גודל סאונד מול רגש

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #41 

aloni כתב:לתחילת הפוסט אני יכול להתייחס בקלות:

הסטאפ הנוכחי נותן לי אינטמיות בלי הרבה נפח: גראנד פיאנו + איטגרייטד הייבריד וCDP אודיו אארו פרימה

השילוב של ויינה אקוסטיקס בטהובן + פאוור של MBL נתן תוצאה שהרשימה אותי בנפח וביכולת לשחזר תזמורות מרובות כלים וכו' אבל לא נתן לי אינטמיות לה אני רגיל (וגם אוהב) בווליום נמוך.
(הכל מדובר אצלי בבית, כי בחדרי השמעה הכל שונה ואני לא מתייחס לזה בכלל)

לגבי החלק השני של הפוסט שלך פשוט לא הבנתי, איך השתלבו פה מגבר מנורות ורמקולים נצילים?
...
לא ידעתי מה יש לך. אני מבין שאתה מתכוון להשתמש בהגברה שלך ולא לשנות.

לגבי הויאנה אקוסטיק - לטעמי האישי ביותר, אני רחוק מלהתלהב מהמאהלר או השטראוס, הם יודעים לשעות טוב בחלק מהדברים אבל בהרבה אחרים הם די בנוניים וכך גם התחושה הכוללת שלי לגביהם. נדמה לי שתומר צין ציין התרשמות דומה באחד מהפוסטים.
פשוט תנסה משפחת רמקולים אחרת.
אם אתה אוהב את הצליל של מה שיש לך היום למה לא תתיעץ עם ישראל לגבי האח הגדול יותר. אולי הוא נותן יותר נפח.
אני בטוח שקל יהיה לך למצוא רמקול שעושה גם וגם בצורה טובה.

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #42 

כל החברים מתבקשים לדבר לגופו של השאלה שלי ולא לגופו של הגופה.
HiFiMusic IL

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #43 

diz1, דווקא לא התחתנתי עם ההגברה הזאת, לרמקולים שיש לי לא שמעתי משהו יותר טוב. אם ישתנו הנתונים ישתנו המסקנות.

אבל בכלל כל השרשור הזה היה יותר שאלה כללית. האם יש רמקולים (כנראה גדולים) שנותנים גם נפח, גם טיפול בתזמורת גדולה וגם ריגוש בווקאל.
לפחות חלק מהחברים טוענים שכן אז יש תקווה.
HiFiMusic IL

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
קיבל תודות: 0

שליחה #44 

Diz1, אז מה אתה רוצה? שקל?
אני לא מבין את מטרת הלעג והלהג שלך.
וכמו שאלוני כתב, לא התחתנתי עם הרמקולים האלו או עם כל פריט ציוד אחר. וכן, הם היו טובים מאוד ואני די מתגעגע אליהם, אבל
זה באמת לא קשור לכלום, כולל למספר הפוסטים שלי בפורום.

אחת הסיבות, לצורך העניין, היא זו, למקרה שלא קראת:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &start=360

אותה כתבתי היום בצער רב, וחלק מהמתואר שם מאפיין גם דיונים ואופני דיון של חברים נוספים (אם כי לא בקיצוניות של מי שהדברים הופנו כלפיו יש לציין). וגם אתה אל תתבלבל, שום דבר אישי.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

עם זאת, Diz1, אם לא הבנתי את נימת דבריך מהכתוב (דבר לא נדיר בהתכתבויות) אנא קבל את התנצלותי מראש.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #46 

logankungfu

אתה בהחלט צודק, איך אפשר להתווכח עם בקשה לשמור על נימוס ותרבות דיון.

אבל אתה יודע, לי למשל יש טבע מוזר, אני מאוד מעריך תרבות ונימוס, אבל אני מעדיף דברי חוכמה הנאמרים
בחוסר נימוס על דברי הבל הנאמרים בנימוס רב.
אני יודע שאנחנו בתרבות של הסגנון הוא חזות הכל, אבל הייתי מאוד שמח שאדם שאין לו ניסיון או אין לו פואנטה
בהודעותיו, יהיה מנומס אבל עם הרבה פחות מילים והודעות.
ובנוסף, לפחות עבורי, הרבה יותר מעצבן שאדם מנומס כותב מה שבא לו בלי להתייחס לשאלות או לנושא,
או ג'נטלמן אחר שבנימוס רב מבטל את הניסיון והידע של אחרים רק בגלל שהוא יודע כמה מונחים באלקטרוניקה.

נימוס ותרבות זה לפתוח שרשור שבסופו יש תרומה לחברי הפורום, ולא משהו סתמי שאין מאחוריו שום
מטרה או מסקנה.

יש לנימוס ולתרבות הרבה צדדים, ולא רק אילו שמכעיסות דווקא אותך.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

itzo, אחד לא חייב לבוא אחד על חשבון השני, ולכן אני לא מעדיף לא את הנבלה ולא את הטריפה.

הכותב המנומס חסר הידע ההיפותטי שלנו, הכותב דברי בלע ו/או פרובוקציה (מנומסים) (לא שאני חושב אגב שהשרשורפלצת אליו אנו מתייחסים הכיל כאלו דברים, אגב, אני מסכים עם חלק ניכר מהכתוב מהצד הפחות פופולרי דווקא)- אין *שום*, אבל שום הצדקה שיזכה בעליהום חסר כל תרבות, נפנוף ופגיעות אישיות.
על המתלהמים "ליטול קורה מבין עיניהם" כמאמר הקלישאה.

כתבו שטויות? סבבה. אז זה לא מעניין, עוברים הלאה. לימדו אותי את זה כבר בגן. "אל תרד לרמה שלו".
אבל כאן זה לא לרדת לרמה של כותב השטויות, אלא לקחת אותה בצלילה עוד יותר למטה, למשוך אותו בלשון, לרדת עליו ולבטל את מה שהוא אומר ממקום של התנשאות. סליחה, אבל למה מי אנחנו? למה, מי שיש לו ניסיון קיבל את הזכות המיוחדת לומר דברים ללא נימוק ושהם יהיו נכונים רק מפני שיש לו ניסיון (שמי מדד? אולי הוא רק אומר שיש לו ניסיון? אולי הניסיון שלו מבוסס על בדיקות לא נכונות?)?

ומהיכן אתה יודע שהכותב רק "יודע כמה מונחים באלקטרוניקה"? אולי הוא יודע הרבה? אולי הוא יודע גם הרבה דברים אחרים?
זה פשוט לא רלוונטי. אני חוזר: *לא רלוונטי*.
תרבות הדיון לא צריכה להיות קשורה למה שהוא אומר, לניסיונו, ידיעותיו בחשמל או וואטאבר. אלא אם הוא גס רוח בעצמו (ואף אחד מפותחי השרשורפלצת לא היה כזה לרגע, להיפך !), שאז על משטרת הפורום להיכנס לפעולה יעילה ולבעוט אותו לכל הרוחות.

אז לא נבלה ולא טרפה.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #48 

לוגן
אכן תרבות דיבור אינה קשורה לתוכן אז אולי כדאי שנשנה את הפורום ואת מהותו ובמקום ניפתח בית ספר ללימוד נימוסים .
האינטרנט , פורום , צטים מהבים תשתית לא מבוקרת של ישוייות כל אחד מאחורי המקלדת יכול להיות מי ומה שבה לו .
הבעיה שכאשר רוצים לנהל שיחה עיניינית כדאי שהדוברים יהיו בעלי ניסיון משותף ואף רצוי בסיס משותף למטרת הדיון.
הבעיה עם הפוסטים האחרונים שאנשים חסרי ניסיון מנסים להביע את עדתם וגם זה לגיטימי רק שהם ניצמדים באמונה שלמה לדיעה
שאינה מבוססת במציאות ואין לה דבר וחצי דבר בכדי לענות \ לעזור לשואל.
אני מזכיר שוב
לא מדובר כאן בפורום התמעת הנימוס או ספינת האהבה .
מדובר בפורום טכני מקצועי אשר אמור לרכז לתמוך ולעזור לחובבי התחום .
לא היתי בכנס רפואי שעלה על הבמה שרלטן שלא ניתח אף אחד במציאות אלא רק קרא בספרים.
ולכן רצוי וכדאי שהמתדיינים יהיו לפחות בעלי אותו רקע.

בלי שום קשר אני חוזר ואומר , תרבות דיבור הינה חובה לא זכות באתרינו.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

אני מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל לא עם עניין הניסיון:

"הבעיה עם הפוסטים האחרונים שאנשים חסרי ניסיון מנסים להביע את עדתם וגם זה לגיטימי רק שהם ניצמדים באמונה שלמה לדיעה
שאינה מבוססת במציאות ואין לה דבר וחצי דבר בכדי לענות \ לעזור לשואל. "

זה מזכיר לי שרשורים אינסופיים אחרים. מי יקבע למי יש ניסיון ועל דעתו אסור לחלוק (בלי קשר שאין להתייחס אליו בגסות ללא קשר, בשום אופן) ?מי יקבע איזה ניסיון רלוונטי ואיזה לא? ומי יקבע כמה שנים בתחום וכמה אחוזי עיסוק בזה מהזמן הפנוי נחשבים לניסיון מספק? איך אתה יודע אם דעתם מבוססת על המציאות או לא?
ואם לי יש ניסיון רב שנים בתחום א' ולך בתחום ב' ושניהם קשורים אז מי הוא "זקן השבט" בעל הניסיון הרלוונטי? זה שצועק יותר חזק?
לדעתי ניסיון באלקטרוניקה רלוונטי יותר מאשר ניסיון בהשוואות של כבלים וסטנדים. אז מה תעשה, תצעק עלי? תרד עלי? תספר לכולם שהניסיון שלי לא שווה? אני מאוד מקווה שלא.

וזה בסדר, אני לא דואג לבאי האתר המסכנים המיתדפקים על הדלתות לקבלת קצת עזרה ומתבלבלים מכל המנסים לעזור עם כל מיני דעות. אם מישהו מנמק את עצמו היטב, בלי לפרט את ניסיונו, זה מספיק טוב. השואל כבר יעשה את הסינון, מה גם שתודות לדעות נוגדות רבות הוא יקבל תמונה שלמה יותר. הם לא צריכים את הגנת החברים "המנוסים" על נפשם הרכה, שכן אותם חברים מנוסים מקובעים ממילא על דעות שעשויות להיות מנותקות מהמציאות כמו כל דעה אחרת (או לא).
נהפוך הוא זה אפילו עדיף.

אין לזה שום קשר להוכחת ניסיון. אם למישהו אין אותו, הוא לא יוכל לנמק את עצמו בצורה משכנעת והיחס להודעותיו יהיה בהתאם.
אתה יודע מה, ואם בעקבות כל מה שאתה אומר, כל זב חוטם יעיד על עצמו שהוא 20 שנה בתחום? זה עדיף?
הרי אין שום דרך לאמת את זה, אלא דרך רמת הכתיבה והנימוק, ואז אנו חוזרים בדיוק למקום שאני טוען שאנו צריכים להיות בו- הניסיון אינו רלוונטי כי הוא אינו בר אימות וגם לא ניתן להגדיר אותו ולקבוע מה רלוונטי בו ומה לא.
הדברים שחשובים הם רק רמת כתיבה, הנמקה, וכמובן דרך ארץ.

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #50 

logankungfu כתב:אני מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל לא עם עניין הניסיון:

"הבעיה עם הפוסטים האחרונים שאנשים חסרי ניסיון מנסים להביע את עדתם וגם זה לגיטימי רק שהם ניצמדים באמונה שלמה לדיעה

זה מזכיר לי שרשורים אינסופיים אחרים. מי יקבע למי יש ניסיון ועל דעתו אסור לחלוק (בלי קשר שאין להתייחס אליו בגסות ללא קשר, בשום אופן) ?מי יקבע איזה ניסיון רלוונטי ואיזה לא? ומי יקבע כמה שנים בתחום וכמה אחוזי עיסוק בזה מהזמן הפנוי נחשבים לניסיון מספק? איך אתה יודע אם דעתם מבוססת על המציאות או לא?
ואם לי יש ניסיון רב שנים בתחום א' ולך בתחום ב' ושניהם קשורים אז מי הוא "זקן השבט" בעל הניסיון הרלוונטי? זה שצועק יותר חזק?
לדעתי ניסיון באלקטרוניקה רלוונטי יותר מאשר ניסיון בהשוואות של כבלים וסטנדים. אז מה תעשה, תצעק עלי? תרד עלי? תספר לכולם שהניסיון שלי לא שווה? אני מאוד מקווה שלא.

וזה בסדר, אני לא דואג לבאי האתר המסכנים המיתדפקים על הדלתות לקבלת קצת עזרה ומתבלבלים מכל המנסים לעזור עם כל מיני דעות. אם מישהו מנמק את עצמו היטב, בלי לפרט את ניסיונו, זה מספיק טוב. השואל כבר יעשה את הסינון, מה גם שתודות לדעות נוגדות רבות הוא יקבל תמונה שלמה יותר. הם לא צריכים את הגנת החברים "המנוסים" על נפשם הרכה, שכן אותם חברים מנוסים מקובעים ממילא על דעות שעשויות להיות מנותקות מהמציאות כמו כל דעה אחרת (או לא).
נהפוך הוא זה אפילו עדיף.

אין לזה שום קשר להוכחת ניסיון. אם למישהו אין אותו, הוא לא יוכל לנמק את עצמו בצורה משכנעת והיחס להודעותיו יהיה בהתאם.
אתה יודע מה, ואם בעקבות כל מה שאתה אומר, כל זב חוטם יעיד על עצמו שהוא 20 שנה בתחום? זה עדיף?
הרי אין שום דרך לאמת את זה, אלא דרך רמת הכתיבה והנימוק, ואז אנו חוזרים בדיוק למקום שאני טוען שאנו צריכים להיות בו- הניסיון אינו רלוונטי כי הוא אינו בר אימות וגם לא ניתן להגדיר אותו ולקבוע מה רלוונטי בו ומה לא.
...
(Y) :משתחווה:
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #51 

logankungfu כתב: הדברים שחשובים הם רק רמת כתיבה, הנמקה, וכמובן דרך ארץ.
...
כפי שכבר כתבתי אם זה כך לדעתי פיספסנו בגדול את מטרת הפורם וייעודו .

פרטים

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

זה בסדר גמור שאתה לא מסכים איתי, ואני מכבד את זה.
לכן, כל אחד פשוט יעשה כראות עיניו לעצב את הפורום באופן שהוא מאמין בו, בצורה מתורבתת אני מקווה, ואיפשהו באמצע נקבל פורום טוב יותר.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

ותודה, דרמבוי.. :) :oops:

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #54 

אתם מאכזבים אותי, השרשור הזה נפתח למטרה מסויימת ואתם משתמשים בו להמשיך את הבלאגן של שרשור המגברים ללא שום קשר.

אני מבקש שזה יתבצע בשרשור אחר.
HiFiMusic IL

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #55 

aloni כתב:אתם מאכזבים אותי, השרשור הזה נפתח למטרה מסויימת ואתם משתמשים בו להמשיך את הבלאגן של שרשור המגברים ללא שום קשר.

...
אתה צודק.
היו פה כמה דברים קשורים, וזה יפסק (אני מקווה)
מצטערים על הפריצה לשרשורך שלא לעניין! 8)
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

nec_000
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475

שליחה #56 

logankungfu כתב:אני מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל לא עם עניין הניסיון:

נהפוך הוא זה אפילו עדיף.

...
גדול הכותבים והמתנסחים כאן - ללא צל של ספק (Y) :משתחווה:
ההערכה הגדולה היא לא רק לנאמר ב post הזה,
כי אם לכל אחד ואחד מה post-ים שלך בשרשור.
נערך לאחרונה על ידי nec_000 ב 05/01/2007 23:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

nec_000
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475

שליחה #57 

aloni כתב:אתם מאכזבים אותי, השרשור הזה נפתח למטרה מסויימת ואתם משתמשים בו להמשיך את הבלאגן של שרשור המגברים ללא שום קשר.

...

ערב טוב אלוני,
עם כל הכבוד לשרשור שלך - ויש לכולנו המון כבוד אליו האמן לי (f)
אין כאן קשר ישיר לשרשור המגברים.

יש כאן משום הרמת גבה (בצניעות אומר) ממגמה וכוון שאופפים מספר לא מבוטל
של כותבים, שכאשר אין ברשותם כלי ניסוח, ביטוי, ידע ויכולת שכנוע
בדבריהם, נאלצים הם להתכנס לשיטות וגישות המקובלות בטבע כאשר חיות
מוצמדות בעל כורחן עם הגב לקיר:

וזה לתקוף על מנת "לשרוד" או להראות שהם צועקים יותר "חזק" מכולם.

זה לא קשור רק לשרשור המגברים - שם תופעה זו יצאה כלפי חוץ בצורה
מוגזמת ומוקצנת, אלא בהמשך ישיר כפי שתאר longkanfu,
זה קורה חזור ותדיר בכל אימת מצב שמתעוררת דיעה השונה מדעתו
של זקן השבט "המנוסה הגדול".

תופעה זו גרמה ל- longkanfu להדיר את רגליו מכאן לתקופה לא קצרה,
ולא רק הוא: חובבי אודיו רבים ומנומסים (וגם מלומדים) נמנעו מלהכנס
לפורום ולהשתתף בו - ולו מפאת העובדה שבכל רגע שרצו לקחת חלק
בדיון - קיבלו שטיפה "דתית" אדוקה שזרקה אותם לעזאלזל.

על זה מדבר longkanfu תוך כדי יכולת ביטוי עילאית וממוקדת חובה לציין.

ארצה לסכם בצורה אופינית לידידנו drambuie - שעל זה היה נוהג לאמר:

לא יתכן שבכל אימת שמישהו אומר דברים שאחר חולק עליהם,
הוא במקום לקבל דיון פורה ועינני, יתקל בהטחת עלבונות אישיים לגופו של
אדם - כזו הקוראת עליו תיגר "לא מקצועי" בדיון, תוך כדי נסיון אחד ויחיד
וזה לנסות ולערער על נסיונו, ידיעותיו, השכלתו ושמו הטוב.

לא יתכן שבכל אימת שמגיע לדיון אדם "קצת מלומד", הוא "יזרק" מכאן בבושת
פנים באותו האופן בדיוק בו הכנסיה דוחה את הקידמה והאיסלם דוחה את המערב המודרני.

לא יתכן שפורום בתחום מדעי ביסודו (כמובן גם תחביבי) יהפוך במקום להיות מקצועי -
לפורום המסגל לעצמו סגנון בדמות בירת הבורות הדתית הקיצונית.

זה כל מה שיש לי לאמר.
את המחשבות בדבר איך רוצים שהפורום הזה ימותג - נשאיר לבעלי המניות.
נערך לאחרונה על ידי nec_000 ב 06/01/2007 12:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #58 

nec_000 יקר וחביב לילה טוב ומצויין.

לא ברורה לי עמדתך, שכן יש נוהל קבוע שפותח השירשור, במיוחד כאשר מדובר בשאלה הוא שיקבע את מטרת השירשור ויכול לבקש לחזור לנושא במידה והיתה חריגה (או לזרום עם זה אם הוא חפץ בכך).

במקרה הזה, העלתי שאלה שמעניינת אותי וכל ההתייחסויות בין המבקרות ובין המהללות לגופם של אנשים פשוט לא מעניינות אותי לכן אני מבקש שיחדלו.

לשם ביקורות בנושא שרוי הציף קיימים שירשור או שנים שדנים בכך כרגע לכן אין פה מקום מעבר לשורה או שתים בנושא.

בברכה.
HiFiMusic IL

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

Nec_000, תודה רבה, אני מסמיק.. :oops: ההרגשה הדדית.

אלוני- אני באמת מתנצל, לא התכוונתי להרוס לך את הדיון. (f) פשוט ראיתי לאן הוא (שוב) הולך,
ונהיה לי ברור שזה יהיה עוד דיון שיקפצו לי הפיוזים מלקרוא.

אני באמת אשמח אם הדיון יחזור לנושאו המקורי מיידית. (i)

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #60 

אלוני אתה צודק לגמרי
אבקש מהמתדיינים לענות לבקשתו של פותח השרשור
(Y)

פרטים

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”