מצד אחד - השימוש 'בבריטה הרגילה הכפולה' עובד. סיר שעמד על הפלטה במשך שבת שלמה, המים עברו את שתי הבריטות (אחת בת חודש, השניה בת חודשיים כשלפני חודש העברתי בה מי-מלח) - תחתיתו יצאה נקיה לחלוטין מאבנית ובכלל. צילמתי זאת, אך התמונה נמחקה לי בטעות.
לעומת זאת - כך נראית תחתיתו של דוד מים 'דנדש' שעבר שמירת חימום של מים רגילים במהלך שבת אחת.
( התמונה למטה... עוד לא הבנתי איך מכניסים תמונה בצורה הראויה ובמקום שבו רוצים...)
אבל...
מצד שני. יש האומרים (לי אמר זאת איש מקצוע העובד באחד החנויות העוסקות בגופי חימום בת"א, כשהגעתי וניסיתי לתקן את דוד המים הישן של שבת) שיש בעייה עם השילוב של מסנן פחם וגוף חימום גלוי מניקל, שכן חלקיקים מגוף החימום עשויים לעבור למים.
(כך מצאתי גם בהמלצה של משהו מפורום בתפוז שעשה סיכום של דיון ארוך בנושא מסנני מים).
והרי למיטב הבנתי הדלה, במכונות הe61 ובמחליפי החום בכלל , המים של האספרסו אינם נוגעים ישירות בגוף החימום, בעוד המים של ההקצפה עוברים דרך גוף החימום (נכון, אני צודק ?). אם כן יש בעייה במסנן הפחם...
אגב, נתקלתי באתר של רשות המים ומסתבר שיש אזורים שלמים בארץ שהמים בהם עוברים קודם במסנן פחם... ואזהרה כזו לא יוצאת לאור.
אולי גם זו הסיבה שאין באתר של בריטה שום המלצה מפורשת להשתמש במים שלהם בקומקומי חימום חשמליים,והם מתעלמים באלגנטיות מהסוגייה הזו (למיטב מה שבדקתי באתר שלהם).
אני שאני משתמש 'בבריטה הכפולה' + מסנן רזין בתוך מיכל המכונה, בבעיה לאור הממצאים האלה ואני אשמח אם משהו יראה לי שטעיתי במסקנותי.