נרכש 60LA621Y - האם זליגת האור תקינה? (סוף סיפור. עמ' 8 )

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

אוקיי, אז הנה ביקורת מעמיקה יותר ומסכמת יותר לאחר 5 ימים עם המסך.

למסך יש הרבה אפשרויות כיוונון תמונה וכולל המון תת אפשרויות - כמו מערכת לאיזון לבן ב 2 או 20 נקודות, עם פאטרן פנימי לכיול ושליטה על כל צבע בנפרד, מערכת לניהול צבעים - שליטה על אדום, ירוק, כחול + מגנה וציאן (כל אחד בנפרד) ברמה של רוויה, גוון ובהיקות, שליטה על גאמה, טמפ' צבע, סולם הצבעים ועוד ועוד. כמובן שדרוש יידע בזה וכמובן שמערכת מקצועית לכיול, אבל נחמד שאפשר לשלוט על הכל. מאחר ויש למסך גם פילטרי RGB אפשר גם להגיע איתו לכיול לא רע לצבעים גם באמצעות כיול חובבני עם פטרנים ייעודיים. בנוסף, המסך תומך יפה במחשב (כשמגדירים את הכניסה כמחשב) ואז חלק מהאפשרויות כיוונון נעלמות כמובן ומתווספות אפשרויות רלוונטיות אחרות כמו רמת צבע שחור (נמוך או גבוה) שחשובה מאד בחיבור מחשב כדי לקבל שחורים נכונים.
ה- INPUT LAG של המסך סביר. המשחק נעשה תחת הגדרת הכניסה כמחשב + הגדרת התמונה במצב משחק. אחרי שקצת שיחקתי בו עם ה PS3 הרגשתי מעט לאג אבל הוא די זניח לטעמי. מי שרוצה INPUT LAG נמוך מאד ולא מוכן להתפשר באיזה 20msקונה מסך של סוני.

מבחינת SMART - התוכן של LG בסמארט די עלוב, בסמסונג הקודמת שהיתה לי התרשמתי הרבה יותר לטובה ממה שמוצע לקהל. בסמסונג היה עולם תוכן של סרטים (הרוב בתשלום) שהיו יחסית עדכניים ורצו ונראו נפלא. גם המון סרטוני הדגמה וכל מיני דברים אחרים היו שם. כאן ב LG לא מצאתי שום דבר דומה לזה. התלהבתי כאשר ראיתי בסמארט את הכותרת "עולם של 3D" אבל אז נכנסתי וראיתי שם כ 15 סרטונים עלובים מאד. מאד. סרטונים לא מעניינים, שצולמו גרוע ונראים פשוט רע. אני לא יכול להדגיש מספיק עד כמה שהם נראו רע. סרטון הכי פשוט ביוטיוב בתלת מימד נראה בכמה סדרי גודל טוב יותר ובטח ובטח שמעניין יותר.
הרצתי יוטיוב איזה פעמיים בסמארט. הממשק נחמד אך סרטונים שפתחתי נטו להיתקע. הוידאו נעצר פתאום והסאונד המשיך לו. לפעמים פתיחה מחודשת של הסרט פתרה את הבעיה, אבל זה עדיין עצבן. המסך מחובר ב WiFi כרגע, אולי זה מפריע לו.. בכל אופן הלפטופ שלי והסמארטפון הריצו את אותם סרטונים בלי שום בעיה על אותו ה WiFi.
שאר הדברים בסמארט לא יצא לי לבחון, לא מעניין אותי האמת.

הרצת סרטים מהתקן USB - עובד מעולה. המסך מזהה בקלות את ההתקן כשמחברים (גם בפורמט NTFS) ואף מציע לצופה לעבור אליו. דפדוף בהתקן דומה למחשב עם תיקיות וקבצים. סרטים בפורמט MKV 1080p נפתחים בלי בעיה ותמיכה ב DTS עובדת מעולה ואות DTS יוצא גם לרסיבר. תרגומים עם שם זהה נפתחים אוטומטית ומסונכרנים טוב לסרט. במסך הגדרות לכתוביות ניתן לבחור גודל, צבע ומיקום לפונט כולל תיקון סנכרון ידני במידה ויש צורך. הכתוביות נפתחות ורצות כמו שצריך גם בסרטי תלת-מימד, אין צורך לעשות להן שום עריכה או שינוי לפני שמריצים את הסרטים. הבעיה היחידה שמצאתי בניגון הכתוביות היא שניקוד קופץ לתחילת המשפט - לדוגמא: ?שלום, איפה היית
איכות התמונה המתקבלת בנגן הפנימי של המסך טובה ובהשוואה ל XBMC לדוגמא לא מצאתי שום הבדל ויזואלי בולט.

מבחינת החלקת תמונה. למסך יש את מה שנקרא בשפת LG מנגנון החלקת תמונה MCI 800. לא, זה לא פאנל 800Hz, זה מנגנון החלקת תמונה המוסיף פריימים מדומים בין הפריימים האמיתיים, מה שגורם לוידאו להראות רציף יותר ונותן תחושה שהוא רץ חלק יותר. כשזה עובד טוב, זה גורם לסרט שצולם ב 24 פריימים לשניה להראות כאילו צילמו אותו ב 60 פריימים לשניה. מה שהרבה מתארים כצפיה באיזה תוכן שצולם במצלמה ביתית או כאילו מדובר בסרט ביתי חובבני. אני עוד לא מצאתי את עצמי במאה אחוז סגור על דעתי בנושא הזה. פשוט בגלל העובדה שלא תמיד זה עובד טוב. זה כן עובד נפלא כאשר בסרט אין תנועות מהירות מידי ואין יותר מידי פרטים שזזים ומשתנים בעת ובעונה אחת בין פריים לפריים. בסרטים מהירים, עם הרבה תנועות, זה מרגיש לפעמים קצת מוזר, כאילו המעבד לא מצליח לחזות טוב מספיק את כיוון השינויי ומפרש לפעמים פריימים ביניים לא אידיאליים. מה שזה אומר מבחינת הצופה זה שלפעמים רואים תופעות מוזרות כמו מסביב לאובייקטים שזזים. מעין הילה כזו או פיקסלים שכאילו קיבלו שינוי לצבע אחר אבל התחרטו בסוף. (כן, תיאור קצת ציורי, אבל תזרמו איתי עם זה ותפעילו קצת את הדמיון..)

תלת מימד במסך נראה מעולה. לצערי, אין לי כאן השוואה לתלת אקטיבי של מסך רציני מקביל מפני שלא יצא לי לראות. בכל חנות שהלכתי אליה בסבב הרכישה שלי ובקשתי שידגימו לי את התלת של סמסונג (שהיתה מועמדת לרכישה - F6400) שמעתי רק תירוצים וסירובים. הנסיון הקודם היחיד שיש לי עם תלת מימד הוא מפלזמה 51E550 של חבר טוב, עליה צפינו ביחד בכמה סרטים. שנינו לא התלהבנו מהתלת שלה ומצאנו אותו כקצת מטריד. התמונה שם תמיד היתה כהה מידי (גם בחדר חשוך) והמשקפיים היו גם לא נוחים ולא קצת מעצבנים בכל הקטע של הסנכרון, בטריות, מחיר והצמצמים בעדשות שיוצרים (לי לפחות) תחושה קצת מוזרה בצפייה. בתלת של ה LG אני מרגיש שאני יכול לצפות לאורך זמן ובכיף. התמונה נשארת בהירה וברורה והמשקפיים נוחים גם לאורך זמן וכמעט לא מורגשים על הפנים. כל אחד שמצטרף לסרט יכול לקחת זוג משקפיים ולהתחיל לצפות, לא צריך לסנכרן ולא צריך לדאוג לסוללות. לגבי הקטע של האיבוד רזולוצייה בפאסיבי - תיאורטית זה נכון, אך בפועל קשה (לי) לראות את זה. כל עין אכן מקבלת חצי מכמות השורות (ואני בכוונה לא רושם רזולוצייה) אך התמונה הכללית נראית מאחר והיא מורכבת שסכום של המידע המגיע משתי העיניים יחד. אז נכון, אי אפשר להתווכח עם עובדות - חסרות של שורות מידע לכל עין (לאחת הזוגיות ולשניה האי-זוגיות) אבל בסה"כ התמונה הסופית נראית טוב.

שלט המג'יק של LG - נחמד. לפעולות מסויימות הוא נוח, כמו בחירה ע"י הסמן בתפריט הסמארט וכו' אך לפעולות אחרות הוא מסורבל ודברים מסויימים יכולים לקחת זמן. לדוגמא, לעבור לצפייה באות בכניסה אחרת במסך (נניח לעבור ממחשב לממיר הכבלים) זה ללחוץ על SMART בשלט, משם לקחת את הסימן ל- "רשימת מקורות", שם להזיז את הסמן לאייקון עם הכניסה הרצוייה ולהקליק עליו.
בנוסף, לא ברור לי מתי ולמה אך לפעמים הסמן נעלם פשוט באמצע שמשתמשים באיזה משהו. ואז צריך לנער את השלט קצת (כדי שיבין שהוא בתזוזה) והסמן חוזר למסך. קצת מוזר.

לגבי האכזבות שלי ממנו,
כשהתקינו לי אותו היינו בשעת בוקר עם הרבה אור בדירה וכמובן שגם לא התחלתי להיכנס להגדרות תמונה וכו'. ראיתי שהוא עובד, בדקתי פיסית שהוא תקין , עברתי איזה דקה מקרוב לפאנל כדי לאתר פיקסלים מתים (לא מצאתי) וראיתי שהכל מתפקד כמו שצריך. הטכנאים, כחלק מהשירות, גם הגדירו לי את הרשת (אני חושב שזה מה שהמסך שאל בהדלקה הראשונה שלו) וקידדו לי את השלט של הממיר כך שישלוט על המסך. כולם היו מרוצים ונפרדנו לשלום. רק באותו הערב, כשהחושך ירד ונכנסתי להגדרות מתקדמות יותר והרצתי איזה סרט, קלטתי את זליגות האור שלו בפינות. משום מה, בהתחלה זה לא כזה הציק לי (גם בגלל שכאשר התמונה היא על מסך מלא אז כמעט לא מבחינים בהם) אך ככל שההתלהבות הראשונית ירדה (כבר למחרת) וככל שהרצתי עליו יותר תכנים כהים או בפורמט רחב עם פסים שחורים למעלה ולמטה (2.33:1) הפינות הבהירות האלה פשוט תפסו את ההצגה. באופן שלילי כמובן. יש לזכור שהמסך הזה, ה- 60 אינץ' בסדרת ה 621 שונה מהאחרים הקטנים יותר. הוא היחיד מבינהם עם מנגנון ה MCI 800 והוא היחיד שאין לא EDGE LIT LED אלא עושה שימוש בתאורת BACK DIRECT LED (הוא גם די עבה בגלל זה יחסית למסכים אחרים) עם מנגנון LOCAL DIMMING.
עכשיו, יש שתי אפשרויות. או שקבלתי מסך עם זליגות מוגזמות מהמקובל ויסכימו להחליף לי אותו באחר (אני אדבר עם ח.י תחילת שבוע) או שככה זה המסכים האלה של LG, פשוט עם זליגות אור מוגזמות ואז יגידו לי שאין מה לעשות.
כאן האמת אני צריך את העזרה של הפורום. אני יודע שיש כאן לא מעט חבר'ה עם המסך הזה. אשמח אם תועילו בטובכם להגיב כאן ולתת חוות דעת על הנושא. אשמח אם תעלו תמונות של המסך שלכם עם תוכן שחור לגמרי בחדר חשוך, כמו זו שפרסמתי קודם, כדי שאוכל להשוות. זה יהווה עבורי את הבסיס להמשך ההתנהלות שלי לגבי התופעה הזו.

ובלי קשר לזליגות אור - אין למסך הזה "שחור". הפאנל שלו הוא מסוג IPS אשר לא מצטיין בשחורים. השחור המסך הזה במקרה הכי טוב הוא אפור. וכן, ממש רואים את זה. בניגוד לזליגות אור - זו לא תקלה. זו תכונה ידועה מראש והיא גם אחידה לכל הפאנל. בתוכן רגיל ובמיוחד בהיר הפאנל נראה מעולה. בתכנים כהים ובחדר מוחשך הוא כבר הרבה פחות מרשים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Joha132
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641

שליחה

jacko-il,
אני ממש שמח שהחלטת לתרום מהניסיון עם הטלויזיה.
בדיוק לזה ציפיתי.
עזרת לי מאוד בהחלטה, וכשאגש במוצ"ש לחנויות אדע בדיוק על מה להסתכל ומה לבחון על מנת להגיע להחלטה הסופית.

שאלה אחרונה קטנה (וממש סליחה שאני מטה את הנושא של האשכול שלך..) ואני ממש מקווה שיסתדר לך.
האם בשידורים רגילים התמונה מרוחה בכל הערוצים? ראיתי תגובה של מישהו שהתלונן על כך..

תודה רבה, והמשך יום נעים.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7417

שליחה

לא נראה לי. אצלי אין זליגת אור לא זליגת חושך מסך מתפקד טוב מאד אולי נפלת על מסך תקול , צריך לראות את זה .
Sony 1040
Monitor mass

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

jacko-il כתב:עכשיו, יש שתי אפשרויות. או שקבלתי מסך עם זליגות מוגזמות מהמקובל ויסכימו להחליף לי אותו באחר (אני אדבר עם ח.י תחילת שבוע) או שככה זה המסכים האלה של LG, פשוט עם זליגות אור מוגזמות ואז יגידו לי שאין מה לעשות.
.
...
עושה רושם שאת בחור מדוקדק ורציני לא נכון יהיה לבוא בגישה של "הם יגידו לי שאין מה לעשות" מצטער שאני נשמע ככה זה מניסיון מר עד מאוד ועוגמת נפש של תקופה ארוכה. תבוא עם עובדה קיימת המצב הזה שראיתי הוא בילתי נסבל כל זמן שתראה סרטים וסצנות כהות העין שלך תלך לשם.

תבוא עם עובדה קיימת בשטח! ותכוון על החלפת מסך או על ביטול עסקה!

ושוב. בהצלחה...

Puyol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119

שליחה

לגבי מעבר בין מקורות לך עם השלט לפנימה הימנית התחתונה ולא תצטרך ללחוץ על SMART

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610

שליחה

אם לשפוט לפי התמונות שהעלת הייתי מחזיר את הטלוויזיה באותו יום
בסוני שלי הLCD מלפני 7 שנים היו פחות זליגות...

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

gkatz כתב:אם לשפוט לפי התמונות שהעלת הייתי מחזיר את הטלוויזיה באותו יום
בסוני שלי הLCD מלפני 7 שנים היו פחות זליגות...
...
צודק, היום עושים אותם דקות וזה דופק את הדיפיוזרים

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אמת, מסכי ה LED המודרניים סובלים מהבעיה הזו (והרבה אחרות - כמו VERTICAL BANDING) הרבה יותר ממסכים מלפני כמה שנים. זה אבסורד. זה קורה בעיקר במסכים עם תאורת LED מסוג EDGE - אלו שמנסות להיות כמה שיותר דקות ויפות. במסך שאני קניתי אין תאורת EDGE, יש בו תאורת DIRECT LED אחורית, מה שאמור למנוע את הקיצוניות בתופעה הזו של זליגות האור.
תוסיפו לזה בקרת ייצור ובקרת איכות ירודה או חוסר אכפתיות ויש לכם מעין רולטה - או שמקבלים מסך שהכל פיקס או שמקבלים מסך עם בעיות כמו אצלי. עשיתי קצת סקר אינטרנט בימים האחרונים ונתקלתי בלא מעט אנשים שנתקלו בחו"ל באותה תופעה בידיוק (אצלהם הדגם משווק תחת LA6200) בגלל שהם גרים בחו"ל, במדינות מפותחות כמו ארה"ב וקנדה, הם לא היו צריכים לתת הסברים, פשוט החזירו את המסך ודרשו (וקיבלו) זיכוי או החלפה.
חשוב לי לציין, שלמעט בעיית זליגת האור הזו אני מרוצה מהמסך ולא מעוניין להחזיר ולבטל עסקה. פשוט רוצה לקבל כזה מסך בידיוק בלי הבעיות הנלוות. ואני חושב שזו דרישה לגיטימת מאחר וקניתי מסך לא זול לכל דעה ובנוסף רכשתי כהרגלי מיצרן מוכר ומכובד ומיבואן רשמי.

*פניתי על הבוקר ל- ח.י והסברתי (בטלפון) את הבעיה. הנציגה ביקשה שאני אשלח לה את הפנייה באימייל בצירוף התמונה (זו שהעלתי כאן קודם) והיא העבירה את זה לטיפול (שלחה לי מייל חזרה שהיא קבלה וזה בטיפול). אעדכן על התפתחות בנושא בהמשך. תודה על התגובות.
נ.ב - שוב, בבקשה, למי שיש גם מסך כמו שלי, אשמח אם תגיבו ותעלו תמונה של מצב זליגת האור במסך שלכם כדי שאוכל להשוות. (תמונה שחורה בחדר חשוך)

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610

שליחה

jacko-il כתב: עשיתי קצת סקר אינטרנט בימים האחרונים ונתקלתי בלא מעט אנשים שנתקלו בחו"ל באותה תופעה בידיוק (אצלהם הדגם משווק תחת LA6200) בגלל שהם גרים בחו"ל, במדינות מפותחות כמו ארה"ב וקנדה, הם לא היו צריכים לתת הסברים, פשוט החזירו את המסך ודרשו (וקיבלו) זיכוי או החלפה.

[/b]
...
ממש מתסכל. מוסיף לתחושת הגועל שיש לי פה מכל היבואנים למיניהם. עולם שלישי. עושים לך טובה שחוזרים אליך.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לצערנו, באופן כללי, זו אכן המציאות כאן בארץ. אך בינתיים, אני לא יכול להגיד שום דבר שלילי מנסיון אישי לגבי ח.י
יצא לי לדבר איתם עד עכשיו שלוש פעמים - פעם אחת בתיאום ההתקנה, פעם שניה בתיאום אספקת מקרן הקול ופעם שלישית היום לגבי הבעיה עם המסך. בכל הפעמים ענו לי מהר והתייחסו אליי באדיבות. גם שלחו לי מייל חזרה לאישור שמטפלים בבקשה.
נראה מכאן והלאה איך הם מתמודדים ומטפלים בבעיה הזו..

bb22
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

אשמח לעזור לך לגבי הזליגה ולצלם תמונה היום בלילה יש לי דגם זהה לשלך
רק תן לי איזה רעיון איך להגיע למצב של תמונה שחורה? (i)

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

זה הכי פשוט בארץ (Y)
פתח צייר בווינדוס 7, קבע את גודל אזור העבודה ל 1920x1080 (זה נמצא ב RESIZE למעלה, תוריד את ה "V" מ- Maintain aspect ratio) ברגע שיצרת אזור עבודה בגודל הנ"ל בחר את הצבע השחור ועשה מילוי (FILL) לשטח שקבלת. זהו. שמור את זה כ BMP. או PNG.
אתה יכול להציג את זה ממחשב או מהתקן חיצוני בכניסות ה USB.

bb22
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

בוצע (Y)

אצלם הלילה

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תוריד מפה 2 אופציות

שליחה

שחור מלא ואחד עם צלב תראה עם יש הילה סביבו
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

guyz6471
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 698

שליחה

אני חושב שכדאי להעלות את התמונות ברזולוציה יותר גבוהה..

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

guyz6471 כתב:אני חושב שכדאי להעלות את התמונות ברזולוציה יותר גבוהה..
...
תשאיר לי מייל האתר מקמפרס את התמונה

Puyol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה מהטלויזיה שלי

http://s27.postimg.org/50d2ut6rn/IMG_20 ... 232030.jpg

סלחו לי אם התמונה מלווה בתכנים מפוקפקים...

ניסיתי גם לצרף אותו ישירות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Puyol כתב:זה מהטלויזיה שלי

http://s27.postimg.org/50d2ut6rn/IMG_20 ... 232030.jpg

סלחו לי אם התמונה מלווה בתכנים מפוקפקים...

ניסיתי גם לצרף אותו ישירות
...
היום הייתי חותם על המצב הזה.

Puyol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

MovieO כתב:
...
...