד"כ טובה בבדקות מהירות (מול speedtest ו @1) כמעט 40 מגה, אבל מאז המעבר יש לי בעיות קשות של הורדת טורנטים מאתרים מסויימים. לא ברור לי למה חלק עובדים וחלק לא (מעורב מהארץ ומחו"ל).
מישהו נתקל בבעיות כאלו?
- d_gil
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
עברתי מקו בזק+ספק בזק בינלאומי , לשוק סיטונאי של בזק בינלאומי (ויתרתי בדרך על הקו בזק הרגיל לטובת קו ביתי של בב"ל).
גלשתי ב 40 מגה לפני ואחרי המעבר מגיע ל 38.9. זניח.
מה שכן, ה PING השתפר מ 20 ל 13.
מהירות העלאה נותרה 3.26.
טורנט טוב יורד באזור 2.5-3 מגה לשנייה.
גלשתי ב 40 מגה לפני ואחרי המעבר מגיע ל 38.9. זניח.
מה שכן, ה PING השתפר מ 20 ל 13.
מהירות העלאה נותרה 3.26.
טורנט טוב יורד באזור 2.5-3 מגה לשנייה.
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1896
רק 3מגהבייט לשניה? לא ממש תקין,נשמע כמו 65% ביצועים לקו
תבדוק עוד טורנטים בריאים יותר\או 3-4 טורנטים ביחד.
או שתתחיל לטרטר את התמיכה - לי יש 40 (מסונכרן על 43),ואני מוריד יציב על 4.8מגה לשניה (אמור לקבל סביב 5,אבל זה באמת זניח)
תבדוק עוד טורנטים בריאים יותר\או 3-4 טורנטים ביחד.
או שתתחיל לטרטר את התמיכה - לי יש 40 (מסונכרן על 43),ואני מוריד יציב על 4.8מגה לשניה (אמור לקבל סביב 5,אבל זה באמת זניח)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
-
Khaleal
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון: כנראה שום דבר לא שכנע אותם לשלוח טכנאי חוץ מנפילות סנכרון.
לאחרונה התחילו בעיות של נפילות סינכרון כל כמה שעות. התקשרתי לתמיכה טכנית ושום דבר לא עזק חוץ מלהוריד את מהירות הסנכרון ל 24 מגה. הנציג הבטיח שיתקשר לבזק ויחזור אלי מיד.. אף אחד לא חזר.
ביום רביעי התקשרתי ונציג תמיכה אחר הבטיח לחזור אלי אחרי שעה וגם לא חזר.. התקשרתי עוד פעם ועכשיו נציג אחר טוען שלא כדאי להשתמש בשני נתבים (מודם ראוטר במצב BRIDGE ונתב נוסף CISCO LINKSYS E4500) אלה רק בנתב משולב מודם.. לקח לי שעה להסביר לו את התפקיד של כל אחד מהנתבים Q1000 וה-LINKSYS E4500 ובסוף נאלצתי לנתק את ה-LINKSYS ולהחזיר את ה-Q1000 למצב ראוטר ולהראות לו שזה גם לא עובד..
אחרי כמה נסיונות עם כמה נציגי תמיכה טכנית הצלחתי לשכנע מישהו שיש בעיה בתשתית וטכנאי צריך להגיע.. לפני מה שהוא אמר שדבר עם בזק והם ישלחו טכנאי ביום ראשון..
פשוט התמיכה הטכנית של 018 היא בדיחה בכל מובן המילה.. לוקח שעות לתפוס נציג.. וכשמבטיחים לחזור אחרי כמה דקות\שעות אף אחד לא חוזר.. כשהורידו את מהירות הסינכרון ל24 מגה והאינטרנט עבד בינתיים ניסו להגיד לי עכשיו יש לך איטרנט עובד מה אתה רוצה מהחיים שלנו! עשו כל מאמץ כדי להמנע מלשלוח טכנאי. אני לא אומר שכולם כך.. יש נציג - אני חושב שקוראים לו אלקס - שיודע מה הוא עושה. אבל יש כאלה שאני מאמים שקורס הכשרה בן שעתיים הם גם לא עברו!
נחיה ונראה.
לאחרונה התחילו בעיות של נפילות סינכרון כל כמה שעות. התקשרתי לתמיכה טכנית ושום דבר לא עזק חוץ מלהוריד את מהירות הסנכרון ל 24 מגה. הנציג הבטיח שיתקשר לבזק ויחזור אלי מיד.. אף אחד לא חזר.
ביום רביעי התקשרתי ונציג תמיכה אחר הבטיח לחזור אלי אחרי שעה וגם לא חזר.. התקשרתי עוד פעם ועכשיו נציג אחר טוען שלא כדאי להשתמש בשני נתבים (מודם ראוטר במצב BRIDGE ונתב נוסף CISCO LINKSYS E4500) אלה רק בנתב משולב מודם.. לקח לי שעה להסביר לו את התפקיד של כל אחד מהנתבים Q1000 וה-LINKSYS E4500 ובסוף נאלצתי לנתק את ה-LINKSYS ולהחזיר את ה-Q1000 למצב ראוטר ולהראות לו שזה גם לא עובד..
אחרי כמה נסיונות עם כמה נציגי תמיכה טכנית הצלחתי לשכנע מישהו שיש בעיה בתשתית וטכנאי צריך להגיע.. לפני מה שהוא אמר שדבר עם בזק והם ישלחו טכנאי ביום ראשון..
פשוט התמיכה הטכנית של 018 היא בדיחה בכל מובן המילה.. לוקח שעות לתפוס נציג.. וכשמבטיחים לחזור אחרי כמה דקות\שעות אף אחד לא חוזר.. כשהורידו את מהירות הסינכרון ל24 מגה והאינטרנט עבד בינתיים ניסו להגיד לי עכשיו יש לך איטרנט עובד מה אתה רוצה מהחיים שלנו! עשו כל מאמץ כדי להמנע מלשלוח טכנאי. אני לא אומר שכולם כך.. יש נציג - אני חושב שקוראים לו אלקס - שיודע מה הוא עושה. אבל יש כאלה שאני מאמים שקורס הכשרה בן שעתיים הם גם לא עברו!
נחיה ונראה.
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
נשמע כמו חברת תקשורת טיפוסית בארץ. נראה לי שהם גייסו עוד עובדים, אבל אולי לא מספיק. או אולי עדיין לא נרגע העומס הראשוני בגלל השינוי בשוק.
- marvje
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 298
עומס ראשוני או לא, התמיכה שלהם באמת בדיחה עצובה, לקח לי שעות לתפוס אותם בשביל לבטל את ה NAT הידוע לשמצה.
בסופו של דבר התנתקתי מהם, בתור ספקית אין להם שום יתרון על הוטנט.
בסופו של דבר התנתקתי מהם, בתור ספקית אין להם שום יתרון על הוטנט.
-
Khaleal
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון: התקלה טופלה ע"י טכנאי בזק היום ואין עוד נפילות סינכרון.. כנראה שהנתב Q1000 היה אחראי על חלק לא קטן מנפילות הסינכון.. נראה לי שהוא מת ולא מחזיק סנכרון עוד יותר.
החלפתי את הנתב ל-C1000A ואני עכשיו מקבל סינכרון של 70 מגה.
שורה תחתונה: C1000A עדיף על Q1000 כי הוא יותר חדשני ומתאים יותר לתשתית של בזק.
החלפתי את הנתב ל-C1000A ואני עכשיו מקבל סינכרון של 70 מגה.
שורה תחתונה: C1000A עדיף על Q1000 כי הוא יותר חדשני ומתאים יותר לתשתית של בזק.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור