מישהו קנה סאב SVS דגם SB-1000 או SB-2000? או b & w 10CM

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

royla כתב:
...
...
·
1-יש לי חלל..6.5 על 5 עם גובה ממוצע 3...אין לי מושג אם זה קטן אבל גדול מיזה בחיים לא יהיה לי...

בעיה עם מה שיש לי? לא אמרתי בעיה...אני רואה את כולם משדרגים סאבים ושאול את עצמי-כחולה "שידרוגיטיס" האם שידרוג סאב יכול לתרום לי עוד משהו...
אני כן יכול לספר לך שהייתי בחנות עם חדר אקוסטי מטורף!! סאב מקצועי 15 אינצ!!!
שמעתי שם הופעות...וואוו!!!! איזה פנץ נמוך עמוק ונעים!!!
אצלי בבית אין כזה פנץ...לא בטוח שאני יכול לחיות בסלון עם הילדים וכזה פנץ!!! זה גם חלק מהסיפור!!!

כרגע הסאב מלווה את הרמקולים ממש יפה!! נותן פנץ נחמד בום נחמד...אין לי מושג טוב או רע -אני נהנה מאוד!

ניקח הבית סאב איכותי ונראה...
...
·
לפי חישוב שלי מדובר בחלל של כ 3440 cubic feet.
לפי THX זה נחשב חלל גדול.

http://www.thx.com/consumer/home-entert ... ategories/

לכזה חלל אתה חייב לדעתי סאב שהוא Ported. קשה לי להאמין שסאב סגור יכול להתמודד עם גודל כזה.
קח גם בחשבון שהחלל הזה כנראה פתוח לחלקים אחרים בבית. תחשוב כמה אוויר הרמקול צריך לדחוף.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

Lior_M כתב:
...
...
·
לפי חישוב שלי מדובר בחלל של כ 3440 cubic feet.
לפי THX זה נחשב חלל גדול.

http://www.thx.com/consumer/home-entert ... ategories/

לכזה חלל אתה חייב לדעתי סאב שהוא Ported. קשה לי להאמין שסאב סגור יכול להתמודד עם גודל כזה.
קח גם בחשבון שהחלל הזה כנראה פתוח לחלקים אחרים בבית. תחשוב כמה אוויר הרמקול צריך לדחוף.
...
·
תודה על האינפורמציה!!! מקצועי מאוד!!!

להגיד לך כמה פתוח...אתה לא תאמין-למעלה בגובה 6.5 מטר יש כמו מרפסת מהקומה העליונה...פתוח!!
הסלוןמחובר לסלון- שליש פתוח למטבח-ויש לי מטבח גדול!
הכניסה לסלון מחוברת לפרוזדור ולכל חלל המדרגות לקומה העליונה...
בקיצור-להזמין 2סאבים PB גדולים????כאלה שאישתי תשמח לראות??.חחחח

:קיבינימט:
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

royla כתב:
...
...
·
תודה על האינפורמציה!!! מקצועי מאוד!!!

להגיד לך כמה פתוח...אתה לא תאמין-למעלה בגובה 6.5 מטר יש כמו מרפסת מהקומה העליונה...פתוח!!
הסלוןמחובר לסלון- שליש פתוח למטבח-ויש לי מטבח גדול!
הכניסה לסלון מחוברת לפרוזדור ולכל חלל המדרגות לקומה העליונה...
בקיצור-להזמין 2סאבים PB גדולים????כאלה שאישתי תשמח לראות??.חחחח

:קיבינימט:
...
·

בוא נהיה רגע רציניים.
אני מקווה שהבנת שהחלל שלך דורש סאב איכותי ושעדיף פורטד.
במידה ויש אישור הנהלה אין בכלל מה לבדוק לך על זה
http://www.svsound.com/subwoofers/ported-box/pb12-plus

הנ"ל יכול לתפקד גם כסאב סגור וגם כפורטד. שום סאב שתשמע בארץ, במחיר שיעלה לך להביא אותו מחו"ל ,לא יתקרב לביצועים שלו .כל מה שתשמע זו פשרה לעומתו.
במידה ויש אישור הנהלה תזמין.

בהצלחה

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@istarmini
·
יואב יקירי,אין שום אישור להישתולל.....יש אישור תקציב --ולא להגזים בוויזוליות!!

אני תקוע לדעתי גג ל10 אינצ. ותיבה סגורה-קטנה.ולדעתי בנוסף-הרשת של SVS המתכת-אין אישור...

הלך לחנויות והבדוק אפשרויות
כיף חיים.

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802

שליחה

royla כתב:@istarmini
·
יואב יקירי,אין שום אישור להישתולל.....יש אישור תקציב --ולא להגזים בוויזוליות!!

אני תקוע לדעתי גג ל10 אינצ. ותיבה סגורה-קטנה.ולדעתי בנוסף-הרשת של SVS המתכת-אין אישור...

הלך לחנויות והבדוק אפשרויות
...
,תשאר עם הb&w610 חבל על השדרוג והכסף
לפחות 12 אינצ כדי להרגיש הבדל גדול
החנויות רובם מחזיקים רק סאבים של מותגי רמקולים מוכרים
שלא מתקרבים לטעמי לSVS /GOLDENEAR ושות מבחינת עלות תועלת
·
40 שנה לך תיזכור..

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

new-guy כתב:
...
...
·
...
·
שלומי אחי,
מענייו מה שאתה אומר...נבחן זאת!
כיף חיים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

new-guy כתב:
...
...
·
...
·

מסכים,
אם אתה לא הולך על משהו משמעותית גדול יותר ( קופסא גדולה עם פורט ודריבר גדול ) לא ממש רואה איך אתה קופץ מעבר למה שיש לך עכשיו ( כשלעצמו סאב נפלא לפחות אצלי בחדר שהוא חלל סגור כ 2000 CubicFeet עושה את העבודה ).
הקולנוע שלי

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Lior_M כתב:
...
...
·

מסכים,
אם אתה לא הולך על משהו משמעותית גדול יותר ( קופסא גדולה עם פורט ודריבר גדול ) לא ממש רואה איך אתה קופץ מעבר למה שיש לך עכשיו ( כשלעצמו סאב נפלא לפחות אצלי בחדר שהוא חלל סגור כ 2000 CubicFeet עושה את העבודה ).
...
·

רשמתי לפני! נראה באמת מה התוצאה.
אני שוב אומר -כיף לי עם הסאב שלי...אבל כולם משדרגים אז גם אני רוצה-הדגש שידרוג!
לא יהיה שידרוג ...לא נקנה!
כיף חיים.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

מה גודל פיזי מקסימלי של הסאב שאתה יכול לשים בסלון?
אני הייתי ממליץ על ה-PB1000 אך פיזית הוא גם גדול.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

G-FORCE כתב:מה גודל פיזי מקסימלי של הסאב שאתה יכול לשים בסלון?
...
·
לדעתי הבעיה זה הרוחב עד כ37-8 סמ...
כיף חיים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

G-FORCE כתב:מה גודל פיזי מקסימלי של הסאב שאתה יכול לשים בסלון?
...
·

רוב הסיכויים שהוא סאב טוב יותר מה 610, אבל השאלה היא האם זה שווה את כל הבלגן. לא נראה לי שבחלל גדול כמו שלו השינוי יבוא לידי ביטוי.
הקולנוע שלי

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

אם אתה לא הולך על משהו משמעותית גדול יותר ( קופסא גדולה עם פורט ודריבר גדול ) לא ממש רואה איך אתה קופץ מעבר למה שיש לך עכשיו
...
רוב הסיכויים שהוא סאב טוב יותר מה 610, אבל השאלה היא האם זה שווה את כל הבלגן. לא נראה לי שבחלל גדול כמו שלו השינוי יבוא לידי ביטוי.
...
ממש לא מסכים. ה ASW610XP היה אצלי לביקורת (לפותח השרשור יש ASW610), ואפילו במקרה הזה סאב קטן כגון ה 4 Forcefield או ה JL E series יניבו שיפור משמעותי מבלי שצריך סאב גדול בתיבת Ported סטייל SVS.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@HazooM
·וואלה מגניב תודה!
יש למה לצפות...
ננסה אולי בסופש הקרוב.
תודה!
כיף חיים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

@royla - מצד שני, אני עזרתי לחבר לפני כמה חודשים להשוות אצלו בבית בין המוניטור אודיו RXW12 (סאב סגור, 12 אינץ', מגבר 500W) לגולדנאיר פורספילד 4 (רדיאטור פאסיבי, 10 אינץ', מגבר 1200W - למרות שיש לי הרגשה שזה נתון PEAK ולא RMS...), וה-RXW12 "ניצח" את הפורספילד 4. (i)

בכל מקרה, מבחן כזה אפשר לבצע גם אצלך בבית יחסית בקלות, כי גולן מערכות יספקו לך פורספילד 5 לבדיקה בלי בעיה.

מה שכן, מישהו פה ציין שני סאבים, וזו דווקא יכולה להיות אלטרנטיבה ראוייה מאוד עבורך - זוג PB1000 קומפקטיים יחסית (ועם גריל בד!) יתנו תפוקה יפה מאוד בחלל שתיארת, ויעלו הרבה פחות מה-PB12-PLUS שצויין לעיל. (Y)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

epony כתב:@royla - מצד שני, אני עזרתי לחבר לפני כמה חודשים להשוות אצלו בבית בין המוניטור אודיו RXW12 (סאב סגור, 12 אינץ', מגבר 500W) לגולדנאיר פורספילד 4 (רדיאטור פאסיבי, 10 אינץ', מגבר 1200W - למרות שיש לי הרגשה שזה נתון PEAK ולא RMS...), וה-RXW12 "ניצח" את הפורספילד 4. (i)

בכל מקרה, מבחן כזה אפשר לבצע גם אצלך בבית יחסית בקלות, כי גולן מערכות יספקו לך פורספילד 5 לבדיקה בלי בעיה.

מה שכן, מישהו פה ציין שני סאבים, וזו דווקא יכולה להיות אלטרנטיבה ראוייה מאוד עבורך - זוג PB1000 קומפקטיים יחסית (ועם גריל בד!) יתנו תפוקה יפה מאוד בחלל שתיארת, ויעלו הרבה פחות מה-PB12-PLUS שצויין לעיל. (Y)
...
·

מה יש לכם מהגריל מתכת של SVS הגדולים??
אני דווקא חושב שהוא יפה ומרשים (משמעותית יותר מהבד) נותן הרגשה שיש לך בבית מוצר מיוחד.כשהממברנה מתחילה לזוז ההרגשה הופכת למציאות.

יוחאי_ד
טרול
טרול
תגובות: 150

שליחה

זה הכיעור בהתגלמותו. מתאים אולי לחדר קולנוע ולבטח לא לסלון דירה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

יוחאי_ד כתב:זה הכיעור בהתגלמותו. מתאים אולי לחדר קולנוע ולבטח לא לסלון דירה
...
·

כל אחד וטעמו הוא. לטעמי מרשים מאוד.

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802

שליחה

epony כתב:@royla - מצד שני, אני עזרתי לחבר לפני כמה חודשים להשוות אצלו בבית בין המוניטור אודיו RXW12 (סאב סגור, 12 אינץ', מגבר 500W) לגולדנאיר פורספילד 4 (רדיאטור פאסיבי, 10 אינץ', מגבר 1200W - למרות שיש לי הרגשה שזה נתון PEAK ולא RMS...), וה-RXW12 "ניצח" את הפורספילד 4. (i)

...
·זאת דוגמה יפה לסאב של מותג שמתומחר אלוהים יודע למה כל כך גבוה (בתחילת דרכי חשבתי עליו) כפול 3 מהפורספילד 4 וכפול 2 מהפורספילד 5 ולמי ששמע את שניהם הפורספילד 5 משאיר לו עשן ובטוח שגם הsvs ושוב בפחות מחיר
40 שנה לך תיזכור..

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

istarmini כתב:
...
...
כל אחד וטעמו הוא. לטעמי מרשים מאוד.
...
גם לי הייתה "בעיה" עם העיצוב שלו בהתחלה ורק מהבחינה שהוא פתוח מלמעלה, אבל התרגלתי לזה.
דווקא יש לו טוויסט מעניין ככה, כמו שלגולדן יש את המבנה הטרפזי הייחודי שלו.
ולטעמי, אני מוצא את הברזל עדיף על פני הבד... (Y) ולפי מה שחיפשתי ברשת רק לפולק אודיו ול- SVS יש גריל מברזל ככה שהבחירה בשדרוג לא הייתה קשה מדיי.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

מגבר 1200W - למרות שיש לי הרגשה שזה נתון PEAK ולא RMS
...
גם לי יש הרגשה כזו, אבל זה גם ככה לא נתון רלוונטי לנו, אלא אם אתה מאלו שרוכשים סאבוופר על בסיס עוצמת ההגברה שלו.
מצד שני, אני עזרתי לחבר לפני כמה חודשים להשוות אצלו בבית בין המוניטור אודיו RXW12 לגולדנאיר פורספילד 4, וה-RXW12 "ניצח" את הפורספילד 4
...
אתה נוגע בנקודה חשובה - טעם אישי והשפעת חלל ההאזנה. הגולדן הוא הסאב היותר טוב לדעתי, אבל אם טעמו האישי של מישהו אחר גרם לו להעדיף את המוניטור אז אין על מה להתווכח בעצם. מנה במסעדת שף יכולה להיות הרבה יותר "טובה ואיכותית" ממנה של דוכן שווארמה, אבל לא חסרים אלו שיגידו שהם מעדיפים את השווארמה (סתם כדוגמא).
מישהו פה ציין שני סאבים, וזו דווקא יכולה להיות אלטרנטיבה ראוייה מאוד עבורך - זוג PB1000 קומפקטיים יחסית (ועם גריל בד!) יתנו תפוקה יפה מאוד בחלל שתיארת, ויעלו הרבה פחות מה-PB12-PLUS שצויין לעיל.
...
הוא כבר ציין שאין באפשרותו בקושי לרכוש סאבוופר קטן, אז אתה ממליץ על שני סאבים כמו ה PB1000?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”