חדש בתחום אשמח להמלצות
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
בגלל שהדרישה המרכזית שלך היא אפשרות הקרנה בגודל של 106" ממרחק הקרנה של 6 מ' אני במקומך הייתי הולך על המקרן הבא במידה והמוכר יהיה מוכן להתגמש ל-7,500 ש"ח.
מדובר על מקרן עם תמונת דו-מימד שעולה משמעותית על ה-8345, אתה מקבל אחריות לשנה ו-0 שעות מנורה בוודאות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=40243
מדובר על מקרן עם תמונת דו-מימד שעולה משמעותית על ה-8345, אתה מקבל אחריות לשנה ו-0 שעות מנורה בוודאות.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=40243
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
מרחק הקרנה של 6 מטר הוא גדול מאוד ביחס לגודל התמונה שאתה רוצה לפתוח.
מרחק כזה מגביל אותך למעט מאוד מקרנים, ןבנוסף כנראה שעוצמת התאורה של המקרן תהיה נמוכה מאוד.
אצלי המרחק בסלון הוא 7 מטר, אבל את המקרן שמתי במרחק של 4.5 מטר.
לא מכיר פתרונות קסם. כדי לשים את המקרן קרוב לתקרה, תצטרך מקרן עם lens shift.
לגבי המסך, אני לגמרי בדעתו של idan309 , יש לי מסך מתיחה שרכשתי ב 5000 ש"ח, ואני מצטער שלא השקעתי 10-12K עבור מסך מתיחה איכותי יותר.
עד שאין לך מקרן בבית, אתה לא מבין איזה השפעה אדירה יש למסך (גל הכי קטן במסך, הורס לך את חווית הצפיה).
אם יש לך אפשרות למסך קבוע, אל תחשוב אפילו על מסך מתיחה.
מרחק כזה מגביל אותך למעט מאוד מקרנים, ןבנוסף כנראה שעוצמת התאורה של המקרן תהיה נמוכה מאוד.
לגבי המסך, אני לגמרי בדעתו של idan309 , יש לי מסך מתיחה שרכשתי ב 5000 ש"ח, ואני מצטער שלא השקעתי 10-12K עבור מסך מתיחה איכותי יותר.
עד שאין לך מקרן בבית, אתה לא מבין איזה השפעה אדירה יש למסך (גל הכי קטן במסך, הורס לך את חווית הצפיה).
אם יש לך אפשרות למסך קבוע, אל תחשוב אפילו על מסך מתיחה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
רגע יש לך גלים במסך מתיחה שרכשת?sufgi כתב:מרחק הקרנה של 6 מטר הוא גדול מאוד ביחס לגודל התמונה שאתה רוצה לפתוח.
אם יש לך אפשרות למסך קבוע, אל תחשוב אפילו על מסך מתיחה....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
המקרן הזה מריח לי לא טוב.idan309 כתב:בגלל שהדרישה המרכזית שלך היא אפשרות הקרנה בגודל של 106" ממרחק הקרנה של 6 מ' אני במקומך הייתי הולך על המקרן הבא במידה והמוכר יהיה מוכן להתגמש ל-7,500 ש"ח.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=40243...
בזמנו הוצע לי מקרן אחרון שנשאר אצל היבואן. המנורה הייתה עם 800 שעות ולא רצה לשים חדשה ולכן לא קניתי.
לא אתפלא שמדובר על אותו המקרן .
מקרן שהיה על המדף ?? מה הכוונה על המדף? לא טחנו אותו בהדגמות?
- sufgi
- חבר מביא חבר

יש מעט "עיקום" במלק התחתון בצד ימין ושמאל של המסך.istarmini כתב:רגע יש לך גלים במסך מתיחה שרכשת?sufgi כתב:מרחק הקרנה של 6 מטר הוא גדול מאוד ביחס לגודל התמונה שאתה רוצה לפתוח.
אם יש לך אפשרות למסך קבוע, אל תחשוב אפילו על מסך מתיחה....
...
לא רואים את זה בזמן צפייה בסרטים או בכדורגל, אבל פסיכולוגית זה מפריע כשזה נמצא.
כמו כן בזמן פתיחת המסך, יש גלים שנעלמים לבד לאחר כ 10 דקות.
נראה לי שאני "אמשוך" 5 שנים עם המסך (להרגיש שניצלתי אותו) וארכוש מסך איכותי יותר, ורק עם אחריות בארץ.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

יואב,
אני לוקח את מה שרשם המוכר כעובדה.
אם יש חשש הכי קטן שזה לא המצב (והמקרן לא עם 0 שעות עבודה) לא הייתי משלם יותר מ-7,000 ש"ח.
Sufgi,
למיטב זכרוני היה ויכוח בעבר לגבי האם מרחק ההקרנה משפיע על עצמת ההארה של המקרן.
לדעתי גם אם זה משפיע זה לא השפעה משמעותית בין מרחק הקרנה של 6 מ' או 4.5 מ' ולכן זה לא צריך להיות שיקול.
שוב, בגלל שמדובר על התקנה בסלון, אני מבין לחלוטין את הרצון שהמקרן לא יבלוט (מה גם שהוא לא כזה קטן) ולכן הצמדה ככל הניתן לתקרה (שניתן לעשות רק במקרנים עם Len-Shift) + התקנה על מדף בקיר האחורי ולא על מתקן שיורד מהתקרה מאוד חשובים.
לכן אני חושב שבחירה ב-TW5500 יד שנייה / 8345 חדש היא בחירה נכונה למרות הויתור על תלת מימד (בתקציב של כ-7,000 ש"ח).
לגבי מסך ה"מתיחה" שרכשנו ב-5,000 ש"ח, לי יש את הסינוסקרין ולמיטב זכרוני לך יש את המסך של וופקס.
מאכזב לדעת שגם אצלך מורגשת תופעה של גלים.
אני יכול להגיד לך שאם אצלי זה לא היה מורגש רק בצפייה בשידורי כדורגל או שלא הייתי מתכנן לעבור בשנתיים הקרובות לחדר יעודי כבר מזמן המסך היה מוחלף למסך מתיחה ב-10-12 אלף ש"ח.
אני לוקח את מה שרשם המוכר כעובדה.
אם יש חשש הכי קטן שזה לא המצב (והמקרן לא עם 0 שעות עבודה) לא הייתי משלם יותר מ-7,000 ש"ח.
Sufgi,
לדעתי גם אם זה משפיע זה לא השפעה משמעותית בין מרחק הקרנה של 6 מ' או 4.5 מ' ולכן זה לא צריך להיות שיקול.
שוב, בגלל שמדובר על התקנה בסלון, אני מבין לחלוטין את הרצון שהמקרן לא יבלוט (מה גם שהוא לא כזה קטן) ולכן הצמדה ככל הניתן לתקרה (שניתן לעשות רק במקרנים עם Len-Shift) + התקנה על מדף בקיר האחורי ולא על מתקן שיורד מהתקרה מאוד חשובים.
לכן אני חושב שבחירה ב-TW5500 יד שנייה / 8345 חדש היא בחירה נכונה למרות הויתור על תלת מימד (בתקציב של כ-7,000 ש"ח).
לגבי מסך ה"מתיחה" שרכשנו ב-5,000 ש"ח, לי יש את הסינוסקרין ולמיטב זכרוני לך יש את המסך של וופקס.
אני יכול להגיד לך שאם אצלי זה לא היה מורגש רק בצפייה בשידורי כדורגל או שלא הייתי מתכנן לעבור בשנתיים הקרובות לחדר יעודי כבר מזמן המסך היה מוחלף למסך מתיחה ב-10-12 אלף ש"ח.
- sufgi
- חבר מביא חבר

אין פה ויכוח לגבי עוצמת תאורה.idan309 כתב:Sufgi,
אני יכול להגיד לך שאם אצלי זה לא היה מורגש רק בצפייה בשידורי כדורגל או שלא הייתי מתכנן לעבור בשנתיים הקרובות לחדר יעודי כבר מזמן המסך היה מוחלף למסך מתיחה ב-10-12 אלף ש"ח....
יש מחשבון שמחשב לך בדיוק את עוצאת התאורה בכל מרחק.
יש הבדל משמעותי בין 4.5 מטר ל 6 מטר.
כמו כן כפי שכתבתי, מרחק של 6 מטר מגביל אותך במבחר המקרנים שיכולים לתת תמונה של 106'' .
לגבי המסך, אכן יש לי VAPEX . אם בעיה אצלי היתה קיימת בזמן צפייה אז לא הייתי ממתין.
במצב הנוכחי לא רואים בעיה בזמן הצפייה ולכן אני מחכה עם החלפת המסך.
המסך הבא שלי כנראה יהיה של Vutec .
- idan309
-
- חבר מביא חבר

אצלי זה בדיוק הפוך.
כשלא מוקרנת תמונה המסך נראה מתוח לחלוטין (בניגוד גמור למסך הגלילה הרגיל שהיה לי קודם).
כשרואים תוכן כלשהו שאינו כדורגל גם לא נראה כלום.
כשרואים כדורגל (ואז רב המסך הוא הדשא הירוק) התופעה בהחלט קיימת.
אני מתחיל לחשוב שאולי הבעיה במסך שלי היא לא בעיה של גלים אלא בעיה של צבע לא אחיד במסך.
כשלא מוקרנת תמונה המסך נראה מתוח לחלוטין (בניגוד גמור למסך הגלילה הרגיל שהיה לי קודם).
אני מתחיל לחשוב שאולי הבעיה במסך שלי היא לא בעיה של גלים אלא בעיה של צבע לא אחיד במסך.
- sufgi
- חבר מביא חבר

נשמע מוזר מאוד. יתכן שאתה צודק.idan309 כתב:אצלי זה בדיוק הפוך.
אני מתחיל לחשוב שאולי הבעיה במסך שלי היא לא בעיה של גלים אלא בעיה של צבע לא אחיד במסך....
תקרין טסטים של צבעים על המסך ותראה אם יש הבדלי גוונים.
אגב, הבעיה יכולה להיות או במסך או במקרן.
אם אתה עדיין מחזיק במקרן הקודם, תקרין איתו את הצבעים ותראה אם הבעיה נפתרת.