מכונת מנוף פשוטה?
היי, אני משתמש ב 15 גר' עבור הכפול ו 10 גר' עבור הבודד. תוודא שהראש והפורטפילטר חמים (משהו כמו 15 דקות אחרי ההדלקה, וצריך לשחרר הלחץ פעם אחת דרל מוט ההקצפה על מנת לבנות לחץ אמיתי בדוד), וממליץ בכל זאת להזרים קצת מים בראש לפני ששמת הפורטפילטר (ומנגב שאריות המים על הפילטר של הראש).
בזמן האחרון החליטות יוצאות יפה מאוד בעקביות כאשר לאחר שהעלת המנוף וחיכית כ 5 שניות, תתחיל להוריד המנוף לאט לאט - בלי כוח, ותשמע שמשהו קורה עם המים. תנסה להגיע לנקודה שהרעש מפסיק (כל הזמן הזה עדין אין נזילה של קפה לכוס), תחכה 3 שניות (בנקודה הזו עבור סינגל אני ממשיך להוריד הידית עם לחץ עד סוף החליטה ועבור כפול, אני מעלה את המנוף, נותן לראש להתמלא עוד ומושך הידית עם לחץ).
לוקח זמן להכיר וללמוד. אני מודד בכל פעם את כמות הקפה ע"מ לשמור על עקביות.
בהצלחה
אגב, לאיזה לחץ הדוד מגיע?
בזמן האחרון החליטות יוצאות יפה מאוד בעקביות כאשר לאחר שהעלת המנוף וחיכית כ 5 שניות, תתחיל להוריד המנוף לאט לאט - בלי כוח, ותשמע שמשהו קורה עם המים. תנסה להגיע לנקודה שהרעש מפסיק (כל הזמן הזה עדין אין נזילה של קפה לכוס), תחכה 3 שניות (בנקודה הזו עבור סינגל אני ממשיך להוריד הידית עם לחץ עד סוף החליטה ועבור כפול, אני מעלה את המנוף, נותן לראש להתמלא עוד ומושך הידית עם לחץ).
לוקח זמן להכיר וללמוד. אני מודד בכל פעם את כמות הקפה ע"מ לשמור על עקביות.
בהצלחה
אגב, לאיזה לחץ הדוד מגיע?
בשביל זה צריך לפתוח הבורג שנמצא מתחת לחלק של האיסוף נוזלים. ברגע שהסרת אותו ניתן להסיר את כל הבסיס שעליו יושבת המכונה. שם תמצא את הפרסוסטט, ויש בו בורג שניתן לסובב עם מברג. זה ישנה את הגבול של הלחץ שאליו הפרסוסטט יאפשר להגיע.
-
tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
הקפה יוצא חם יחסית. אני מקפיד על חימום הפורטפילטר והכוס גם כן. בנוסף אני מוציא מים חמים מהראש, כדי להעלות גם לו את הטמפ'
לכן אני חושב שכן - המים יוצאים חמים.
אני רואה במקומות אחרים שלחץ של 0.8 אמור להיות לחץ אופטימלי לחליטה. יכול להיות שאני בכל זאת צריך לטחון דק יותר או, לחילופין, לדחוף יותר כמות?
העלתי ל16גרם, אולי אנסה קצת יותר לפני התעסקות עם הפרסוסטט?
לכן אני חושב שכן - המים יוצאים חמים.
אני רואה במקומות אחרים שלחץ של 0.8 אמור להיות לחץ אופטימלי לחליטה. יכול להיות שאני בכל זאת צריך לטחון דק יותר או, לחילופין, לדחוף יותר כמות?
העלתי ל16גרם, אולי אנסה קצת יותר לפני התעסקות עם הפרסוסטט?
-
tur
-
- חבר במועדון HT

כן. אני אנסה לצלם סרטון מאוחר יותר ולהעלות.
בעיקרון יש לחץ במנוף, הגעתי למצב שרק מצד אחד של הידית יוצא נוזל - מה שמרמז מבחינתי על טחינה דקה מידי.
אני מרגיש שאני מפספס כאן משהו פשוט וחיוני משום מה.
בעיקרון יש לחץ במנוף, הגעתי למצב שרק מצד אחד של הידית יוצא נוזל - מה שמרמז מבחינתי על טחינה דקה מידי.
אני מרגיש שאני מפספס כאן משהו פשוט וחיוני משום מה.
-
tur
-
- חבר במועדון HT

טוב. לאחר זמן אני מצרף סרטון של הקפה.
אני מושך את המנוף למעלה מיד כאשר מתחיל לטפטף (פליני). בד"כ אני מעלה את המנוף למנה נוספת. הפעם עצרתי במנה הזו. סרטון
לא הצלחתי להכניס סרטון לכאן, אז הוא בקישור הנ"ל.
להערותיכם אודה.
תודה.
אני מושך את המנוף למעלה מיד כאשר מתחיל לטפטף (פליני). בד"כ אני מעלה את המנוף למנה נוספת. הפעם עצרתי במנה הזו. סרטון
לא הצלחתי להכניס סרטון לכאן, אז הוא בקישור הנ"ל.
להערותיכם אודה.
תודה.
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
מסכים עם אמיר. הזליגה נראת קצת מהירה (טחן טיפה דק יותר). כדי למקסם קרמה אל תשמש בפליני (לדעתי גם הטעם נפגע) שמדלל את השוט וגם תוציא את הכוס מוקדם יותר (בלי הבלונד שיש בסוף) ואם אתה רוצה לעזור עוד קצת תעבור לידית נייקד (אפשר גם להכין לבד).
בכל אופן אני חושב שהוצאת שוט סביר עם קרמה.
בכל אופן אני חושב שהוצאת שוט סביר עם קרמה.