התחדשתי klipsch sw 115

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #41 

תתחדש על המפלצת החדשה, נראית טובבב

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #42 

bossgt6 כתב:@עדוש

וואו ... תתחדש ותהנה (Y) אני גם חם עליו

·
...
bossgt6

חם חם 8)
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #43 

9000es כתב:
...
...
bossgt6

חם חם 8)
·
...
·

כן נו ........עליו על ה- SVS לא ממש חשוב לי המותג , העיקר שייתן בראש וברכות , ולחלל שלי נראה לי ש- 15 אינץ יעבוד

יפה
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #44 

תתחדש על הסאב.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #45 

bossgt6 כתב:
...
...
·

כן נו ........עליו על ה- SVS לא ממש חשוב לי המותג , העיקר שייתן בראש וברכות , ולחלל שלי נראה לי ש- 15 אינץ יעבוד

יפה
...
bossgt6

(Y)
·

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #46 

תתחדש סאב מעולה (Y)
כל הכתבות שלי
עמית לגו

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #47 

HazooM כתב:עזוב שלגודל של ה Port אין פה משמעות
...
אתה שוב מתעלם מהעובדה שסייגתי את דברי במילה "ייתכן". אין לי בעיה עם היומרנות שלך, אבל לא יזיק לך להגיב לעניין מדי פעם, ולא לסלף את דברי שוב ושוב. :|

בכל מקרה, באמת לא מדדתי את השטח הפאקטיבי של הפורטים בשני הדגמים הנ"ל (וגם לא טענתי שעשיתי זאת, רק העליתי שאלה בעניין), אז היות ומסתמן שגם הפורט של ה-SW115 יותר גדול מהפורט של ה-PB2000, בדומה לדרייברים, כנראה שהטיעון שלי לא מחזיק מים. נשאר להשוות בין התיבות והמגברים, אבל בסופו של יום השילוב של כל הנ"ל יבוא לידי ביטוי במדידות, וכאמור, אין לנו מדידות מהימנות של ה-SW115. הנה כמה לינקים עם המדידות של ה-PB2000, למי שמעוניין:
http://stereos.about.com/od/reviewsandr ... ents_4.htm
http://referencehometheater.com/review/ ... 000-review
http://www.audioholics.com/subwoofer-re ... sb-pb-2000
HazooM כתב:בדר"כ הייתי מסכים איתך, אבל כבר מדדו את ה FR שלו
...
איפה ראית מדידות של ה-FR של ה-SW115? האם תוכל לקשר אליהן?
מעבר לכך, מה לגבי מדידות SPL לפי תקן CEA-2010 שהן פחות או יותר הסטנדרט בכל הנוגע לסאבוופרים?
HazooM כתב:וכל מה שנשאר זה הרמה של הדרייבר, ובמקרה הזה שניהם מאד דומים אבל עם יתרון גדול בשטח ל SW115.
...
מה לגבי התיבה? מה לגבי ההגברה? מה לגבי הדברים שכתבת בפסקאות הראשונות של מבחן הסאבוופרים הגדול של 2013? אני מסכים במיוחד עם ההצהרה הבאה:
סאבוופרים בתיבת Ported הם בעלי פוטנציאל מעולה בכל הקשור לניצול המקסימום מהדרייבר שבשימוש, אך תכנון לקוי עלול להוביל לתוצאות גרועות למדי ועד שלא מאזינים/מודדים לא ניתן לדעת.
...
אני כמובן מסכים פחות או יותר עם כל דבריך: סאבוופר טוב נשען על שילוב מיטבי של דרייבר, תיבה ובמרבית המקרים גם מגבר (ולצורך העניין גם DSP), והדרך הטובה ביותר להכריע האם סאבוופר הוא טוב היא מדידות. (Y)

לצערנו הרב, כאמור, כאן הדיון נעצר פשוט מכיוון שאין בנמצא מדידות אובייקטיביות של ה-SW115. :oops:

נ.ב. למען הסר ספק, אני לא אומר שה-SW115 פחות טוב מה-PB2000 בהגדרה, ואני גם לא אומר שהוא לא טוב בכלל, להיפך: https://www.htisrael.co.il/vp2176976#2176976

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #48 

אין לי בעיה עם היומרנות שלך, אבל לא יזיק לך להגיב לעניין מדי פעם, ולא לסלף את דברי שוב ושוב
...
יומרנות? כתבת משהו (עם יתכן או בלי) וכתבתי תשובה, זהו. לא מסלף דברים ולא נעליים.
איפה ראית מדידות של ה-FR של ה-SW115? האם תוכל לקשר אליהן?
...
stereoplay עשו מדידת FR לסאב הזה בזמנו. אם היית קצת מחפש היית מוצא.
מעבר לכך, מה לגבי מדידות SPL לפי תקן CEA-2010 שהן פחות או יותר הסטנדרט בכל הנוגע לסאבוופרים?
...
אני מאד אוהב את התקן הזה, אבל מה לעשות, עוד לא עשו כאלו לסאב הזה אז מסתפקים במה שיש.
מה לגבי התיבה? מה לגבי ההגברה?
...
אם ה FR יוצא בסדר אז התיבה בסדר. במקרה הזה איכות הבניה תואמת למחיר והמגבר הוא סטנדרטי כמו שמצפים לראות מיצרן מוכר ומסאב במחיר הזה. אם היה מדובר בסאבוופר סיני סוג ד' אז הייתי חושב אחרת.
לצערנו הרב, כאמור, כאן הדיון נעצר פשוט מכיוון שאין בנמצא מדידות אובייקטיביות של ה-SW115
...
לא מדובר בתורה מסיני או במדע טילים. אם אתה מכיר את המרכיבים, היו אצלך מספיק סאבוופרים לבחינה (נכון לעכשיו היו אצלי 23 לא כולל סאבים שבניתי), ראית מספיק מדידות טובות להרבה סאבוופרים שונים ויש FR לסאב המדובר, אתה יכול להעריך בצורה די נאמנה מה אתה הולך לקבל. במקרה הזה מדובר על שני סאבוופרים עם FR כמעט זהה, הגברה כמעט זהה, דרייבר עם Motor כמעט זהה רק שאחד מהם בעל שטח ממברנה גדול ביותר מ 60%.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #49 

אלה עם הדיעות הקדומות לגבי קליפש, בטח יגידו שהסאב נשמע מתכתי :)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #50 

sufgi כתב:אלה עם הדיעות הקדומות לגבי קליפש, בטח יגידו שהסאב נשמע מתכתי :)
...
·

אבל זה באמת נכון...שהוא עובד, אני שומע רעידות של מתכת...
אמנם זה מהתומכים של הנמכות הגבס...והתושבת של המזגן במרפסת...אבל בכל זאת :P

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #51 

טלHD כתב:
...
...
·

אבל זה באמת נכון...שהוא עובד, אני שומע רעידות של מתכת...
אמנם זה מהתומכים של הנמכות הגבס...והתושבת של המזגן במרפסת...אבל בכל זאת :P
...
·

:lol: :lol:
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #52 

טל.... (Y)
העם דורש..... כל מיני דברים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #53 

sufgi כתב:אלה עם הדיעות הקדומות לגבי קליפש, בטח יגידו שהסאב נשמע מתכתי :)
...
זה דווקא אחד הדגמים הבודדים של קליפש בלי שופרים ובלי וופר בצבע נחושת, אז לא הייתי ממהר להגיד את זה עליו. :P

עדוש פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 435
שם מלא: עדיאל מנחם
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #54 

avihuli כתב:

...
...
@avihuli
קודם כל תתחדש על הרכש, ותן לנו תמונה של כל הבמה. למה בקמצנות מתחת למשקוף ?! מישהו נתן לו נשיקה ?
...
https://www.dropbox.com/s/8gxkwdoaj53mn ... 3.JPG?dl=0

אז ככה זה נראה אחרי התחדשות כוללת .
עכשיו אני יודע שרובכם תעירו על כך שהחדר אולי קטן , הרמקולים " חנוקים " בתוך הגבס וכו ' , אני נוטה להסכים על זה.
עד שאני יכנס לדירה שלי אני זמנית אצל ההורים אז ניסיתי לעשות את המקסימום שאפשר.
בגלל חוסר מקום ה sw 115 של klipsch מתחבא לו מאחורי הספה ומחכה לחיבור האלחוטי של klipsch שהם מציגים באתר שאמור להגיע תוך כחודש . בנתייםאני משתמש בסאב ישן שהיה לי ( wesrta sub 120 )
בגלל שכל זה זמני אז גם ההסתרת חוטים לא מושלמת .
מעבר לזה אשמח לשמוע הצעות לשיפור אם יש :) שבת שלום.
·

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #55 

HazooM כתב:(עם יתכן או בלי)
...
יומרנות. :oops:
HazooM כתב:stereoplay עשו מדידת FR לסאב הזה בזמנו. אם היית קצת מחפש היית מוצא.
...
מצאתי, רק חבל שלא טרחת לשתף את הפורום עם הממצאים האלה גם מבלי שאצטרך לבקש זאת ממך- סתם, כדי שכולם ייהנו מדיון פורה ועובדתי יותר. (i)
HazooM כתב:אני מאד אוהב את התקן הזה, אבל מה לעשות, עוד לא עשו כאלו לסאב הזה אז מסתפקים במה שיש.
...
כאן אני נאלץ שלא להסכים איתך. עם כל הכבוד לעקומת ההיענות המגורענת מסריקה באיכות מוטלת בספק ממגזין גרמני כזה או אחר, אי אפשר להסיק מכך יותר מדי (רוצה לאמר: כמעט כלום) לגבי תפוקת ה-SPL של ה-SW115. הסאב הזה הושק בנובמבר 2011 דרך אגב, אז קצת מוזר לי שאף אחד עוד לא טרח לבדוק את הביצועים שלו לפי תקן CEA 2010. :roll:
HazooM כתב:אם ה FR יוצא בסדר אז התיבה בסדר. במקרה הזה איכות הבניה תואמת למחיר והמגבר הוא סטנדרטי כמו שמצפים לראות מיצרן מוכר ומסאב במחיר הזה.
...
התיבה בסדר, ניחא. אבל איך המגבר? כמה SPL אפשר לקבל מה-SW115 ב-20 הרץ? וב-30 הרץ? עם כל הכבוד לממברנה הגדולה יותר, אי אפשר לסמוך רק על עקום ה-FR כדי להסיק מסקנות לגבי הביצועים בפועל של הסאב, בלי מדידות תקניות של SPL, על אחת כמה וכמה כאשר המגבר של ה-SW15 הוא BASH, ואילו זה של ה-PB2000 הוא SLEDGE, הכולל DSP מובנה שבהחלט יכול להטות את הכף לטובת האחרון - שלא לדבר על זה שהמגבר של ה-SVS יכול לדחוף כמעט 50% יותר וואטים מהקליפש בפיקים (נתון רלוונטי למדי כאשר מדברים על סאבים). 8O
HazooM כתב:לא מדובר בתורה מסיני או במדע טילים. אם אתה מכיר את המרכיבים, היו אצלך מספיק סאבוופרים לבחינה (נכון לעכשיו היו אצלי 23 לא כולל סאבים שבניתי), ראית מספיק מדידות טובות להרבה סאבוופרים שונים ויש FR לסאב המדובר, אתה יכול להעריך בצורה די נאמנה מה אתה הולך לקבל. במקרה הזה מדובר על שני סאבוופרים עם FR כמעט זהה, הגברה כמעט זהה, דרייבר עם Motor כמעט זהה רק שאחד מהם בעל שטח ממברנה גדול ביותר מ 60%.
...
כאמור, עם כל הכבוד לנסיון שלך, ואולי אפילו דווקא בגללו, הייתי מצפה שתסייג מעט את דבריך כפי שאני סייגתי את דברי בדיון הזה, ותגיד שפשוט אין לנו מספיק מידע בכדי להכריע בסוגייה שעלתה כאן. :| (f)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #56 

יש לי רעיון מצויין על מנת להכריע בסוגייה הזו.
אני מוכן לתת לכם למבחן מדידות אחד מה sw115 שלי.
קחו בהשאלה ממישהו אחר שינדב את ה pb2000...(אחד ממאה שהזמינו בשרשור svs :P ).
אחרי כמה שעות יש לנו הכרעה עבור הקוראים פה ובכל העולם.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #57 

מצאתי, רק חבל שלא טרחת לשתף את הפורום עם הממצאים האלה גם מבלי שאצטרך לבקש זאת ממך- סתם, כדי שכולם ייהנו מדיון פורה ועובדתי יותר
...
אתה היחיד שבדיון שהתעניין בזה אז לא היתה לי סיבה לשתף את האחרים.
כאן אני נאלץ שלא להסכים איתך. עם כל הכבוד לעקומת ההיענות המגורענת מסריקה באיכות מוטלת בספק ממגזין גרמני כזה או אחר, אי אפשר להסיק מכך יותר מדי
...
הסריקה המוטלת בספק הזו לקוחה אחד מהמגזינים הכי מכובדים בתחום הזה, בטח כשמדובר במדידות, אז קח את זה בחשבון. זה שמדובר בנתון אחד בלבד אתה צודק ולכן ציינתי בהמשך למה בעיני זה מספיק להשוואה פה.
על אחת כמה וכמה כאשר המגבר של ה-SW15 הוא BASH, ואילו זה של ה-PB2000 הוא SLEDGE, הכולל DSP מובנה שבהחלט יכול להטות את הכף לטובת האחרון
...
אתה מתלוצץ? קודם כל אין שום משמעות לעובדה שאחד הוא bash והשני הוא Sledge, שום דבר. דבר שני, ה DSP לא תורם מאומה לביצועים. זה מיועד בשביל ש SVS יוכלו לתת לסאב עקומה מעט יותר שטוחה ולאפשר למשתמש לקבל פילטרים בצורה דיגיטלית במקום אנלוגית, שוב, לא קשור לביצועי SPL.
שלא לדבר על זה שהמגבר של ה-SVS יכול לדחוף כמעט 50% יותר וואטים מהקליפש בפיקים
...
מדדת את שני המגברים? אם לא אז אתה מסתמך ב 100% על המפרט הטכני של היצרן שכידוע לך אינו בדיוק חקוק בסלע. חבל שכך. אתה גם מתעלם מהעובדה שאין לך מושג מה הרגישות של הדרייברים בסאבים האלה. רוצה להתערב שהדרייבר ב SW115 הוא יותר רגיש ולכן יכול לעשות שימוש גם בהגברה יותר חלשה?
כאמור, עם כל הכבוד לנסיון שלך
...
אני כבר מזמן הוכחתי באתר הזה את הידע והניסיון שלי בנושא הזה. אם אתה לא מסכים עם הקביעה שלי, זו כמובן זכותך.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #58 

epony

ממליץ לך לא להיתייחס יותר מידי לנתוני הוואטים של היצרנים .
לפני כשנתיים האתר הגרמני המכובד ערך בחינה לשלושת הרסיברים הכי איכותיים בשוק .
דנון 4520
פיוניר 86
אונקיו 5010
לפי נתוני היצרנים שלושת הרסיברים בעלי אותו הספק .
אבל בבחינה מקצועית שערך הסוקר התברר שהפיוניר חזק פי 2 מהאונקיו ופי 3 מהדנון . ברב ערוצי .

כנ"ל לגבי הגברות של סאבים .
תגיד לי איזו הגברה נראת לך בנוייה טוב יותר לפי התמונות .
אחד מהם בנתונים על הנייר חזק יותר משמעותית .
הגברה של Klipsch R-110SW החדש .
 הגברה של Klipsch R-110SW החדש .
הגברה של SVS  דגם SB-2000
 הגברה של SVS דגם SB-2000
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 29/11/2014 0:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #59 

חחחח
אי אפשר להביס את הארכיון של איציק
העם דורש..... כל מיני דברים

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #60 

למרות שלסאב שיכול להזיז הרבה אוויר בדר"כ יהיה פורט בקוטר/שטח גדול יותר, זה בעיקר בשביל להמנע מרעשי אוויר. אם אין רעשי אוויר עם פורט 4" פורט 8" לא ישפר.

ככל שהדרייבר יכול להזיז יותר אוויר ככה הוא יוכל להפיק יותר SPL. האוויר שהוא מזיז נקבע ע"י קוטר הממברנהXהמהלך. ההפרש בין ממברנה 15" ל- 12" הוא כזה שצריך דרייבר 12" בעל מהלך ארוך במיוחד על מנת שיתחרה בדרייבר 15" בעל מהלך ממוצע. לדרייבר בעל מהלך ארוך יש גם מוטור גדול.
כפי שאיתי כתב, מכיוון שהמוטור דומה יש להניח שהמהלך דומה (בטח יש נתון XMAX לשניהם, לא חיפשתי) כך שהיתרון של ה- 15" ברור.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”