משחקי הכס עונה 4 - למי שקרא את הספרים (+ספויילים)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103

שליחה

epony כתב:ולגבי מה שרציתי לדסקס אתמול בקשר לפרק 8 - אז שני דברים:

1) גם בעיני הזויה התגובה הפופולרית למותו של אוברין. אפשר לחשוב שהוא היה איזה דמות שהיה המון זמן לאנשים להתאהב בה ולרצות שהיא תישאר קצת יותר זמן בחיים.
...
לדעתי זה פחות החיבור לדמות של אוברין ויותר הרצון שטיריון ישאר בחיים (יותר נכון על המסך...)

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

Malcontent כתב:זה שהקסדה שלו שם לא מוכיח שהוא מת, רק שהקסדה שלו שם.

הסיפור הוא על פונדק שהיה לפני כמה דורות. היה לו שלט בצורת דרקון שהיה עשוי מכמה חתיכות של ברזל שחור וכשהרוח נשבה הוא היה עושה רעש, לכן קראו למקום הדרקון המקרקש, או הדרקון המצלצל, או משהו כזה. בלאקפייר היא משפחה של ממזרי טרגאריין שהפכו לחוקיים, והם מרדו נגד המלך בטענה שהם המלכים החוקיים. הם נקראו הדרקונים השחורים (בניגוד לטרגאריין שהם הדרקונים האדומים). כשהמרד פרץ, הלורד ששלט בנחלה שבה עמד הפונדק היה נאמן למלך ולכן הסיר את השלט - הוא לא היה מוכן שיהיה דרקון שחור בנחלה שלו. את חלקי השלט השליך לנהר. הזמן עבר והחלקים נשטפו לחוף, אבל אחרי כל הזמן שהיו בים הם הפכו לאדומים מרוב חלודה. מי שהסתכל על הדרקון הזה עכשיו היה בטוח שזה דרקון אדום, אבל זה בעצם דרקון שחור.

והנמשל הוא ככל הנראה אייגון טרגאריין, שבסוף הספר החמישי מגיע מהים. כולם חושבים שמדובר בדרקון אדום (טרגאריין) אבל אם המשל נכון זה סימן שהוא מתחזה, נצר לשושלת בלאקפייר - דרקון שחור.
...
-

לא היה שום רמז לזה שהוא מתחזה (פרט למשל הזה). לרגע לא חשדתי שהוא מתחזה.
מעניין :)

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261

שליחה

Malcontent בחייאת ראבאק עוד משל ועוד רמז!? :? שאפו על התפיסה. אני כבר איבדתי את היכולת לעלות על כל רמז שם..
גם אני לא שמתי לב לזה. לדעתי כשיצא הספר הבא אני אוריד אותו כאודיובוק ואקשיב לו בעבודה או משהו..למי יש זמן לקרוא כאלו דברים עבים :D

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

דווקא כן היה רמז נוסף - הצבא של אייגון. הפלוגה המוזהבת הוקמה על ידי נאמני בלאקפייר גולים והם היו מאז ומתמיד נאמני בלאקפייר. כשאיליריו לוקח את טיריון לפגוש את אייגון הוא אומר "מה זה משנה , אדום או שחור? דרקון זה דרקון" - זו התייחסות לעניין הזה של החלפת הנאמנות של הפלוגה. יש מי שיקנו את זה, יש מי שלא. בכל מקרה, זה נראה חשוד.

היה גם משהו מחוץ לסיפור, עוד לפני שפורסם הספר הרביעי שאלו אותו אם התינוקות של אליה וראיגר באמת מתו, הוא אישר את מותה של ראניס אבל לא את מותו של אייגון. אז כולם הניחו שזה אומר שאייגון חי, אבל יכול להיות גם שזה אומר שהוא לא רצה לגלות שאייגון באמת מת כדי לא לדפוק את קו העלילה הזה בספרים.

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש לי שאלה טיפה לא קשורה,
בתחילת הספר משתה לעורבים, מסופר על אלכימאי שנותן מטבע זהב לאיזה נער על מנת שיוכל לקנות איזה נערה שהוא חושק בה ובתמורה הוא נותן לו את המפתח לספרייה בעיר (כבר לא זוכר איזו עיר זאת).
משהו הבין את הפרק? אני לא הצלחתי לקשר אותו לסיפור הכללי...

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אותו אלכימאי (שהוא בעצם מתנקש חסר פנים ככל הנראה) למעשה רוצח את הנער (נדמה לי שכתוב בבירור שהנער מת בסוף הפרולוג), זה מלמד אותנו שני דברים. דבר ראשון, שכשסם פוגש את אותו נער בהמשך הספר הוא פוגש למעשה מתחזה. החשוד העיקרי היא ז'אקן הגאר. הדבר השני הוא שזה מאפשר לנו להבין איך אריה רצחה את הסוחר בספר החמישי - באמצעות מטבע זהב מורעל כמו זה שהמתנקש חסר הפנים נתן לנער בתחילת הספר הרביעי.

חוץ מזה, כמה הערות על ההודעה של epony שלא ראיתי קודם. הספר השישי רחוק מלהיות גמור. העורכת הקבועה של מרטין קיבלה עד כה פחות מ-200 עמודים, אבל סביר להניח שיש למרטין הרבה יותר מזה שהוא פשוט לא העביר לה. הספר שגמור ועריכתו כבר הסתיימה היא ספר היסטוריה על העולם ושם יש את העניין הזה עם שמונה הממלכות, אבל מרטין עדיין שואף לשבעה ספרים, זאת סתם פרשנות של העורכת. מצד שני, מרטין שאף לשלושה ספרים כשהתחיל לכתוב, אז אי אפשר לדעת.
ועוד תיקון אחד - האמריקאי השמן בן ה-75 הזה - הוא בן 66.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

טוב, ראיתי את פרק 9 על הבוקר, אבל אחכה עוד קצת עם תגובה בנושא כדי לתת צ'אנס לעוד אנשים להסתנכרן... (f)
טיזר: בסה"כ אני מרוצה, אבל יש לי הרגשה שהם השאירו יותר מדי דברים לפרק האחרון של העונה, מה שאומר שכנראה יש דברים שיעברו לעונה הבאה. עוד פרטים בהמשך. :wink:

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

אני אהבתי את הפרק, סוף סוף פרק אחד עם (כמעט) סיטואציה אחת. לא 700 סיפורים :)
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

חן, מצד אחד אתה צודק, אבל מצד שני זה אומר שצריך עכשיו לדחוף המווווון סגירות חוטים וקליפהאנגרים לפרק האחרון (לא סתם הוא עתיד להיות הפרק הארוך ביותר בסדרה עד כה).

ניחוש שלי: עשרים דקות על טיריון, עשרים דקות בצפון (סטאניס מגיע, ג'ון מקבל ממנו את השליטה במשמר הלילה ושולח את איימון, סאם וגילי לבראבוס), עשר דקות על אריה (מותו של הלכב, והפלגה בכיוון אחד לבראבוס עם המטבע של ג'אקן ה'גאר), חמש דקות על דיינריס (אולי עם עוד רמיזה לאובדן שליטה על הדרקונים), והשאר מפוזר על כל מיני דמויות אחרות (כגון משבר מחודש בין המלכה הנכנסת למלכה היוצאת ומפגש פוטנציאלי של בריין עם קייטלין סטארק הזומבית...)

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אתה באמת חושב שאפשר להכניס בעשרים דקות את ג'ון הולך לפגוש את מאנס, סטאניס מגיע עם הצבא שלו, קרב, המשמר עורך הצבעה על הלורד קומנדר הבא וג'ון שולח את סאם וגילי? אני לא מאמין שזה אפשרי, לדעתי אפילו את עניין ההצבעה על הלורד קומנדר יעבירו לעונה הבאה, שזה גם די הגיוני כי הסיפור בחומה בעונה הבאה הוא על ג'ון כלורד קומנדר, אז הגיוני להתחיל בבחירה שלו.
מצד שני, מה שנשאר לספר עם טיריון לא צריך לקחת עשרים דקות. רק הבריחה והרצח הכפול.
אצל דאני אני מאמין שכבר נראה אותה כולאת את הדרקונים אחרי שקיבלה ילד צלוי, וחוץ מזה לפי רשימת השחקנים שמוצגת ב-IMDB נראה שגם הסיפור של סאנסה יתקדם מעט (שזה בערך כל מה שנשאר מהסיפור של סאנסה שנכתב עד כה - מעט), שנראה את בראן וחבורתו וגם את החבורה של ריקון, למרות שזו אולי טעות כי כתוב גם מישהו מאיי הברזל שכבר מת בסדרה, כך שלא סביר להניח שהוא באמת יופיע בפרק.
והכי חשוב, אם אפשר לסמוך על הספויילרים של לנה הדי, נראה את ליידי לב אבן.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261

שליחה

לדעתי קייטלין סטארק זה אחלה cliffhanger לסגור את העונה, ולהכניס צופים לקריזה :o ואחרי פרק שלם על הצפון נראה לי שבעייתי להמשיך להתמקד בזה עדיין, למרות שאנחנו פה מכפתלנו, אנחנו יודעים מה קורה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בטוח שימשיכו בצפון משתי סיבות: הראשונה, בתקציר הפרק כתוב משהו על שינויים בצפון עקב הגעה מפתיעה מצפון לחומה (מן הסתם ניסחו את זה ככה כדי שצופים שלא קראו יחשבו על ההלכים הלבנים) וגם כי בטריילר של העונה ראו איש רוכב על סוס בשלג ומפצח ראש של פרא, צילום שעדיין לא נראה בעונה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

צודק, הגזמתי עם הצפון... ;)

בוא נסגור על ג'ון הולך למאנס, אוכל מכות, ואז סטאניס מגיע לעזרה ומביס את הפראים; משם נעבור לדייני, ילד מפוחם ודרקון שחור ועצבני נסגר בכלוב; נראה את טיריון בורח, רוצח ובורח (ואולי המשבר האמור בין המלכה היוצאת לנכנסת, למרות שזה יכול בשקט לעבור לתחילת העונה הבאה); נחתוך לאריה נפרדת לנצח מהכלב (ומפספסת את סאנסה ב-30 שניות - הו האירוניה!), ועולה על סירה לבראבוס כמו טיריון - זה יכול ללבות קונספירציות "אולי הם ייפגשו שם!?", וזו גם הסיבה שחשבתי שנצליח לשלוח גם את סאם, איימון וגילי לשם, כדי שכולם יתחרפנו וישאלו את עצמם איפה הבראבוס הזה בכלל שכולם עוברים לשם..? :P
ולסיום כאמור, שתי סצנות עם בריין - אחת שבה היא פוגשת כל מיני קורבנו תלינצ'ים מזעזעים, והשנייה בה היא נופלת בשבי ופוגשת את זומבי קייטלין - טם טם טםםםםםםםם!!! 8O

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא נראה לי שהפעם הראשונה שיראו את זומבי קייטלין תהיה עם בריין. זה גם לא מסתדר מבחינת זמנים - יש לג'יימי עוד הרבה מה לעשות לפני שאפשר יהיה לעשות את המפגש הזה ושאנשים גם יזכרו אותו כשג'יימי ובריין ייפגשו שוב.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

האם טיריון רצח את אבא שלו גם בספרים?
מה צריך להיות בהמשך הסדרה לפי הספרים? לאיפה אריה נסעה? תשפכו ספויילרים אני סקרן :lol:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

דור, אין דרך חזרה... אתה בטוח? ;)

BigDragoon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

למי שקרא את הפסרים. מה עוד נשאר לנו לפי הספרים:
1. הסיפור של טריון.
2. קצת דינריז.
3. איי הברזל.
4. קצת סטניס וג'ון.
5. טיפה ווסטרוז.
6. קטלין סטארק טיפה.

אולי זה מספיק לעוד עונה אחת :)

שחכתי עוד משהו שהיה בספרים?

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

epony כתב:דור, אין דרך חזרה... אתה בטוח? ;)
...
·

ברור שאני בטוח, לא סתם שאלתי :)

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495

שליחה

שכחת את הטרנספורמציה של אריה. סר ג'ורה. הבן של הנסיך מדורן. ועוד ועוד.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

DorM כתב:
...
...
·

ברור שאני בטוח, לא סתם שאלתי :)
...
הסצינה של הבריחה של טיריון מתוסרטת כמעט אחד לאחד כמו שנכתבה במקור.

אריה עולה על סירה לבראבוס, כמו שראינו בפרק האחרון. המטבע שהיא מראה לקברניט ניתן לה מזמן ע"י המתנקש ג'אקן הגאר שהיא הצילה ממוות בהארנהול לפני עונה אחת או אפילו שתיים... המטבע שייך למסדר מתנקשים שנקרא "חסרי הפנים", ואריה הולכת להצטרף אליהם (או לפחות להתחיל את תהליך החניכה שלהם בבראבוס) בעונה הבאה, ככל הנראה כדי להפוך לרוצחת מיומנת מספיק כדי לנקום בכל מי שברשימה שהיא ממלמלת לעצמה כל לילה לפני השינה (ועדיין חי).

האקשן בעונה הבאה הולך להיות הרבה פחות במעלה המלך (לפחות ביחס לעונות הקודמות), והרבה יותר בצפון, שם ג'ון סנואו מקבל הצעה מפתה מסטאניס, ועושה מהפיכה רצינית במשמר הלילה; ובראן לומד לעוף לצד היכרות יותר מעמיקה עם "הילדים"...). לא פחות אקשן יהיה במזרח, שם טיריון חי כפושע נמלט ופוגש עוד טוען לכס הברזל; אריה לומדת להרוג במסגרת החניכה של מסדר חסרי הפנים; ודיינריז מתלבטת קשות בין מלוכה מקומית כנגד התנגדויות המקומיים ובין מסע לכיבוש ממלכתה המקורית בווסטרוז, ובמקביל מנסה להתמודד עם הדרקונים הסוררים שלה. בנוסף, סביר להניח שנפגוש דמויות חדשות מאיזור איי הברזל, שאחרי התבוסה שספגו בצפון, שוקלים מחדש את צעדיהם...

חזור אל “סרטים וטלויזיה”