מתחיל לדגדג לי למקרן - זקוק להסבר על התאמת גודל מסך הקרנה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #41 

צביקה לא אקטואלי חברים - איש הקשר הוא יחיעד והוא אחלה (לפחות מהתרשמות קצרה שיש לי) :)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #42 

oris74,

הסתדרת עד היום ללא מקרן, לא יקרה כלום אם תחכה להגעה של מסך 100" / 106" אם אכן ניתן להשיג אותם בזמן סביר של עד חודשיים ובעלות סבירה (עד 4,000 ש"ח ל-100" ועד 4,500 ש"ל ל-106").
מסך אמור לשרת אותך למשך שנים (אתה אמור להחליף אותו בתדירות יותר נמוכה מאשר את המקרן).
למיטב הבנתי מרחק הצפייה שלך הוא 3.5 מ' ולדעתי 120" ב-16:9 יהיה גדול מידי למרחק זה ולכן המסך הזה לא רלוונטי.

במרחק צפייה כזה הייתי בהחלט שוקל ללכת על הפנה 8000 (אם ביבוא אישי או ברכישה ביד שנייה מעופר לאור במידה ומדובר במחיר דומה) עם מסך מתיחה גרדנוויו של 130" בפורמט סינמסקופ שיתן לך תמונה בגודל אידאלי ב-2 הפורמטים (104 אינץ' ב-16:9).
אם העלות הכוללת של שילוב כזה מסתיימת ב-13,000 ש"ח ואתה מסוגל תקציבית ללכת על זה (מה שעוד שלהבנתי אתה חובב תלת מימד) אין לי ספק שזו אופציה מצוינת.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #43 

idan309 כתב:oris74,

הסתדרת עד היום ללא מקרן, לא יקרה כלום אם תחכה להגעה של מסך 100" / 106" אם אכן ניתן להשיג אותם בזמן סביר של עד חודשיים ובעלות סבירה (עד 4,000 ש"ח ל-100" ועד 4,500 ש"ל ל-106").
...
בדקתי לחבר מול צביקה . למרות שהוא כרגע בחו"ל .
לפי דבריו יש משלוח שכבר יצא לדרך .

לדעתי כדאי לחכות כדי לקבל מסך איכותי לכמה שנים טובות .
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #44 

תודה חברים.

תקציב של 13K ממש לא בא בחשבון - מה עוד שאני רק נכנס לעולם המקרנים כך שאני לא מחפש מקרני היי-אנד.

אני אמתין עוד קצת לראות אם מסך 100/106 מגיעים ובאיזה מחיר.

מה שלא הבנתי עידן - אתה אומר ש 120 בפורמט 16:9 זה גדול מדי אבל 130 בסינמסקופ זה בסדר לאותו מרחק? (לא שאני חושב שיש לי תקציב ל 130)

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #45 

אני הזמנתי דרך צביקה ב 25.3 את ה100 אינטש מתוח. באותו זמן היה משלוח מתוכנן כבר אצלו, זמן ההגעה של המסך אמור להיות לקראת סוף אפריל

גם הייתי לקראת שדרוג של המקרן והמסך לקראת מעבר דירה בקרוב, רכשתי דרך אמזון גרמניה את הפנאסוניק

העלויות הן 4130 ש"ח למסך, 1625 יורו למקרן

רשמים , תמונות וחוויות בהמשך לאחר שיגיע
שחר

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

ממרחק של 3.5 מ' אין שום בעיה לדעתי להינות מתמונה (במידה והיא איכותית, בטח בתלת מימד) ברוחב של אפילו 3 מ'.
הבעיה היא שממרחק כזה גובה תמונה מעבר ל-130 ס"מ לדעתי בעייתי.
לכן המלצתי על מסך סינסקופ של 130" ולא על 120" 16:9.

בכל מקרה זה לא רלוונטי כי אין לך עניין להוציא סכום של 13,000 ש"ח על המקרן + המסך (זה ממש לא היי-אנד, בשביל לקבל היי אנד אתה צריך להוציא נכון להיום רק על מקרן לפחות 14,000 ש"ח (סוני 55 / אפסון 9200) ויש שיגידו אפילו כ-40,000 ש"ח (אפסון LS10000 / סוני 300).

בכל מקרה אם זה לא התקציב אז להבנתי נשארת עם 2 אופציות:
1. בנקיו 1070 / אופטומה HD26 ביבוא אישי עם מסך מתיחה גרנדוויו של 92-106" (8-9 אלף ש"ח)
2. בנקיו 1070 / אופטומה HD26 ביבוא אישי עם מסך ללא מתיחה של ספלנדור 100" (כ-6 אלף ש"ח).

נראה לי שבין אופציות אלה ככל הנראה הייתי הולך על השנייה כי אני חושב שבמוקדם או במאוחר תרצה מסך גדול יותר.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #47 

הרבה תודה עידן.

לגבי המקרן - אין שום עדיפות בין שניהם? אפילו לא ברמת המפרט?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

באיכות התמונה ההבדלים מינוריים.
ההחלטה בין שניהם צריכה לדעתי קודם כל להתבסס על ההבדל המשמעותי בניהם:
ה-1070 עם מסך 16:9 שך 100" מחייב מרחק הקרנה של 2.5-3.3 מ'.
ה-HD26 עם מסך 16:9 של 100" מחייב מרחק הקרנה של 3.3-3.6 מ'.

לדעתי ע"ב הארכה שלי כי בעתיד תרצה גם לשדרג את המקרן וגם להגדיל את מסך הייתי הולך המקרה הזה על ה26 עם מרחק הקרנה המקסימלי האפשרי גם אם הוא יקר בעד 5% (ולהבנתי אמור להיות אפילו זול יותר).
צריך להבין שגם באופציה זו אתה מגביל את עצמך בגודל מסך גם בעתיד (ללא הגדלה של מרחק ההקרנה ע"י הזזה של נקודת הקרנה) ובכדי לפתור את זה יש לך 2 אופציות:
1. להרים את תקציב המקרן ביבוא אישי מכ-4500 ש"ח (HD26/1070ׂ) לכ-6500 ש"ח עבור ה-HD36.
2. להרים את תקציב המקרן מכ-4500 ש"ח לכ-7500 ש"ח עבור הפנה 8000.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #49 

עידן, מתי יוצא ספר ההדרכה שלך על 'איך לבחור מקרן ומסך'? :)

אגב - בדקתי אתמול את ה 1070 - יעלה 3300 עד הבית מאמזון ארה"ב (משום מה אין שילוח לארץ מאמזון אירופה), HD26 עולה 100 שקלים נוספים.

שווה להוסיף כמה עשרות דולרים להרחבת אחריות? ל 1070 - תוספת של 52$ ל 3 שנים, ל HD26 - תוספת של 64$ ל 4 שנים

מכיוון שמרחק ההתקנה שלי גמיש (סלון גדול ללא קיר מאחורי הספה) אז אני לא אמור להיות מוטרד ממרחק ההקרנה נכון?

שוב המון תודה (Y)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #50 

oris74 כתב:עידן, מתי יוצא ספר ההדרכה שלך על 'איך לבחור מקרן ומסך'? :)

...
·
וואלה , הוא עוזר מכל הלב ושופך הרבה אור למי שנכנס לעניין המקרן

(Y) - מלך .
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

אכן אתה גמיש בנושא ההתקנה אך צריך לזכור 2 דברים:
1. במקרנים הבסיסיים האלה גמישות ההתקנה גם בגובה היא מינורית במקרה הטוב ואפסית במקרה הרע. להבנתי באופוטמה 8 אינץ' מעל מעל התמונה ולדעתי בבנקיו זה די דומה (יש כנראה קצת יותר גמישות אבל להערכתי בכל מקרה זה לא יהיה משמעותי).
מה שאומר שבתמונה של 100" בגובה מומלץ (התחלת תמונה בגובה של לא יותר מ-70 ס"מ מהרצפה, אני ממליץ על 55-60 ס"מ), גובה המקרן יהיה סביב 2 מ' ובגלל שזה ממקומם בסלון בית, מה שאומר שעדיף שימוקם צמוד לתקרה, במקרנים האלה זה לא אפשרי (אני מעריך שהתקרה אצלך היא לפחות 2.7 מ' גובה). כמו כן לדעתי עדיף במקרה כזה שהמקרן יהיה או מעל מקום הצפייה או מאחוריו (בכדי שהמקרן לא יהיה בשדה הראיה בעת הצפייה).
2. לפחות להבנתי שיקול חשוב גם כשיש גמישות במיקום ההתקנה היא שבשדורג עתידי לא תצטרך להזיז את המיקום. בחירה באופטומה משאירה לך אופציה (אומנם מוגבלת אבל עדיפה על כלום) לשדרג בעתיד את את גודל המסך ו/או המקרן מבלי להזיז את נקודת ההקרנה.

גם בנקודה 1 (מיקום שלא לפני נקודת הצפייה) ובעיקר בנקודה 2 לאופטומה להבנתי יש יתרון ולכן הייתי בוחר בו גם עם התוספת היתה 500 ש"ח ולכן כאשר היא 100 ש"ח ההחלטה קלה.

לגבי שיקול האחריות , אני אישית לא כל כך מאמין באחריות כאשר היא לא בארץ אבל ב-16 דולר לשנה הייתי בכל זאת לוקח אותה.

yehiad
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #52 

שלום לכל חברי הפורום
שמי יחיעד ואני מנהל המכירות בחברת גולדטק
אשמח להגיב לכמה דברים שנאמרו כאן.
ראשית אני וצביקה עובדים במקביל ומשתדלים לספק ולתת את השירות הכי טוב שאפשר לכם הלקוחות.
לגבי הזמני אספקה שאחד הבחורים התלונן עליהם , לרוב אין בעיות באספקה אך צריך להבין שמדי פעם יש אילוצים ובעיות שצצות שאינן קשורות אלינו אם זה המשלוחים שמגיעים דרך הים ותלויים במזג האויר ועד לבירוקרטיה הקשה בישראל.
ברוב המקרים אנחנו לוקחים מרווח סביר של זמן האספקה ומספקים לפעמים גם חודש לפני ההתחייבות אספקה.
לגבי התלונות על שירותו של צביקה, צביקה מעל 22 שנה בחברת גולדטק מקצועי ואמין מאוד , אם הרגשתם שהשירות שקיבלתם לא מקובל ואיננו הולם אני אשמח לשמוע אישית ולתקן זאת להבא.
לגבי עניין המלאים, אנחנו עושים מאמצים רבים להחזיק את רוב הגדלים והדגמים כאן בארץ אך בגלל שאנחנו היבואנים היחידים של GRANDVIEW קשה לדעת מה יימכר מחר ומה לא , אנחנו יכולים למכור ביום אחד 5-6 מסכים מאותו הסוג ולהישאר פתאום בלי מלאי עד האוניה הבאה - חודשיים, ולכן לפעמים יש מצבים שחסר במלאי .
בנוסף נגדיל את המלאים בהתאם לדרישה הגוברת בארץ.
בכל מקרה למי שמבקש אנחנו עושים שירות אישי ומייבאים גם מסך יחיד למי שיחפוץ בכך.

לגבי התגובה של sam22 - "לא ייאמן מה אנשים שמוכרים מוצרים יכולים להוציא מהפה שלהם " בעניין תשובתי למסך 4K
http://www.grandviewscreen.com/home-the ... b-tension/
תכנס ללינק המקורי של GRANDVIEW ותקרא על מה דיברתי לפני שאתה מלבין את פניי.

חברים , בכל שאלה והתייעצות אני זמין לשרותכם
מקווה לתת לכם את השירות הכי מקצועי וטוב.
יחיעד - 054-2162222 - גולדטק מערכות מולטימדיה ובקרה בע"מ

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #53 

ברוך הבא יחיעד - טוב שהצטרפת לפורום, אני משוכנע שזה יתרום לשני הצדדים (Y)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #54 

yehiad,
מתנצל אם נפגעת
האמירה היתה כללית ולאו דווקא אלייך
נכון שנאמרה בקונטקסט של מסך ה4K, אבל היתה כללית

אגב, עדיין לא הבנתי מה משמעות מסך הקרנה 4K לעומת FHD

ואני מאוד שמח על המצאותך בפורום
אישית, היתה לי חוויה מאוד לא נעימה איתכם
והתחושה היתה של תחמון אחד גדול
מקווה שזה היה רק אצלי וזו היתה אי הבנה
העם דורש..... כל מיני דברים

yehiad
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #55 

נעים להכיר SAM
GrandView בעצם הוציאו דגם חדש בתוך הסדרה של home-theater-series שמותאם יותר למקרני 4K
בפעל מה שזה אומר הקרנה יותר נקייה וחלקה גם מבחינת הנגודיות והבהירות גם המעבר של הסאונד דרך הבד ,הרזולוציה ועוד..
מתנצל על החוויה שלך , אני פה בשביל לשפר ותקן ובאמת תרגישו חופשי לשתף בכל עניין שאלה התייעצות וטענה.
שיהיה לכולנו חג פסח שמח וכשר..
יחיעד

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #56 

yehiad כתב:נעים להכיר SAM
GrandView בעצם הוציאו דגם חדש בתוך הסדרה של home-theater-series שמותאם יותר למקרני 4K
בפעל מה שזה אומר הקרנה יותר נקייה וחלקה גם מבחינת הנגודיות והבהירות גם המעבר של הסאונד דרך הבד ,הרזולוציה ועוד..
מתנצל על החוויה שלך , אני פה בשביל לשפר ותקן ובאמת תרגישו חופשי לשתף בכל עניין שאלה התייעצות וטענה.
שיהיה לכולנו חג פסח שמח וכשר..
יחיעד
...
·
יחיעד,
מבחינת מפרט הוא נראה זהה לחלוטין למסך שאני רכשתי לאחרונה. מאותה סידרה ודגם בדיוק.
http://www.hometheater.co.il/vp2201104#2201104
אני גם לא מצליח להבין מה זה "נקייה וחלקה מבחינת הניגודיות והבהירות"....רוצה לומר גיין אחר? (שגם זה לא קשור ל 4Kׂׂ)
ומה הקשר של "מעבר סאונד דרך הבד" לרזולוציה?
כדאי שתפנים שהגעת לפורום שיש בו חברים שקצת מבינים עניין ולא יבלעו ג'יבריש שיווקי סתם כי זה כתוב.
אנא בדוק את הדברים לעומק לפני שאתה מגיב בבקשה.
ו...ברוך בואך לפורום. קל לא יהיה לך פה....אבל לפחות מעניין :P
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 05/04/2015 16:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #57 

אספתי היום בבוקר עצמאית את 92 אינץ' שרכשתי.
חשוב לי לציין שגודל האריזה היא 292.5 ס"מ, מי שמתכנן לקחת את המסך בעצמו שיקח את זה בחשבון.

yehiad
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #58 

טל
כל הנתונים שאני מביא מגיעים ישירות מהיצרן Grandview הסדרה Home theater שונה באיכות מהסדרה שדובר עליה פה סדרת ה Cyber.
לגבי הסאונד דרך הבד זאת אופציה של החלפת הבד למי שצריך והיה לי חשוב להזכיר ע"מ שתדעו שגם בסדרה הזו זה אפשרי בלי לאבד איכות.
סה"כ לפי היצרן המסכים של הסדרה הזו שתומכים 4k נחשבים יותר איכותיים.
אני לא בא למכור פה ולא לבלבל את המוח, סה"כ באתי כדי לתרום ולעזור.
קבל זאת בשמחה (:

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #59 

חבר'ה למה כולם רצים רק לגרנדויו ?

לי יש מסך מתיחה של VAPEX 92' - מגיע עם כל הפונקציות הנדרשות:
אקסטרא בד \חור של כ- חצי מטר (למי שיש תקרה גבוהה)
שלט חוטי
שלט אלחוטי
מתאם אלחוטי לצורך פתיחה וסגירה אוטומאטית של המסך כשהמקרן נדלק או נסגר (לגובה שניתן לכוונון)

אני מרוצה ממנו מאוד , אני פוזל דווקא עכשיו למסך שלהם בגודל 106' , רציתי 120' אבל לא נכנס פיזית (חסרים 20 ס"מ בשבילו)
אני כנראה אמכור את המסך שלי .

למה שלא תבדקו באתר שלהם לגבי המסך ועלויות משלוח .
המחיר יהיה די זהה למה שתקנו בארץ אבל תקבלו מסך איכותי עם שלל אפשרויות ובזמן מהיר יחסית (לאחר שסיכמתי עם חברת שילוח - הגיע תוך 3-4 ימי עסקים עד לבית)

הנה לינק לאתר:
http://www.visualapex.com/Projector-Scr ... creens.asp

ממליץ בחום על המסך .

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #60 

אני מאד בעד רכישה מחו"ל אבל במקרה זה נראה לי קצת בעייתי במידה וצריך לממש אחריות לא? (למשל לשלוח להם את המוצר לתיקון או החלפה)

עוד נקודה - נראה שצריך גם ממיר מתח כי הן מגיעים רק עם 110.

ומבחינת מחיר - נראה שעם עלויות משלוח זה יוצא כמעט כמו לרכוש בארץ לא?
נערך לאחרונה על ידי oris74 ב 05/04/2015 18:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”