שרשור תגובות: דיווח חי ממסיבת העיתונאים של סמסונג - השקת סדרות המסכים לשנת 2013

חדשות ועדכונים של HT Magazine
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

Alon_Solo כתב:
Alon_Solo כתב:מתי ואיפה יהיה ניתן לרכוש את ערכת השדרוג?
המחיר הרשמי זה אכן 1,000 ש"ח? בוואלה כתבו 700...
והכי חשוב, האם אנשים כמוני שהיו חסרי סבלנות (לפני 13 חודשים בול) ורכשו דגם אירופאי מיבואן מקבילי עלולים להיתקל בבעית תאימות עם הערכות בארץ?
...
מישהו? :(
...
הנושא בבירור, אבל אני זה ששאלתי במסיבת העיתונאים את המחיר והמחיר שניתן ע"י היבואן הוא 1,000 ש"ח.
כל מי שכתב מחיר אחר (YNET ווואללה) תרגמו את המחיר של 200$ שמצאו בחו"ל....

לגבי תאימות. אין לי מושג אבל אני לא אתפלא אם תהיה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

יש כל הזמן צמצום פערים במחירי היבואן הרשמי.
בשנה שעברה ה-55ES8000 הושקה עם תג מחיר של 24K והשנה זה כבר 21K
קניתי אותה, כמו שכבר הזכיר מרטין, בתפר שלפני ההשקה בארץ מיבואן מקבילי.
בסמוך להקשה היה אירוע מכירות של אלמ לרגל המונדיאל שהציע 24% הנחה (ועוד הנחה באשראי) שהביאו את מחיר ה-ES800 קרוב מאוד למקבילי ואני זוכר את עצמי מסנן איזו קללה או שתים בלב על זה שהייתי חסר סבלנות...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

MartinHSabag כתב:
טלHD כתב:יש איזו טעות בחלק מהמחירים...

למשל:

UA60F6100 - מחיר 10,990 ש"ח
UA60F6400 - מחיר 20,990 ש"ח

לא הגיוני ש6400 עולה כפול מ 6100.
בגודל 55 למשל ההבדל בינהן כ-35%...(שגם זה יותר מידי בשביל SMART וקישוריות עדיפה +200HZ)

מצד אחד, כל הכבוד שמביאים גם מסכים גדולים מ65.
מצד שני...UA75F6400 או UA65F8000 - במחיר 30,990 ש"ח...(וזה עוד מחיר לפני המס של לפיד על מסכים מעל 50.)
...
אין טעות. אלו המחירים שנמסרו לנו.
...
מרטין,
היה ברור לי שהטעות שלהם במסירת המחירים ולא בפרסומם באתר.
סמליין צריכים לתקן.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Mistoffelees כתב:אין פלאזמות בגודל שבין 51 ל64?
...
השוק של הפלאזמות הולך וקטן ואיתו מס' הדגמים/גדלים.
זה עניין פשוט של היצע וביקוש.
במסכי LED המגמה הפוכה.

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

רק צריך לזכור שיבואן מקביל יכול לפעול רק בחלק מהמקרים, ורק כאשר הפער במחיר מספיק גדול.
היבואן המקביל לא קונה מהיצרן, אלא מדילר - שגם הוא צריך להרוויח. ז"א שהמחיר הסופי של היבואן המקביל בישראל צריך לקחת בחשבון שני מתווכים שצריכים להרוויח, במקום רק מתווך אחד.
וכמו כן, לא נראה לי שתמיד אפשר לבצע את פעולת הייבוא המקביל - צריך שייווצרו כל התנאים (חוץ מהפער במחיר) הנחוצים לשם ביצוע ייבוא מקביל - למשל דרוש שיהיה מספיק מלאי בחו"ל, שהמשלוח מאותה מדינה יהיה זול וטוב, ושבכלל יהיה דילר מתאים בחו"ל. וממה שאני יודע, בד"כ היצרנים מתנגדים לייבוא מקביל - ככה שזה לא פשוט לביצוע.

shay1 כתב:תעשה חשבון יפה יפה ותראה שהמחירים לא רחוקים מחו"ל
2500 $ מסך
תוסיף 35 אחוז מיסים
על זה תוסיף 18 אחוז מע"מ
...
אני חושב שיש לך טעות: על טלויזיות, המס הכולל הוא 0%(מכס) + 15%(מס קניה) + 18%(מע"מ) = 35.7%
זה כמובן לא כולל את מס לפיד (שגובהו לא ידוע, לפחות לי) שיחול על טלויזיות בגודל "50 ומעלה אם המחאה שלנו (היא קיימת בכלל?!) לא תצליח לגרום לו לבטל את הגזרה...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

yaron78 כתב:רק צריך לזכור שיבואן מקביל יכול לפעול רק בחלק מהמקרים, ורק כאשר הפער במחיר מספיק גדול.
היבואן המקביל לא קונה מהיצרן, אלא מדילר - שגם הוא צריך להרוויח. ז"א שהמחיר הסופי של היבואן המקביל בישראל צריך לקחת בחשבון שני מתווכים שצריכים להרוויח, במקום רק מתווך אחד.
וכמו כן, לא נראה לי שתמיד אפשר לבצע את פעולת הייבוא המקביל - צריך שייווצרו כל התנאים (חוץ מהפער במחיר) הנחוצים לשם ביצוע ייבוא מקביל - למשל דרוש שיהיה מספיק מלאי בחו"ל, שהמשלוח מאותה מדינה יהיה זול וטוב, ושבכלל יהיה דילר מתאים בחו"ל. וממה שאני יודע, בד"כ היצרנים מתנגדים לייבוא מקביל - ככה שזה לא פשוט לביצוע.

shay1 כתב:תעשה חשבון יפה יפה ותראה שהמחירים לא רחוקים מחו"ל
2500 $ מסך
תוסיף 35 אחוז מיסים
על זה תוסיף 18 אחוז מע"מ
...
אני חושב שיש לך טעות: על טלויזיות, המס הכולל הוא 0%(מכס) + 15%(מס קניה) + 18%(מע"מ) = 35.7%
זה כמובן לא כולל את מס לפיד (שגובהו לא ידוע, לפחות לי) שיחול על טלויזיות בגודל "50 ומעלה אם המחאה שלנו (היא קיימת בכלל?!) לא תצליח לגרום לו לבטל את הגזרה...
...
מס הקנייה עולה/יעלה ל 30%.
דהיינו 30%+18%= 48% על מסכים מעל 50".
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

וואי וואי 30% מס קניה?! זה פי 2 ממה שהיה!
מה זה?! אנחנו צריכים לעשות מחאה מטורפת! למה אנחנו יושבים בשקט?!

וזה יותר גרוע ממה שכתבת, כי החישוב שלך שגוי. לא עושים חיבור, אלא כפל: המע"מ הוא מס על מס - לוקחים את המחיר עם מס הקניה, ואליו מוסיפים מע"מ:
0%(מכס) + 30%(מס קניה) + 18%(מע"מ) = 53.4% (רשמתי + אבל ה+ הוא לא של חשבון אלא הכוונה לתוספת מס).
מבחינה חישובית, כדי להגיע למחיר המוצר כולל מס: לוקחים את מחיר הבסיס של המוצר (ללא מס), מכפילים ב1.30 (תוספת מס קניה) ואז מכפילים ב1.18 (תוספת מע"מ).
נערך לאחרונה על ידי yaron78 ב 09/06/2013 20:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

Coresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358

שליחה

April כתב:
MartinHSabag כתב: שוב נכנסים לתמחורים של היבואנים?
חברה', אם רוצים לדבר על תמחור רק בתנאי אחד - אלטרנטיבה.
האלטרנטיבה היא: ייבוא פרללי, ייבוא אישי או מוצר מתחרה שנותן יותר באותו מחיר או פחות.
מעבר לזה, לא רלוונטי כי פשוט אין לנו את כל הנתונים. לדרוש שהמחיר יהיה כמו בחו"ל זה נחמד אבל לא פרקטי בגלל אלף ואחת סיבות כמו: קנייה של כמויות שונות, מקור שונה, החלטות תמחור שונות של היצרן (לא קשור ליבואן בכלל), עלויות קבועות שצריכות להתחלק על כמות קטנה יותר של מסכים וכו'.

אי לכך, צאו מהכיס של בעל העסק (ושוב, לא בגלל שאני מגן עליהם אלא בגלל שללא כל הנתונים, הויכוח והדיון עקר). כל מה שאנחנו, כצרכנים, יכולים לדבר עליו הוא על אלטרנטיבות. זה דיון לגיטימי.
אף אחד לא אלטרואיסט. לא אנחנו ולא היבואן.
אם זה התמחור, כנראה שזה מה שעושה לו שכל מבחינה עיסקית (מספיק רווח כדי לתחזק את העסק או מספיק יקר שעדיין יש מספיק ביקוש). כמו שאתה לא מצפה שהוא ייבדוק את מצב החשבון שלך ולפי זה ייתמחר, אין מה לבדוק בכמה הוא קונה או לא.
יש לך הצעה טובה יותר במחיר הזה או דרך לקנות את זה בזול יותר, בבקשה.
...
אני מצטער, אבל אני ממש לא מסכים.
אחת הסיבות ליוקר המחיה בארץ היא חסמים שונים שעומדים בפני יובאנים מקבילים שלא מאפשרים תחרות אמתית. העדר תחרות גורם לניפוח מחירים לא פרופורציונלי ולחזירות של יבואנים שנהנים מהגנה של כוחות שוק מעוותים.
אנחנו כצרכנים יכולים לשתוק ולדבר רק על אלטרנטיבות שלא באמת קיימות, אבל אז המצב אף פעם לא ישתנה.
להגיד שהדיון לא לגיטימי בגלל שאין לנו את כל הנתונים זה דמגוגיה. זה טיעון שנכון לגבי כמעט כל דיון ציבורי אחר, בין אם זה תקציב המדינה או הסדרי חוב לטייקונים. יש לנו נתונים מספיקים בשביל להשוות למדינות אחרות שבהן כוח הקניה גדול בהרבה והמחירים קטנים בהרבה.
סמיליין/מיניליין מוחזקת בידי בתי השקעות שההגיון היחיד שלהם הוא מיקסום שורת הרווח בדוחות הרבעוניים הבאים, אין שום הגיון צרכני בתמחור מוצרים. המחירים לא ירדו אם לא יהיה הד ציבורי לתמחור חזירי, והפורום הזה הוא הבמה היחידה בארץ למחאה בנושא הזה.
...
אפריל (Y)
יש לי תחושה אישית שהחברים פה היו ביותר מידי אירועי השקה נוצצים ומתוקשרים שאולי גרמו להם להבין ולקבל יותר את הצד של היבואן מאשר את הצד של הלקוח, ולתת לעצמם להרפות מעט ולהניח בצד את השאלה החשובה ביותר - מדוע בכל זאת הם משלמים פי 2 מעמיתיהם בחו"ל? זו שאלה שצריכה להשאל שוב ושוב במצב שבו אין כמעט תחרות, וכשיש יבואן רישמי אחד שיכול להרשות לעצמו לתמחר במחיר מופרז, לדעתי. יבואנים פרלליים זה נחמד, אבל זה לא באמת זה כשזה מגיע ללוקליזציה של המוצר, אחריות ושירות. כי כשמוצר מתומחר במחיר כפול ממחירו בחו"ל, זה אומר שיש פה בעיה, בעיניי. כל היבואנים בעולם מתמודדים עם אותן בעיות של מלאים, עלויות קבועות ופלחי שוק, אבל משום מה רק בארץ המחיר הסופי לצרכן הוא פי 2 ממחיר המוצר בחו"ל, וזה נכון ללא מעט מוצרי צריכה בארץ, לאו דווקא למסכים.

מרטין, מה דעתך על אופציה נוספת: תמחור דומה לזה שבחו"ל. אני מבטיח לך שכש-55F8000 תעלה 10K ש"ח, יימכרו לפחות פי 2 מסכים מהכמות הנמכרת היום. אבל רגע, זה יאלץ את היבואן לפעול מול היצרן כדי לשמור על מחירים שפויים יותר, להחזיק מלאים גדולים יותר, ולתת שירות לכמות גדולה יותר של לקוחות, או במילים אחרות - זה ייצור הרבה רעש או OverHead לוגיסטי. אז למה לו? הרבה יותר נוח לתמחר גבוה, למכור פחות, ולהרוויח אותו דבר, לא? כמו שכתבת - כנראה שזה מה שעושה לו שכל מבחינה עיסקית.
אני חושב שיבואן הוגן וחזק יכול לשפר מאוד את יחסו של היצרן לפלח השוק היעודי, גם אם מדובר במדינה קטנה כמו שלנו. זו דעתי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

חברים

כל שרשור לאחרונה הופך לשרשור דיון על מהות היבוא, מדיניות התמחור וכו.

זה אישית מאוד מפריע כי האתר הזה מיועד לדון על הצד הטכנולוגי ולא במדיניות התמחור. אותי לא מעניין המחירים אבל כל השרשורים לאחרונה נגררים לדיון המשעמם (אותי) הזה.

לכן, אבקש להתמקד בנושא השרשור ולא בהשוואות מחירים בין יבואנים וחנויות (לשם כך יש זאפ).

תגובות מעכשיו בנושא תמחור ומדיניות תמחור יועברו לשרשור הגדול לתלונות על המחירים.
תודה על ההבנה.

Coresh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358

שליחה

אולי התדירות הגבוהה של הדיונים בתמחור וייבוא מעידה על עומק הבעיה :) זה רק טבעי שפרסום מחירים (גבוהים) באירוע השקה יגרור אחריו דיון במחירים, לא?
בכל אופן, לא הייתי מודע לקיומו של ה-"שרשור הגדול לתלונות על המחירים" (שגם הוא מעיד על בעיה בתמחור).
אני חודל מעכשיו.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

טוב לדעת שסמסונג ממשיכה לשווק פלזמות בגדלים 43'' שפנסוניק השנה הפסיקה לשווק.
בכלל נחמד שסמסונג נותנת מענה לכל שכבות האוכלוסייה. אפילו ב-32'' יש חמש דגמים שונים.
וכמובן שאפו ענק לסמסונג על ההשקעה במוצר כך שיתאים לישראל- מעבר לטיונר הפנימי שזה בסיסי, הטעמה מלאה של עברית ואף אפליקציות מקומיות (Y)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

גם אני חושב שיש מקום לפלומה בגודל 42/43״

Buzhish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364

שליחה

מעבר לממשק ולהגדלת הזכרון , הevolution kit אמור לשפר גם את איכות התמונה ? ומתי זה יהיה זמין לקנייה ?
" Don't Just Watch A Movie , Become Part of it with A Good Sound System "

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Buzhish

יש בו גם מעבד תמונה חדש. אני מתקשה להאמין שזה יהיה שיפור משמעותי באיכות התמונה - זו לא המטרה של הקיט.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

oferlaor כתב:חברים

כל שרשור לאחרונה הופך לשרשור דיון על מהות היבוא, מדיניות התמחור וכו.

זה אישית מאוד מפריע כי האתר הזה מיועד לדון על הצד הטכנולוגי ולא במדיניות התמחור. אותי לא מעניין המחירים אבל כל השרשורים לאחרונה נגררים לדיון המשעמם (אותי) הזה.

לכן, אבקש להתמקד בנושא השרשור ולא בהשוואות מחירים בין יבואנים וחנויות (לשם כך יש זאפ).

תגובות מעכשיו בנושא תמחור ומדיניות תמחור יועברו לשרשור הגדול לתלונות על המחירים.
תודה על ההבנה.
...
עופר אתה טועה
אתה בתור מנהל פורום מקצועי ומכובד לא יכול לשבת על הגדר ולהגיד על זה אני לא רוצה לדבר ועל זה כן
הפורום כבר ברמה כזו של גודל ואיכות שהמציאות גוררת אותו לתוך התכנים
מעבר לכך אם הפורום לא יאפשר דיונים על מחירי יבואנים זה יראה כאילו יש אינטרס מובהק בין מנהלי הפורום לבין היבואנים מה שלא כך הדבר. ולצערי עכב יוקר המחיה הדיונים הללו לדעתי לגיטימיים בהחלט
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

shay1,

1. דבר ראשון אני בהחלט יכול, זה אתר פרטי שיש לו מטרה. תסכים איתי שלא הגיוני שאני אכנס ל-carsforum ואדבר על אוכל ואצהיר למנהל שהאתר שלו גדול מדי בשביל שהוא יוכל להגיד לי לא להתעסק בתחום הזה... האתר שלנו מעולם לא היה אתר צרכני או מתחרה ל-ZAP, שמראש האג'נדה שלו היתה סביב המחיר בלבד.

2. אני לא אמרתי שלא נדבר על הנושא הזה של תמחור. הבעיה שלי היא שכל שרשור לאחרונה הופך לשרשור ויכוחים על מחירים. במקום לדבר על המוצרים, על הטכנולוגיה ועל הדברים שמעניינים אותנו, המחיר הופך לחזות הכל. זו לא הסיבה שהקמנו את האתר או הפורום.

3. לצורך העניין, נקים שרשור חדש שישמש כשרשור התלונות על תמחורי יבואנים ושנרכז הכל שם. כל עוד זה לא דיון שזולג לכל שרשור כאן, אין לי בעיה עם זה.

lenso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458

שליחה

למה אין פלזמות 60" בסביבת מחיר של 10K ??...
חבל..

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

oferlaor כתב:shay1,

1. דבר ראשון אני בהחלט יכול, זה אתר פרטי שיש לו מטרה. תסכים איתי שלא הגיוני שאני אכנס ל-carsforum ואדבר על אוכל ואצהיר למנהל שהאתר שלו גדול מדי בשביל שהוא יוכל להגיד לי לא להתעסק בתחום הזה... האתר שלנו מעולם לא היה אתר צרכני או מתחרה ל-ZAP, שמראש האג'נדה שלו היתה סביב המחיר בלבד.

2. אני לא אמרתי שלא נדבר על הנושא הזה של תמחור. הבעיה שלי היא שכל שרשור לאחרונה הופך לשרשור ויכוחים על מחירים. במקום לדבר על המוצרים, על הטכנולוגיה ועל הדברים שמעניינים אותנו, המחיר הופך לחזות הכל. זו לא הסיבה שהקמנו את האתר או הפורום.

3. לצורך העניין, נקים שרשור חדש שישמש כשרשור התלונות על תמחורי יבואנים ושנרכז הכל שם. כל עוד זה לא דיון שזולג לכל שרשור כאן, אין לי בעיה עם זה.
...
לא אמרתי שאינך יכול מעשית. טענתי שהדינמיות של הדברים מביאים למציאות אחרת ולא נכון או אפשרי לעצור אותה
לעניין ZAP אף אחד לא מציב את האתר hometheater כ ZAP אתה יודע זאת היטב וזה סתם דמגוגיה זולה הטענה שלך
סה"כ רוב חברי הפורם כאן חובבים ולא מתפרנסים ממכירה או קניה של מוצר כזה או אחר לכן דיונים ברמת תמחיר זה חלק בלתי נפרד מחייו של החובב
מעבר לכך שרשור שנפתח לדוגמא על השקת מסכים כמה ניתן לדבר על הפן הטכני ? עמוד אחד שניים ובזה יסתיים הדיון. דיוני מחירים (כל עוד שהם שומרים על דיון הוגן וראוי ) שנמצאים בתוך השרשור המקורי ולא בנפרד נותנים חיים לשרשור / לפורום ורק גורמים ליתר עניין גם באתר וגם בשרשור עצמו כך שמי שנכנס לשרשור נהנה גם מדיון טכני וגם דיון צרכני להציב שרשור דיון מחירים בנפרד לדעתי זה 'לשפוך את המים עם התינוק'
אבל זה כבר החלטה שלך

נ.ב מרטין כנראה שאין לך את כול התמונה מהיבואנים ....
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

lamdin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

שליחה

yaron78 כתב:וואי וואי 30% מס קניה?! זה פי 2 ממה שהיה!
מה זה?! אנחנו צריכים לעשות מחאה מטורפת! למה אנחנו יושבים בשקט?!

וזה יותר גרוע ממה שכתבת, כי החישוב שלך שגוי. לא עושים חיבור, אלא כפל: המע"מ הוא מס על מס - לוקחים את המחיר עם מס הקניה, ואליו מוסיפים מע"מ:
0%(מכס) + 30%(מס קניה) + 18%(מע"מ) = 53.4% (רשמתי + אבל ה+ הוא לא של חשבון אלא הכוונה לתוספת מס).
מבחינה חישובית, כדי להגיע למחיר המוצר כולל מס: לוקחים את מחיר הבסיס של המוצר (ללא מס), מכפילים ב1.30 (תוספת מס קניה) ואז מכפילים ב1.18 (תוספת מע"מ).
...
גם החישוב שלך לא מדוייק....
המכס לוקח את מחיר הספק ומתרגם אותו לשקלים. לצורך הדוגמא נניח שעלות הבסיס אצל הספק 1,000 $ ונניח שער 4 ש"ח לדולר. מכאן ש"מחיר הספק" לצורך חישוב המכס 4,000 ש"ח (זה יהיה "מחיר הבסיס").
לזה המכס יצרף את ההוצאות: הובלה, ביטוח, והוצאות אחרות. לצורך הדוגמא נניח שהיו סך הוצאות 1,000 ש"ח.
מכאן, המחיר יהיה 5,000 ש"ח לצורך מס קניה ומע"מ.
תחילה, המכס יגבה 30% מס קניה על 5,000 ש"ח. כלומר נגיע למחיר של 6,500 ש"ח לפני מע"מ.
לזה תוסיפו עוד 18% מע"מ (כלומר 6,500 ש"ח + 18% מע"מ).

tsuri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 110

שליחה

אז קיבלנו דגמים של אפריקה?

יש מקום שאפשר לקרוא כבר ביקורות על הדגמים האלה?

תודה רבה על הסקירה.

חזור אל “חדשות HT”