שרשור תגובות: OpenELEC מערכת הפעלה מהטובות ל- XBMC
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
- dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
Re: תודה רבה על המאמר המפורט, אני בדיוק אמור לקבל
ההבדל הוא שהבקר שמנהל את מחזורי הכתיבה/קריאה בכרטיס SD נמצא במעבד ובמקרה של ה-Raspberry Pi הוא רגיש ל-overclocking או כל השפעה חיצונית אחרת כמו אספקת זרם לא תקינה עקב שימוש בספק זול שלא עומד בעומס.talmarsh כתב:![]()
בקשר לממשק החיבור, הכרטיס מחובר בנפרד מה-SD של המערכת, על קורא USB.
בקשר לסוג זיכרון - סליחה על הבורות, אבל מה ההבדל בסוג הצ'יפ בין כרטיס זיכרון ל"דיסק און קי"?
תודה...
לעומת זאת לכונן USB יש בקר משלו שמנהל זאת ולכן אין את הבעיה הזו.
(אני חייב לציין שזה הסבר מאוד פשטני)
- dhead666
-
- גורו HTPC

אני חייב להדגיש שה-"לא בטוח" זו דעה אישית שלך שאין לה כל סימוכין ושנובעת מדעה קדומה שיש ללא מעט אנשים לגבי לינוקס.compman112 כתב:חשוב לציין שלא קיים תמיכה בכלל החומרות
לצורך העיניין לא בטוח שיש עדיין תמיכה במעבדי ולוחות haswell. ולא בכל כרטיסי הרשת יש תמיכה, וכו'
אחלה מדריך וסקירה![]()
![]()
תותח כהרגלך
...
התמיכה של אינטל בלינוקס מעולה ועוד לפני שחומרה זמינה לרכישה כבר מתווספת תמיכה בצורת דרייברים ועדכונים לקרנל לינוקס לכן ממש לא הייתי חושש מחוסר תמיכה ב-Haswell.
- mrunderhill
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
Re: שאלה לגבי גישה למחשב הזה ממחשבים אחרים
dhead2009 כתב:תוכל אולי להרחיב על זה קצת? כרגע יש לי XBMC, מוגדרות לי תיקיות שיתוף מהNAS ואני משתמש בסקראפר כדי לאסוף מידע. איך עובדים עם מקור חיצוני ואיך גורמים לXBMC לקרוא ממנו?theotg כתב: לדעתי מיותר, הפעולה/הגדרה המשמעותית היחידה שגוזלת זמן בעת ההגדרה הראשונית היא סריקת ספריית המדיה ואותה הייתי ממליץ לנהל עם כלי חיצוני כמו Ember או tinyMediaManager ואז יש לך קבצי nfo ותמונות מקומיים, לכן אין צורך ש-XBMC תאחזר מידע מהאינטרנט בסריקת פריטים חדשים (ואם אתה נעזר ב-CP או SB להורדה אוטומטית אז גם את זה אתה לא צריך לעשות).......
- dhead666
-
- גורו HTPC

Re: שאלה לגבי גישה למחשב הזה ממחשבים אחרים
mrunderhill כתב:Emberdhead2009 כתב:תוכל אולי להרחיב על זה קצת? כרגע יש לי XBMC, מוגדרות לי תיקיות שיתוף מהNAS ואני משתמש בסקראפר כדי לאסוף מידע. איך עובדים עם מקור חיצוני ואיך גורמים לXBMC לקרוא ממנו?theotg כתב: לדעתי מיותר, הפעולה/הגדרה המשמעותית היחידה שגוזלת זמן בעת ההגדרה הראשונית היא סריקת ספריית המדיה ואותה הייתי ממליץ לנהל עם כלי חיצוני כמו Ember או tinyMediaManager ואז יש לך קבצי nfo ותמונות מקומיים, לכן אין צורך ש-XBMC תאחזר מידע מהאינטרנט בסריקת פריטים חדשים (ואם אתה נעזר ב-CP או SB להורדה אוטומטית אז גם את זה אתה לא צריך לעשות).......
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=165012
tMM
http://www.tinymediamanager.org
יש עוד מגוון כלים כאלה שעושים אותו דבר, יוצרים קבצי nfo עם מידע ומורידים פאנארט ועטיפות כך שכל המידע ש-XBMC צריכה נמצא מקומית בספריה של הכותר (סרט/סדרה).
קיימת רשימה מסודרת של הכלים וקישורים בוויקי.
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Supplemental_tools
XBMC באופן אוטומטי תיעזר בקבצים המקומיים שנוצרים ע"י הכלים הנ"ל לסריקה ובזכות קיום תג זיהוי של TMDB בקובץ ה-nfo לא יתפספס אף כותר בסריקה והיא תיהיה יותר זריזה ובסופו של דבר הסריקה הראשונית של המדיה הופכת לפעולה מאוד משנית שאין צורך להגדיש לה זמן.
בהגדרת המקור (כאשר מוסיפים תיקית סרטים לדוגמא) מומלץ גם להגדיר שהמידע שיאוחזר בסריקה יהיה מתוכן מקומי בלבד ללא שימוש בסקרפר ואז בכלל הסריקה הראשונית הופכת להיות סופר זריזה ללא כל צורך באחזור מידע מהאינטרנט.
יש לשים לב כי חשוב שלכל כותר תיהיה ספריה משלו....
- mrunderhill
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
תודה רבה! לגבי הtMM - אני רואה שיש לו גם UI. אם אני מריץ את XBMC מopenELEC איך מפעילים את הUI? על מחשב אחר בבית?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
דבר חשוב מאוד שלא התייחסתם אליו בכתבה הוא ש XBMC לא נותן את האיכות הטובה ביותר מבחינת ניגון ואיכות הוידאו במערכת HTPC!!!
מה זה מעניין אם "קל להתקין" או אין מערכת הפעלה מסורבלת אם בסופו של דבר אי אפשר להתשמש ב XBMC באופציה "Play using..." ולהוסיף את MPC-HC עם Mad-VR (אלגוריתמי Jinc לרינדור התמונה) כמו במערכת Windows?
אני לא הייתי מוותר על האיכות שאני מקבל ככה. חד יותר וצבעים מדוייקים יותר עם פחות ringing.
אני אמנם משתמש ב XBMC בתור מנהל מדיה ומוריד כתוביות + תוספים שונים אבל ניגון סרטים וסדרות רק באיכות הגבוהה ביותר עם MPC-HC.
אני חושב שחשוב מאוד לציין את העדר הנגנים הנוספים במערכת בתור חיסרון חשוב.
נסו ותיווכחו.
דבר אחרון, ב XBMC 13 בגרסאות Alpha האחרונות וב nightly, יש תמיכה ב 3D. את זה יש בXBMC של Windows ושל שאר מערכות ההפעלה כרגע ולא ברור מתי יהיה ב OpenELAC.
מה זה מעניין אם "קל להתקין" או אין מערכת הפעלה מסורבלת אם בסופו של דבר אי אפשר להתשמש ב XBMC באופציה "Play using..." ולהוסיף את MPC-HC עם Mad-VR (אלגוריתמי Jinc לרינדור התמונה) כמו במערכת Windows?
אני לא הייתי מוותר על האיכות שאני מקבל ככה. חד יותר וצבעים מדוייקים יותר עם פחות ringing.
אני אמנם משתמש ב XBMC בתור מנהל מדיה ומוריד כתוביות + תוספים שונים אבל ניגון סרטים וסדרות רק באיכות הגבוהה ביותר עם MPC-HC.
אני חושב שחשוב מאוד לציין את העדר הנגנים הנוספים במערכת בתור חיסרון חשוב.
נסו ותיווכחו.
דבר אחרון, ב XBMC 13 בגרסאות Alpha האחרונות וב nightly, יש תמיכה ב 3D. את זה יש בXBMC של Windows ושל שאר מערכות ההפעלה כרגע ולא ברור מתי יהיה ב OpenELAC.
- בלורירי
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 39
סיבכתם את העולם עם מערכת שלא טובה ממחשב ביתי
בטח לא טובה מערכות שבנויות על WIN
בטח לא טובה מערכות שבנויות על WIN
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
מי שיושב מטר מהמסך ומחפש הבדלים, אולי יבחין בהם.
רוב האוכלוסיה לא תבחין בהבדל ותיהנה באופן זהה ממערכות מבוססות XBMC.
רוב האוכלוסיה לא תבחין בהבדל ותיהנה באופן זהה ממערכות מבוססות XBMC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- freedom_il
-
- חבר ותיק

אני לא רוצה להיות קטנוני אבל יש הבדל די ברור. ברמה שאנשים שאינם דקדקנים כמוני מבחינים בהם במבחן SBS.pixies כתב:מי שיושב מטר מהמסך ומחפש הבדלים, אולי יבחין בהם.
רוב האוכלוסיה לא תבחין בהבדל ותיהנה באופן זהה ממערכות מבוססות XBMC....
פעם אפילו צילמתי כמה פריימים במסך מלא ממיקום הישיבה שלי כדי לוודא שאכן יש הבדל לא רק במוד חלונות אחד ליד השני. עשיתי מין מבחן "עיוור" עם הצילומים כדי לוודא שאכן השיפור אינו פסיכולוגי בלבד.
בכל מקרה, מי שלא יודע או לא נמצא במערכת שאפשר לשפר יהיה שמח בחלקו עם XBMC, אכן איכות טובה.
כמו כן, מי שלא לא מעוניין להתעסק עם התקנות וקינפוגים גם צריך להיות שמח בחלקו עם XBMC.
עבורי, זה לא מספיק.
- Soli
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1086
ומי הציע לך להתקין דווקא ב-WINDOWS ? עבוד עם linux .בלורירי כתב:סיבכתם את העולם עם מערכת שלא טובה ממחשב ביתי
בטח לא טובה מערכות שבנויות על WIN...
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
- dkv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 284
יש דרך להגדיר את Ember או את tMM שיינסו לשלוף מידע ממקורות ישראליים קודם ?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

שוב, אתה לא מקבל את איכות הוידאו הטובה ביותר.Hybrid כתב:ומי הציע לך להתקין דווקא ב-WINDOWS ? עבוד עם linux .בלורירי כתב:סיבכתם את העולם עם מערכת שלא טובה ממחשב ביתי
בטח לא טובה מערכות שבנויות על WIN......
חוץ מזה, באופן כללי אני אוהב לינוקס אבל מה יש שם? VLC? זה פחות טוב מ XBMC מבחינת איכות...
- olorin
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2002
אני מנסה להשתמש ב- PUTTY
ומקבל network connection connection refused
עריכה (יש פתרון):
במסך הראשי תוכניות -> הרחבות תוכנה ואז OpenELEC
שם לבחור ב- Services
ולאפשר SSH
ומקבל network connection connection refused
עריכה (יש פתרון):
במסך הראשי תוכניות -> הרחבות תוכנה ואז OpenELEC
שם לבחור ב- Services
ולאפשר SSH
-
TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
olorin: עד כמה שידוע לי בברירת המחדל זה מאופשר. כנראה חסמת את זה בעבר.
- דודיפלצת
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2183
יצרתי התקנה על DOK וכשאני מנסה לעשות BOOT ממנו אני מקבל שגיאה: failed to load com32 file vesamenu.c32
מישהו נתקל בזה?
תודה מראש
עריכה: הצלחתי לפתור (בינתיים) את הבעיה. יצרתי מחדש את ה-DOK מההוראות שבויקי שלהם: http://wiki.openelec.tv/index.php?title ... g_OpenELEC
מישהו נתקל בזה?
תודה מראש
עריכה: הצלחתי לפתור (בינתיים) את הבעיה. יצרתי מחדש את ה-DOK מההוראות שבויקי שלהם: http://wiki.openelec.tv/index.php?title ... g_OpenELEC
נערך לאחרונה על ידי דודיפלצת ב 07/10/2013 22:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
- Soli
-
- חבר ותיק

השתמש ב-linux כתוכנת הפעלה,ותתקין את ה-XBMC.freedom_il כתב:שוב, אתה לא מקבל את איכות הוידאו הטובה ביותר.Hybrid כתב:ומי הציע לך להתקין דווקא ב-WINDOWS ? עבוד עם linux .בלורירי כתב:סיבכתם את העולם עם מערכת שלא טובה ממחשב ביתי
בטח לא טובה מערכות שבנויות על WIN......
חוץ מזה, באופן כללי אני אוהב לינוקס אבל מה יש שם? VLC? זה פחות טוב מ XBMC מבחינת איכות......
זו הייתה הכוונה,אני עשיתי זאת וזה עובד,נראה,ונשמע מעולה
- moog
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 903
למה לינוקס בגלל המחיר???
חלונות 8/8.1 נדלק מהר יותר מתכבה יותר מהר..אצלי 7 שניות מהלחיצה על כפתור הדלקה UEFI+SSD
אפשר לעבוד עם XMBC או MPC HC + MAD VR
תמיכה בתלת מימד וכל התקני הסאונד
ובנוסף אפליקציות שדווקא דיי סבבה למסכי TV
ותמיכה בכל התקן או תוכנה שאי פעם תרצה
חלונות 8/8.1 נדלק מהר יותר מתכבה יותר מהר..אצלי 7 שניות מהלחיצה על כפתור הדלקה UEFI+SSD
אפשר לעבוד עם XMBC או MPC HC + MAD VR
תמיכה בתלת מימד וכל התקני הסאונד
ובנוסף אפליקציות שדווקא דיי סבבה למסכי TV
ותמיכה בכל התקן או תוכנה שאי פעם תרצה
- EyalR
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1024
כשאתה בוחר סרט לצפיה בXBMC זה מנגן לך אותו אוטומטית בMPC או שאתה צריך לבחור את הקובץ ידנית?
- Soli
-
- חבר ותיק

כל הפעלה של סרט או מופע בכל רמה גם ב-blu ray מתנגן אוטומטית.EyalR כתב:כשאתה בוחר סרט לצפיה בXBMC זה מנגן לך אותו אוטומטית בMPC או שאתה צריך לבחור את הקובץ ידנית?...
אינך צריך לבחור,זה מתבצע אוטומטית.