מה עשיתם עם הZ-Wave שלכם?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #41 

morgi23 כתב:אצלי יש מודול לחצן כזה (מופעל ע"י סוללה) בכניסה לבית.
יש בו ארבעה לחצנים:
1. משמש ליציאה מהבית ומבצע כיבוי של כל האורות, מאווררים, מכשירי חשמל וכו', למעט מנורה בסלון שדולקת על 50%.
2. משמש להגעה לבית ומדליק מספר נורות מרכזיות.
3. משמש לכיבוי לפני שינה (מדובר בדירה קטנה אז הכניסה בדרך לחדר השינה) - מכבה את כל האורות בבית למעט מנורת לילה שנשארת דולקת על 30% למשך 2 דקות ואז נכבית.
4. עדיין ללא שימוש :)

למי שיש בית גדול, אפשר לבצע עם שני מודולים, אחד ימוקם בכניסה לבית והשני ליד המיטה או בסלון.
...
·

האם המודול/לחצן הזה חובר למשהו או שהוא לחצן "וירטואלי" - כלומר משמש להפעלת פונקציות ואינו מחובר פיזית לתאורה או צרכן ?

אני מחפש לרכוש מפסק כזה ווירטואלי שאוכל להגדיר לו כמה תרחישים .

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #42 

morgi23 כתב:
...
...
@cafri, ניסית לבצע את כל הבדיקה שתיארת למעלה, ע״י התחברות והתנתקות מהרשת הביתית:
כאשר כל המכשירים הניידים של בני המשפחה לא מחוברים לרשת הביתית אז המערכת תבצע תרחיש כלשהו.
כאשר אחד המכשירים מתחבר לרשת הביתית המערכת תבצע תרחיש אחר.
נראה לי שזה אפשרי ופשוט יותר. אני אחפור קצת בפורומים בחו״ל ואעדכן.
...
יש אצלי גם בדיקה לפי התחברות לרשת הביתית.
הוספתי את הבדיקות לפי אזורים מ2 סיבות:
1. בעבר הפלאגין שבדק חיבור לרשת הביתית לא עבד טוב, והיה מראה הרבה ״ניתוקים״ למרות שהטלפון היה בבית. מאז זה תוקן.
2. החיבור לרשת הביתי קורה כדקה לאחר ההגעה הביתה ואילו ה״מעגלים״ מזהים התקרבות לבית עוד כשאנחנו בחוץ (למרות שגם הם ״מפספסים״ לפעמים).

בקיצור - היום אני משתמש בשני המנגנונים יחד: גם GeoFencing וגם חיבור לרשת WiFi, ובסה״כ זה עובד לא רע בכלל.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #43 

cafri כתב:
...
...
יש אצלי גם בדיקה לפי התחברות לרשת הביתית.
הוספתי את הבדיקות לפי אזורים מ2 סיבות:
1. בעבר הפלאגין שבדק חיבור לרשת הביתית לא עבד טוב, והיה מראה הרבה ״ניתוקים״ למרות שהטלפון היה בבית. מאז זה תוקן.
2. החיבור לרשת הביתי קורה כדקה לאחר ההגעה הביתה ואילו ה״מעגלים״ מזהים התקרבות לבית עוד כשאנחנו בחוץ (למרות שגם הם ״מפספסים״ לפעמים).

בקיצור - היום אני משתמש בשני המנגנונים יחד: גם GeoFencing וגם חיבור לרשת WiFi, ובסה״כ זה עובד לא רע בכלל.
...
אתה עובד עם הפלאגאין ping sensor?

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: לחצן בכניסה לבית

שליחה #44 

movieman כתב:
...
...
·

האם המודול/לחצן הזה חובר למשהו או שהוא לחצן "וירטואלי" - כלומר משמש להפעלת פונקציות ואינו מחובר פיזית לתאורה או צרכן ?

אני מחפש לרכוש מפסק כזה ווירטואלי שאוכל להגדיר לו כמה תרחישים .
...
המודול מופעל ע"י סוללה והוא "וירטואלי" לחלוטין

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

morgi23 כתב:
...
...
אתה עובד עם הפלאגאין ping sensor?
...
כן.

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

אני לא חושב שאני באמת אשתמש בזה (בסה"כ הילדים אצלי ממושמעים :)), אבל רציתי להשתעשע ברעיון:

הוספתי Virtual Switch אשר נועד ""לאסור את השימוש" בטלויזיה.

כאשר הSwitch מופעל, כל פעם שיודלק הרסיבר בסלון, הVera תכבה אותו אוטומטית.
(הרסיבר שלנו שולט במה יוצג בטלויזיה).

ליתר דיוק, על-מנת למנוע הדלקות וכיבויים תכופים, הרסיבר יכובה רק אחרי מספר דקות.
בזמן שהוא ישאר דולק, הVera תחליש את הVolume לאפס ותעביר לInput שלא מציג כלום בטלויזיה..... :lol:

השלב הבא: למצוא utility למחשב שיודע כאשר מתבצע login ולעשות באופן אוטומטי logoff או lock. :D
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 14/07/2015 19:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

@cafri
איך חיברת את הרסיבר לרשת הביתית? יש לו התקן wifi?

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

morgi23 כתב:@cafri
איך חיברת את הרסיבר לרשת הביתית? יש לו התקן wifi?
...
יש לו Network Port (כניסת RJ45).

http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... 73_black_u

ויש גם פלאגין ששולט עליו.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

cafri כתב:
...
...
יש לו Network Port (כניסת RJ45).

http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... 73_black_u

ויש גם פלאגין ששולט עליו.
...
אני עם ה-RX-V565 של ימאהה ולצערי אין דרך לחבר אותו לרשת..

בנושא אחר, תוכל לשתף את איך ביצעת את הלוגיקה שבודקת אם יש מישהו בבית?

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

morgi23 כתב:תוכל לשתף את איך ביצעת את הלוגיקה שבודקת אם יש מישהו בבית?
...
את כל הלוגיקות אצלי אני מממש עם PLEG וכשצריך אני נעזר בMultiSwitch Plugin.

במקרה הזה יש לי switch שנדלק כשהבית ריק.
כמו כן יש לי switch לכל אחד מחברי הבית (הרלוונטיים) שמסמן אם הוא בבית או לא.

היישום הפשוט ביותר:
כאשר הPing Sensor Plugin שבודק את הטלפון שלי מזהה את הטלפון שלי הוא מעדכן את הswitch שלי ל״נמצא בבית״.
כשהוא לא מזהה את הטלפון שלי הוא מעדכן את הswitch שלי ל״לא נמצא״.

כך עבור כל בני הבית.

הswitch של הבית הופך ל״הבית ריק״ כשכל הswitch-ים של חברי הבית במצב ״לא בבית״ והופך ל״יש מישהו״ כאשר אחד מחברי הבית מגיע.

בשביל לשפר את הדיוק ואת הטיפול ב״מצבים מיוחדים״, העסק קצת מסתבך:

נניח שמישהו השאיר את הטלפון בבית.
מכיוון שהבית לא יהפוך ל״ריק״, יש אפשרות להפוך אותו ל״ריק״ ידנית.
זה דורש לשפר את הבדיקה של הswitch-ים האישיים ולבדוק אם הם שינו מצב לפני או אחרי שהבית הפך ל״ריק״. אם הבית הפך ל״ריק״ אחרי שאחד הswitch-ים האישיים הפכו ל״בבית״, אז לא צריך להתחשב בswitch האישי.

דוגמה נוספת:
אם לא נקלטה תנועה בחיישן התנועה יותר מחצי שעה, אני מניח שהבית ריק, ולא משנה מצב הswitch-ים האישיים.

באופן דומה יש שימוש בGeoFencing אישיים, אשר גם משפיעים על הswitch-ים האישיים.

אני מקווה שלא סיבכתי אותך יותר מדי.

אם אתה רוצה, אני יכול לשתף את ה״קוד״ שלי מהPLEG Plugin.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

cafri כתב:
...
...
את כל הלוגיקות אצלי אני מממש עם PLEG וכשצריך אני נעזר בMultiSwitch Plugin.

במקרה הזה יש לי switch שנדלק כשהבית ריק.
כמו כן יש לי switch לכל אחד מחברי הבית (הרלוונטיים) שמסמן אם הוא בבית או לא.

היישום הפשוט ביותר:
כאשר הPing Sensor Plugin שבודק את הטלפון שלי מזהה את הטלפון שלי הוא מעדכן את הswitch שלי ל״נמצא בבית״.
כשהוא לא מזהה את הטלפון שלי הוא מעדכן את הswitch שלי ל״לא נמצא״.

כך עבור כל בני הבית.

הswitch של הבית הופך ל״הבית ריק״ כשכל הswitch-ים של חברי הבית במצב ״לא בבית״ והופך ל״יש מישהו״ כאשר אחד מחברי הבית מגיע.

בשביל לשפר את הדיוק ואת הטיפול ב״מצבים מיוחדים״, העסק קצת מסתבך:

נניח שמישהו השאיר את הטלפון בבית.
מכיוון שהבית לא יהפוך ל״ריק״, יש אפשרות להפוך אותו ל״ריק״ ידנית.
זה דורש לשפר את הבדיקה של הswitch-ים האישיים ולבדוק אם הם שינו מצב לפני או אחרי שהבית הפך ל״ריק״. אם הבית הפך ל״ריק״ אחרי שאחד הswitch-ים האישיים הפכו ל״בבית״, אז לא צריך להתחשב בswitch האישי.

דוגמה נוספת:
אם לא נקלטה תנועה בחיישן התנועה יותר מחצי שעה, אני מניח שהבית ריק, ולא משנה מצב הswitch-ים האישיים.

באופן דומה יש שימוש בGeoFencing אישיים, אשר גם משפיעים על הswitch-ים האישיים.

אני מקווה שלא סיבכתי אותך יותר מדי.

אם אתה רוצה, אני יכול לשתף את ה״קוד״ שלי מהPLEG Plugin.
...
נשמע מעניין. ידעתי שבשלב כזה או אחר אצטרך לקפוץ לתוך המים העמוקים של PLEG (בui7, את רוב הלוגיקות הפשוטות שלא מצריכות פקודת and אפשר לבצע ללא PLEG).
אני אנסה להתמודד בעצמי לפחות בהתחלה כדי ללמוד, אבל אשמח אם תוכל לשתף את הקוד שיהיה לי לרפרנס.
אתה עובד עם iOS או אנדרואיד? ראיתי שיש פלאגין מושקע מאוד לאיתור מיקום iPhonelocator שכרגע משמש אותי בלוגיקה פשוטה כדי להודיע לגברת כשאני בדרך הביתה מהעבודה.
ברגע שאני במרחק 5 קמ מהבית, היא מקבלת התראה לנייד ומנורת הלילה בסלון מהבהבת 3 פעמים למקרה והיא לא ליד הנייד

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

אז אחרי שהתווספה השליטה על הדוד, הגדרתי לוגיקה שמפעילה את הדוד בשעות קבועות בבוקר, אחה"צ (לילדים) ובערב (להורים).

משך ההדלקה תלוי בעונה (קיץ / חורף), ויתכן שבעתיד אגדיר שגם הטמפרטורה בחוץ תשפיע על משך ההדלקה.

ניתן להאריך את הזמן שהדוד יהיה פעיל על-ידי שימוש במתג וירטואלי.

כמו-כן ניתן להוסיף Event ("פגישה") בGoogle Calendar על-מנת לגרום לדוד לפעול בשעות אחרות (שונות מ"השעות הקבועות").

חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #53 

נושא הנוכחות הוא נושא קשה ליישום
iPhonelocator עבד לי מצוין אבל זולל סוללה וה ping sensor לא אמין, הטלפון לא תמיד עונה לפינג, כבוי, נגמרה סוללה וכו'
תוכל להרחיב קצת על ה geofence?

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

חכם_חנוכה כתב:נושא הנוכחות הוא נושא קשה ליישום
iPhonelocator עבד לי מצוין אבל זולל סוללה וה ping sensor לא אמין, הטלפון לא תמיד עונה לפינג, כבוי, נגמרה סוללה וכו'
...
בנוגע לPing Sensor, על-מנת להגדיל את האמינות שלו ולהקטין את "אזעקות השווא", רצוי ליישם לוגיקה שנותנת "טווח בטחון".

למשל:
במקום לבדוק האם הטלפון "זמין" (הPing Sensor מוצא אותו) או "לא זמין" (הPing Sensor לא מוצא אותו), אפשר להגדיר שטלפון יחשב כ"עזב את הבית" רק אחרי 3 דקות שהוא "לא זמין", ומעכשיו לבדוק מתי הטלפון "עזב את הבית" ולא מתי הטלפון "זמין".

לדוגמה, אצלי זה מוגדר כך:
[left]
PhoneWasAccessed = Ping Sensor pinged phone successfuly
PhoneWasNotAccessed = Ping Sensor didn't succeed to ping phone
PhoneLeftHome = PhoneWasNotAccessed for 3 minutes
PhoneArrivedHome = PhoneWasAccessed while "PhoneLeftHome" is true.
[/left]

את כל הלוגיקה אני מיישם עם PLEG.

אחרי שהנ"ל מוגדר, ההחלטה אם מישהו הגיע הביתה או אם הבית התרוקן מבוססת אך ורק על PhoneLeftHome (אפשר לכבות את כל האורות, למשל) ועל PhoneArrivedHome (אפשר להדליק את האור בכניסה, למשל).

בשיטה זו, אם הPing Sensor מנסה למצוא את הטלפון כל חצי דקה, והוא לא הצליח עכשיו, באופן חד פעמי, אמנם PhoneWasAccessed יהיה שלילי ו-PhoneWasNotAccessed יהיה חיובי, אבל זה לכשעצמו לא גורם לשום פעולה, משום שPhoneLeftHome לא הפך לחיובי, כי עדין לא עברו 3 דקות שבהן PhoneWasNotAccessed היה חיובי.

זה נשמע קצת מסובך, אבל כשמבינים את הרעיון מאחורי זה, די קל להמשיך.

באופן דומה אני מבצע לוגיקה אשר משתמשת בGeoFencing.
אם אני אבסס את ההחלטה אם הגעתי הביתה או עזבתי את הבית על-סמך GeoFence יחיד, ברדיוס קטן סביב הבית שלי, אם במקרה תהיה בעיית קליטה, והטלפון יתחבר לאנטנה סלולרית קצת מרוחקת, זה יחשב כאילו עזבתי את הבית.

בשביל להגדיל את הדיוק ולמנוע "אזעקות שווא" הגדרתי 3 מעגלים:

תמונה

אני משתמש ב3 "מתגים וירטואלים" אשר נדלקים ונכבים לפי המיקום האחרון שלי.
PLEG גם שומר את המועד שבו כל מתג נדלק ונכבה.

הלוגיקה:
[left]
InZone1 = Entered Zone 1
InZone2 = Left Zone 1 -OR- Entered Zone 2
InZone3 = Left Zone 2 -OR- Entered Zone 3
[/left]

שים לב שבגלל החפיפות בין האזורים, כאשר אני מתרחק מהבית (מהמרכז), אז יציאה מאזור 1 נחשבת שאני באזור 2 ויציאה מאזור 2 נחשבת שאני באזור 3.

בנוסף לכך:
[left]
ArrivingHome = InZone3 then InZone2 then InZone1
LeavingHome = InZone1 then InZone2 then InZone 3
[/left]

כמו עם הPing Sensor, כל שאר הלוגיקות מבוססות על ArrivingHome ועל LeavingHome ולא על כניסה ל- / יציאה מ- אזור בודד.

באופן כזה, הדוגמה שתארתי למעלה, שבו הטלפון התחבר לאנטנה סלולרית מרוחקת, תגרום לכך שהטלפון יחשב InZone2, אבל זה לא יגרום לLeavingHome לקרות, ולכן שום לוגיקה אחרת לא תתבצע.

חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #55 

אתה יכול לפרט איך אתה מיישם את ה geofence?
איזה plugin?
איזו חומרה?
איך הטלפון מזוהה ב geofence?

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #56 

חכם_חנוכה כתב:אתה יכול לפרט איך אתה מיישם את ה geofence?
איזה plugin?
איזו חומרה?
איך הטלפון מזוהה ב geofence?
...
באייפון יש לי את VeraMate שמפעיל Scene בVera ביציאה/כניסה לאזור.
הScene מדליק את המתג הוירטואלי הרלוונטי לאזור.
כל שאר הלוגיקה בPLEG על בסיס המתגים הווירטואליים.

למה הכוונה ״איך הטלפון מזוהה בgeofence״?

R-יק
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #57 

@cafri
·
cafri- סחטיין עליך עם כל הלוגיקות שהגדרת...

אני עדיין בשלב ההגדרות ה"טיפשות".

בשעה מסויימת, סגור תריס כזה או אחר...
בשעה אחרת תפתח את התריס בחדר השינה ואחרי חצי שעה תפתח את התריס בחדר של הילדים

אני ממש בקרוב צריך לממש מערכת השקייה לכל הגינה (6 קוי השקיה).
לפי מיטב הבנתי, ברז חשמלי להשקייה עובד בצורה הבאה (אשמח לתיקון אם מישהו מכיר):
מקבל פולס ( זוג חוטים פלוס ומינוס) של X שניות על מנת להפתח, ומקבל פולס הפוך (זוג חוטים בקוטביות הפוכה - מינוס ופלוס) למשך אותו זמן על מנת להסגר. האם יש למישהו רעיון איך ליישם את היפוך הקוטביות על אותו זוג חוטים?
אני חושב להשתמש במודול RGBW על מנת לשלוט ב4 קווים על כל מודול. הבעיה שנותרה לי היא עניין השליטה על הברז החשמלי (כפי שהסברתי קודם לכן).

חשבתי שהברז מקבל מתח קבוע על מנת לבצע פתיחה וכל עוד הוא מקבל מתח הוא פתוח - ואז אין שום בעיה. היציאה של הRGBW נותנת פיקוד לממסר שמעביר מתח קבוע.
אבל במקרה של הפולס והפולס ההפוך, אני קצת בבעיה... אשמח לרעיונות...

משהו נוסף שאני רוצה לעשות, לחבר את כל מעגלי התאורה ההיקפיים של הבית (תאורות לדים לאווירה up/down) למודולי תאורה ולייצר סצנה שX זמן אחרי שקיעה האורות ידלקו וXזמן לפני זריחה יכבו. נראה לי די פשוט... עדכון בהמשך :D

אגב, בלי קשר לz-wave - יש לי ארון הזזה בחדר שינה. הרכבתי לו פסי לדים לתאורה פנימית אשר נדלקים ברגע שהדלת נפתחת. פשוט ומגניב. הרכבתי את זה רק בצד אחד (מחוסר זמן להרכיב בצד השני) ואחרי זמן הסתגלות של ימים ספורים האישה החלה להתלונן שהצד השני "חשוך" לה... :lol:

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #58 

חכם_חנוכה כתב:נושא הנוכחות הוא נושא קשה ליישום
...
אני עובד בערך שבועיים עם ה-iphonelocator ופינג סנסור בשיתוף עם מתגים וירטואלים ו- combination switch.
ה-iphonelocator באמת זולל סוללה רציני, אבל ניתן להפחית את כמות הקריאות וגם לשים אותו בmute בזמנים מסויימים. אצלי למשל הוא דוגם כל 15 דקות את המיקום. בנוסף, כאשר הפינג סנסור מזהה נוכחות בבית הiphonelocator עובר למצב mute. גם בשעות הקונבנציונליות שאני בעבודה הוא עובר ל-mute וגם במוד לילה.
הפינג סנסור עובד אצלי בצורה טובה ולא נתקלתי בבעיות עד כה. בהתחלה עבדתי איתו במצב invert אבל אז קראתי שהוא לא יציב בצורה הזו אז שניתי למצב הרגיל. הוא דוגם אצלי כל 30 שניות ומשנה מצב לאחר 90 שניות (אם הפינג נכשל 3 פעמים).
הניידים בדרך כלל עוברים למצב שינה אחרי מספר דקות שהם לא בשימוש ומכבים את הרשת האלחוטית לחיסכון בסוללה. במקרה כזה, הפינג סנסור באמת לא מזהה את הנייד, אבל כל עוד המיקום שלי תקין המערכת עדיין מבינה שאני בבית. בשביל לעבור למצב away צריכים להתקיים שני תנאים: הפינג סנסור לא מזהה והiphonelocator במצב away.

@cafri, תודה על ההסבר המפורט. לגבי הgeofence אני עדיין לא בטוח שהבנתי איך העסק עובד. איך האלפליקציה ״יודעת״ שנכנסת לאזור מסויים בלי לדגום את המיקום אחת לפרק זמן מסויים? אם אני מבין נכון אז גם שם אמורה להיות צריכת סוללה מוגברת, לא?

cafri פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

R-יק כתב:אני ממש בקרוב צריך לממש מערכת השקייה לכל הגינה (6 קוי השקיה).
מקבל פולס ( זוג חוטים פלוס ומינוס) של X שניות על מנת להפתח, ומקבל פולס הפוך (זוג חוטים בקוטביות הפוכה - מינוס ופלוס) למשך אותו זמן על מנת להסגר. האם יש למישהו רעיון איך ליישם את היפוך הקוטביות על אותו זוג חוטים?
אני חושב להשתמש במודול RGBW על מנת לשלוט ב4 קווים על כל מודול. הבעיה שנותרה לי היא עניין השליטה על הברז החשמלי (כפי שהסברתי קודם לכן).

חשבתי שהברז מקבל מתח קבוע על מנת לבצע פתיחה וכל עוד הוא מקבל מתח הוא פתוח - ואז אין שום בעיה. היציאה של הRGBW נותנת פיקוד לממסר שמעביר מתח קבוע.
...
במערכת שלי אין לי שליטה על ברזים, אז הידע שלי הוא רק מקריאה ולא מנסיון - אולי אחרים יוכלו לשתף מנסיונים.
נדמה לי של- @BOBHAS יש שליטה בברזים במערכת שלו.

בכל מקרה, לפי מה שנכתב כאן, נראה לי שלא כל הברזים עובדים בצורה שכתבת (פולס רגעי ופולס הפוך).
יש גם ברזים (ונראה לי שזה מה שאתה צריך) שנמצאים במצב Normally Closed (בדר"כ זה מופיע כ-NC), אשר הם סגורים כל הזמן, ונפתחים כאשר הם מקבלים מתח.
הנה אחד לדוגמה.

morgi23 כתב:לגבי הgeofence אני עדיין לא בטוח שהבנתי איך העסק עובד. איך האלפליקציה ״יודעת״ שנכנסת לאזור מסויים בלי לדגום את המיקום אחת לפרק זמן מסויים? אם אני מבין נכון אז גם שם אמורה להיות צריכת סוללה מוגברת, לא?
...
האפליקציה משתמשת בAPI שניתן על-ידי מערכת ההפעלה (iOS או Android) שגורם לtrigger ביציאה / כניסה לאזור (לפי מה שמוגדר).

גם בשימוש בGeoFencing יש שימוש מוגבר בסוללה, בהשוואה למצב של אי-הפעלת GeoFencing, אבל הצריכה היא משמעותית יותר נמוכה. במקביל, גם רמת הדיוק הרבה יותר נמוכה.
קורה לא מעט שאני מגיע הביתה, והGeoFencing לא גרם לtrigger של כניסה לאזור הבית.

אני פחות מכיר מכשירי אנדרואיד, אבל באייפון יש אפשרות (למפתח האפליקציה) להגדיר מה תהיה רמת הדיוק של הGeoFencing וכפועל יוצא מזה צריכת הסוללה. המפתח של אפליקציית VeraMate מאפשר למשתמש לשנות את ההגדרה הזו:

[imgbig]http://i62.tinypic.com/2ntvh94.png[/imgbig]
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 28/07/2015 9:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

R-יק כתב: אני ממש בקרוב צריך לממש מערכת השקייה לכל הגינה (6 קוי השקיה).

...
במערכת כזאת עדיף להתשמש בברז N/C - כשהברז מקבל מתח הוא נפתח וכאשר לא מקבל מתח הוא נסגר.
לא תרצה שבהפסקת חשמל או כשל ב-vera כל הגינה תוצף...

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”