אני צריך את עזרתכם בקשר לחברת YES

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

רמקולים כתב:
agent__smith כתב:שוב אתה טועה בבסיס.

יש סרטים שמצולמים ככה ויש ככה, עכשיו על איזה מסך אתה מציג אותם ? אם על מסך תואם ליחס צילום לא יהיו לך פסים.

אם על מסך צר יהיו לך פסים למעלה ולמטה. ואם על מסך רחב יהיו לך בצדדים.

סרט 21:9 על מסך 16:9 זו דוגמא 1 וסרט 3:4 על מסך 16:9 זו דוגמא 2.
...
יש לי גם מסך של פורמט 4:3 .
...
אז פה רק סרט 3:4 יראה מלא. סרט 16:9 או 21:9 ייראו עם פסים למעלה ולמטה.

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 423

שליחה

smallville4r כתב:צריך לבודד מספר דברים:

1. האם אתה לוקח בחשבון את החיווי שהממיר מציג בערוצי ה- HD ? אם כן, אז שתדע שהוא תמיד יוציא 16:9, גם אם הסרט המשודר הוא לא 16:9.

2. במידה שהסרט ב- HD, אז יכול להיות שמשדרים אותו כמו ההקרנה בקולנוע ב- 2.35:1. במקרה כזה, יופיעו פסים שחורים למעלה ולמטה - אך שום מידע לא אובד. זה יחס שידור תקין לכל דבר. גם סרטים שיוצאים ב- Blu-ray יוצאים ברובם ב- 2.35:1 - זו החלטה של הבמאי וחברת ההפצה.

3. אם הסרט צולם במקור ב- 2.35:1 ושודר בטלוויזיה ב- 16:9 ללא פסים שחורים (Open Matte) - אז גם במקרה הזה אין זה אומר שאבדו פרטים, מהסיבה הפשוטה שהסרט צולם במקור כשהוא מכיל פרטים מיותרים דווקא בגרסה הרחבה יותר (הקולנועית), כך שכשהיא תגיע לטלוויזיה - עדיין כל הפרטים הרלוונטיים (לפי רצון הבמאי) ישארו גם ב- 16:9.

4. המקרה האחרון הוא מקרה של Pan & Scan - שידור סרט שצולם במקור במסך רחב בפורמט 4:3 כאשר חותכים מידע בפריימים - זה בהחלט מקרה שבו מאבדים פרטים ואני מקווה שכמה שפחות משודר כיום בפורמט הזה שצריך להיעלם מן העולם. שים לב שבערוצי ה- HD הממיר ייתן חיווי 16:9 גם במקרה הזה.
...
אני שמתי לב שבממיר של YES מקס טוטאל אפשר לעשות שהשידור יהיה בפורמט 4:3 אבל אז במסך של פורמט 16:9 יש שני פסים שחורים בצדדים.

אז למשל בסרט כלבי אשמורת , זה שלא רואים שם את כל הפרטים בצורה ברורה כמו אנשים במצב ישיבה שזה חוך בסרט ורוב כלי הרכב שמקרוב, זה רצון הבמאי ?
נערך לאחרונה על ידי רמקולים ב 10/06/2013 16:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056

שליחה

רמקולים כתב:
אני שמתי לב שבממיר של YES מקס טוטאל אפשר לעשות שהשידור יהיה בפורמט 4:3 אבל אז במסך של פורמט 16:9 יש שני פסים שחורים בצדדים.
...
זה נכון רק לערוצי SD. בערוצי HD הממיר תמיד יחווה 16:9 ולכן התמונה תמיד תוצג על כל המסך בטלוויזיה 16:9.
בסרטים של 2.35:1 הפסים השחורים באים במקור ולכן שום דבר לא יעלים אותם למעט מצב צפייה שונה בטלוויזיה עצמה.

בנוסף, עבור סרטי 4:3, התמונה תימתח על המסך וגם שם אפשר לשנות למצב צפייה 4:3 רק בטלוויזיה עצמה.

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

smallville4r כתב:
רמקולים כתב:
...
זה נכון רק לערוצי SD. בערוצי HD הממיר תמיד יחווה 16:9 ולכן התמונה תמיד תוצג על כל המסך בטלוויזיה 16:9.
בסרטים של 2.35:1 הפסים השחורים באים במקור ולכן שום דבר לא יעלים אותם למעט מצב צפייה שונה בטלוויזיה עצמה.

בנוסף, עבור סרטי 4:3, התמונה תימתח על המסך וגם שם אפשר לשנות למצב צפייה 4:3 רק בטלוויזיה עצמה.
...
איזה מצב?

אז למשל בסרט כלבי אשמורת , זה שלא רואים שם את כל הפרטים בצורה ברורה כמו אנשים במצב ישיבה שזה חתוך בסרט ורוב כלי הרכב שמקרוב, זה רצון הבמאי ?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

זה ייתכן קורה אם הגדרת משהוא לא נכון בממיר או במסך.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אם תעביר לערוץ המקביל ב- SD, תוכל לקבל את החיווי הנכון. יכול להיות שהסרט הוקרן ב- 4:3. אני לא ראיתי. אך לפי מה שאתה מתאר זה נשמע כמו 4:3.

אם הסרט הוקרן ב- 4:3 זה לא אומר שלא קיימת לו גרסת HD, אלא ש- yes לא קנו אותה. זה עוד יכול לקרות, בעיקר בסרטים ישנים שעוד נותרו להם זכויות שידור עליהם או שהם בחרו לרכוש מחדש שלא ב- HD (כנראה מסיבות עלות).

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

smallville4r כתב:אם תעביר לערוץ המקביל ב- SD, תוכל לקבל את החיווי הנכון. יכול להיות שהסרט הוקרן ב- 4:3. אני לא ראיתי. אך לפי מה שאתה מתאר זה נשמע כמו 4:3.

אם הסרט הוקרן ב- 4:3 זה לא אומר שלא קיימת לו גרסת HD, אלא ש- yes לא קנו אותה. זה עוד יכול לקרות, בעיקר בסרטים ישנים שעוד נותרו להם זכויות שידור עליהם או שהם בחרו לרכוש מחדש שלא ב- HD (כנראה מסיבות עלות).
...
בממיר של YES הוא זיהה את הסרט כפורמט 16:9 .

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בערוץ ה- SD או ה- HD ?

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

smallville4r כתב:בערוץ ה- SD או ה- HD ?
...
נראה לי שניהם, יש לי שני מסכים אחד של פורמט 4:3 עם ממיר לא HD והשני של פורמט 16:9 עם ממיר של HD,
האם יכול באמת להיות שבסרט אנ לא רואה את שאר הפרטים זה בגלל רצון האדם במאי ?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מקריאה חוזרת של השרשור, אני מסיק שזה שודר כ- 16:9 עם פסים למעלה ולמטה, כלומר היחס האמיתי ששודר ב- yes הוא 2.35:1. בסה"כ זה יחס תקין וזה המסך הרחב ביותר שיש - כלומר מכיל את כל הפרטים (כולל כאלו שלא מעניינים, כדי שאם ירצו יוכלו לחתוך ל- 16:9 בלי בעיה).

באתר blu-ray.com ניתן לראות שהיחס שבו הסרט צולם הוא 2.39:1 וה- Blu-ray עצמו בא ביחס של 2.35:1 - כמו ש- yes שידרו. לכן, אני לא מבין מה הבעיה.

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

smallville4r כתב:מקריאה חוזרת של השרשור, אני מסיק שזה שודר כ- 16:9 עם פסים למעלה ולמטה, כלומר היחס האמיתי ששודר ב- yes הוא 2.35:1. בסה"כ זה יחס תקין וזה המסך הרחב ביותר שיש - כלומר מכיל את כל הפרטים (כולל כאלו שלא מעניינים, כדי שאם ירצו יוכלו לחתוך ל- 16:9 בלי בעיה).

באתר blu-ray.com ניתן לראות שהיחס שבו הסרט צולם הוא 2.39:1 וה- Blu-ray עצמו בא ביחס של 2.35:1 - כמו ש- yes שידרו. לכן, אני לא מבין מה הבעיה.
...
אני לא הבנתי
מה זה 2.39:1 ?

איזה פורמט זה ?
נערך לאחרונה על ידי רמקולים ב 10/06/2013 20:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קולנועי רחב.

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

smallville4r כתב:קולנועי רחב.
...
אז איזה צריך לפורמט 16:9 ?

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ומבחינת יחס צילום הסרט להפצתו ב בלוריי

מה ההבדל בין היחסים מבחינת הצפיה ?

ויש לי הרגשה שיש אפשרות לשדר את הסרט הזה ב YES בפורמט 16:9 ,לא קולנועי רחב ,, אבל YES מסרבת לשדר את זה בצורה הזאת ואני לא יודע למה, או שאני טועה בזה ?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

16:9 זה יחס של 1.78:1.

ככל שהיחס גדול יותר - התמונה רחבה יותר. כלומר, שאם תשים אותה על מסך פחות רחב - יופיעו פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. לכן סרט ביחס של 2.35:1 על מסך 16:9 מופיע עם פסים שחורים מעל ומתחת.

מה יש ל- yes לסרב לשדר ? זה הפורמט שהיא קיבלה מהמפיץ - וכך היא משדרת. שוב - גם אם תקנה Blu-ray - הפורמט יהיה בדיוק כמו ששודר ב- yes, כלומר יופיעו לך פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה.

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

smallville4r כתב:16:9 זה יחס של 1.78:1.

ככל שהיחס גדול יותר - התמונה רחבה יותר. כלומר, שאם תשים אותה על מסך פחות רחב - יופיעו פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. לכן סרט ביחס של 2.35:1 על מסך 16:9 מופיע עם פסים שחורים מעל ומתחת.

מה יש ל- yes לסרב לשדר ? זה הפורמט שהיא קיבלה מהמפיץ - וכך היא משדרת. שוב - גם אם תקנה Blu-ray - הפורמט יהיה בדיוק כמו ששודר ב- yes, כלומר יופיעו לך פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה.
...
אז אם בסרט הזה בגרסה שלו בלוריי הקטינו את רוחב התמונה בסרט מ2.39:1 ל 2.35:1
אז האם חברת YES לא יכולה לבקש מהפיץ של הסרט הזה גרסה פחות רחבה של 1.78:1
שמותאמת לפורמט 16:9 בלי הפסים השחורים למעלה ולמטה ?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

למה שתעשה את זה ? אני רוצה לראות הכל. אתה תעשה זום אם זה מפריע לך.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

agent__smith כתב:למה שתעשה את זה ? אני רוצה לראות הכל. אתה תעשה זום אם זה מפריע לך.
...
כי בכל מקרה חברת YES משדרת לא מעט סרטים שמותאמים לפורמט מסך 16:9.
אז מבחינת נוחות עדיף שכל הסרטים שלהם יהיו מותאמים לפורמט מסך 16:9 .
שבכל הסרטים שלהם לפורמט מסך של 16:9 שבמסך בפורמט 16:9 לא יתווספו פסים שחורים שלא קשורים לסרט.
ואז אני מאמין שאין בסרט פסים מיותרים , אז בצפיה במסך המחשב ואו הטלוויזיה , הסרט בגודל הטבעי שלו ואפשר לראות את פרטי הסרט בצורה יותר טובה, לא ככה ?

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

לא, לא ככה.
אלעד

רמקולים פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד