שרשור תגובות: איך להתגונן כנגד שריפת כניסת ה HDMI בטלוויזיה שלכם על ידי ממיר?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
כל השירשור הזה בילבל אותי לגמרי -
אצל אחי עומדים להתקין תשתית של יס ביום ראשון. זה בית פרטי ויס יותקן שם לראשונה. הוא צריך לדרוש התקנת איזולטור על כל ממיר ולהתעקש על כך, או לא?
אצל אחי עומדים להתקין תשתית של יס ביום ראשון. זה בית פרטי ויס יותקן שם לראשונה. הוא צריך לדרוש התקנת איזולטור על כל ממיר ולהתעקש על כך, או לא?
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אצלי שמו גם בכניסה הראשית לדירה וגם בממיר שמתחבר אל הרסיבר - לפי דרישתי .
אם יהיה זמן - אני אעלה מחר תמונות .
בכל מקרה - הנה איזולטור עבור 5-1000MHZ (עבור HOT) שנמכר ב-EBAY:
http://www.ebay.com/itm/Cable-TV-Ground ... 3cd8853e52
אם יהיה זמן - אני אעלה מחר תמונות .
בכל מקרה - הנה איזולטור עבור 5-1000MHZ (עבור HOT) שנמכר ב-EBAY:
http://www.ebay.com/itm/Cable-TV-Ground ... 3cd8853e52
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יקר מדי, בטח בשביל הזמנה מאיביי של משהו שאנחנו אמורים לקבל בחינם מהוט...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
צר לי לצנן במעט את ההתלהבות ממסקנות התחקיר...
אצלי מותקן איזולטור של הוט, בין הקיר לממיר "הוט HD", עוד מהיום הראשון שקבלתי את הממיר. הסיבה להתקנת האיזולטור בזמנו, היתה "המהום" (רחש חשמלי) שנשמע מהרמקולים המחוברים לרסיבר שחובר למסך.
ועדיין, לא מזמן נשרפו לי כל כניסות ה-HDMI בפלזמת הפנסוניק:
לאחת היה מחובר ממיר "הוט HD", לשנייה מחשב קולנוע ביתי ולשלישית דונגל Google TV.
כניסות הקומפוזיט והקומפוננט (הנמצאות על אותו לוח, אגב, יחד עם כניסות ה-HDMI), המשיכו לתפקד כרגיל.
למרבה המזל, המסך היה עדיין בתקופת אחריות. 2 דקות עבודה של הטכנאי ולוח הכניסות הוחלף. חיבורי ה-HDMI חזרו לתפקד.
מסקנה: אני מאמין שממיר "הוט" אכן הוא שיוצר את הבעיה, אבל נוטה לחשוב (שלא לומר יודע מנסיון...) ששום איזולטור בין הקיר לממיר לא יפתור בעיה זו. לכן, על-אף שהבעיה אצלי כבר תוקנה, הממיר מחובר מאז למסך בקומפוננט ולא HDMI, כי זו רק שאלה של זמן שכניסות ה-HDMI היו נשרפות שוב (או, חלילה, כרטיס התצוגה הראשי במסך), למרות שמותקן איזולטור.
אם כבר, הפתרון צריך להיות יותר בכיוון של HDMI Protector כמו שמופיע בלינק בתגובה #3 של איתי פולק, בתחילת שרשור זה.
אצלי מותקן איזולטור של הוט, בין הקיר לממיר "הוט HD", עוד מהיום הראשון שקבלתי את הממיר. הסיבה להתקנת האיזולטור בזמנו, היתה "המהום" (רחש חשמלי) שנשמע מהרמקולים המחוברים לרסיבר שחובר למסך.
ועדיין, לא מזמן נשרפו לי כל כניסות ה-HDMI בפלזמת הפנסוניק:
לאחת היה מחובר ממיר "הוט HD", לשנייה מחשב קולנוע ביתי ולשלישית דונגל Google TV.
כניסות הקומפוזיט והקומפוננט (הנמצאות על אותו לוח, אגב, יחד עם כניסות ה-HDMI), המשיכו לתפקד כרגיל.
למרבה המזל, המסך היה עדיין בתקופת אחריות. 2 דקות עבודה של הטכנאי ולוח הכניסות הוחלף. חיבורי ה-HDMI חזרו לתפקד.
מסקנה: אני מאמין שממיר "הוט" אכן הוא שיוצר את הבעיה, אבל נוטה לחשוב (שלא לומר יודע מנסיון...) ששום איזולטור בין הקיר לממיר לא יפתור בעיה זו. לכן, על-אף שהבעיה אצלי כבר תוקנה, הממיר מחובר מאז למסך בקומפוננט ולא HDMI, כי זו רק שאלה של זמן שכניסות ה-HDMI היו נשרפות שוב (או, חלילה, כרטיס התצוגה הראשי במסך), למרות שמותקן איזולטור.
אם כבר, הפתרון צריך להיות יותר בכיוון של HDMI Protector כמו שמופיע בלינק בתגובה #3 של איתי פולק, בתחילת שרשור זה.
·הרעיון של הרכיב הזה נראה לא רע השאלה עד כמה הוא אמין בגלל היותו מיוצר בסין .Itay_Pollak כתב:א. עפר - סחטיין על ההופעה.
ב. לאור תופעות קצת מוזרות עם הרסיבר בחיבור של ממיר לוויני, הזמנתי את זה מEBAY:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1123492970
זה הגיע רק שלשום אליי, אז אמנם בינתיים אין את התופעות שהיו (אבל הם לא היו קורות כל הזמן), אבל עדיין אני לא יכול לתת תשובה שזה פתר את הבעייה.
בעיקרון זה אמור לטפל בבעיות של העברת חשמל סטטי, עליית מתח בHDMI, ומאפשר גם להכניס מתח מסודר לHDMI (אם אני מבין נכון זה יכול לשמש גם כמגבר - אבל אני לא סגור על זה).
אני רק חושב כמה אנשים בחיים לא ידעו מזה שהבעייה נובעת מהממיר. פשוט מעצבן....
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
המאמאר פורסם לדעתי בעיתוי ,מאוחר מידי
@oferlaor
·
אני מת על הפורום הזה,אבל הרגשה פנימית שלי,שחברים רבים בעלי מסכי פרימיום שקנו בעקבות הביקורות באתר,
חוששים,מבולבלים ולא קיבלו פתרון בנושא לפני "צינור לילה".
אתה מסכים איתי שיכולת להעלות את המאמר כבר מזמן על פתרון שריפת הHDMI,,"
יכול להיות שאני תמים מידי,אבל יש ללמוד מהמקרה ולא לחכות לתוכנית לילה שמחפשת רייטינג,ולעזור לחברי הפורום
שבשבילם המלצה באתר הום תיאטאר היא, כמו קובץ תקנות והמלצות מכובד.
מה לעשות שהמסכים בבית בעבר נקנו על סמך ביקורות שלך באתר.
·
אני מת על הפורום הזה,אבל הרגשה פנימית שלי,שחברים רבים בעלי מסכי פרימיום שקנו בעקבות הביקורות באתר,
חוששים,מבולבלים ולא קיבלו פתרון בנושא לפני "צינור לילה".
אתה מסכים איתי שיכולת להעלות את המאמר כבר מזמן על פתרון שריפת הHDMI,,"
יכול להיות שאני תמים מידי,אבל יש ללמוד מהמקרה ולא לחכות לתוכנית לילה שמחפשת רייטינג,ולעזור לחברי הפורום
שבשבילם המלצה באתר הום תיאטאר היא, כמו קובץ תקנות והמלצות מכובד.
מה לעשות שהמסכים בבית בעבר נקנו על סמך ביקורות שלך באתר.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
זה בית פרטי עם צלחת פרטית בלי שכנים?
·dragon כתב:כל השירשור הזה בילבל אותי לגמרי -
אצל אחי עומדים להתקין תשתית של יס ביום ראשון. זה בית פרטי ויס יותקן שם לראשונה. הוא צריך לדרוש התקנת איזולטור על כל ממיר ולהתעקש על כך, או לא?...
עדיף שתהיה בהתקנה לדעתי.
אבל איזולטור מותקן רק ברגע שייש GROUND LOOP
כך שלא יתקינו.זה בית פרטי עם צלחת פרטית בלי שכנים?
מה עוד שהצלחת מקבלת מתח 12v מהממיר/ספק שאפשר להוסיף בבית .
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
זורו44
יש לי שאלה טפשית. מדוע לא ביקשת שנעלה מאמר כזה לפני התחקיר?
תשובה פשוטה יש לי - מכיוון שאף אחד לא הבין שזו תופעה רחבה. אף יבואן לא פנה אלינו להגיד שזה נפוץ מאוד, והאמת שגם אף יבואן לא פנה לצינור לילה, אלא בחור שזה קרה לו ושיתף. הם רצו עם זה.
אם תעשה חיפוש תראה שבכל שנה (לדעתי מאז 2011) יש פניות על הנושא הזה, אבל הן ספורות מאוד - משהו כמו 4-5 בשנה. על בסיס נתון כזה אין לנו דרך לזהות שיש כאן בעיה.
אתה באמת חושב שלא כתבנו מאמר כזה מראש כי רצינו להשקיט את זה או שזה לא עניין אותנו? אף אחד לא הבין שמדובר בתופעה ולא מספר מקרים בשנה. מהרגע שזה קרה, התחלנו לפעול.
אני חושב שאתה מייחס לנו יכולות על אנושיות... אותי זה ממש מרגיז מה שאתה כותב כי אני אישית לא זיהיתי שמדובר בתופעה (למרות שגם לי זה קרה עם רסיבר ודווקא עם יס ולא הוט). במקרה שלי תיקנו את הרסיבר ללא תשלום (החלפת כרטיס HDMI כחלק מהאחריות) ואז דאגתי לוודא שכל הממירים שלי מחוברים עם איזולטור.
ועכשיו אני ארים לך את הכפפה - אני בטוח שיש עוד תופעות חמורות מאוד שמדווחות כאן באתר. זהה לנו עוד 2-3 תופעות כאלה שבעוד שנתיים אתה תתלונן עלינו שאנחנו מתעסקים בהם מאוחר מדי ודווח לנו עכשיו...
יש לי שאלה טפשית. מדוע לא ביקשת שנעלה מאמר כזה לפני התחקיר?
תשובה פשוטה יש לי - מכיוון שאף אחד לא הבין שזו תופעה רחבה. אף יבואן לא פנה אלינו להגיד שזה נפוץ מאוד, והאמת שגם אף יבואן לא פנה לצינור לילה, אלא בחור שזה קרה לו ושיתף. הם רצו עם זה.
אם תעשה חיפוש תראה שבכל שנה (לדעתי מאז 2011) יש פניות על הנושא הזה, אבל הן ספורות מאוד - משהו כמו 4-5 בשנה. על בסיס נתון כזה אין לנו דרך לזהות שיש כאן בעיה.
אתה באמת חושב שלא כתבנו מאמר כזה מראש כי רצינו להשקיט את זה או שזה לא עניין אותנו? אף אחד לא הבין שמדובר בתופעה ולא מספר מקרים בשנה. מהרגע שזה קרה, התחלנו לפעול.
אני חושב שאתה מייחס לנו יכולות על אנושיות... אותי זה ממש מרגיז מה שאתה כותב כי אני אישית לא זיהיתי שמדובר בתופעה (למרות שגם לי זה קרה עם רסיבר ודווקא עם יס ולא הוט). במקרה שלי תיקנו את הרסיבר ללא תשלום (החלפת כרטיס HDMI כחלק מהאחריות) ואז דאגתי לוודא שכל הממירים שלי מחוברים עם איזולטור.
ועכשיו אני ארים לך את הכפפה - אני בטוח שיש עוד תופעות חמורות מאוד שמדווחות כאן באתר. זהה לנו עוד 2-3 תופעות כאלה שבעוד שנתיים אתה תתלונן עלינו שאנחנו מתעסקים בהם מאוחר מדי ודווח לנו עכשיו...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
Re: זה בית פרטי עם צלחת פרטית בלי שכנים?
כפי שכתבתי זה בית פרטי כך שאני מניח שתהיה לו אנטנה (צלחת) משלו.זורו44 כתב:·......
עדיף שתהיה בהתקנה לדעתי.
אבל איזולטור מותקן רק ברגע שייש GROUND LOOP
כך שלא יתקינו.זה בית פרטי עם צלחת פרטית בלי שכנים?
מה עוד שהצלחת מקבלת מתח 12v מהממיר/ספק שאפשר להוסיף בבית ....
.Anything can be done, but it's only done if it's done
מצטרף לשאלה , נדמה לי שלא הייתה התייחסותgechts כתב:שאלה לכאורה טיפשית ובכל זאת,
האם יש צורך להגנה כלשהי ממירי עידן פלוס (במידה והם מחוברים מאנטנה חיצונית?),
אני מעריך שלא, אבל ההמלצה שאקח מכאן היא לא לחבר או לנתק ציוד כאשר הוא עובד.....
מה דעתכם , חברים ?
תודה לעוזרים
יש לי הקלטה של נציג מכירות של הוט שאומר שאם למישהו תישרף הטלוויזיה בגלל הממיר- הם יתקנו לו את הטלווזיה.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא....
לא.
·ORAGPU כתב:מצטרף לשאלה , נדמה לי שלא הייתה התייחסות......
מה דעתכם , חברים ?
תודה לעוזרים...
היות ועידן לא מחובר לאנטנה מרכזית אין צורך.במידה וכן,אז לפי המאמר זה מערכת שיתופית\שכנים שיכולים בתקלה להזרים מתח.
הגנה על הכבל מאיביי נראית מספקת בקישור בעמוד הראשון.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
המג'יק HD מוציא רק 576I בקומפוננט (ממיר ה-HD הישן יותר דווקא כן הוציא 720P/1080I), ולכן ההצעה לחבר קומפוננט במקום HDMI לא רלוונטית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
·jacko-il כתב:סליחה שאני מטריד, אבל בבקשה, מישהו יכול שנייה לעשות Pause עם הויכוחים, ולהחזיר לי תשובה על מה ששאלתי עמוד קודם?...
לא. ה-DC BLOCK עושה פעולה הפוכה ולא מאפשר לממיר של YES לשלוח מתח ל-LNB בצלחת הלווין
היות ו-YES משתמשים בספק מתח יעודי לצלחת ולא רוצים שכל ממיר יוסיף מתח נוסף ל-LNB .
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
·istarmini כתב:·......
איזולטור אחד בכניסה לבית מספיק או צריך אחד לכל כניסה בממיר?...
לכל ממיר בנפרד.
קראתי את המאמר וקראתי את כל התגובות ואני עדיין מבולבל
מצד אחד כתוב במאמר שאיזולטור מספיק כדי לפתור את הבעיה מצד שני אנשים כאן כתבו שהHDMI נשרף למרות שהיה מותקן איזולטור
אם כך כיצד ניתן להתגונן?
כמו כן ישנו בחור בפייסבוק שכתב בתגובות לפוסט של צינור לילה ופרסם שם את המוצר הבא:
http://hdmi-guard.com/
מה דעתכם עליו? והאם אכן כדאי לשקיע 60 דולר או שישנו פתרון יותר זול?
מצד אחד כתוב במאמר שאיזולטור מספיק כדי לפתור את הבעיה מצד שני אנשים כאן כתבו שהHDMI נשרף למרות שהיה מותקן איזולטור
אם כך כיצד ניתן להתגונן?
כמו כן ישנו בחור בפייסבוק שכתב בתגובות לפוסט של צינור לילה ופרסם שם את המוצר הבא:
http://hdmi-guard.com/
מה דעתכם עליו? והאם אכן כדאי לשקיע 60 דולר או שישנו פתרון יותר זול?