האם מישהו יכול להמליץ על מודם או מודם ראוטר VDSL בקניה פרטית(לא חייב מהארץ)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
benco6
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
שם מלא: בני

שליחה

הבנתי שזה הדגם. נתב משולב מודם Dlink DSL-6740U

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176

שליחה

הבעיה עם כמה מדגמי לחצני המצוקה החדשים זה שכדי לחסוך זמן בשעת חירום הם מנסים לבצע חיוג נורא מהיר, ומסתבר שזה עובד פחות טוב על קווי ה-VOB.

בכל אופן יש גם את ב-126 ש"ח את ה-Zyxel Q1000z שמקבל ביקורות סבירות באמזון :

http://www.ebay.com/itm/Genuine-Qwest-C ... 5b036d9cfe

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3846

שליחה

אני לא רוצה להרוס פה את החגיגה
אבל אתם קופצים יותר מדי מהר אם הציוד הפרטי
לתשתית בזק כי בזק כרגע עדין לא הפעילה את
ה vectoring בכל הארץ ברגע שבזק תפעיל את זה
אהיה לכולכם תקלות סנכרון כי הציוד הפרטי חייב
גם לתמוך ב vectoring אחרת הוא לא יסתנכרן

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

מה שאתה אומר זה שצריך לחפש מודם שתומך ב- ITU-T G.993.5
יש כאלו?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081

שליחה

כך או כך אתה תמיד תוכל להסתנכרן אבל יש סה"כ 3 מצבים:
  • Vectoring - זה אומר שאתה תרוויח מהיכולת של המודם והסנכרון שלך יעלה.
    התקן שלו הוא: G.993.5
  • Vectoring Friendly - זה אומר שאתה לא תרוויח כלום מהמעבר לווקטורינג אבל אתה גם לא תפגע באף אחד אחר.
    התקן שלו הוא: ITU-T G.993.2 Annex X או Y.
  • אף אחד מהשניים - זה אומר שלא רק שאתה לא תרוויח מהמעבר לווקטורינג אלא אתה גם תפגע בכל מי שכן יש לו מודם שתמוך בVectoring והסנכרון שלו לא כל כך ישתפר בגלל זה.
המודמים שבזק מספקת היום וגם בעבר הלא רחוק כולם תמכו בvectoring.
שאלתי בזמנו את D-LINK בפורום האם הם תומכים בvectoring או vectoring friendly ואני לא זוכר מה מהם הם אמרו.
אם אני זוכר נכון הם אמרו Vectoring מלא.

אם אתה שואל אותי? כל העסק הזה זה באלגן אחד שלם ורק מתכון לצרות.

BorisKr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
שם מלא: Boris Kr

שליחה

אתמול שידרגו לי את התשתית בשעה טובה,הכל עובד יופי טופי רק עכשיו יצא לי להיות בביד ולבדוק

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

לפי D Link, ה-6740u הוא g.993.2

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081

שליחה

העניין הוא שאתה יכול להפוך מודם שלא תומך בVECTORING עם עדכון קושחה לתמיכה מלאה בVECTORING.
אז פעם שהמכשיר יצא (גם לא רשום איזה גרסת חומרה) לא היה לו תמיכה בזה אבל אחרי עדכון קושחה הוא כן יתמוך, במיוחד לאור העובדה שיצאו כל כך הרבה גרסאות חדשות מאז שאותם מודמים יצאו.

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389

שליחה

BorisKr כתב:אתמול שידרגו לי את התשתית בשעה טובה,הכל עובד יופי טופי רק עכשיו יצא לי להיות בביד ולבדוק
...
במזל טוב ובשעה טובה. אז כמה הגענו בספירת השעות ? (b)

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900

שליחה

רק כדי לוודא: האם ה-Vectoring הוא פונקציה של המודם בלבד ולא של הנתב? (בהנחה כמובן שמדובר בקופסאות נפרדות).

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073

ומעניין לעניין באותו עניין.....

שליחה

אביוייס
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

זהירות מנפילה בפח

שליחה

ב. הציוד בבית הלקוח אמור להיות שלו (או של ה-ISP, שישאיל לו את זה). זה לא בחינם. אין מתנות בחינם. מי "שיעבוד" על בזק וישלם את הקנס (200 ש"ח) בלי להחזיר לבזק את הנתב, מסכן את עצמו. זאת, משום שכאשר יזמין טכנאי לתקן תקלות באינטרנט אצלו בבית, יגיע לבית טכנאי של בזק (רק בזק מספקת שירות כזה לבתים לתיקון תקלות). הטכנאי יראה את הנתב של בזק ויעזוב את הבית, בלי לתקן את התקלה וידווח למעסיקיו (בזק) שיש כאן "עבריין אינטרנט", שעבד על בזק. כך, לא רק שהלקוח יישאר מנותק מהאינטרנט, הוא עלול להסתבך אישית.

יודגש, שגם בלי ביקור של טכנאי בזק בבית הלקוח, בזק יודעת היטב אם הלקוח ממשיך להפעיל את הנתב שלה, אחרי שהצהיר שהוא נגנב\אבד\אכל אותו הכלב\נפל לאסלה\נשרף במיקרוגל\חייזרים מהחלל העלימו אותו וכיו"ב. במערכות הניטור של בזק יש את כל הפרטים הטכניים של הנתב, של כל לקוח שלה, והיא "רואה מרחוק" מה סוג הנתב שהלקוח מחבר לרשת, אצל כל ISP. האם בזק תשתמש במידע הזה כדי לתבוע לקוחות על מתן "הצהרה כוזבת וניסיון מרמה"? זה לא בטוח. הדיון בנושא זה הוא בתחום משפטי-צרכני וחורג מניתוח קצר שניתן לספק כאן. בכל מקרה, מדובר כאן במהלך אומלל שיצר משרד התקשורת במודע, מהלך שהכניס את תושבי ישראל לדילמה: האם להיות "עבריין פס רחב באינטרנט", אם לאו.

לעומת זאת, בתחום הסלולר, קודם לרפורמה (ובמקביל לה) בוצע מהלך של "ניתוק זיקה" (כאן), ניתוק הקשר בין מכשיר הסלולר לחברת הסלולר מספקת השירות למכשיר הזה. לכן, המצב כיום הוא, שהלקוחות בעולם הסלולר יכולים לבחור בין מכשיר סלולר, שהם רכשו לבד, או מכשיר סלולר, שרכשו מספק הסלולר. אולם, זה לא כובל אותם לספק הסלולר בשום צורה.

יתרה מכך, בגלל שכל ספקי הסלולר עובדים באותה טכנולוגיה, אין זיקה טכנית ישירה בין המכשיר הסלולרי הפרטי לבין ספק הסלולר (הזיקה הזו קיימת רק ב-SIM שבמכשיר, שקל להחליף אותו). אין בכלל מצב כזה בתחום הקווי.

אם לא די בכך, גם מי שירכוש היום נתב VDSL, מכספו, וירכוש את הנתב הטוב ביותר הקיים בשוק במעל ל-600 ש"ח, או אפילו במבצעים של 400 ש"ח או 300 ש"ח, יגלה בעוד שנה, שהנתב הזה לא שווה אפילו חצי גרוש. הלקוחות הללו פשוט יזרקו את כספם לפח. מי שטוען אחרת, עושה זאת רק כדי שיוכל "לעשות קופה" על הכיס של אנשים שלא יודעים חשבון ונופלים בפח בקלות.

זאת, כי בזק תשדרג בעוד כשנה את הרשת שלה, והנתב הזה לא מתאים לרשת המשודרגת. כדי להבהיר: הנתבים שמוכרים כיום במבצע בפחות מ-300 ש"ח ללקוחות אקספון-018 (Dlink DSL-6740U), הוא נתב מדגם ישן ומוביל לירידה בביצועים. בנוסף, כתוצאה מהשדרוג ל-Vectoring, הנתב הזה (כל נתב שנמכר כיום בישראל או מסופק ללקוחות ה-ISP המתחרים בבזק בישראל) יוכל לספק ללקוח "השוק הסיטונאי" לכל היותר עד 12 מגה (ברוטו) ולא חשוב על איזו חבילת מהירות הוא משלם ל-ISP. אני מזהיר את הציבור לא ליפול בפח הזה כבר שנים, אבל אנשים לא רוצים להקשיב לעובדות וחושבים שהם יכולים לסדר את בזק (או את הוט). ברפורמה שיש היום, פרי המצאת "החפרפרות", אין מצב כזה. .

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1242

שליחה

לא מובן לי העניין, באותה מידה בזק עבדה על הלקוחות שלה שמכרה להם ראוטרים ומודמים שלפי טענתך עוד שנה הם בכל מקרה יצטרכו להחליפם ולהתחיל לשלם כל חודש דמי שכירות.
וגם למה 12 מגה, הרי ADSL טכנית תומך עד 24 מגה?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

Re: זהירות מנפילה בפח

שליחה

@אביוייס
·
קודם כל ברוך הבא לפורום.

שנית:
1. אף אחד לא דחף את הצרכן לעבריינות, מלבדו הוא עצמו. לא קנית את הנתב מבזק והחלטת לשקר - אתה סתם גנב. נראה לי הגיוני לחלוטין.
2. בתחום המודמים והנתבים קיים ניתוק זיקה רק בבזק. בהוט - לא. הבעיה היא שעד השוק הסיטונאי, לא היה שוק למכירת נתבים ומודמים תומכי VDSL בעיקר כי היה קל, זמין וזול יותר לקחת פשוט מבזק. עכשיו יש שור כזה, על כן השוק הזה יצמח משמעותית.
3. בנקודת בה מה יקרה כשבזק תשדרג את הרשת שלה, מסכים שיש פריצות. אבל בוא נכנס לפרופורציה - חלק מהמודמים והנתבים הקיימים בשוק כבר תומכים בG.993.5, מסכים שיש מקום להתערבות חיצונית לגבי הייבוא, או לחילופין לגבי המהלך של בזק, אבל... אל תשכח שלבזק יש אינטרס מאוד חזק בשוק הסיטונאי. היא מקבלת מחיר מינימום קבוע בתקינה, ונחסך לה חלק ניכר מעומס השירות למשתמש הקצה, קרי מוקדים, שזה אומר פחות הוצאות.
מכאן שהכנסה קבועה והפחתת הוצאות יכולה להוביל להגדלת רווח, דרך התייעלות בסיסית.
מה המשמעות? שגם לאחר שידרוג של בזק תהיה לה אחריות עסקית (לא בהכרח חקיקתית) לתמוך בלקוחות שיפגעו מהמהלך, כי הם בקלות יחברו 1+1 ויגיעו למסקנה שבהוצאה נוספת על נתב/מודם, כבר ישתלם להם לעבור להוט (והוט לא תשב בחיבוק ידיים כשזה יקרה).

אביוייס
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

למה 12 מגה (לכל היותר)? כי זה מה שיצא בבדיקות ובמציאות במדינות שכבר עבו לווקטורינג....
·הסיבה מאוד פשוטה: המרחק. במרחקים שייוצרו לא ניתן לספק יותר (אצל ה-ISP).
תסתכל באתר טלקום ניוז, יש שרטוטים, מצגות ומסמכים בשפע, שמסבירים את זה.

אביוייס
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@אביוייס
צודק כמעט בכל מילה...
הדבר היחיד שאנשים לא קולטים: בווקטורינג יכול להיות רק ספק אחד: בזק. במדינות שניסו לתת לספקים אחרים להיכנס - זה נכשל.
דהיינו: מי שנשאר עם ה-ISP, ייפול ממש חזק, לכל היותר 12 מגה, לא חשוב מה הוא הזמין ועל מה שהוא משלם ואיזה סוג נתב יש לו.
אפילו אם יש לו נתב וקטורינג מלא (מה שאין עדיין בארץ), הוא יקבל 12 מגה. כי השירות של ה-ISP יהיה ממרחקים הווקטורינג לא עובד בהם.
הווקטורינג עובד רק בטווחים של עשרות מטרים, לכל היותר (בגרסאות מסוימות) עד 300 מטר. החיבורי ל-ISP נעשים בטווחים של קילומטרים. מכה רצינית לכל הפראיירים של מקשיבים לנתונים וחושבים שהם דפקו את בזק בעוד שהם דפקו רק את עצמם...הוט כמובן, שידרה את כולם יחד.. אבל זה סיפור אחר.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

שכחת להחליף יוזר?
אלעד

BorisKr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
שם מלא: Boris Kr

שליחה

BorisKr כתב:הזמנתי כרגע את המודם משולב ראוטר הזה :ZTE ZXHN H168N
בתקווה שיעבוד(אמור לעבוד ע"פ המפרט הטכני)
http://wwwen.zte.com.cn/en/products/acc ... 24147.html
נעדכן כשיגיע
...
·מי שרוצה קצת נתונים:
http://www.imageupload.co.uk/images/2015/03/16/11072396_889313524445351_49543768_n.jpg

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

@אביוייס
·
אתה שוב לא מדייק בדברים, מאחר וכאן משרד התקשורת מתערב ומוסיף תקינה לשירות SLU באחריות הספקית המתפצל מארון MSAG של בזק כדי לאפשר שירות האדיש לטכנולוגיה אותה בזק תבחר להטמיע עד הארון שלה. דבר שנותן מענה לרעיון ה Vectoring של בזק.
זה החלק הקריטי ברפורמה שיקח יותר זמן להטמיע והוא צוואר הבקבוק המרכזי לכך שעדיין רוב משקל הספקיות לא הצטרף לשוק הסיטונאי, לפחות לדעתי...
תאריך היעד לתחילת עבודה (עד כמה שאני זוכר) היה אמצע מאי השנה ובאוגוסט נגמר חלון הזמן של בזק בגרירת רגליים.

אביוייס
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הי
אין דבר כזה
כ"כ אין טכנולוגיה כזו.
מי שטוען אחרת, לא מבין.
זה קל לכתוב דברים חסרי בסיס בטוקבקים, ואפילו בניירות של משרד התקשורת הישראלי.
אין לי כוונה להתעמת עם איש, אבל איש לא הראה לי מסמך שיש דבר כזה באיזה מקום בעולם (או בכלל).
היבואנים עובדים על הציבור בגדול כדי לעשות מכה כפולה, כעת ובעוד כשנה-שנתיים.
לעומת זאת, מה שאני כותב, מתועד באלפי מסמכים, מחקרים והחלטות רשמיות של הרגולטורים לתקשורת באירופה.
אגב, לא קשה למצא את זה, מרצים וקטורינג בגוגל ומוצאים כמעט הכל.
אם תרצה מחקרים, אשלח לך לינקים... אבל כל מי שהוא מהנדס תקשורת עצמאי שעוסק בתחום וחקר אותו, מבין את מה שאני אומר...
אגב, אין בכך כל חדש. עסקו בזה רבות באירופה בעשור האחרון, וגם במקומות אחרים בעולם, והגיעו בדיוק לאותן מסקנות...

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”