April כתב:MartinHSabag כתב:
שוב נכנסים לתמחורים של היבואנים?
חברה', אם רוצים לדבר על תמחור רק בתנאי אחד - אלטרנטיבה.
האלטרנטיבה היא: ייבוא פרללי, ייבוא אישי או מוצר מתחרה שנותן יותר באותו מחיר או פחות.
מעבר לזה, לא רלוונטי כי פשוט אין לנו את כל הנתונים. לדרוש שהמחיר יהיה כמו בחו"ל זה נחמד אבל לא פרקטי בגלל אלף ואחת סיבות כמו: קנייה של כמויות שונות, מקור שונה, החלטות תמחור שונות של היצרן (לא קשור ליבואן בכלל), עלויות קבועות שצריכות להתחלק על כמות קטנה יותר של מסכים וכו'.
אי לכך, צאו מהכיס של בעל העסק (ושוב, לא בגלל שאני מגן עליהם אלא בגלל שללא כל הנתונים, הויכוח והדיון עקר). כל מה שאנחנו, כצרכנים, יכולים לדבר עליו הוא על אלטרנטיבות. זה דיון לגיטימי.
אף אחד לא אלטרואיסט. לא אנחנו ולא היבואן.
אם זה התמחור, כנראה שזה מה שעושה לו שכל מבחינה עיסקית (מספיק רווח כדי לתחזק את העסק או מספיק יקר שעדיין יש מספיק ביקוש). כמו שאתה לא מצפה שהוא ייבדוק את מצב החשבון שלך ולפי זה ייתמחר, אין מה לבדוק בכמה הוא קונה או לא.
יש לך הצעה טובה יותר במחיר הזה או דרך לקנות את זה בזול יותר, בבקשה.
...
אני מצטער, אבל אני ממש לא מסכים.
אחת הסיבות ליוקר המחיה בארץ היא חסמים שונים שעומדים בפני יובאנים מקבילים שלא מאפשרים תחרות אמתית. העדר תחרות גורם לניפוח מחירים לא פרופורציונלי ולחזירות של יבואנים שנהנים מהגנה של כוחות שוק מעוותים.
אנחנו כצרכנים יכולים לשתוק ולדבר רק על אלטרנטיבות שלא באמת קיימות, אבל אז המצב אף פעם לא ישתנה.
להגיד שהדיון לא לגיטימי בגלל שאין לנו את כל הנתונים זה דמגוגיה. זה טיעון שנכון לגבי כמעט כל דיון ציבורי אחר, בין אם זה תקציב המדינה או הסדרי חוב לטייקונים. יש לנו נתונים מספיקים בשביל להשוות למדינות אחרות שבהן כוח הקניה גדול בהרבה והמחירים קטנים בהרבה.
סמיליין/מיניליין מוחזקת בידי בתי השקעות שההגיון היחיד שלהם הוא מיקסום שורת הרווח בדוחות הרבעוניים הבאים, אין שום הגיון צרכני בתמחור מוצרים. המחירים לא ירדו אם לא יהיה הד ציבורי לתמחור חזירי, והפורום הזה הוא הבמה היחידה בארץ למחאה בנושא הזה.
...
אפריל
יש לי תחושה אישית שהחברים פה היו ביותר מידי אירועי השקה נוצצים ומתוקשרים שאולי גרמו להם להבין ולקבל יותר את הצד של היבואן מאשר את הצד של הלקוח, ולתת לעצמם להרפות מעט ולהניח בצד את השאלה החשובה ביותר - מדוע בכל זאת הם משלמים פי 2 מעמיתיהם בחו"ל? זו שאלה שצריכה להשאל שוב ושוב במצב שבו אין כמעט תחרות, וכשיש יבואן רישמי אחד שיכול להרשות לעצמו לתמחר במחיר מופרז, לדעתי. יבואנים פרלליים זה נחמד, אבל זה לא באמת זה כשזה מגיע ללוקליזציה של המוצר, אחריות ושירות. כי כשמוצר מתומחר במחיר
כפול ממחירו בחו"ל, זה אומר שיש פה בעיה, בעיניי. כל היבואנים בעולם מתמודדים עם אותן בעיות של מלאים, עלויות קבועות ופלחי שוק, אבל משום מה רק בארץ המחיר הסופי לצרכן הוא פי 2 ממחיר המוצר בחו"ל, וזה נכון ללא מעט מוצרי צריכה בארץ, לאו דווקא למסכים.
מרטין, מה דעתך על אופציה נוספת: תמחור דומה לזה שבחו"ל. אני מבטיח לך שכש-55F8000 תעלה 10K ש"ח, יימכרו לפחות פי 2 מסכים מהכמות הנמכרת היום. אבל רגע, זה יאלץ את היבואן לפעול מול היצרן כדי לשמור על מחירים שפויים יותר, להחזיק מלאים גדולים יותר, ולתת שירות לכמות גדולה יותר של לקוחות, או במילים אחרות - זה ייצור הרבה רעש או OverHead לוגיסטי. אז למה לו? הרבה יותר נוח לתמחר גבוה, למכור פחות, ולהרוויח אותו דבר, לא? כמו שכתבת - כנראה שזה מה שעושה לו שכל מבחינה עיסקית.
אני חושב שיבואן הוגן וחזק יכול לשפר מאוד את יחסו של היצרן לפלח השוק היעודי, גם אם מדובר במדינה קטנה כמו שלנו. זו דעתי.