אז פה רק סרט 3:4 יראה מלא. סרט 16:9 או 21:9 ייראו עם פסים למעלה ולמטה.רמקולים כתב:יש לי גם מסך של פורמט 4:3 .agent__smith כתב:שוב אתה טועה בבסיס.
יש סרטים שמצולמים ככה ויש ככה, עכשיו על איזה מסך אתה מציג אותם ? אם על מסך תואם ליחס צילום לא יהיו לך פסים.
אם על מסך צר יהיו לך פסים למעלה ולמטה. ואם על מסך רחב יהיו לך בצדדים.
סרט 21:9 על מסך 16:9 זו דוגמא 1 וסרט 3:4 על מסך 16:9 זו דוגמא 2.......
אני צריך את עזרתכם בקשר לחברת YES
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 423
אני שמתי לב שבממיר של YES מקס טוטאל אפשר לעשות שהשידור יהיה בפורמט 4:3 אבל אז במסך של פורמט 16:9 יש שני פסים שחורים בצדדים.smallville4r כתב:צריך לבודד מספר דברים:
1. האם אתה לוקח בחשבון את החיווי שהממיר מציג בערוצי ה- HD ? אם כן, אז שתדע שהוא תמיד יוציא 16:9, גם אם הסרט המשודר הוא לא 16:9.
2. במידה שהסרט ב- HD, אז יכול להיות שמשדרים אותו כמו ההקרנה בקולנוע ב- 2.35:1. במקרה כזה, יופיעו פסים שחורים למעלה ולמטה - אך שום מידע לא אובד. זה יחס שידור תקין לכל דבר. גם סרטים שיוצאים ב- Blu-ray יוצאים ברובם ב- 2.35:1 - זו החלטה של הבמאי וחברת ההפצה.
3. אם הסרט צולם במקור ב- 2.35:1 ושודר בטלוויזיה ב- 16:9 ללא פסים שחורים (Open Matte) - אז גם במקרה הזה אין זה אומר שאבדו פרטים, מהסיבה הפשוטה שהסרט צולם במקור כשהוא מכיל פרטים מיותרים דווקא בגרסה הרחבה יותר (הקולנועית), כך שכשהיא תגיע לטלוויזיה - עדיין כל הפרטים הרלוונטיים (לפי רצון הבמאי) ישארו גם ב- 16:9.
4. המקרה האחרון הוא מקרה של Pan & Scan - שידור סרט שצולם במקור במסך רחב בפורמט 4:3 כאשר חותכים מידע בפריימים - זה בהחלט מקרה שבו מאבדים פרטים ואני מקווה שכמה שפחות משודר כיום בפורמט הזה שצריך להיעלם מן העולם. שים לב שבערוצי ה- HD הממיר ייתן חיווי 16:9 גם במקרה הזה....
אז למשל בסרט כלבי אשמורת , זה שלא רואים שם את כל הפרטים בצורה ברורה כמו אנשים במצב ישיבה שזה חוך בסרט ורוב כלי הרכב שמקרוב, זה רצון הבמאי ?
נערך לאחרונה על ידי רמקולים ב 10/06/2013 16:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- smallville4r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
זה נכון רק לערוצי SD. בערוצי HD הממיר תמיד יחווה 16:9 ולכן התמונה תמיד תוצג על כל המסך בטלוויזיה 16:9.רמקולים כתב:
אני שמתי לב שבממיר של YES מקס טוטאל אפשר לעשות שהשידור יהיה בפורמט 4:3 אבל אז במסך של פורמט 16:9 יש שני פסים שחורים בצדדים....
בסרטים של 2.35:1 הפסים השחורים באים במקור ולכן שום דבר לא יעלים אותם למעט מצב צפייה שונה בטלוויזיה עצמה.
בנוסף, עבור סרטי 4:3, התמונה תימתח על המסך וגם שם אפשר לשנות למצב צפייה 4:3 רק בטלוויזיה עצמה.
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

איזה מצב?smallville4r כתב:זה נכון רק לערוצי SD. בערוצי HD הממיר תמיד יחווה 16:9 ולכן התמונה תמיד תוצג על כל המסך בטלוויזיה 16:9.רמקולים כתב:
אני שמתי לב שבממיר של YES מקס טוטאל אפשר לעשות שהשידור יהיה בפורמט 4:3 אבל אז במסך של פורמט 16:9 יש שני פסים שחורים בצדדים....
בסרטים של 2.35:1 הפסים השחורים באים במקור ולכן שום דבר לא יעלים אותם למעט מצב צפייה שונה בטלוויזיה עצמה.
בנוסף, עבור סרטי 4:3, התמונה תימתח על המסך וגם שם אפשר לשנות למצב צפייה 4:3 רק בטלוויזיה עצמה....
אז למשל בסרט כלבי אשמורת , זה שלא רואים שם את כל הפרטים בצורה ברורה כמו אנשים במצב ישיבה שזה חתוך בסרט ורוב כלי הרכב שמקרוב, זה רצון הבמאי ?
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

זה ייתכן קורה אם הגדרת משהוא לא נכון בממיר או במסך.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- smallville4r
-
- חבר ותיק

אם תעביר לערוץ המקביל ב- SD, תוכל לקבל את החיווי הנכון. יכול להיות שהסרט הוקרן ב- 4:3. אני לא ראיתי. אך לפי מה שאתה מתאר זה נשמע כמו 4:3.
אם הסרט הוקרן ב- 4:3 זה לא אומר שלא קיימת לו גרסת HD, אלא ש- yes לא קנו אותה. זה עוד יכול לקרות, בעיקר בסרטים ישנים שעוד נותרו להם זכויות שידור עליהם או שהם בחרו לרכוש מחדש שלא ב- HD (כנראה מסיבות עלות).
אם הסרט הוקרן ב- 4:3 זה לא אומר שלא קיימת לו גרסת HD, אלא ש- yes לא קנו אותה. זה עוד יכול לקרות, בעיקר בסרטים ישנים שעוד נותרו להם זכויות שידור עליהם או שהם בחרו לרכוש מחדש שלא ב- HD (כנראה מסיבות עלות).
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

בממיר של YES הוא זיהה את הסרט כפורמט 16:9 .smallville4r כתב:אם תעביר לערוץ המקביל ב- SD, תוכל לקבל את החיווי הנכון. יכול להיות שהסרט הוקרן ב- 4:3. אני לא ראיתי. אך לפי מה שאתה מתאר זה נשמע כמו 4:3.
אם הסרט הוקרן ב- 4:3 זה לא אומר שלא קיימת לו גרסת HD, אלא ש- yes לא קנו אותה. זה עוד יכול לקרות, בעיקר בסרטים ישנים שעוד נותרו להם זכויות שידור עליהם או שהם בחרו לרכוש מחדש שלא ב- HD (כנראה מסיבות עלות)....
- smallville4r
-
- חבר ותיק

בערוץ ה- SD או ה- HD ?
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

נראה לי שניהם, יש לי שני מסכים אחד של פורמט 4:3 עם ממיר לא HD והשני של פורמט 16:9 עם ממיר של HD,smallville4r כתב:בערוץ ה- SD או ה- HD ?...
האם יכול באמת להיות שבסרט אנ לא רואה את שאר הפרטים זה בגלל רצון האדם במאי ?
- smallville4r
-
- חבר ותיק

מקריאה חוזרת של השרשור, אני מסיק שזה שודר כ- 16:9 עם פסים למעלה ולמטה, כלומר היחס האמיתי ששודר ב- yes הוא 2.35:1. בסה"כ זה יחס תקין וזה המסך הרחב ביותר שיש - כלומר מכיל את כל הפרטים (כולל כאלו שלא מעניינים, כדי שאם ירצו יוכלו לחתוך ל- 16:9 בלי בעיה).
באתר blu-ray.com ניתן לראות שהיחס שבו הסרט צולם הוא 2.39:1 וה- Blu-ray עצמו בא ביחס של 2.35:1 - כמו ש- yes שידרו. לכן, אני לא מבין מה הבעיה.
באתר blu-ray.com ניתן לראות שהיחס שבו הסרט צולם הוא 2.39:1 וה- Blu-ray עצמו בא ביחס של 2.35:1 - כמו ש- yes שידרו. לכן, אני לא מבין מה הבעיה.
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

אני לא הבנתיsmallville4r כתב:מקריאה חוזרת של השרשור, אני מסיק שזה שודר כ- 16:9 עם פסים למעלה ולמטה, כלומר היחס האמיתי ששודר ב- yes הוא 2.35:1. בסה"כ זה יחס תקין וזה המסך הרחב ביותר שיש - כלומר מכיל את כל הפרטים (כולל כאלו שלא מעניינים, כדי שאם ירצו יוכלו לחתוך ל- 16:9 בלי בעיה).
באתר blu-ray.com ניתן לראות שהיחס שבו הסרט צולם הוא 2.39:1 וה- Blu-ray עצמו בא ביחס של 2.35:1 - כמו ש- yes שידרו. לכן, אני לא מבין מה הבעיה....
מה זה 2.39:1 ?
איזה פורמט זה ?
נערך לאחרונה על ידי רמקולים ב 10/06/2013 20:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- smallville4r
-
- חבר ותיק

קולנועי רחב.
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

אז איזה צריך לפורמט 16:9 ?smallville4r כתב:קולנועי רחב....
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

ומבחינת יחס צילום הסרט להפצתו ב בלוריי
מה ההבדל בין היחסים מבחינת הצפיה ?
ויש לי הרגשה שיש אפשרות לשדר את הסרט הזה ב YES בפורמט 16:9 ,לא קולנועי רחב ,, אבל YES מסרבת לשדר את זה בצורה הזאת ואני לא יודע למה, או שאני טועה בזה ?
מה ההבדל בין היחסים מבחינת הצפיה ?
ויש לי הרגשה שיש אפשרות לשדר את הסרט הזה ב YES בפורמט 16:9 ,לא קולנועי רחב ,, אבל YES מסרבת לשדר את זה בצורה הזאת ואני לא יודע למה, או שאני טועה בזה ?
- smallville4r
-
- חבר ותיק

16:9 זה יחס של 1.78:1.
ככל שהיחס גדול יותר - התמונה רחבה יותר. כלומר, שאם תשים אותה על מסך פחות רחב - יופיעו פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. לכן סרט ביחס של 2.35:1 על מסך 16:9 מופיע עם פסים שחורים מעל ומתחת.
מה יש ל- yes לסרב לשדר ? זה הפורמט שהיא קיבלה מהמפיץ - וכך היא משדרת. שוב - גם אם תקנה Blu-ray - הפורמט יהיה בדיוק כמו ששודר ב- yes, כלומר יופיעו לך פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה.
ככל שהיחס גדול יותר - התמונה רחבה יותר. כלומר, שאם תשים אותה על מסך פחות רחב - יופיעו פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. לכן סרט ביחס של 2.35:1 על מסך 16:9 מופיע עם פסים שחורים מעל ומתחת.
מה יש ל- yes לסרב לשדר ? זה הפורמט שהיא קיבלה מהמפיץ - וכך היא משדרת. שוב - גם אם תקנה Blu-ray - הפורמט יהיה בדיוק כמו ששודר ב- yes, כלומר יופיעו לך פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה.
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

אז אם בסרט הזה בגרסה שלו בלוריי הקטינו את רוחב התמונה בסרט מ2.39:1 ל 2.35:1smallville4r כתב:16:9 זה יחס של 1.78:1.
מה יש ל- yes לסרב לשדר ? זה הפורמט שהיא קיבלה מהמפיץ - וכך היא משדרת. שוב - גם אם תקנה Blu-ray - הפורמט יהיה בדיוק כמו ששודר ב- yes, כלומר יופיעו לך פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה....
אז האם חברת YES לא יכולה לבקש מהפיץ של הסרט הזה גרסה פחות רחבה של 1.78:1
שמותאמת לפורמט 16:9 בלי הפסים השחורים למעלה ולמטה ?
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

למה שתעשה את זה ? אני רוצה לראות הכל. אתה תעשה זום אם זה מפריע לך.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

כי בכל מקרה חברת YES משדרת לא מעט סרטים שמותאמים לפורמט מסך 16:9.agent__smith כתב:למה שתעשה את זה ? אני רוצה לראות הכל. אתה תעשה זום אם זה מפריע לך....
אז מבחינת נוחות עדיף שכל הסרטים שלהם יהיו מותאמים לפורמט מסך 16:9 .
שבכל הסרטים שלהם לפורמט מסך של 16:9 שבמסך בפורמט 16:9 לא יתווספו פסים שחורים שלא קשורים לסרט.
ואז אני מאמין שאין בסרט פסים מיותרים , אז בצפיה במסך המחשב ואו הטלוויזיה , הסרט בגודל הטבעי שלו ואפשר לראות את פרטי הסרט בצורה יותר טובה, לא ככה ?
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
לא, לא ככה.
אלעד
-
רמקולים
-
- חבר פעיל מאוד

מה הסיבה ?Elad8 כתב:לא, לא ככה....