שרשור תגובות: מבחן המדפיים 2014 – חלק א': עד 3000 ש
המבחן ההשוואתי היה בדיוק במידה שהייתי רוצה לקרא. מאמר אחד - שבועות של עבודה.
יש במאמר מכל טוב. יש הסבר כללי על יצרניות הרמקולים. צילומים מעולים של התיבות. גרפים ברורים ומינימום פילוסופיה. נהדר.
מבחינתי, לא צריך יותר. מעבר לזה המאמר הופך למסטיק. כמו שקשה להסביר טעמו של מאכל כך מאד מורכב להעביר תחושת צליל מעל דפי האתר. כל אחד וטעמו הוא - גם באוכל וגם במוזיקה.
החלק האחרון הוא החשוב ביותר. מיצוי התוצאות בצורה מרוכזת ועם העדפות ברורות. אמנם העדפות אישיות אבל עוזר לסנן חלק מהרמקולים בתהליך ההתלבטות של מה לשמוע.
משהו שהייתי רוצה לראות בסיום המבחן אבל אני משוכנע שהוא לא יבוצע.
אני מתכוון להשוואה רוחבית של כל התיבות בלי קשר לקבוצת המחיר שאליו משויכת התיבה. סולם הכוכביות בטבלה אחת לכל תיבות הרמקולים.
פעם אחת אני רוצה לראות מה ההבדל בין רמקול שמקבל 5 כוכבים בקבוצת מחיר של 3000 שקל לבין זה שמקבל 4 כוכבים בקבוצת מחיר של 6000 שקל או זה שמקבל 3 כוכבים בקבוצת מחיר של 9000 שקל.
מה אני אמור לקבל תמורת עוד X שקלים?
האם תוספת הכסף משפרת בהרבה?
האם יש מצב שרמקולים בקבוצת המחיר הנמוך יתגלו כיותר טובים מכאלו שנמצאים בקבוצת המחיר הגבוה?
עד היום לא ראיתי מבחן כזה ואני מניח (לצערי) שגם לא אראה.
יש במאמר מכל טוב. יש הסבר כללי על יצרניות הרמקולים. צילומים מעולים של התיבות. גרפים ברורים ומינימום פילוסופיה. נהדר.
מבחינתי, לא צריך יותר. מעבר לזה המאמר הופך למסטיק. כמו שקשה להסביר טעמו של מאכל כך מאד מורכב להעביר תחושת צליל מעל דפי האתר. כל אחד וטעמו הוא - גם באוכל וגם במוזיקה.
החלק האחרון הוא החשוב ביותר. מיצוי התוצאות בצורה מרוכזת ועם העדפות ברורות. אמנם העדפות אישיות אבל עוזר לסנן חלק מהרמקולים בתהליך ההתלבטות של מה לשמוע.
משהו שהייתי רוצה לראות בסיום המבחן אבל אני משוכנע שהוא לא יבוצע.
אני מתכוון להשוואה רוחבית של כל התיבות בלי קשר לקבוצת המחיר שאליו משויכת התיבה. סולם הכוכביות בטבלה אחת לכל תיבות הרמקולים.
פעם אחת אני רוצה לראות מה ההבדל בין רמקול שמקבל 5 כוכבים בקבוצת מחיר של 3000 שקל לבין זה שמקבל 4 כוכבים בקבוצת מחיר של 6000 שקל או זה שמקבל 3 כוכבים בקבוצת מחיר של 9000 שקל.
מה אני אמור לקבל תמורת עוד X שקלים?
האם תוספת הכסף משפרת בהרבה?
האם יש מצב שרמקולים בקבוצת המחיר הנמוך יתגלו כיותר טובים מכאלו שנמצאים בקבוצת המחיר הגבוה?
עד היום לא ראיתי מבחן כזה ואני מניח (לצערי) שגם לא אראה.
מוטי
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
מה זה באמת סאונד אנגלי? אני מתכוון חוץ מהמבטא המצחיק של המלכה?רוב התלונות לגבי המבחן הם שבעצם אין הרבה מלל לכל רמקול. במחירים האלו מי שירכוש אותם, זה יהיה הכניסה לעולם הזה(כמו שכתבת) ומי שרק עכשיו נכנס צריך וחייב ללמוד מה הטעם של הסאונד שהוא אוהב, מה שאומר לשמוע, אין דרך אחרת.
אפשר לכתוב אין סוף מילים על כל מתודד, אבל בסוף הקורא צריך לדעת מה זה אומר [סימן קריאה] ועם תקח את המתחילים, הם לרוב לא יבינו מה זה סאונד אנגלי, מתכתי, יבש, מהיר,מאוזן, בהיר, חם, קר וכו וכו
ולכן אין הרבה טעם (לדעתי) לכתוב כך על כל אחד מאלו....
האם למדפי של B&W יש חתימת סאונד דומה ל-BBC MONITOR קלאסי של ספנדור? לאלקטרוסטטי של QUAD? ל-LS50 החדש של KEF? האם לאחר האיחוד עם פוקאל הרמקולים של ניים נשארים "אנגלים" או שהם הפכו "לצרפתים"? ומה עם הרמקולים של לין - הם בכלל לא אנגלים, הם סקוטים!
מלבד זאת, באופן הזה ברור שאם תאזין לפוקאל הם יהיו "בהירים" "ומפורטים", תאזין ל-KEF הם יהיו "נינוחים" יותר ורמקול איטלקי כמובן יהיה "מוזיקאלי", כאילו היה כינור ולא מתקן אלקטרומכני שממיר אותות חשמליים לגלי קול.
לפי דעתי אין טעם להשתמש במונחים מעורפלים, סטיגמטיים או כוללנים בביקורות כאלו בכלל. גם לא בבדיקת רמקול במאה אלף ש"ח ויותר.
גם הערכה סוביקטיבית יכולה להנתן במספר קריטריונים מוגדרים - הדגש על כמות ואיכות הסאונד ב-3 תחומי התדרים השונים , תחוןשת הבמה, תחושת הפירוט ואולי גם לציין אם הרמקול מצטיין בסגנון מוזיקה מסוים מתוך מספר סגנונות שנבחנו. האופן שבוצע המבחן הזה הוא בסך הכל בסדר גמור.
אודיופילים "כבדים" שרוצים מבחנים ארוכים "בשפה שלהם" ובעברית יודעים בדיוק לאיזה פורום לפנות ולאיזה בוחן ציוד ספציפי. לציין שאני נהנה מאוד לקרוא את הביקורות של אותו אחד, אבל גם בעתיד שיהיה לי את הממון לרכוש את הציוד שהוא בוחן, הייתי לוקח את חו"ד השלו עם קורטוב פלפל.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
כל הכבוד איתי
אני חושב שקלעת בול למטרה בסקירה הזו - תמציתית, קצרה, קולעת ועם זאת גם מפורטת ומעניינת.
כמו שנכתב כאן לפני, המבחן מהווה נקודת פתיחה שממנה ניתן להתחיל. ללא מבחן כזה רוב הסיכויים שאנחנו, הלקוחות, נתמקד לכל היותר בשניים, שלושה דגמים ומהם נבחר את הטוב עבורנו. כשיש מבחן השוואתי ההיצע שנחשפים אליו גדל משמעותית והסיכוי לבחור רמקול מתאים גדל גם הוא בהתאמה.
על ה-A5+ לדוגמא מעולם לא שמעתי וסביר להניח שכשאבחר רמקולים לחדר שינה הם ילקחו בחשבון. בעולם שבו יש היצע עצום של דגמים בכל תחום אנו צריכים לקבל החלטות מושכלות ואני יכול רק לקוות שיהיו מבחנים כאלה בכל תחום - זה היה גורם לנו לקבל החלטות באופן טוב יותר.
אז נכון שיש כאלה שיעשה להם טוב אם יפרסו את המבחן הזה על פני כל שנת 2014, אבל אני חושב שהדרך שבחרתם בה מוצלחת ולחלוטין לא מורידה את הרמה של האתר, אם כבר אז ההיפך.
קיבלנו נקודת פתיחה. מכאן אפשר לפתח את הדיון בפורום.
אני חושב שקלעת בול למטרה בסקירה הזו - תמציתית, קצרה, קולעת ועם זאת גם מפורטת ומעניינת.
כמו שנכתב כאן לפני, המבחן מהווה נקודת פתיחה שממנה ניתן להתחיל. ללא מבחן כזה רוב הסיכויים שאנחנו, הלקוחות, נתמקד לכל היותר בשניים, שלושה דגמים ומהם נבחר את הטוב עבורנו. כשיש מבחן השוואתי ההיצע שנחשפים אליו גדל משמעותית והסיכוי לבחור רמקול מתאים גדל גם הוא בהתאמה.
על ה-A5+ לדוגמא מעולם לא שמעתי וסביר להניח שכשאבחר רמקולים לחדר שינה הם ילקחו בחשבון. בעולם שבו יש היצע עצום של דגמים בכל תחום אנו צריכים לקבל החלטות מושכלות ואני יכול רק לקוות שיהיו מבחנים כאלה בכל תחום - זה היה גורם לנו לקבל החלטות באופן טוב יותר.
אז נכון שיש כאלה שיעשה להם טוב אם יפרסו את המבחן הזה על פני כל שנת 2014, אבל אני חושב שהדרך שבחרתם בה מוצלחת ולחלוטין לא מורידה את הרמה של האתר, אם כבר אז ההיפך.
קיבלנו נקודת פתיחה. מכאן אפשר לפתח את הדיון בפורום.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
סקירה מעולה!
לטעמי, בדיוק במידה הנכונה של סופרלטיבים עם עובדות וללא חשש מנקיטת עמדה. ושוב תודה לאיתי חזום ולצוות שסייע לו להרים את הפרוייקט הזה. בהחלט ברמה ובהחלט מספק רשמים לקהל יעד מגוון. כבר נאמר שאי-אפשר לרצות את כולם. גם לא צריך. עשיתם את שלכם! אתם יכולים להיות גאים. זה מרשים בכל קנה מידה.
- vivasultan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 177
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
תודה רבה על הסקירה!
נהנתי מאוד לקרוא

נהנתי מאוד לקרוא
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
golden,
מסכים איתך וקיבלנו אינספור פניות מרוב היבואנים בארץ לגבי קיום מבחן כזה, הבעיה שאנחנו נתקלים בבחינה של רמקולים כאלו הינה שצריך לבצע פתח בקיר עבור התקנה - וכל רמקול דורש התקנה שונה. זאת גם הסיבה שקשה למצוא ביקורות על רמקולים שקועים או On-Wall ברחבי העולם.
מסכים איתך וקיבלנו אינספור פניות מרוב היבואנים בארץ לגבי קיום מבחן כזה, הבעיה שאנחנו נתקלים בבחינה של רמקולים כאלו הינה שצריך לבצע פתח בקיר עבור התקנה - וכל רמקול דורש התקנה שונה. זאת גם הסיבה שקשה למצוא ביקורות על רמקולים שקועים או On-Wall ברחבי העולם.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
HazooM כתב:
זה מאד פשוט - ביום שיהיו אצלכם בבית 32 רמקולים בו זמנית, ואתם תצטרכו להאזין לכולם (ולפרש את זה בכתב), לעשות מדידות לכולם (ולסדר את כל הגרפים), לצלם את כולם (ולערוך את כל התמונות), למצוא מידע ולכתוב על כל יצרן ועל כל רמקול, ובסופו של דבר להפוך את כל זה למאמר מעניין, פשוט, ונגיש לכל אחד (לא אודיופילים), הכל בעצמכם ותחת זמן קצוב, אז נדבר......
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אתם יודעים
תמיד סיקרן אותי לעשות השוואה בין המנצחים לדוגמא מכל קטגוריה
יהיה זה מעניין לראות איך הרמקול במנצח לדוגמא בקטגוריות אחת משתווה לרמקול המנצח לדוגמא או אפילו לסתם רמקול אחר מקטגוריה אחרת..
למשל, האם הרמקול המנצח כאן בקטגוריית הכניסה של עד 3000 ש"ח אפילו מעפיל על רמקולים אחרים בקטגוריית העד 5000 או אפילו בקטגוריה הבכירה יותר של עד 8000 או מה שהיא לא תהיה ולראות איך הוא מתמודד שם, ובכלל, לעשות שם השווה כמו שנעשה כאן של כל האספקטים, כמו הבס, פרזנטציה, במה, עיצוב וכו'..
זה נקודה טובה לבדיקה ולמחשבה, וגם לתת לנו תחושה של האם יותר $$$ שווים בהכרח גם כן יותר VALUE...
רמי
תמיד סיקרן אותי לעשות השוואה בין המנצחים לדוגמא מכל קטגוריה
יהיה זה מעניין לראות איך הרמקול במנצח לדוגמא בקטגוריות אחת משתווה לרמקול המנצח לדוגמא או אפילו לסתם רמקול אחר מקטגוריה אחרת..
למשל, האם הרמקול המנצח כאן בקטגוריית הכניסה של עד 3000 ש"ח אפילו מעפיל על רמקולים אחרים בקטגוריית העד 5000 או אפילו בקטגוריה הבכירה יותר של עד 8000 או מה שהיא לא תהיה ולראות איך הוא מתמודד שם, ובכלל, לעשות שם השווה כמו שנעשה כאן של כל האספקטים, כמו הבס, פרזנטציה, במה, עיצוב וכו'..
זה נקודה טובה לבדיקה ולמחשבה, וגם לתת לנו תחושה של האם יותר $$$ שווים בהכרח גם כן יותר VALUE...
רמי
motico כתב:אני מתכוון להשוואה רוחבית של כל התיבות בלי קשר לקבוצת המחיר שאליו משויכת התיבה. סולם הכוכביות בטבלה אחת לכל תיבות הרמקולים.
פעם אחת אני רוצה לראות מה ההבדל בין רמקול שמקבל 5 כוכבים בקבוצת מחיר של 3000 שקל לבין זה שמקבל 4 כוכבים בקבוצת מחיר של 6000 שקל או זה שמקבל 3 כוכבים בקבוצת מחיר של 9000 שקל....
הסקרנות שלכם בהחלט הגיונית. קודם כל במקרים של קושי הנעה (עכבה) אפשר להשוות את הציונים בטבלאות מכיון שלא מדובר על ערך סובייקטיבי וגם בגלל שהתייחסתי לכולם באותו האופן. במקרה של עיצוב ואיכות בניה ישנה קפיצה ברורה ככל שעולים בגזרת המחיר.gmb כתב:תמיד סיקרן אותי לעשות השוואה בין המנצחים לדוגמא מכל קטגוריה...
כל מה שנשאר זה סאונד, ופה המסקנה האישית שלי מהמבחנים האלו היא שהמנצחים בקטגוריות מחיר נמוכות יותר לא יקחו את המנצחים שבקטגוריות היקרות יותר (אני מתייחס לבחירות שלי כמובן), כאשר ההפרש מצטצמם ככל שעולים במחיר, כלומר ההפרש בין קבוצה א לקבוצה ב' הוא יותר גדול לדעתי מההפרש בין קבוצה ב' לקבוצה ג', אבל שוב, זו רק המסקנה שלי.
אני בטוח ומאמין שיהיה הבדל באיכות הבנייה, על עיצוב בטוח שגם כן השקיעו יותר למרות שעיצוב זה בעיני המתבונן...HazooM כתב: הסקרנות שלכם בהחלט הגיונית. קודם כל במקרים של קושי הנעה (עכבה) אפשר להשוות את הציונים בטבלאות מכיון שלא מדובר על ערך סובייקטיבי וגם בגלל שהתייחסתי לכולם באותו האופן. במקרה של עיצוב ואיכות בניה ישנה קפיצה ברורה ככל שעולים בגזרת המחיר.
כל מה שנשאר זה סאונד, ופה המסקנה האישית שלי מהמבחנים האלו היא שהמנצחים בקטגוריות מחיר נמוכות יותר לא יקחו את המנצחים שבקטגוריות היקרות יותר (אני מתייחס לבחירות שלי כמובן), כאשר ההפרש מצטצמם ככל שעולים במחיר, כלומר ההפרש בין קבוצה א לקבוצה ב' הוא יותר גדול לדעתי מההפרש בין קבוצה ב' לקבוצה ג', אבל שוב, זו רק המסקנה שלי....
אבל המסקנה הכי חשובה לדעתי זה מהו אפקט הסאונד שכל רמקול משריש בך? וההבדל? האם הוא קיים בין רמקולים של 3000 ש"ח ל8000 ש"ח. אני גם כן מאמין שיהיה הבדל, גדול יותר או קטן יותר... זה משהו שהייתי רוצה שייבדקו ויעשו השוואה ביניהם . זה כן רלוונטי למרבית האנשים כדי לדעת האם יש כדאיות בדרך כלל בקניית רמקול יקר יותר בגלל "השם או המותג" או שמא מקבלים "על המקום" את האיכות סאונד המשופרת הנלווית לעלייה במחיר ששילמת.
MY TWO CENTS...
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
אני חושב שיש דרישה מרוב הקוראים(ואני בינהם) להשוואה בין המנצחים. זה נכון שזה לא קל להשוות אבל, בהרבה מקרים המשדרגים מתלבטים עם לחסוך עוד קצת או לקנות את הפחות יקר.
וזה נכון שהאוזניים של איתי סוביקטיביות, אבל הדעה שלו כמי ששמע כמה מאות רמקולים בתנאי מבחן חשובה להרבה מאיתנו שאין לנו את ההזדמנות לבחון אפילו רבע מהכמות..
וזה נכון שהאוזניים של איתי סוביקטיביות, אבל הדעה שלו כמי ששמע כמה מאות רמקולים בתנאי מבחן חשובה להרבה מאיתנו שאין לנו את ההזדמנות לבחון אפילו רבע מהכמות..
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
אבל המסקנה הכי חשובה לדעתי זה מהו אפקט הסאונד שכל רמקול משריש בך? וההבדל? האם הוא קיים בין רמקולים של 3000 ש"ח ל8000 ש"ח....
קראתם את מה שרשמתי? הנה שוב פעם: "המסקנה האישית שלי מהמבחנים האלו היא שהמנצחים בקטגוריות מחיר נמוכות יותר לא יקחו את המנצחים שבקטגוריות היקרות יותר".אני חושב שיש דרישה מרוב הקוראים(ואני בינהם) להשוואה בין המנצחים....
HazooM
תודה שהתייחסת לנושא הבין קבוצתי.
אני לא מחפש לדעת אם המנצח בקבוצה א' טוב יותר מהמנצח בקבוצה ב'. אני מחפש האם המנצח בקבוצה א' טוב יותר מהמפסיד(ים) בקבוצה ב'.
ברור שהמפסיד בקבוצה ב' הוא רמקול יקר יותר מהמנצח בקבוצה א'. השאלה האם הוא גם יותר טוב?
הייתרון בבחינת כמות אדירה של זוגות רמקולים שנבדקים בו זמנית במיקום פיזי וציוד זהה ובסמיכות זמנים זהה, נותן יתרון ויכולת להפיק תוצאה רוחבית שאין שווה לה בעולם.
המאמרים מעולים כמו שהם ואני חושב שננסה להשוות ולהבין מתוך הטקסט והגרפים מי עדיף על מי.
תודה שהתייחסת לנושא הבין קבוצתי.
אני לא מחפש לדעת אם המנצח בקבוצה א' טוב יותר מהמנצח בקבוצה ב'. אני מחפש האם המנצח בקבוצה א' טוב יותר מהמפסיד(ים) בקבוצה ב'.
ברור שהמפסיד בקבוצה ב' הוא רמקול יקר יותר מהמנצח בקבוצה א'. השאלה האם הוא גם יותר טוב?
הייתרון בבחינת כמות אדירה של זוגות רמקולים שנבדקים בו זמנית במיקום פיזי וציוד זהה ובסמיכות זמנים זהה, נותן יתרון ויכולת להפיק תוצאה רוחבית שאין שווה לה בעולם.
המאמרים מעולים כמו שהם ואני חושב שננסה להשוות ולהבין מתוך הטקסט והגרפים מי עדיף על מי.
מוטי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
Motico
זה כבר נכנס לקומבינציות שמעבר לעניין האקדמי שבהם אני לא ממש רואה בהם טעם.
זה כבר נכנס לקומבינציות שמעבר לעניין האקדמי שבהם אני לא ממש רואה בהם טעם.
oferlaor
בזווית הראיה שלי, את הקומבינציות יצר האתר ברגע שהוא חילק את תיבות הרמקולים לקבוצות. לנקודת ההחלטה (המחיר) יש כמובן הגיון אבל זאת עדיין החלטה שרירותית.
אם כל הרמקולים היו מקבלים משקל שווה הנושא לא היה אקדמי בכלל, זה עניין של כסף. זה היה מאפשר לכל אחד להחליט כמה הוא מוכן להשקיע כשהוא יודע מה היחס בין הכסף לאיכות של כל תיבה.
בכל מקרה, זה מה שהאתר החליט וגם כך המבחנים הם מעל ומעבר.
בזווית הראיה שלי, את הקומבינציות יצר האתר ברגע שהוא חילק את תיבות הרמקולים לקבוצות. לנקודת ההחלטה (המחיר) יש כמובן הגיון אבל זאת עדיין החלטה שרירותית.
אם כל הרמקולים היו מקבלים משקל שווה הנושא לא היה אקדמי בכלל, זה עניין של כסף. זה היה מאפשר לכל אחד להחליט כמה הוא מוכן להשקיע כשהוא יודע מה היחס בין הכסף לאיכות של כל תיבה.
בכל מקרה, זה מה שהאתר החליט וגם כך המבחנים הם מעל ומעבר.
מוטי
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
כל זה נכון אבל היה מעניין מאוד לעשות טבלה בסיום כל המבחנים עם דרוג לכל הרמקולים ללא תלות במחיר, אני בטוח שכולם יברכו על כך.motico כתב:oferlaor
בכל מקרה, זה מה שהאתר החליט וגם כך המבחנים הם מעל ומעבר....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
טבלה כזו תהיה ענקית ולכן לא ממש אפקטיבית.
בכל מקרה אנחנו מתעסקים שוב ושוב בפרוצדורה במקום בתוכן.
לכל מאמר או פורמט תמיד יש אין סוף דרכים לביצוע. קיבלנו את ההערות ונחשוב על הפורמט שוב בפעמים הבאות שנריץ פרוייקטים כאלה.
בכל מקרה אנחנו מתעסקים שוב ושוב בפרוצדורה במקום בתוכן.
לכל מאמר או פורמט תמיד יש אין סוף דרכים לביצוע. קיבלנו את ההערות ונחשוב על הפורמט שוב בפעמים הבאות שנריץ פרוייקטים כאלה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אופציה מעניינת תהיה לעשות מבחן עיוור בין כמה מהדגמים הנבחנים (שייבחרו באקראיות, להגדלת מהימנות המבחן), ולבחון את היכולת לזהות מי מהם מועדף על קבוצת נסיינים...