itzo כתב:אני מתכוון שיחידה של 5 אינטש לא יכולה להוציא מיד באס של יחידה של 8
בטח שיש... זה לא דבר שתלוי רק בגודל האלמנט זה גם תלוי בבוקסה ובקראוס ובטח ובטח שיש רמקולים ודרייברים עם יחידות 8" שהמיד בס שלהם מזעזע לאומת מ"ס האינץ נמוך יותר...
אני אישית חושב שסאב זה יופי בקולנוע בייתי ...בסטריאו זה הופך לכל כך בעייתי שאו שתוציא המון כסף על סאב איכותי וזה יהיה יותר מ2000ש"ח או ואולי בנוסף תוציא טיפה פחות על סאב ותוציא לא מעט כסף על אקוסטיקה בשביל שהסאב השתלב יותר נורמאלי בחדר...
סטריאו עם סאב - הכיצד? (עדכון בדף 4 - תוצאות הבדיקה והפתעה)
shamir כתב:ויש מסעדות פאר שהאוכל שלהם @%#%$#^%#itzo כתב:אני מתכוון שיחידה של 5 אנטש לא יכולה להוציא מיד באס של יחידה של 8
בטח שיש... זה לא דבר שתלוי רק בגודל האלמנט זה גם תלוי בבוקסה ובקראוס ובטח ובטח שיש רמקולים ודרייברים עם יחידות 8" שהמיד בס שלהם מזעזע לאומת מ"ס האינץ נמוך יותר...
אני אישית חושב שסאב זה יופי בקולנוע בייתי ...בסטריאו זה הופך לכל כך בעייתי שאו שתוציא המון כסף על סאב איכותי וזה יהיה יותר מ2000ש"ח או ואולי בנוסף תוציא טיפה פחות על סאב ותוציא לא מעט כסף על אקוסטיקה בשביל שהסאב השתלב יותר נורמאלי בחדר...
מה הקשר בין רמקולים מיצרנים וסדרות שונות למה שאמרתי. נכון המיד באס בפירלס מנצרת הוא גרוע לעומת זה של אפילו רמקוך מדפי פצפון מאיזו חברה צרפתית מסוימת ששונאת מיד באס![]()
אבל קח שני רמקולים מאותה סידרה, למשל אלקטרה 926 לעומת 936ואז
תוכל להבין מה אינץ אחד בכל אלמנט עושה למיד באס ולבאס.
עכשיו ההבדל בניהם הוא כ- 2000 $ עד 2500 $ בערך (במחירון).
וזה הכסף שתצתרך להשקיע בסאב איכותי בתוספת הרבה כאבי ראש, כבלים ובלי המיד באס שהדגם הגדול נותן.
וזה לא מהתאוריה, זה מניסיון....
ITZO
אני מסכים בחלק מדבריך.
אני בעלים של LIVING VOICE אין באפשרותי לבצע UPGRADE של אפילו 0.1 אינצ' לא בעלות של 2000$
ולא בעלות של 5000$ , תחום התדרים הגבוהים ברמקול מדהים (לטעמי כמובן ) וגם בתחום הבאס אנ ידי מסופק.
הבעיה היא גודל , גודל של מוסיקה הרי על זה אתה הוצאת 2000 $ רמקול יותר גדול תיבה גדולה יותר.
מה יעשו אזובי הקיר שאין להם אפשרות להגדיל ב שקל עשרים
פיתרון טוב הוא סאב.
יש לבחור סאב דינאמי פאנצי וחם שיעשה עבודה מבלי להציק .
ה NOLA לטעמי אחד כזה ועלותו לא גדולה מידי 1800$ (זול יותר מדגם הבסיס של סידרת ה ST של REL)
אני ממליץ בחום להכניס אותו לרשימת הבדיקות .
אני מסכים בחלק מדבריך.
אני בעלים של LIVING VOICE אין באפשרותי לבצע UPGRADE של אפילו 0.1 אינצ' לא בעלות של 2000$
ולא בעלות של 5000$ , תחום התדרים הגבוהים ברמקול מדהים (לטעמי כמובן ) וגם בתחום הבאס אנ ידי מסופק.
הבעיה היא גודל , גודל של מוסיקה הרי על זה אתה הוצאת 2000 $ רמקול יותר גדול תיבה גדולה יותר.
מה יעשו אזובי הקיר שאין להם אפשרות להגדיל ב שקל עשרים
פיתרון טוב הוא סאב.
יש לבחור סאב דינאמי פאנצי וחם שיעשה עבודה מבלי להציק .
ה NOLA לטעמי אחד כזה ועלותו לא גדולה מידי 1800$ (זול יותר מדגם הבסיס של סידרת ה ST של REL)
אני ממליץ בחום להכניס אותו לרשימת הבדיקות .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
איל,
אני לא טענתי שסאב הוא לא פתרון.
אני אומר שהיכן שאפשר באותה עלות (ולדעתי כדאי לשהקיע אפילו קצת יותר) של סאב אייכותי להגדיל את הרמקול - זה פתרון עדיף על סאב.
אני לא בטוח שסאב מגדיל את הצליל בכל התדרים, אך הוא בהחלט מייצר סאונד ואווירה אחרת מלבד חוזק וגודל הבאס.
ד"א, אתה תמיד יכול למצוא 926 (יש כמה) ביד שניה או אולי 936 (כרגע אין).
ולשים את ה- LV בתור אחוריים
או למכור לי אותם עבור מערכת שניה8)
אני לא טענתי שסאב הוא לא פתרון.
אני אומר שהיכן שאפשר באותה עלות (ולדעתי כדאי לשהקיע אפילו קצת יותר) של סאב אייכותי להגדיל את הרמקול - זה פתרון עדיף על סאב.
אני לא בטוח שסאב מגדיל את הצליל בכל התדרים, אך הוא בהחלט מייצר סאונד ואווירה אחרת מלבד חוזק וגודל הבאס.
ד"א, אתה תמיד יכול למצוא 926 (יש כמה) ביד שניה או אולי 936 (כרגע אין).
ולשים את ה- LV בתור אחוריים
או למכור לי אותם עבור מערכת שניה8)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
itzo כתב

ולשים את ה- LV בתור אחוריים...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני דווקא הייתי משתמש ב LV כצדדיים!

eyal_ro כתב:גנאדי,
מתי יש לך בכלל זמן להאזין למערכת? אני במקומך לא הייתי מפסיק לגדוש![]()
למרות שכבר קריר להסתובב טופלס........![]()
אייל...
לדעתי עכשיו זה בדיוק הזמן
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
סאב
יש לי רמקולים פול ריינג' של פרדיים (סטודיו 100 V2), שהם לדעתי מעולים במיד ובבאס, ולמרות זאת, הוספתי את הסאב שלהם סרבו 15. בחדר 5.5*4, כשאני מפעיל את הסאב בסטיראו, יש לי תוספת של עומק בצליל. בתחילה הסאב היה בצד, לאחר מכן העברתי אותו לחזית, והצליל השתפר מאוד. צריך כמובן לכוונן את החיתוך לרמה הרצויה (יש לסאב מכשיר חיצוני לטובת העניין) בקיצור, לעניות דעתי, גם בפול ריינג' יש תוספת והשפעה רצויה לטעמי לסאב.
-
eyal_ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
עדכון קטן:
לקחתי לבדיקה סאב מסוג Polkaudio PSW 404 .
מישהו מכיר? יכול לחוות דיעה?
מישהו מכיר את התמחור שלו? הרמקול שנמצא אצלי הוא יד שניה, כמה אמור לעלות רמקול כזה? הוא במצב חדש.
לצערי לא הצלחתי למצוא עליו יותר מדי מידע רלוונטי או סקירות.....רוב החומר עליו ברוסית.
תודה,
אייל
מישהו מכיר את התמחור שלו? הרמקול שנמצא אצלי הוא יד שניה, כמה אמור לעלות רמקול כזה? הוא במצב חדש.
לצערי לא הצלחתי למצוא עליו יותר מדי מידע רלוונטי או סקירות.....רוב החומר עליו ברוסית.
תודה,
אייל
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

רק ברוסית?
למרות שלדעתי לא זה הדבר שישתלב לך בסטריאו...לצערי לא הצלחתי למצוא עליו יותר מדי מידע רלוונטי או סקירות.....רוב החומר עליו ברוסית....
http://www.polkaudio.com/downloads/manu ... _Maual.pdf
http://shopping.msn.com/prices/shp/?itemId=24017986
http://www.jr.com/JRProductPage.process ... =nsa&nsa=1
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

בהצלחה.
שלום אייל, ניתן להביא אותו חדש ב3.5K לפחות...eyal_ro כתב:עדכון קטן:
תודה,
אייל...
סאב מעולה, במיוחד בק"ב. שמעתי את כל הסדרות שלהם ז"א מ202 עד 505
אם החדר שלך גדול הייתי ממליץ לך על מ505, אם אני לא טועה הוא 12"
יש לי את הסנטר מאותה סידרה הנ"ל.
הSPW10-8-12 כבר סידרה שונה.
מה התקציב?
-
eyal_ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
מסקנות ותוצאות :
אז ככה, הסאב של פולק היה אצלי למשך יומיים שבהם שיחקתי וכיוונתי והזזתי אותו לכל מיני כיוונים וכיוונונים שונים, כמובן לאחר חקירות מרובות באינטרנט וקריאת כתבות בנושא...
ההתחלה היתה מדהימה!!! סופסוף באס כמו שצריך עם פאנץ' , הייתי מאושר, הסאב בהחלט מנגן לא רע, לא מפספס ויורד נמוך........ובקולנוע ביתי פשוט חגיגה!
אבל....ככל שהזמן עבר גיליתי שכל פעם שאני מכבה את הסאב לצורך בדיקה אני הרבה יותר נהנה מהמוסיקה.
הסאב אמנם הוסיף את חלקו בתחום הבאס והמיד באס אבל זה גרם לי לעייפות ולמצב שאחרי חצי שעה הייתי מותש מלהאזין למוסיקה. אתם בטח חושבים שהוא עבד חזק מדי, אז זהו שלא, כי גם כשהנמכתי את הסאב למינימום הוא עדיין "כיסה" על חלק מהצלילים.....
אז החלטתי להחזיר אותו......וכשסיפרתי לבעל החנות על המצב הוא הציע לנסות כיוון אחר.....החלפת שפופרות....
וואו!!!!!!!!
זה כל מה שיש לי להגיד אחרי משחק עם כמה סוגי שפופרות שונות. לא ידעתי שצליל המגבר יכול להשתנות בצורה כל כך דרמתית רק ע"י החלפת שפופרות.
ישבתי כל הבוקר עם קטעי מוסיקה שאני מכיר כבר בע"פ ופשוט החלפתי שפופרות עד שלבסוף הגעתי לסט אפ שהכי מתאים לי.
השפופרות שנקנו לבסוף הם מסוג EI GOLD והתרומה שלהן היא בתוספת של מידבאס ובאס ברמה שלא שמעתי בשפופרות הקיימות מסוג JJ או JOLIDA שהיו אצלי, לשמחתי התדרים הגבוהים לא נפגעו והסאונד הסופי ממש לטעמי.
אני ממש מאושר - קיבלתי את מה שרציתי ובעשירית מחיר
תודה לכולם על העזרה,
אייל
אז ככה, הסאב של פולק היה אצלי למשך יומיים שבהם שיחקתי וכיוונתי והזזתי אותו לכל מיני כיוונים וכיוונונים שונים, כמובן לאחר חקירות מרובות באינטרנט וקריאת כתבות בנושא...
ההתחלה היתה מדהימה!!! סופסוף באס כמו שצריך עם פאנץ' , הייתי מאושר, הסאב בהחלט מנגן לא רע, לא מפספס ויורד נמוך........ובקולנוע ביתי פשוט חגיגה!
אבל....ככל שהזמן עבר גיליתי שכל פעם שאני מכבה את הסאב לצורך בדיקה אני הרבה יותר נהנה מהמוסיקה.
הסאב אמנם הוסיף את חלקו בתחום הבאס והמיד באס אבל זה גרם לי לעייפות ולמצב שאחרי חצי שעה הייתי מותש מלהאזין למוסיקה. אתם בטח חושבים שהוא עבד חזק מדי, אז זהו שלא, כי גם כשהנמכתי את הסאב למינימום הוא עדיין "כיסה" על חלק מהצלילים.....
אז החלטתי להחזיר אותו......וכשסיפרתי לבעל החנות על המצב הוא הציע לנסות כיוון אחר.....החלפת שפופרות....
וואו!!!!!!!!
זה כל מה שיש לי להגיד אחרי משחק עם כמה סוגי שפופרות שונות. לא ידעתי שצליל המגבר יכול להשתנות בצורה כל כך דרמתית רק ע"י החלפת שפופרות.
ישבתי כל הבוקר עם קטעי מוסיקה שאני מכיר כבר בע"פ ופשוט החלפתי שפופרות עד שלבסוף הגעתי לסט אפ שהכי מתאים לי.
השפופרות שנקנו לבסוף הם מסוג EI GOLD והתרומה שלהן היא בתוספת של מידבאס ובאס ברמה שלא שמעתי בשפופרות הקיימות מסוג JJ או JOLIDA שהיו אצלי, לשמחתי התדרים הגבוהים לא נפגעו והסאונד הסופי ממש לטעמי.
אני ממש מאושר - קיבלתי את מה שרציתי ובעשירית מחיר
תודה לכולם על העזרה,
אייל
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

טוב שהגעת למסקנה הזאת לבד...אבל....ככל שהזמן עבר גיליתי שכל פעם שאני מכבה את הסאב לצורך בדיקה אני הרבה יותר נהנה מהמוסיקה...
אני את המסקנות שלי כבר הסקתי מזמן...
אתה לא לבד שחווה את התחושה הזאת.הסאב אמנם הוסיף את חלקו בתחום הבאס והמיד באס אבל זה גרם לי לעייפות ולמצב שאחרי חצי שעה הייתי מותש מלהאזין למוסיקה...
תתחדש.השפופרות שנקנו לבסוף הם מסוג EI GOLD והתרומה שלהן היא בתוספת של מידבאס ובאס...
- arama-audio
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 232
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
סאב כתוספת לרמקולים
מנסיוני שום סאב וופר אקטיבי (עם מגבר פנימי ) לא יוכל להשתלב עם רמקול ברמת החיתוך
המדוייקת פלוס הפקת הבאס הנכון . תמיד תהיה השהית מה וברוב המקרים השתלטות חלקית על המיד באס והסאונד הכללי של הרמקול, אבל יש פיתרון אחד ויחיד לשלב סאב
וזה מתבצע עיי סאב וופר לא אקטיבי! הבנוי מיחידה איכותית= מהירה כאשר הלה
מחובר למגבר הספק איכותי ניפרד ולקרוס-אובר אלקטרוני על מנת לכוון את החיתוך המדוייק.
רק במקרה כזה הסאב יעבוד כחלק אינטגרלי מהרמקול , וכמובן פרויקט כזה עושים כאשר מדובר ברמקול איכותי מאד ויקר שמצדיק את ההשקעה הזו ואני מכיר שניים שעשו זאת בהצלחה האחד
עם סונוס פאבר גווארינארי והשני עם דינאודיו קונפידנס 5 .
המדוייקת פלוס הפקת הבאס הנכון . תמיד תהיה השהית מה וברוב המקרים השתלטות חלקית על המיד באס והסאונד הכללי של הרמקול, אבל יש פיתרון אחד ויחיד לשלב סאב
וזה מתבצע עיי סאב וופר לא אקטיבי! הבנוי מיחידה איכותית= מהירה כאשר הלה
מחובר למגבר הספק איכותי ניפרד ולקרוס-אובר אלקטרוני על מנת לכוון את החיתוך המדוייק.
רק במקרה כזה הסאב יעבוד כחלק אינטגרלי מהרמקול , וכמובן פרויקט כזה עושים כאשר מדובר ברמקול איכותי מאד ויקר שמצדיק את ההשקעה הזו ואני מכיר שניים שעשו זאת בהצלחה האחד
עם סונוס פאבר גווארינארי והשני עם דינאודיו קונפידנס 5 .
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com