DIY CNC סיבוב שני - הפעם מדפסת 3D

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #41 

מרלין נשמעת לי שווה אמיתית ואני רק מדמיין לי את Z במיטה החמה... מה עם קצת פורנו לחבר'ה?

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #42 

כרגע אין שום דבר מעניין להראות. אז החוטים מתחברים למקום אחר בלוח במקום למחשב, זה לא משהו ששווה להוסיף בשבילו וידאו או תמונות. ברגע שההרכבה של זה תסתיים, וברגע שאני אראה שזה מתחיל להדפיס משהו (גם משהו מאוד פשוט, וגם אם זה יהיה לפני הכיול וההדפסה תהייה לא מוצלחת במיוחד), אני אפרסם time lapse או לפחות תמונות.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

עוד כמה עדכונים קלים:
1 - הכנתי את הכבלים שמתחברים אל ה-Extruder וכל מה שקשור אליו (גוף חימום, חיישן טמפ', מנוע, מאורר). כמובן שלדברים כמו גוף החימום השתמשתי בחוטים עבים מספיק. ההתנגדות של כל המוליכים מהלוח עד גוף החימום היא כ-60mOhm סך הכל. לאחר מכן סידרתי את הכבלים לקבוצות (זרם גבוה\זרם נמוך) וכרכתי אותם בשרוול techflex שישמור על הכל מסודר ויגן על הכבלים מפני קרעים. לחיבורים השתמשתי גם הפעם בדיוק במה שהשתמשתי עבור המנועים ב-CNC המקורית, חיבורי GX16 ננעלים שלא יתנתקו בטעות. אני משתמש בכמה סוגים של החיבורים האלה, עם מספר פינים שונה בכדי להפחית את הסיכוי לטעות בחיבור, ובכדי להשתמש בחיבור עם כמות הפינים המתאימה לשימוש באותה הפעם. אני אעלה תמונה של הפלטה האחורית + החיווט עצמו בקרוב.

2 - לוח ה-breakout עבר בדיקה על שולחן העבודה וראיתי שהספק שלו מאוד מאוד רועש. זה לא אמור לקרות כי אני מייצב את המתח הזה עם מייצב לינארי. עם זאת, נראה שכבל USB ארוך בדרך + זרם משתנה שנצרך שם + מעט מאוד קיבול על גבי הלוח הזה מספיקים כדי ליצור רעשים משמעותיים מאוד על הספק (עשרות mVrms). לכן הוספתי כבל סינון גדול יחסית מארגז הפירוק שלי (1000uF) ועכשיו הרעש שם ירד לפחות מ-1mV.

3 - עוד דבר ששמתי לב אליו על הדרך הוא משהו מטומטם לגמרי על הלוח הזה. מי שתכנן את הלוח כלל נגדים על גבי הלוח להגבלה של הזרם. זה רעיון מעולה מהרבה סיבות, אבל מה שמפגר הוא שלא כל הנגדים זהים. הנגדים ברוב היציאות הם בערך של 56R, בעוד ביציאת ה-En הם של 1K. זה עובד, עובדה שעד היום ה-CNC עבדה בסדר גמור, אבל החלטתי שעדיף להחליף את זה, ושמתי גם פה 56R כמו בשאר המקומות כדי לדחוף יותר זרם ל-optocoupler ולמנוע סיכוי לבעיות שם.

הנה תמונה עם סעיפים 2-3 מודגשים. אני בספק שמישהו יראה את הנגדים שהוחלפו, אבל לפחות יהיה ברור איפה הם יושבים:
[img2=816x459]https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... 194152.jpg[/img2]

4 - לבסוף צריך לבדוק שכל החיווט והשינויים האלה גם עובדים. אז כמובן שבדקתי עם DMM את הרציפות\נתק בהתאם לצורך, וכמובן שגם וידאתי שההתנגדות של חוטי הזרם היותר גבוה מספיק נמוכה, אבל אחרי הכל גם חיברתי את זה והתחלתי לדבר עם המכונה דרך ה-Arduino שמריץ אותה. כל 4 הצירים עובדים (X/Y/Z ואקסטרודר), גוף החימום של האקסטרודר עובד, החיישן תקין, גם הבקר PID מוגדר מספיק טוב, יש שם overshoot קטן יחסית של כמה מעלות בלבד והתייצבות דיי מהירה, וגם המאוורר נדלק וכבה על פי פקודת תוכנה.

הנה תמונה שמראה את החיבור של ציר E אל ציר Z של המכונה:
[img2=816x459]https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... 194135.jpg[/img2]

הדבר הבא הוא לאפס אותה איכשהו בתוכנה\להוסיף endstops (שאולי יעשה פשוט כי זה הגיוני יותר, למרות ההסתיגויות שיש לי מזה במקרה של מכונה רב גונית), ואז להתחיל כיולים ובדיקות נוספות.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

נראה שיש לי עוד הרבה מאוד עבודה. אבל, המדפסת סוף סוף קמה לתחייה :twisted:

כרגע העבודה היא ללא endstops בכלל. למי שמתעניין מה זה דורש, לא הרבה - סך הכל כמה שינויי הגדרות ב-Marlin (הקוד שרץ על הארדואינו). הגדרתי לו שהוא יכול לנוע מעבר למגבלות התחום שהתוכנה מגדירה, והגדרתי לו שאין endstops בכלל. הדבר הנוסף שצריך להוסיף הוא איפוס של המכונה בתוכנה על ידי פקודת G92 כיוון שאין מתגים חומרתיים שאומרים לו מתי הוא בראשית הצירים. הוספתי פקודה כזו להגדרות של ה-Slic3r (התוכנה שפורסת מודלים תלת-מימדיים בפורמט STL לקובץ פקודות תנועה מסוג gcode), כך שזה נעשה באופן אוטומטי ללא התערבות שלי.

בתור הדפסה ראשונה כדי לוודאי שהדברים חיים ביצעתי הדפסה על בסיס MDF (לא מחומם, לא דביק - ההפך הגמור ממה שאמור להיות במדפסת). הטמפ' הוגדרה על 200מעלות (באיזור הנכון, אבל השד יודע כמה אני אצטרך בדיוק עם החומר הספציפי שאצלי, והראש שאצלי, והחיישן שאצלי, וכו'), והחומר היה PLA. המטרה הייתה להדפיס רק קופסא מרובעת קטנה של כמה ממ. בצד החיובי, זה הדפיס את הקופסא, והצורה נראית בערך כמו קופסא (ולא נראה שיש בעיה של חומר חסר\חורים בהדפסה כפי שראיתי לעיתים ברשת). בצד השלילי, ההדפסה יוצאת באלכסון (השכבות לא נמצאות בדיוק זו על זו - אני מניח שזה בגלל הבסיס שמאפשר לדברים לנוע בחופשיות כיוון שאינו דביק), ויש עיכול של הפינות (אני דיי בטוח שזה אפשרי לטיפול על ידי חיבור המיטה החמה ושינוי טמפ' ההדפסה מעט). כך שסך הכל יש לי עוד לא מעט עבודה של כיול, אך אני מרוצה מההתקדמות בשבועות האחרונים.

הפעם אין לי שום תמונות\סרטונים לצרף לצערי. אני מבטיח לעשות זאת בעתיד הלא רחוק ברגע שאוסיף את הבסיס המחומם, ואצליח לכייל את המדפסת בצורה סבירה - כך שהיא תוכל להדפיס דברים קצת יותר מעניינים מאשר סתם מרובע שחור.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #45 

למה שלא תקבע זכוכית על המשטח כשאתה מדפיס? (ושתוכל לפרק אותה כשתצטרך, כמובן)
אתה יכול למקם endstops לא מכאניים, כלומר מגנט קטן ו-hall sensor, כך הוא לא יפריע לתנועה של המכונה וייתן לך איפוס אוטומטי.
מנסיוני, מיטה חמה לPLA גורמת ליותר בעיות משהיא פותרת. דבק סטיק UHU על משטח זכוכית לא מחומם עושה עבודה מעולה (גם בהדפסת חלקים גדולים ושטוחים שכוחות הכווץ חזקים בהם). יש גם מוצרים כמו buildtak שאני מנסה עכשיו ואמורים לעשות את אותה עבודה בלי ההתעסקות.

אגב, לא יודע אם לא כתבת או שפספסתי - הhotend שאתה משתמש בו זה Micron?

בהצלחה!
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

אהלן דניאל,

א. כמובן שאני אשתמש במשטח זכוכית להדפסה - הסיבה היחידה שהדפסתי על ה-MDF היא כי הוא כבר היה שם. רציתי לראות שכל המערכת שכבר קיימת עובדת, ולא האם הכיול תקין/הבסיס מוצלח מספיק. מבחינתי הניסוי הזה היה מוצלח כי כל המערכת עבדה. למעשה התכוונתי לעשות את תוספת משטח הזכוכית + משטח מחומם מתחת לזכוכית כבר אתמול, ואז גיליתי שאיבדתי את הזכוכית שהכנתי לשימוש הזה (פורקה מסורק ישן). לצערי הרב זה אומר שאני צריך לרכוש זכוכית חדשה (או למצוא סורק שאפשר לפרק :)). ולא, אין לי מושג איך הצלחתי לאבד זכוכית בגודל של דף A4. אני אנסה למצוא את הזמן לרכוש חתיכת זכוכית בשבוע הקרוב.
משטח הזכוכית יורכב על מיטב מחוממת (שלא חובה להפעיל כמובן) + לוח MDF - זה יאפשר כיול של הגובה בקלות על ידי ברגים וקפיצים, וחיבור של לוח ה-MDF ישירות לבסיס של המכונה שיש בה מסילות עם חתיכות אלומיניום מוברזות.

ב. רשמתי כמה פעמים שאני לא רוצה endstops משום סוג, ואני מתכוון לזה, בעיקר כי אני עצלן לעשות זאת כמו שצריך. ברור לי שזה אמין יותר, אבל יש פה כמה בעיות. יש לי צורך ב-endstops שידברו עם המחשב וגם עם הארדואינו (בלתי אפשרי ללא מתגים, כי אני רוצה להישאר עם בידוד אופטי בין המערכות במצב CNC), ובכל אחד מהמיקרים הגבולות הם במקום שונה. אני אוהב את המצב הנוכחי כי אין לי בו שום צורך ב-endstop לכיול. הדבר היחיד שאולי יהיה נחמד להוסיף (בין אם זה יהיה החיישן מגנטי, ובין אם בדרך אחרת כמו חיישן אופטי או מכני, אין בעיה למקם אותם בצורה שלא תפריע לתנועה של המכונה) הוא איפוס של המינימום של ציר Z לצורך ההדפסה - זה לא ממש הכרחי אם לומר את האמת. אם אני אוסיף endstops לצורך הגנה על המכונה בצירה X,Y, ובקצה העליון של ציר Z, חשבתי לעשות זאת דווקא עם מתגים שיהרגו את הדרייברים למנועים - כך אני לא צריך לדבר מול המחשב/ארדואינו, אלא ישירות מול הלוח בקרה של המסילות לספקים, ואז זה אפס עבודה מבחינתי, וזה idiot proof כי אין שום דיבור עם תוכנה/צורך לכייל איפה הגבולות של כל אחד ממצבי הפעולה. פשוט ברגע שהוא מגיע לקצה, המתח הגבוה מת, והדרייברים לא יכולים לדחוף את המנוע יותר.

ג. כן, רשמתי בפוסט המקורי שהאקסטרודר הוא של מיקרון. הוא מאוד הרשים אותי כבר מההתחלה, איכות ההרכבה שלו, והרמה של התכנון והחלקים נראים פשוט שנות אור מעל לצעצועים שראיתי ברוב המכונות הבסיסיות. הוא לא הפיתרון הזול ביותר, אבל במקרה הזה אני חושב שזו בחירה שתצדיק את עצמה גם בעתיד.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #47 

אצל רוב הזגגים ייתנו לך חתיכה חינם משאריות, זה מה שאני עשיתי עד שמצאתי סורק לפרק (הזכוכית שנתנו לי היתה 4 מ"מ ולכן לקח לה הרבה מאוד זמן להתחמם, לכן העדפתי את הזכוכית הדקה יותר של הסורק - 3 מ"מ אבל ההבדל מורגש. בכל אופן, אם אתה מדפיס PLA בינתיים אז זה לא משנה)

אם אתה יכול, תנסה למצוא פתרון לחיבור הזכוכית בצורה אחרת מאשר ברגים וקפיצים. בד"כ משתמשים בברגי M3 יחסית ארוכים וזה גורם לארטיפקטים וגלים על פני שטח ההדפסה. זה קורה בגלל שינויי כוון חד ועצירה של המיטה, המיטה ממשיכה להתנדנד בגלל השינוי הפתאומי וזה יוצר את הגלים במודל בגלל שהמיטה לא מקובעת והבגרים לא מחוזקים. אולי ברגים עבים יותר ישפרו את המצב אבל אופציה אחרת שתיתן לך לשנות את הגובה וגם לקבע את המשטח בגובה הזה תהיה אידאלית לדעתי (צריך לראות מה זה אומר כי לקפיץ יש ייתרון אחד שהוא יכול להציל את הראש אם הוא מתנגש במשטח, השאלה היא האם יש הגנה אחרת מפני זה)
ממה שאני רואה עד עכשיו, משינויי כוון של הראש אתה לא צריך לדאוג ממש, נראה מאוד יציב.
לרוב האנשים זה לא מפריע אבל אני שמתי לב לזה וכמובן שהכל תלוי לאיזה רמה אתה רוצה לקחת את המדפסת.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

לצערי אין לי הרבה לחדש, אבל אני אעדכן בכל מקרה.
עדיין לא הכנתי את הבסיס המתכוונן שעליו ישב גוף החימום + הזכוכית. עם זאת, מאחר והבסיס של ה-CNC כבר מפולס מאחר ופילסתי אותו לעבודה עם ה-CNC, פשוט הצמדתי אליו את הזכוכית בינתיים ומרחתי עליה דבק UHU למניעת החלקה של ההדפסה - אכן עובד מצוין.

הבעיה לא הייתה החלקה, וגם לאחר השינוי הזה והדפסה על זכוכית, השכבות יצאו באלכסון. החלטתי להתחיל למזער סיכונים, וביטלתי את ה-jerk (תנועה מיידית ללא האצה לינארית) לחלוטין לציר X\Y. זה נראה כאילו שזה פתר את הבעיה והתופעה הזו נעלמה.

לצערי הרב, נתקלתי בבעיה מעניינת יותר, שכבות שלא נמצאות אחת מעל השנייה בצורה משמעותית, ולא לחלוטין סיסטמטית. אחת לכמה שכבות השכבה הבאה יכולה פשוט לזוז בכמה ממ בציר Y. הדבר המעניין ביותר, הוא שלפחות על פי כמה הדפסות שעשיתי עד כה, זה קורה באותן השכבות בדיוק - כך שאני מאמין שלא מדובר בבעיית מגעים שמדיי פעם החיווט של הכיוון משתגע. מה שעוד יותר מעניין הוא שכשאני עובד על מהירות נמוכה יותר (נגיד מגדיר לו שירוץ על 70%), הבעיה נעלמת. שוב, זה מבוסס על מספר קטן יחסית של הדפסות, אבל חזרתי על זה יותר מפעם אחת וזה היה עיקבי.

חשדתי שמדובר על תזמונים לא מתאימים של ה-fw (מרלין), לכן שיניתי את הקוד כך שיהיה דיליי של כמה עשרות uS לאחר שינוי כיוון לפני הצעד הבא, ושל כ-20uS רוחב פולס מינימלי לצעד. עם זאת, למרות שהסקופ מאשר שזה אכן השפיע, והמספרים כעת תואמים להגדרות ה-LinuxCNC שעבדתי איתו לא מעט זמן, התופעה הזו נשארה.

אני רוצה להמשיך ולבודד משתנים. בתור התחלה אני אנסה להחליף כבלים ל-USB + LPT, ולהחליף את PronterFace בתוכנה אחרת. במידה והבעיה תישאר, נמשיך לנסות ולבודד את הגורם לבעיה.

אני מקווה שיהיה לי במה לעדכן בשבוע הקרוב.

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #49 

גם אני חוויתי את הסיוט של צעדים חסרים אני מניח שאתה מכיר את התסריטים הרגילים של מנוע חלש מדי או בקר לא תקין או חלש מדי. אם אתה חושד שהמנוע/בקר חלש כדאי לנסות להוריד microsteps (אם אתה משתמש בהם) שמחזק את התנועה על חשבון דיוק. וכמובן הצרחה של בקרים לראות אם הבעיה עוברת לציר אחר.
אצלי אחרי שכבר פירקתי את כל הבקרים החלפתי בינהם שיחקתי עם מהירויות וירדתי למהירוייות ממש מגוחכות החלפתי לכבלים מסוכחים בין הבקר למנוע וכבר הזמנתי מנוע להחלפה החלטתי שאני מפרק את הציר (Z) לבדוק אולי יש שם הפרעה מכנית שתוקעת את הציר לפעמים, מצאתי שכל הבעייה שהרגה אותי היתה בורג משוחרר חלקית (סגור מספיק חזק בשביל להזיז את הציר 99.9% מהזמן) ב-coupler בין המנוע לציר
לפעמים הדברים הקטנים והמטופשים הם הבעייתיים
גיא

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

אל תשכח שהמכונה משמשת כבר לא מעט זמן כמכונת cnc ללא שום בעיות. כמו שרשמת, אני כבר מכיר את הבעיות האלה וטיפלתי בהן לפני הרבה זמן. לכן אני יודע בודאות שלא מדובר על בעיה מכנית או של כח. אני אפתור את הבעיה בסוף, אני רק צריך עוד זמן לדבג את זה 😃

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
יצירת קשר:

שליחה #51 

אם אתה מחפש תוכנה חלופית, תנסה את simplify3d.
תוכנה פשוט מעולה, היא מהווה סלייסר וממשק והיא הרבה יותר גמישה ועושה סלייסינג ברמה הרבה יותר גבוהה מכל תוכנה אחרת שניסיתי.
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #52 

anatoli15 כתב:אל תשכח שהמכונה משמשת כבר לא מעט זמן כמכונת cnc ללא שום בעיות. 😃
...
·

בדיוק מה שאמרתי לעצמי שהקופסת בקרה היתה מפורקת ל- 10000 חלקים :lol:

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

עוד אין לי הרבה במה לעדכן, לא הפעלתי את המכונה היום בכלל, אך כן יש לי חוב קטן של תמונה שהבטחתי לפרסם ועוד לא עשיתי זאת.
אז כמו שהבטחתי, תמונה של החיבורים הננעלים שיש בחלק האחורי של השולחן ומחברים את המדפסת לאלקטרוניקה:
[img2=960x368]https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... 163139.jpg[/img2]
https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... 163139.jpg

ועל הדרך, ניצלתי את ההזדמנות להחליף את החיווט שרץ בין ה-BoB לבין הלוחות של הדרייברים. החוטים הקודמים היו חוטים של ribbon שמספיקים לחלוטין למשימה מבחינת כמות הזרם שהם יכולים לשאת, אבל אני לא מרגיש בנח עם כבלים כל כך דקיקים לאורך זמן, אז החלטתי להחליף לכבל קשיח עבה יותר (22gauge):
[img2=960x540]https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... 163133.jpg[/img2]
https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... 163133.jpg
באותה התמונה אפשר גם לראות את חיבורי ההברגה שהלחמתי על ה-RAMPS במקום ה-0.1" headers שהיו שם למנוע של ציר E. אני מרגיש הרבה יותר בנח עם החיבורים האלה מאשר עם מה שנמצא שם בדר"כ ורוב המכונות משתמשות בו.

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

ההתקדמות מאז הפעם האחרונה שעדכנתי הייתה מועטה מאוד. למעשה רק היום הצלחתי להשקיע שעה-שעתיים בניסיון לדבג את הדברים. מה שאני יודע עד כה הוא:
1 - הבעיה היא לא בתוכנה ששולטת במכונה. ניסיתי להריץ את אותו ה-gcode בדיוק עם simplify3D והתוצאה הייתה זהה.
2 - זו לא בעיה ב-gcode, כי כשאני מריץ את המכונה במהירות איטית יותר אני לא נתקל בבעיות.

אני עוד לא הספקתי להריץ את זה מלפטופ אחר (שבתקווה גם ירוץ על סוללה בכדי לוודא שלא מדובר על בעיות של רעש על הסיגנל של האדמה). ניסיתי היום לחבר את מסך ה-LCD וקורא כרטיסי ה-SD, אך לצערי נקתלתי בבעיה גם שם. למרות שעל פניו הכל מוגדר (לא שיש הרבה מה להגדיר), והתאורה האחורית של המסך נדלקת, אני לא רואה שום תוכל על המסך. אני אנסה להשיג להשאלה מודול אחר מאותו הסוג בתקווה שזה יענה לי על השאלה מהו החלק הבעייתי בשרשרת.

בנוסף, הצלחתי היום לשחזר סוף סוף את הבעיה עם התנועה של המנועים שמתקדמת לכיוון הלא נכון\נתקעת. בסופו של דבר אחרי שחיברתי את הסקופ בכניסה ל-opto-coupler, וראיתי שהסיגנל בנקודה הזו זהה גם כשיש בעיה וגם כשהיא איננה, הבנתי שהבעיה היא בהמשך השרשרת (ספק\מסילות לאחר מיתוג\דרייברים\חיווט\מנועים). לשמחתי איתרתי את הבעיה דיי בזריזות, החיווט של המנועים לא היה לחוץ מספיק חזק בתוך הקונקטורים (כנראה שהוא נמעך עם הזמן בתוך החיבור הזה). ואכן כאשר הזזתי את החוטים האלה מספיק חזק הצלחתי לשחזר את הבעיה בקלות. הפיתרון כמובן פשוט מאוד, להבריג את החוטים חזק יותר. אני אצטרך להריץ את המכונה עוד לפני שאדע בביטחון מלא שהבעיה הזו נפתרה, כי תמיד יכול להיות שהיו לה כמה גורמים. אך אני אופטימי.
עכשיו צריך להמשיך ולדבג את הבעיה עם השכבות המוזזות, אך כמו שאמרתי, זה רק עניין של זמן, בסופו של דבר נפתור את זה.

אמשיך לעדכן כשיהיה במה לעדכן. בתקווה שבפעם הבאה אוכל לדווח שהבעיה נפתרה, או לכל הפחות אותרה.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”