שואב אבק רובוטי ...irobot VS neato VS iclebo VS hom bot & etc

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות

איזה מותג רובוט שואב אבק קיים ברשותכם ?

iRobot
31
32%
Neato
20
20%
iClebo
35
36%
Samsung
1
1%
LG
6
6%
מוצר מדבקה
5
5%

סך הכול הצבעות: 98

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9017
נתן תודות: 1575 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #41 

mikee8 כתב:ו...???? אני מקווה שלא שטפת את הרצפה לפני שהוא בדיוק הגיע...

איך הוא בתור עוזרת בית?
...
לא הבנתי אותך... :?
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #42 

התכונתי שמחכים כאן לשמוע רשמים מיכולות הניקוי של ה icelbo...
אין הרבה סבלנות כשיש טוען חדש לכתר...

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #43 

avihuli כתב:עדכון - אז אחרי כל ההתלבטויות, החלטתי ללכת על ה- iClebo והזמנתי היום יחידה... (Y)
אמור להגיע עוד מספר ימים ואז נראה האם באמת הוא עומד בציפיות ומבצע את העבודה בצורה טובה (פלוס).

** עריכה: הנה סקירה מעמיקה על המוצר: http://robotbg.com/reviews/yujin_iclebo ... iew?page=1
וכן סיקור על ההשקה שלו בתערוכת CES 2012
...
avihuli,
מסקרן אותי לדעת למה החלטת ללכת בסוף על ה icelbo כאשר דווקא בביקורת שנתת בקישור, "גזר הדין" היה שהמכשיר לא מצדיק את המחיר שלו בהשוואה לאחרים, לא מנקה מספיק טוב ובנוסף סובל מבעיות אמינות (שני כשלים במנוע במהלך תקופת השימוש):
[left]
I was very excited to finally receive this robot for a review. The specs and the short demonstration I saw at CES 2012 were very promising. I really believed in this gear, and I really wanted to love it. Unfortunately the iClebo Arte didn’t deliver as I expected. It's navigation system is one of the best on the market, it was very reliable in operation, but it failed to provide the cleanness I would expect from a + robot. It is true that the microfiber mopping cloth helps a lot, but for approximately the half of the price of the Arte Neato sells it’s original XV-11 model that offers better cleaning quality, similar systematic cleaning and 1 year US warranty. As an addition to all this, the robot's drive motors broke twice during this period, and now it is useless.
[/left]
...

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #44 

BreezeNET כתב:אפשר למצוא ב ebay את ה- XV-21 ב- 1250~ (כולל משלוחה ומיסים)
...
איפה ראית דבר כזה?

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #45 

אני מכיר מחירים של 1400-1500 כולל משלוח ימי. 1250 לא יצא לי להתקל.
מה שכן לפעמים אפשר לקנות את ה xv14 ולרכוש בנפרד ערכת שדרוג. זה חוסך עוד קצת (לש חוסך מספיק כדי להסתבך עם זה)...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #46 

Itsik_G כתב:
avihuli כתב:עדכון - אז אחרי כל ההתלבטויות, החלטתי ללכת על ה- iClebo והזמנתי היום יחידה... (Y)
אמור להגיע עוד מספר ימים ואז נראה האם באמת הוא עומד בציפיות ומבצע את העבודה בצורה טובה (פלוס).

** עריכה: הנה סקירה מעמיקה על המוצר: http://robotbg.com/reviews/yujin_iclebo ... iew?page=1
וכן סיקור על ההשקה שלו בתערוכת CES 2012
...
avihuli,
מסקרן אותי לדעת למה החלטת ללכת בסוף על ה icelbo כאשר דווקא בביקורת שנתת בקישור, "גזר הדין" היה שהמכשיר לא מצדיק את המחיר שלו בהשוואה לאחרים, לא מנקה מספיק טוב ובנוסף סובל מבעיות אמינות (שני כשלים במנוע במהלך תקופת השימוש):
[left]
I was very excited to finally receive this robot for a review. The specs and the short demonstration I saw at CES 2012 were very promising. I really believed in this gear, and I really wanted to love it. Unfortunately the iClebo Arte didn’t deliver as I expected. It's navigation system is one of the best on the market, it was very reliable in operation, but it failed to provide the cleanness I would expect from a + robot. It is true that the microfiber mopping cloth helps a lot, but for approximately the half of the price of the Arte Neato sells it’s original XV-11 model that offers better cleaning quality, similar systematic cleaning and 1 year US warranty. As an addition to all this, the robot's drive motors broke twice during this period, and now it is useless.
[/left]
...
...
היי איציק, מעבר לשיקולים שרשמתי, ראיתי כמובן את "גזר הדין" ועדיין החלטתי ללכת על זה.
הסיבה היא שהכותב רושם שההתרשמות הסובייקטיבית שלו לא עמדה בציפיות בהתאם לרמת המחיר של הרובוט. אני לא יודע למה ציפה, אבל אם הרובוט היה עולה חצי אז היה מרוצה יותר ככל הנראה ולכן מכאן באה האכזבה.
כצרכנים אנו נוטים לחשוב שמוצר שעולה יותר, הוא מוצר טוב יותר ולכן יש דיסונאנס שהוא לאו דווקא נכון.
שקלול כל הפרמטרים (לדעתי כמובן) בהתאם למה שרשמתי האפיל על הנקודה הזו, בעיקר בהיבט העיקריים של סוללת הליתיום, האפשרות לניקוי משולב (רנדומאלי וע"פ מתודה קבועה), אפשרות לאביזר בהמשך שיבצע גם שטיפה.

לגבי בעיית האמינות המצוינת בכתבה, מניח שקורה. יכול להיות שמדובר ביחידה תקולה ספציפית או תקלה גורפת.
אני לא מודאג מזה בכלל שכן יש אחריות למשך שנתיים וכן רמת השירות שנתקלתי אישית מרונן (וכן ממה שנרשם כאן בפורום ע"י משתמשים אחרים), היא קצת מעבר לשוטף.
מניח שאם יהיו בעיות היבואן ימצא את הדרך לפתור אותן (בהנחה ויהיה קיים עדיין... :) ).

זה מה נקרא סיכון מחושב - יכול להיות שיצליח לי ויכול להיות גם שלא, נדע בהמשך.
בשקלול הכללי ה- 51% נטה לכיוון "ללכת על זה" ולכן רכשתי אותו בסופו של דבר.

mikee8 - אל דאגה, אני אעדכן כמובן ברגע שנוציא אותו לטיול... (Y)
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #47 

חברים, לאחר שנפלתי עם רכישת מוצר ב- ebay אני נזהר שבעתיים.
הייצרן סירב לתקן על חשבוני מוצר חדש מכיוון שלא נרכש מ- authorized dealer.

את הניטו שלי רכשתי מהיבואן בארץ ואני מאד מרוצה מההחלטה: כבר ביום הראשון הסוללות לא עבדו כראוי והיבואן החליף אותן ללא שאלות מיותרות. השירות היה שווה כל שקל.
הייתה לי אפשרות לבקש מחברים בעבודה שיביאו מכשיר במזוודה ובכל זאת העדפתי את השקט הנפשי עבור מכשיר עם כתובת בארץ למקרה של תקלות.

אני לא מבין את ההתנפלות על היבואן לגבי התמחור. ישנן עלויות שיווק, שכירות, חלפים, משכורות, משלוח... אני לא אומר שצריך לרחם עליו אבל גם לא צריך להיכנס לכיס שלו או של אף אחד אחר.
מי שרוצה לייבא בייבוא אישי, מוזמן לבצע זאת.

אני מאד מרוצה מהניטו. מתוכנת כל בוקר ב- 10:30. מנקה יפה. תענוג להסתכל עליו עובד.
היום הייתי צירך שינקה חדר בודד, תוך כמה דקות סיים את העבודה. לא בטוח שהמתחרים היו מסיימים כל כך מהר.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #48 

איזה דגם יש ברשותך ירון?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #49 

yaronkle כתב:חברים, לאחר שנפלתי עם רכישת מוצר ב- ebay אני נזהר שבעתיים.
הייצרן סירב לתקן על חשבוני מוצר חדש מכיוון שלא נרכש מ- authorized dealer.

את הניטו שלי רכשתי מהיבואן בארץ ואני מאד מרוצה מההחלטה: כבר ביום הראשון הסוללות לא עבדו כראוי והיבואן החליף אותן ללא שאלות מיותרות. השירות היה שווה כל שקל.
הייתה לי אפשרות לבקש מחברים בעבודה שיביאו מכשיר במזוודה ובכל זאת העדפתי את השקט הנפשי עבור מכשיר עם כתובת בארץ למקרה של תקלות.

אני לא מבין את ההתנפלות על היבואן לגבי התמחור. ישנן עלויות שיווק, שכירות, חלפים, משכורות, משלוח... אני לא אומר שצריך לרחם עליו אבל גם לא צריך להיכנס לכיס שלו או של אף אחד אחר.

אני מאד מרוצה מהניטו. מתוכנת כל בוקר ב- 10:30. מנקה יפה. תענוג להסתכל עליו עובד.
היום הייתי צירך שינקה חדר בודד, תוך כמה דקות סיים את העבודה. לא בטוח שהמתחרים היו מסיימים כל כך מהר.
...
1. עם איזה מוצר נפלת? מאז הפסקת לייבא אישית?
2. בעיה בסוללות מרובוט של היבואן (ותקלות יכולות לקרות תמיד) לא בדיוק מעידה עליו לחיוב. (בדיוק בפוסט הזה דיבר היבואן על כך שתקלת סוללות נובעת מרובוט ש"שכב" שלוש שנים במלאי...
3. אף אחד לא נכנס לכיס של אף אחד, היבואן בחר להגיב מעל גלי הרשת בפוסט שכל עניינו אמור להיות דיון בין שני שלושה רובוטים, והגיב בדיוק נגד אלו שבחרו לייבא אישית. אז מן הראוי להסביר לו למה יש מי שמעדיף לייבא אישית.
גם אני, אם היה לי הלוקסוס הזה הייתי קונה שקט ושנתיים אחריות ב 1000 ₪.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #50 

mikee8,
1. נפלתי עם אוזניות אלחוטיות AWD510 של acoustic research. יש זמזום בסצנות שקטות באוזן ימין.
הפסקתי לייבא מוצרים יקרים. מוצרים זולים, חופשי...
2. קראתי על בעיית הסוללות בשרשורים בחו"ל עוד לפני הרכישה. מחשיד כבעיית ייצור. זו אחת הסיבות שרכשתי עם אחריות בארץ. ידעתי שאני רוצה את הניטו ולא רציתי להסתכן.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #51 

אז ככה - מעולם לא ראיתי רובוט שואב אבק בעבודה וגם לא האמנתי "בשטות" הזו, אבל אישתי רצתה כזה ליום הולדת כי לחברות שלה יש, אז קנינו...
העיקר שתהיה מרוצה (Y) בטוח אני ארצה גם דברים בהמשך שיש לחברים - אם אתם מבינים את כוונתי... :D

בכל מקרה אתמול בערב המאוחר הופעל ה- iClebo לראשונה.
היה נדמה לי כי הוא לא עובד, כי לא שמעתי רעש של שאיבה כמו שיש בשואב הרגיל שלנו. אבל לא שמעתי אף פעם איך זה אמור להיות אז נתתי לו לעבוד.
עוצמת הרעש יחסית נמוכה (ובהשוואה לשואב רגיל נמוכה משמעותית) - משהו כמו זימזום גלגלי שיניים של מכונית צעצוע על שלט.
בחרתי במצב "הפסים" כמו של הניטו. עבר על הסלון, מטבח, פינת אוכל, מסדרון ואמבטיה, משהו כמו חצי שעה בערך.
חלק של המטבח הוא לא ניקה כאשר עבד בסביבת המטבח אבל חזר אליו לבד אחרי שסיים את הסלון - לא יודע איך זכר אבל כל המקומות קיבלו פס עבודה.
כשהגיע לסביבת החדרים, לחצתי BASE בשלט והוא חזר כמו גדול לעמדת הטעינה בלי שום בעיה.
יש לציין כי בעת מעבר מאזור לאזור, או בחזרה לעמדת הטעינה הוא נוסע מהר יותר.

הוצאתי את מיכל הליכלוך ובמילה אחת - הפתעה (Y) (f) (b) זה עובד...

לא האמנתי שיוציא כמות כזו של לכלוך. הטעות היחידה שעשיתי היא שפתחתי את המיכל בתוך המטבח אז חלק מהאבק פשוט התפזר לו.
כמו בערך שפותחים שקית קמח ואז יש ענן כזה... להבא למדתי: פתיחה עדינה יותר ועדיף במרפסת.

כרגע הפעלתי שוב (מההתלהבות... :D ) - שיעבור עכשיו על כל הבית קומפלט.
קיצור - יש צעצוע חדש לשחק איתו 8)
בהמשך נבדוק את המצב הרנדומלי שלו, מצב משולב, ומצב הניגוב הרטוב.
נכון לכרגע - אני מרוצה !!

הייתי ממליץ למי שאין רובוט שואב אבק, לרכוש אחד, אבל אנחנו רק אחרי פעם אחת של עבודה - אז רגע אני מתאפק... :P
(ועוד דבר שחסר לי זה אפליקציה שיושבת על האייפד, ככה שאני יכול לסמן את האזורים שאני רוצה שיעבור בהם אבל לא נראה לי שיש כזה בכלל בשוק - אז יש למה לצפות בהמשך, בטוח שעניין של זמן).
עדכונים נוספים כמובן בהמשך...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #52 

yaronkle כתב:אני לא מבין את ההתנפלות על היבואן לגבי התמחור. ישנן עלויות שיווק, שכירות, חלפים, משכורות, משלוח... אני לא אומר שצריך לרחם עליו אבל גם לא צריך להיכנס לכיס שלו או של אף אחד אחר.
...
ירון - אני לא חושב שיש כאן התנפלות אלא יותר חוסר הבנה שנובע אולי מחוסר ידיעה איך יבואן מחליט לתמחר את מוצריו בצורה גבוהה יחסית לשווקי חו"ל.
הרי גם שם יש עלויות, שכירות, חלפים וגו'... יש יבואנים שמתמחרים את את מרכולתם במחירים נוחים יחסית לעומת יבואנים אחרים ולא חסרות דוגמאות.
בסופו של דבר מחיר המוצר נקבע ע"פ כמה לקוח הקצה מוכן לשלם עליו. אם בטרגט של היבואן - שני הצדדים הרוויחו.

ולהלן המשך ההתרשמות מהצעצוע החדש 8)
אחרי 57 דקות של ניקוי וממש כמה דקות לפני סיום כל הבית, הרובוט נכנס בזווית מסויימת ונתקע מתחת לאסלה התלויה באמבטיה. כיבוי והדלקה וחזר לעבוד. הבעיה היא שבגלל שכיבינו הוא התחיל מההתחלה ולכן "איבד" את הדרך לעמדת הטעינה ורצה להמשיך לנקות את כל הבית שוב.
לחיצה על חזרה לבסיס בשלט החזירה אותו מתחת לאסלה :lol: (הפעם בלי להיתקע).
זה אומר דירת 4 חדרים סדר גודל של 60-70 דקות לניקוי בצורה מתודית, 40% ניצול של הסוללה לפי נתוני היצרן.
מה שמאפשר הוצאה נוספת בהמשך לניגוב ועדיין ישאר כוח סוללה.

היצרן גם מפרסם כושר עבירות במדרגה בגובה של 2 ס"מ. בדקנו ואכן עובר... (Y)
מדרגת הכניסה לממ"ד - גובה של 2 ס"מ בדיוק ואכן הרובוט עובר אותה
 מדרגת הכניסה לממ"ד - גובה של 2 ס"מ בדיוק ואכן הרובוט עובר אותה

y_bz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #53 

מנסיון שלנו אסלות תלויות הינן מלכודת מוות לרובוט החביב, אני מניח נתחת לאסלה שרפרף נמוך שחוסם את הגישה.

tpotlog
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

iRobot לא כל כך ממליץ

שליחה #54 

אני לקוח מאוד מאוכזב של ה 770
העובדה היא כי הוא פשוט מפספס חדרים.

אני גר בדירת שלושה חדרים של 70 מטר לערך והרובוט פשוט מפספס חדרים.
התמיכה הטכנית מודה לבסוף בחצי פה כי ייתכן המצב הזה בניגוד לאנשי המכירות שלהם הטוענים כי אין סיכוי שדבר כזה יקרה.

אני פשוט מצטער כל כך שלא קניתי את הניטו ולו גם הפשוט ביותר שסביר להניח שהיה עושה עבודה יותר יסודית.

לגבי החזר כסף אין עם מי לדבר , מציעים לי לאחר מריבות רבות 70% או ברוב חוצפתם לשדרג ל 780 תמורת 500 ש"ח נוספים (ברור שלא,ממוצר מתאכזבים רק פעם אחת).

פיספוס החדרים לא רשום באתם ייתרה מכך המידע שם מטעה וניתן להסיק ממנו כי הרובוט מסוגל לנקות שטח של 110 מ"ר כל עוד הוא נגיש.

המלצה שלי ניטו

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #55 

y_bz כתב:מנסיון שלנו אסלות תלויות הינן מלכודת מוות לרובוט החביב, אני מניח נתחת לאסלה שרפרף נמוך שחוסם את הגישה.
...
מה שכן - איך שנתקע ישר נכבה ולא מנסה להתחפר עוד ועוד ולהרע את מצבו.
אחרי יומיים של שימוש אני ממש שמח לראות אותו בעמדת הטעינה שאני חוזר הבייתה :D
שמתי לו גם את השרפרף הלבן עם הנקודות הכחולות שנמכר באיקאה ב- 10 שקלים. עושה את העבודה יופי.. (Y)
tpotlog כתב:אני לקוח מאוד מאוכזב של ה 770
העובדה היא כי הוא פשוט מפספס חדרים.
...
כבר קנית, אז או שתנסה למכור ביד 2 ולקנות אחד אחר (אחרי בדיקות) או שתנסה לשפר את המצב הקיים.
אני מציע לך לנסות להעביר את מיקום עמדת הטעינה למקום אחר ואז "הסטייה" של הפיספוס אולי "תיקלע" לחדרים המפוספסים. שווה לנסות, אולי זה יצליח... :wink:

hadasadc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
קיבל תודות: 0

הייתי ממליצה דווקא לבדוק את השואבים של LG

שליחה #56 

לי אישית יש שואב רגיל שלהם (לא רובוטי) ואני מאוד מרוצה.
אני חושבת ששואבים זה מוצר רגיש יחסית וחשוב שתהיה עליו אחריות אמינה... לי בעצמי היתה תקלה קטנה בשואב והופתעתי לגלות שבתחנת השירות של ב רימאג נתנו לי שירות אדיב ומאוד מקצועי.
בעקבות החוויה הטובה המלצתי גם לאמא שלי על החברה והזמנתי לה את הVR5902LVM.
בינתיים נוצר בניהם סיפור אהבה... כבר המציאה לו שם והכל.

שיהיה בהצלחה..!

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #57 

אגב שירות ואחריות (hadasadc- ונגיד שנתעלם מהעובדה שזו ההודעה הראשונה שלך באתר... :wink: ), לידיעת הקוראים: גיליתי עכשיו שב- iClebo יש מערכת בדיקה של הרכיבים השונים דרך מסך הנגיעה של הרובוט. ככה שבמקרה של תקלה, איש תמיכה בחברה ינחה טלפונית כיצד לבצע בדיקה ראשונית וינסה לפתור את התקלה "מרחוק".
במקרה של תקלה שדורשת טיפול במעבדה וצריך להפעיל אחריות, נשלח שליח עד הבית שייקח את הרובוט ויחזיר בחזרה לאחר התיקון... (Y)
נקווה שלא נצטרך להעמיד את זה במבחן :lol:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #58 

קבלו אנלוגיה: לבחור בין רומבה וניטו זה כמו להחליט בין ב.מ.וו לבין מרצדס... 8)
כל אחד והיתרונות / חסרונות וה- LOOK שלו... (Y) אז אולי שווה בכלל לבחור את ה- iClebo שהוא האנדרדוג החדש כדוגמת הטסלה החשמלית... :wink:
דעתכם :?: :?: :?:

sbenrap
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #59 

עקב מחסור בביקורות על הרובות של LG HOM-BOT SQUARE, החלטתי לשתף.

קצת רקע, ברשותי ROOMBA ישן נושן מדגם SAGE (זהו הרובוט הירוק שלהם), הוא מאוד מרעיש אך סך הכל ניקה יפה. בחודשים האחרונים הוא התחיל להיתקע בקירות דימיוניים (לא וירטואליים :) ), ומכיוון שהוא כבר עבר מספר תיקונים עצמיים החלטתי להתקדם למשהו משופר יותר.

מכיוון שמשפחתנו לא מזמן עברה לדירה גדולה, רציתי רובוט 'חכם' שלא יעבור בצורה רנדומית בחדרים.
ההתלבטות היתה בין ה-NEATO (שנפסל די מהר לאחר כמה סרטונים ביוטיוב) ה-iClebo (שדי ממליצים עליו כאן בפורום) וה-LG החדש (שמאוד הרשים אותי מבחינה טכנית, אך אין עליו הרבה ביקורות בשטח).

לבסוף החלטתי ללכת על ה-LG מהסיבות הבאות:
1) הוא מעט יותר זול מה-iClebo
2) אחריות של חברה מוכרת (למרות שזמן האחריות הוא שנה ולא שנתיים כפי שיש ב-iClebo)
3) על פניו יש ל-LG ול-iClebo תכונות דומות עד זהות
4) המבנה המרובע והמברשות הארוכות ביחד אמורים לנקות מצויין את פינות הבית.

ה-LG אצלי כשבוע וחצי בערך.
הוא מגיע עם 2 מברשות צד נוספות (4 סה"כ, מה שמקנה תחושה שכנראה הן מתבלות מהר), מגש + 2 מטליות לניגוב יבש (עם אזהרה שלא להרטיב, למרות שבפורום סינגפורי שמצאתי ישנם אנשים שעושים זאת ללא בעיה), עמדת טעינה (כמובן), שלט ומסרק ניקוי (שמזכיר את זה של הרומבה הישן שלי).

ייתרונות:
1) הוא שקט. ממש שקט. אישתי לעולם לא הסכימה שאני אפעיל את הרומבה בזמן שהיא בבית ועם ה-LG הוא מסתובב בסלון בזמן שאנו רואים טלוויזיה. פשוט תענוג (וכנראה הייתרון הכי חזק של המכשיר)
2) אכן מגיע וחוזר לכל מקום בבית.
3) מנקה בזריזות יחסית לרומבה הישן
4) ניתן לכוון לניקוי על בסיס יומי
5) מיכל הפינוי מאוד נוח, פותחים את המכסה ומרימים את המיכל (בזהירות, לפעמים דלת הלכידה נשארת פתוחה), חוץ מפילטר ה-HEPA ניתן לשטוף את כל המיכל במים (בניגוד לרומבה הישן שלי שמכיל את המנוע במיכל ולכן רק הפילטר ניתן לשטיפה).
6) ניתן לייצר צורת מרובע תחום והרובוט יינקה רק בו (ללא צורך במגדלור), מצויין כשרוצים לנקות רק חלק מאוד ספציפי. החיסרון, לוקח זמן 'לצייר' את המרובע עם הרובוט.
7) המטלית היבשה נחמדה (אך באיכות ירודה לפי דעתי) ואני נוטה להשתמש בה כל יומיים לערך, נראה שהיא מנגבת את האבק בעיקר בצדדים איפה שייתכן שהרובוט מפספס.
8) אכן מנקה מצויין את פינות הבית ברוב החדרים

חסרונות:
1) אין מנגנון רנדומי, ולכן הרובוט חייב תמיד 'לראות' את התקרה ואינו מתאים למרפסות פתוחות (ולכן הרומבה הישן לא יכול לצאת לפנסיה למרות הבעיות שבו). הייתי שמח לדעת אם ה-iClebo מסוגל לנקות מרפסות פתוחות כאשר מפעילים אותו עם מנגנון רנדומי.
2) במידה ואור שמש מאיר על המצלמה ישירות, הרובוט נוטה להתבלבל...
3) כאשר אזור העבודה גדול, הרובוט מאבד מיקום בבית, אמנם הוא מנקה הכל, אך חוזר על חלק מהאיזורים שוב למרות שכבר ניקה שם (במיוחד במצב ה-'תא-אחר-תא' שלו).
4) עוצמת השאיבה פחותה מהרומבה הישן שלי, אמנם הוא שואב המון אבק וליכלוך אך גומיות קטנות שהרומבה היה זולל בהנאה נתקעות לו ב'שיניים' ונגררות איתו או שנשארות מאחור (כנראה צריך לאסוף קודם מהרצפה).
5) מסוגל לעלות לממ"ד שלי, אך לא מסוגל לרדת :), ההנחה שלי שהצבע הכהה של המדרגה מבלבל אותו (ננסה לצבוע בלבן בקרוב ונראה אם זה פותר את הבעיה). הוא גם באופן קבוע נתקע על כיסא מסויים בבית עם רגליים שחורות (שגם ככה אני מתכנן לזרוק אז לא נורא)
6) בניגוד לרומבה, אין לו BUMPER ולכן לפעמים כשחיישן הקירבה מפספס הוא ניתקל בקיר בכל הכוח (קצת מעצבן).
7) אין דרך לעדכן קושחה (FIRMWARE), לפי דעתי בימינו זה כבר צריך להיות חובה (האם ל-iClebo ניתן לעשות זאת?)

סה"כ אני מרוצה מהמכשיר ומיכולותיו. הוא מנקה יפה, לא נתקע יותר מדי ולא לוקח לו חצי שעה לסיים חדר (כמו הרומבה הישן שלי).
אני עדיין חושב שתג המחיר גבוה מדי, אבל אני בהחלט מתכוון להוציא ממנו את המקסימום.

אם יש שאלות נוספות אשמח לענות.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #60 

sbenrap - תתחדש ותן לנו בתמונות של הרכש החדש... 8)
לגבי השאלה למרפסות ול- iClebo יש לו גם חיישנים מעבר למצלמה ולכן אני מניח שלא תהיה לו בעיה לעבוד גם בתצורה רנדומאלית.
לצערי לא יכול לבדוק כי המרפסת שלי מרוצפת ברצפת אנטיסליפ מחוספסת נגד החלקה ולכן בטח זה ישחוק את המברשות. או שבהמשך הדרך אזמין עוד אחת ספייר ונעשה ניסוי כלים.
חייב לציין כי הפעלתי אותו בצורה רנדומאלית רק בשביל לראות שאכן זה עובד ומהר מאוד החזרתי אותו לשיטה המתודית כי משהו לא הסתדר לי ונראה לי מבולגן ומבולבל מדיי... :lol:
עדכון קושחה - לא מכיר למרות שגם אני חושב שצריך להיות בילד אין. חיפשתי גם חיבור חיצוני כלשהו ולא נתקלתי בו. אגב לדעתי הקושחה שלו מספיק מעודכנת. אני סופר מרוצה ממנו עד כה ומאחד שלא האמין בשטות הזו של רובוט שואב אבק, שניתי את הגישה לחלוטין ב- 180 מעלות... (Y)
מה שכן הבית גם יותר מסודר ואין מיליון וחצי נעליים של אישתי שפזורות בכל מקום :lol: :lol: :lol:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”