cafri כתב:גם אני רכשתי את הZXT120 לפני כחודש.
אצלי יש מזגן אלקטרה. בחוברת יש 5 קודים, שאף אחד מהם לא הצליח לשלוט על המזגן שלי.
בסופו של דבר השתמשתי ביכולת הלימוד של המכשיר, והצלחתי ללמד אותו את כל הקודים.
אני מצליח לשלוט גם על כיבוי / הדלקה וגם על טמפרטורה (אני כמעט בטוח שבדקתי גם שליטה על קרור / חימום, אבל אני כבר לא זוכר, משום שכרגע אנחנו משתמשים רק בחמום, מן הסתם).
@Arie10
על-מנת ללמד את המכשיר את הקודים של השלט שלך, עליך לבצע את הפעולות הבאות:
1. להכנס להגדרות המכשיר בVera
2. ללכת ללשונית Device Options
3. להגדיר (או להוסיף) את פרמטר 27 עם הערך 0 (= מצב למידה).
4. להגדיר (או להוסיף) את פרמטר 25 עם הערך אותו אתה רוצה ללמד (מספר בין 0 ל21, ראה הסבר בהמשך).
5. לבצע Reload לVera
6. תכנס חזרה ללשונית Device Options ותוודא שהCurrent Value זהה למה שהגדרת בDesired Value. אצלי זה לא היה ככה, ומכייון שרציתי לוודא שהמכשיר יודע איזה קוד הוא לומד, הלכתי ללשונית Settings ולחצתי על Configure node right now. אם יש צורך לחץ שוב על Reload, ווודא שהCurrent Value זהה לDesired Value.
6. ברגע המתאים, כאשר המכשיר נכנס למצב לימוד (לא משנה אם זה מיד אחרי Reload או על-ידי זה שלחת על Configure node right now), לשלוח את הפקודה המתאימה מהשלט המקורי (ראה הערות שכתבתי בהמשך)
[imgbig]
http://i58.tinypic.com/2prtjev.png[/imgbig]
הערך עבור פרמטר 25 (סעיף 4 למעלה) תלוי במה אתה רוצה ללמד את המכשיר, לפי הפרוט הבא:
0 = כיבוי המזגן
1 = הדלקת המזגן
2 = מצב קרור, 19 מעלות
3 = מצב קרור, 20 מעלות
.....
.....
11 = מצב קרור, 28 מעלות
12 = מצב חימום, 19 מעלות
13 = מצב חימום, 20 מעלות
.....
.....
21 = מצב חימום, 28 מעלות
(יש גם 22 - מצב יבש)
ראה טבלה בעמוד 15 כאן:
http://www.remotec.com.hk/photos/softwa ... 120914.pdf
כמה הערות
/b]
א. אחרי הגדרת מספר הפקודה (בפרמטר 25), אני שמתי לב שהVera לא מראה את המספר החדש שהכנסתי, אלא את המספר הקודם שכבר לימדתי. מסיבה זו תמיד ביצעתי Configure node right now ואתחול נוסף, על-מנת לוודא שהמכשיר מודע לפקודה שהוא לומד עכשיו.
ב. כאשר המכשיר נכנס למצב למידה, כתוב בחלק התחתון של הרכיב בVera (החלק שסימנתי במלבן אדום) משהו כמו Sending user settings וגם הLED בחלק העליון של המכשיר מהבהב (פעם אחת).

ג. מהרגע שהLED הבהב פעם אחת יש לך מספר שניות לשלוח את הפקודה מהשלט המקורי של המזגן. שים לב שאתה צריך להכין את השלט של המזגן לפי הפקודה שאתה רוצה לשלוח. לדוגמה, אם אתה רוצה לשלוח "קרור 23 מעלות" אתה צריך להכין את השלט על "קרור 22 מעלות" וכאשר המכשיר מוכן ללמוד ללחוץ בשלט של המזגן על מעלה אחת למעלה (אפשרות נוספת: להכין את השלט על "קרור 24 מעלות" וללחוץ על מעלה אחת למטה).
ד. אם המכשיר הצליח ללמוד את הפקודה בהצלחה, הLED יהבהב פעמיים רצופות.
הערה אחרונה:
במזגן אלקטרה שלי, אותו כפתור משמש גם להדלקה וגם לכיבוי. זה בעצם אומר שהשלט שולח למזגן את אותה פקודה גם לכיבוי וגם להדלקה, והמזגן פשוט מחליף מצב. המשמעות של זה שאתה חייב שכל ההדלקות והכיבויים של המזגן יהיו דרך הRemotec, בשביל שהRemotec ידע באיזה מצב המזגן. אם מישהו ידליק את המזגן עם השלט המקורי, הVera לא מודעת לכך (הRemotec חושב שהמזגן כבוי), וכאשר היא תשלח פקודה להדלקת המזגן, בפועל המזגן יכבה. ...