שמנת מתוקה 38% לקצפת תהיה בפיקוח ותעלה 6.6 שקלים -הבשורה של יאיר לפיד
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
40 מליארד שקל... לא דולר ... אוי ואבוי אם היה דולר.
הכסף לניצולי שואה, כמו הכסף לחינוך ולכל דבר אחר הוא חלק ממחוק התקציב. או לכל הפחות חלק מהשיקוץ הזה שנקרא "חוק ההסדרים".
אם הוא שם אז או שהוא יעבור, או שיעבירו קיצוץ בכל המסלול החוקי: אוצר, ממשלה, ועדת הכספים, כנסת.
ת'כלס גם לפיד, גם בנט וגם ביבי הם טווסים. יש משהו במקצוע הזה שמושך את הסוג הזה.
אבל היכן שהוא יותר "נוח" לי כשמישהו (כמו לפיד או בנט) נכנס לפוליטיקה כשהוא כבר מליונר. זאת לעומת כל מני כאלה שנכנסו לפוליטיקה כשתחתוניהם לגופם והפכו מליונרים תוך כדי "שירות ציבורי".
הכסף לניצולי שואה, כמו הכסף לחינוך ולכל דבר אחר הוא חלק ממחוק התקציב. או לכל הפחות חלק מהשיקוץ הזה שנקרא "חוק ההסדרים".
אם הוא שם אז או שהוא יעבור, או שיעבירו קיצוץ בכל המסלול החוקי: אוצר, ממשלה, ועדת הכספים, כנסת.
אבל היכן שהוא יותר "נוח" לי כשמישהו (כמו לפיד או בנט) נכנס לפוליטיקה כשהוא כבר מליונר. זאת לעומת כל מני כאלה שנכנסו לפוליטיקה כשתחתוניהם לגופם והפכו מליונרים תוך כדי "שירות ציבורי".
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
- במבי38
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
מספיק עם הקלישאה של יוצאי שואה.Multimediaman כתב:40 מליארד שקל... לא דולר ... אוי ואבוי אם היה דולר.
אבל היכן שהוא יותר "נוח" לי כשמישהו (כמו לפיד או בנט) נכנס לפוליטיקה כשהוא כבר מליונר. זאת לעומת כל מני כאלה שנכנסו לפוליטיקה כשתחתוניהם לגופם והפכו מליונרים תוך כדי "שירות ציבורי"....
רק מהסטפנדיה של הסבתא ,הצלחנו להגיע לרווחה כלכלית.הרנטה הזאת מכובדת ומספיק להתלות ביצאי השואה.
סה"כ יאיר לפיד עושה עבודה מקצועית ,וההיטפלות לשמנת היא פשוט ,חוסר הבנה לתהליך הארוך הכלכלי לו אנו עדים.
- סנטי
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
במביבמבי38 כתב:מספיק עם הקלישאה של יוצאי שואה.Multimediaman כתב:40 מליארד שקל... לא דולר ... אוי ואבוי אם היה דולר.
אבל היכן שהוא יותר "נוח" לי כשמישהו (כמו לפיד או בנט) נכנס לפוליטיקה כשהוא כבר מליונר. זאת לעומת כל מני כאלה שנכנסו לפוליטיקה כשתחתוניהם לגופם והפכו מליונרים תוך כדי "שירות ציבורי"....
רק מהסטפנדיה של הסבתא ,הצלחנו להגיע לרווחה כלכלית.הרנטה הזאת מכובדת ומספיק להתלות ביצאי השואה.
סה"כ יאיר לפיד עושה עבודה מקצועית ,וההיטפלות לשמנת היא פשוט ,חוסר הבנה לתהליך הארוך הכלכלי לו אנו עדים....
מי שהתחיל עם נושא ניצולי השואה, היה יאיר ולא אף אחד אחר.
אולי את יודעת ואולי לא, אבל לא כל ניצולי השואה קבלו אסטיפנדיה. יש לא מעט שנפלו בין הכסאות ועליהם אנו מדברים כאן.
ולגבי העבודה המקצועית שלפיד עושה, ובכן, איך נגיד זאת בעדינות, מקצועיות יכולה להתבטא בהמון תחומים. הוא בהחלט מתלבש בצורה מקצועית ותמיד נראה טוב. לגבי נושאים כלכליים, אני חושש שרוב האנשים המשמשים בתור מקהלת גרופיס לכל החלטה שלו, אינם בעלי כלים מספקים בכדי לקבוע את המקצועיות שלו.
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
- Eff
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
בחיים לא קניתי שמנת מתוקה.
GO VEGAN
- AbuNazir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 321
what we need is communism
- סנטי
-
- חבר פעיל מאוד

לא חביבי. מה שצריך זה חמלה. ואין רע בסוציאליזם. מדינות נחשלות כמו סקנדינביה משתמשות במודל הזה.AbuNazir כתב:what we need is communism...
אלה העקרונות שלי !! לא מוצאים חן בעינייך ?! ....יש לי אחרים ! (הפילוסוף הדגול גראוצ'ו מרקס)
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
יש לך בלבול במושגים.סנטי כתב:לא חביבי. מה שצריך זה חמלה. ואין רע בסוציאליזם. מדינות נחשלות כמו סקנדינביה משתמשות במודל הזה.AbuNazir כתב:what we need is communism......
מדינות סקנדינביה הן דוגמא מובהקת למדינות סוציאל-דמוקרטיות קפיטליסטיות. ממש לא עונות לשום הגדרה מקובלת של "סוציאליסטיות".
משה
- סנטי
-
- חבר פעיל מאוד

לא אכנס איתך להגדרות מקובלות או לא, כי מניסיון זה ויכוח ללא סוף.moco כתב:יש לך בלבול במושגים.סנטי כתב:לא חביבי. מה שצריך זה חמלה. ואין רע בסוציאליזם. מדינות נחשלות כמו סקנדינביה משתמשות במודל הזה.AbuNazir כתב:what we need is communism......
מדינות סקנדינביה הן דוגמא מובהקת למדינות סוציאל-דמוקרטיות קפיטליסטיות. ממש לא עונות לשום הגדרה מקובלת של "סוציאליסטיות"....
בוא רק נסכים שישראל רחוקה עד מאוד מהמודל הסקנדינבי, ושאלה לא מדינות נחשלות.
בוא נסכים אולי שהמושג "חמלה" איבד מיוקרתו או נפקותו
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אני מסכים.סנטי כתב:לא אכנס איתך להגדרות מקובלות או לא, כי מניסיון זה ויכוח ללא סוף.moco כתב:יש לך בלבול במושגים.סנטי כתב:לא חביבי. מה שצריך זה חמלה. ואין רע בסוציאליזם. מדינות נחשלות כמו סקנדינביה משתמשות במודל הזה.AbuNazir כתב:what we need is communism......
מדינות סקנדינביה הן דוגמא מובהקת למדינות סוציאל-דמוקרטיות קפיטליסטיות. ממש לא עונות לשום הגדרה מקובלת של "סוציאליסטיות"....
בוא נסכים אולי שהמושג "חמלה" איבד מיוקרתו או נפקותו...
מדינות סקנדינביה הם דוגמא טובה לאיך קפיטליזם יכול לעבוד בצורה הוגנת.
משה
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
בוא נסכים שאנחנו מסכימים בנוגע ל"חמלה" בפרט וערכים בחברה שלנו בכלל.סנטי כתב:לא אכנס איתך להגדרות מקובלות או לא, כי מניסיון זה ויכוח ללא סוף.moco כתב:יש לך בלבול במושגים.סנטי כתב:לא חביבי. מה שצריך זה חמלה. ואין רע בסוציאליזם. מדינות נחשלות כמו סקנדינביה משתמשות במודל הזה.AbuNazir כתב:what we need is communism......
בוא ולא נסכים לגבי סקנדינביה כי אני חושב שהניסיון לקחת מודל שעובד במקום X ובתרבות Y וליישם אותו במקום Z ובתרבות P נועד לכישלון חרוץ.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- סנטי
-
- חבר פעיל מאוד

Lior_M כתב:בוא נסכים שאנחנו מסכימים בנוגע ל"חמלה" בפרט וערכים בחברה שלנו בכלל.סנטי כתב:לא אכנס איתך להגדרות מקובלות או לא, כי מניסיון זה ויכוח ללא סוף.moco כתב:יש לך בלבול במושגים.סנטי כתב:לא חביבי. מה שצריך זה חמלה. ואין רע בסוציאליזם. מדינות נחשלות כמו סקנדינביה משתמשות במודל הזה.AbuNazir כתב:what we need is communism......
בוא ולא נסכים לגבי סקנדינביה כי אני חושב שהניסיון לקחת מודל שעובד במקום X ובתרבות Y וליישם אותו במקום Z ובתרבות P נועד לכישלון חרוץ.[/quo
בוא נסכים שאני מסכים להסכמתך הכוללת להכרה בחוסר חמלה בחברתנו.
אני חולק על שלילתך הגורפת לגבי העתקת המודל הסקנדינבי, כי א' : לא טענתי שאנו צריכים להעתיק אותו ו ב': מכיוון שאני מסכים שאי אפשר לנתק תרבות מקונטקסט כללי יותר. אם כבר להשוות תרבויות אז הייתי הולך על משהו צנוע יותר מסקנדינביה (בכל זאת אנחנו ים תיכוניים...).
אבל בוא נסכים שאם לא ניתן להעתיק מודל תרבותי, כלכלי וסוציולוגי לארץ אחרת, כן ניתן לפחות לשאוף אליו (או ברעיון או במעשי)...
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

מעולם לא היתה לנו בעיה של מחסור בחמלה. הבעיה שלנו מתחילה בזה שמגדירים קריטוריונים ל "זכאי חמלה". וקריטוריון ממוצע מסוג "זכאי חמלה", זה בד"כ וואריאציה על "מבחן הכנסה" ו "מספר נפשות במשפחה". אני מניח שבעבר הכוונה היתה טובה, אך לצערינו, כשכישלון ב-"במבחן הכנסה", אומר שאתה לא צריך לגשת למועד ב' אלה נשאר לנצח בכיתה הטיפולית. ומספר הנפשות המשפחה הוא עניין אידיאולוגי, אז המדינה מתחלקת ל"נחמלים" ול"חומלים". שעם הזמן הופכים להיות "חומלים בעל כורחם".
והחיבור לסקנדינביה? מבלי להיכנס לענייני דת, לאום ופוליטיקה (!!), בעשורים האחרונים חלה נהרה בלתי פוסקת של "נחמלים" מקצועיים לשם, והחומלים הוותיקים מתחילים פחות ופחות להתלהב מ"המודל הסדנדינבי" שלהם. פשפשו קצת בפוליטיקה המקומית שם. בעלייתן של תנועות לאומניות, התחזקות של ימין קיצוני (אני מדבר על כלכלה בלבד. ימין קיצוני כלכלי? לדוגמא מרגרט תאצ'ר, רונלד רייגן).
לב רחום וחנון הוא ללא ספק מעלה חביבה מאוד על הקב"ה, אך אם היציבות הכלכלית של התא המשפחתי הפרטי מידרדרת בשל עודף חמלה, אז הלב קצת מתקשה. גם הלב הסדנדינבי.
והחיבור לסקנדינביה? מבלי להיכנס לענייני דת, לאום ופוליטיקה (!!), בעשורים האחרונים חלה נהרה בלתי פוסקת של "נחמלים" מקצועיים לשם, והחומלים הוותיקים מתחילים פחות ופחות להתלהב מ"המודל הסדנדינבי" שלהם. פשפשו קצת בפוליטיקה המקומית שם. בעלייתן של תנועות לאומניות, התחזקות של ימין קיצוני (אני מדבר על כלכלה בלבד. ימין קיצוני כלכלי? לדוגמא מרגרט תאצ'ר, רונלד רייגן).
לב רחום וחנון הוא ללא ספק מעלה חביבה מאוד על הקב"ה, אך אם היציבות הכלכלית של התא המשפחתי הפרטי מידרדרת בשל עודף חמלה, אז הלב קצת מתקשה. גם הלב הסדנדינבי.
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
בתחילת הדיון שמתי לינק לאתר http://www.kav.org.il/ , אני חושב שזה מאוד רלוונטי לעבור על זה.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- AbuNazir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 321
לא ניראה לי שתיהיה חמלה משום שהדבר היחיד אשר מעניין את לפיד היא המשכורת שלו ולא מעמד הביניים ואני חושב שכל השרים בממשלה הם ככה.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

המשכורת של לפיד? הוא מרוויח פחות מעשירית ממנה שהוא הרוויח בתקשורת ( כנ"ל בנט ).
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הוא לא הגיע לפוליטיקה בשביל כסף. גם לא בשביל עשיה. הוא הגיע לפוליטיקה בגלל אגו.AbuNazir כתב:לא ניראה לי שתיהיה חמלה משום שהדבר היחיד אשר מעניין את לפיד היא המשכורת שלו ולא מעמד הביניים ואני חושב שכל השרים בממשלה הם ככה....
ככה זה כשיש מסביבך מלחכי פינכה שאומרים לך כמה שאתה מדהים וכמה שכולם אוהבים אותך והכי כדאי שתרוץ לפוליטיקה.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
הזוי!לא ניראה לי שתיהיה חמלה משום שהדבר היחיד אשר מעניין את לפיד היא המשכורת שלו ולא מעמד הביניים ואני חושב שכל השרים בממשלה הם ככה....
הבן-אדם היה מליונר עוד לפני שבכלל הקים את יש-עתיד!
למעשה הוא אפילו שינמך את האוטו שלו בשביל לא לנקר עיניים לפני הבחירות.
- סנטי
-
- חבר פעיל מאוד

בלי קשר לדעות פוליטיות מדיניות, בנושאי כלכלה אנחנו זקוקים ליותר אנשים כמו כחלון, שטרית, אטיאס ופחות אנשים כמו ביבי, לפיד ובנט.kaplaey2 כתב:הזוי!לא ניראה לי שתיהיה חמלה משום שהדבר היחיד אשר מעניין את לפיד היא המשכורת שלו ולא מעמד הביניים ואני חושב שכל השרים בממשלה הם ככה....![]()
למעשה הוא אפילו שינמך את האוטו שלו בשביל לא לנקר עיניים לפני הבחירות....
ולגבי נושא האגו המנופח, זה לא משהו שמייחד אותו.
אני אוהב להסתכל על כל תופעת לפיד מהצד האנטרופולוגי. עד עכשיו לא הצלחתי להבין איך לביבי יש תומכים דווקא מהשכבות שהוא הכי דופק.
אז עכשיו אפשר ללמוד שהנהירה העיוורת אחרי מנהיגים, היא לא נחלתם הבלעדית של שכבות חלשות באוכלוסיה. כנראה שזה משהו שבכל זאת קשור להיות האדם סלב.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הנה התיאוריה שלך קורסת בשניה..סנטי כתב:בלי קשר לדעות פוליטיות מדיניות, בנושאי כלכלה אנחנו זקוקים ליותר אנשים כמו כחלון, שטרית, אטיאס ופחות אנשים כמו ביבי, לפיד ובנט.kaplaey2 כתב:הזוי!לא ניראה לי שתיהיה חמלה משום שהדבר היחיד אשר מעניין את לפיד היא המשכורת שלו ולא מעמד הביניים ואני חושב שכל השרים בממשלה הם ככה....![]()
אני אוהב להסתכל על כל תופעת לפיד מהצד האנטרופולוגי. עד עכשיו לא הצלחתי להבין איך לביבי יש תומכים דווקא מהשכבות שהוא הכי דופק.
אז עכשיו אפשר ללמוד שהנהירה העיוורת אחרי מנהיגים, היא לא נחלתם הבלעדית של שכבות חלשות באוכלוסיה. כנראה שזה משהו שבכל זאת קשור להיות האדם סלב....
מי הצביע לפיד ? מעמד הביניים ומעלה.
מי נדפק עד עכשיו ? נכון..
בקיצור התיאוריה שלך על השכבות החלשות שמצביעות לביבי שדופק אותם היא פשטנית, מתנשאת ומכלילה.
השתדלתי להיות עדין.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- סנטי
-
- חבר פעיל מאוד

התאוריה שלי ?Lior_M כתב:הנה התיאוריה שלך קורסת בשניה..סנטי כתב:בלי קשר לדעות פוליטיות מדיניות, בנושאי כלכלה אנחנו זקוקים ליותר אנשים כמו כחלון, שטרית, אטיאס ופחות אנשים כמו ביבי, לפיד ובנט.kaplaey2 כתב:הזוי!לא ניראה לי שתיהיה חמלה משום שהדבר היחיד אשר מעניין את לפיד היא המשכורת שלו ולא מעמד הביניים ואני חושב שכל השרים בממשלה הם ככה....![]()
אז עכשיו אפשר ללמוד שהנהירה העיוורת אחרי מנהיגים, היא לא נחלתם הבלעדית של שכבות חלשות באוכלוסיה. כנראה שזה משהו שבכל זאת קשור להיות האדם סלב....
מי הצביע לפיד ? מעמד הביניים ומעלה.
מי נדפק עד עכשיו ? נכון..
בקיצור התיאוריה שלך על השכבות החלשות שמצביעות לביבי שדופק אותם היא פשטנית, מתנשאת ומכלילה.
השתדלתי להיות עדין....
לא כתבת שום דבר אשר סותר אותה.
לגבי לפיד, אני מסכים. מעמד הביניים והגבוה הצביע בשבילו. המעמד הגבוה בינתיים נהנה, המעמד הביניים נדפק והמעמד הנמוך נדפק אפילו עוד יותר מקודם.
לגבי מצביעי ביבי, לצערי זו לא תיאוריה כי אם תוצאות של מחקרים רבים שנעשו כמעט בכל פקולטה של מדעי המדינה בארץ (להוציא כמובן את הפקולטה של "ישראל היום" ) .
בוא נגיד שבדרום תל אביב, מצביעי מרץ הן במיעוט