sheva23 כתב:Malcontent בקשר לסמויה , אני יכול להגיד לך שהיה לי חיבור חזק מאוד לדמויות החל ממקנולטי ועד לסטינגר בל. כל השפת רחוב, דרך החשיבה של הפושעים, ההתמודדות של היחידה זה משהו ששאב אותי פנימה כבר מהעונה הראשונה. אני יכול להגיד לך שביחס לTHE SHIELD היכולת של הבמאי להעביר את המציאות אל המסך ע"י יכולת משחק ותסריט היא הרבה יותר גבוהה. בTHE SHIELD כל פרק פחות או יותר בפני עצמו, והעלילה מתקדמת מאוד לאט כשדברים קוראים במקריות ואתה לא מצפה להם.
מה שחזק בTHE WIRE זה שהיחידה עוברת תהליך ומתמודדת בהתחלה מול ארגונים קטנים מהמיקרו למאקרו (עונות 4-5 אם אני זוכר נכון)
אבל שוב אם אין לך חיבור ריגשתי לדמויות (כמו למשל להתחבר לטוני סופראנו ולדיאלוגים של שאר הדמויות) לא תתחבר לסדרה הזו כמו שאתה מצפה.
אני למשל לא מצליח להתחבר כרגע לTHE SHIELD בגלל הדמויות, אבל עדיין ממשיך לצפות כי זה סביר ומעביר את הזמן.
מה שמשותף פה בשרשור זה שהרבה מההחלטות קשורות לנושא של טעם וריח וגם עד כמה אתם מתמכרים לדמויות.
אצל כל אחד יש גורם אחר שמשפיע עליו, מה שמעצבן אחד יכול לעורר התלהבות אצל אחר וכו.
לכן לדעתי אין מה להתפלא שכל כך הרבה אנשים התלהבו מספרטקוס , ומנגד אנשים אחרים ראו בסדרה הזו את שיא הרדידות.
אגב שיטה חדשה שאני מנסה כרגע זה לראות 2-3 פרקים, אם אני שורד אז ממשיך הלאה. לרוב אחרי הPILOT אפשר לדעת אם הסדרה תהיה הצלחה או לא מבחינתי.
מצאתי גם שבד"כ אני אוהב את אותם הדברים של המיינסטרים, לפחות בנוגע לסדרות פופולאריות. סדרות קומיות פשוט לא מתחבר, סיינפלד וחברים לא מדברים אלי..גם לא המפץ הגדול. אני יכול לראות פרק פה פרק שם, אבל קשה לי להתמיד עם הומור שלא מצחיק אותי. אם אני לוקח בשלוף סרטי קומדיה אז האנגובר 1, אמריקן פאי , אסקימו לימון הישראלי...בסגנון הזה. בסדרות זה לא עובד עבורי ביינתים, אבל אנסה מאוחר יותר שוב אולי זה תקופה בחיים
אני לפעמים מזוכיסט בסדרות ואוהב סדרות הרבה יותר מסרטים , עד גבול מסויים כמובן אבל הצלחתי לשרוד כמה מרטונים גם בסדרות שקצת קשה לי איתן
את סמולוויל נטשתי עונה 9, אחרי שאני מריח שקו עלילה אחד משתנה והופכת למשהו מופרח שמפסיק לעניין אותי
את האוס נטשתי עונה 7 אחרי הבלבולי מוח בין קאדי להאוס והרומן המוקרץ
את הומלנס נטשתי באמצע עונה 2 אחרי שהתחילו חירטוטים לא הגיוניים שגובלים במדע בדיוני
FRINGE עונה 4 כבר לא התחלתי לראות , ולא הפתיע אותי שהסדרה ירדה מהמסכים בסוף
WEEDS עונה 2 , התחיל לשעמם הסיפור עם האמא והסמים מיצה את עצמו אחרי עונה שלא קרה בה כלום
NIP TUCK חתכתי בעונה ה2 לא משתנה הקונספט, אין מתח לפרק לפרק.
CALIFORNICATION אחרי 2 עונות לא הצלחתי להמשיך. מנסים למחזר בדיחות ולעלילה, עם הנסיונות לחזור לאישתו וסיטואציות שלא מצחיקות
כמה סדרות שהיתי/עדיין פשוט מכור אליהן, ואני לא מצליח להפסיק למרות שכל הקריטריונים והאינסטינקטים שלי לעזוב אותן צועקים הצילו
לפעמים אנחנו מחפשים תחליף לסדרות אדירות כמו סופרנוס,הסמויה או BATTLESTAR GALLACTICA אבל לא תמיד הם מגיעים.
DEXTER היו 3 עונות חזקות מכל ה7 שהיו עד עכשיו. רואה מכוח האנרציה רק כדי לדעת מה יקרה...
24 (מעריץ של ג'ק, אבל מודה שאם לא היתי כזה חובב אקשן היה נמאס לי אחרי כמה עונות. אחרי עונה 5 התחילו גם להגזים ,אבל אני מכור כמו זומבי)
GAME OF THRONES (רואה מכוח האנרציה בעיקר בגלל הדרקונים, וכמה דמויות מעניינות. בגדול הרעש סביב הסדרה OVER RATED)
BREAKING BAD (לפחות 2 עונות מיותרות, וחלק מהסיפור סביב וולטר מוגזם, הרבה דברים פשוט לא עובדים ככה בחיים האמיתיים וזה קצת מציק לי בסדרה שמאוד מנסה להיראות מציאותית , אבל משהו ביכולת המשחק גורם לי כל הזמן להתעצבן שאין מצב וזה היה עובד במציאות בשום תסריט)
MAD MEN (שחקנים טובים עושים את הסדרה, מי שנכנס לדיאלוגים יכול להשאר מרותק להרבה זמן. הבעיה שבעונות האחרונות העלילה כמעט ולא משתנה)
PRISON BREAK (עונה וחצי היו אחלה, אח"כ התחילו עם השטויות)
SUITS (לא מתאים לי להתמכר לחרא הזה, אבל המתמחה הכוסית רייצ'ל משאירה אותי מרותק...

)
BROADWALK EMPIRE - דרמת פשע כן , שחקנים לא רעים אבל רחוקים מלדגדג את יכולת המשחק של סופרנוס. הדיאלוגים כבדים ורדודים, ולא נראה שהסדרה מתקדמת לאיזשהו מקום. שרדתי 2 עונות ומאוד מתלבט אם להישאר לשלישית.
...