וזה קצת "תמוה" שלמרות 'חיבתך' ל-REL הספקת לבדוק כמה וכמה RELים ואתה אפילו לא זוכר איזה דגמים
...
אתה סתם מתחכם וחבל שכך. שאלת אותי איזה סאבים של REL "בדקתי", לא על איזה עשיתי ביקורת. גם לא צריך לטרוח לחפש את הציטוט כמו שעשית, פשוט נכנסים לפרופיל שלי ורואים בדיוק איזה מוצרים עברו אצלי ביקורת רשמית, הרי אין לי מה להסתיר פה.
אגב, הסאבים של REL הם רק שבריר מהסאבים שיצא לי לשמוע, ככה שאני בכלל מופתע שהצלחתי לזכור איזה דגמים.
אני מציע שבעתיד תדייק יותר עם השאלות שלך כדי למנוע מבוכה מיותרת מצדך.
...
בתור כתב האתר, נסה לבסס את הדיעות (המוצקות וההחלטיות) שלך על בדיקה מעמיקה ולא על "יצא לי לשמוע". ואם לפחות אתה מביע דיעה על סמך שמיעה או 'שמועה' - ציין זאת.
בחיאת דינאק, אני באמת בספק ששמעת שתנאים אידיאליים - אבל ניתן לחברי הפורום להסיק מסקנות מתגובותיך ,
מי שעדיין ירכוש ע"פ וואטים ואינצ'ים - לבריאות.
...
מאוד חבל שאתה בוחר להתנסח בסגנון הזה.
אתה בדקת את הסאב המדובר של SVS באותם תנאים שבדקת את הREL?
...
לא, ולכן לא הבעתי עליהם דיעה נחרצת, אני דווקא אוהב את החברה והחזון שלה,
להשוות אותה לחברות ותיקות עם מוניטין...? לא נראה לי, אבל לתת מכות בבטן הם בטוח יודעים אז בכיף.
...
לא מבין איך השורה הראשונה מסתדרת עם השניה.
לא שמעת מצד אחד, אבל החלטת שכיוון שהם חברה חדשה אין סיכוי שהם עודים משהו טוב יותר מחברות ותיקות וסיימת באיזו הערה כאילו מדובר ברמקול של סרווין ווגה, שוב בלי ששמעת את הסאב.
...
עזוב, מה יש להתווכח? לכמה מהחבר'ה יש SVSים גם ככה? יש מישהו שאומר דברים רעים על הציוד שלו?
דיעות שונות ומגוונות אפשר למצוא בפורומים בחו"ל, שם לא הכל ורוד כמו כאן.
מי שבאמת חושב שחברות כמו JL או REL נקראות "מוסיקליות" רק בגלל שיווק - לבריאות
Utopia
LiorShap
חבר מביא חבר
תגובות: 3069
שליחה
Nevo
מה מטריד אותך כל כך דעתם של אחרים ?
אם הרל עבורך הוא פסגת הסאבים לתקציב שלו והוא לאוזניך הטוב ביותר השאר שטויות.
כל התחום הזה קיים בגלל דעות שונות של אנשים. אם היה סאב, רסיבר , מגבר או רמקול שאין עליו חילוקי דעות
אז היו סוגרים מזמן את העסק.
EyalR
חבר ותיק
תגובות: 1024
שליחה
kipikipod כתב:תאמין לי, שיש דבר כזה סאב מוזיקלי - בטח לא אני המצאתי את המושג הזה, פשוט יש חבר'ה שמשלמים לפי גודל האינץ' והוואט, ואז שהם רואים איזה JL \ REL "מסכנים" עם וופרים צנועים של 11-12" בכמה אלפי דולרים מתפלאים.
...
אבל הJL לא ממש מסכנים ויש להם מגברים עתירי וואטים (אפילו יותר מ-SVS). כמו כן יש להם דגם של 13.5" האם הוא פחות מוסיקלי לפי הביקורות מהקטנים יותר?
בגלל שJL הלכו על כיוון של סאב קטן יחסית ומעוצב הם זקוקים למגברים חזקים וDSP על מנת להפיק מהם את מלוא הפוטנציאל. לו היו לוקחים את אותו הדרייבר ומתכננים לו תיבה גדולה PORTED היה בכך פחות צורך (הגישה של SVS).
את הT7 שציינת שמעתי והוא חביב לחדר קטן אם מוכנים להתפשר על עוצמה ותדרים נמוכים אך כאן מדובר על סאב ללא פשרות ולT7 יש לא מעט. במוסיקה כידוע לך, לרוב לא צריך סאב שירד נמוך כמו בק"ב ויוכל להפיק את העוצמה הדרושה ולכן יכול להיות שמי שבחן אותו במוסיקה מרגיש שהוא משתלב טוב אבל זה לא אומר שסאבים גדולים לא יכולים גם כן.
גם ב-REL הסאב היקר ביותר הוא הגדול בהיצע (12") ועם מגבר בהספק 600W. האם לדעתך הוא פחות מוסיקלי מהדגמים הקטנים של החברה?
לא שמעתי, אבל לדעתי לא
ziv_r
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479
שליחה
kipikipod, פורטפוליו המאמרים של HazooM מדבר בעד עצמו. אין כאן בבל"ת של תיאורים רומנטים ומכבסת מילים נרדפות ("מהיר", "מוזיקלי" ועוד), אלא בחינה מדוייקת של הרמקול\סאב, כולל מדידות אובייקטיות, בדיוק כמו שמופיע באתרי היצרן הרצינים של סאבים.
אתה ממשיך לתת תיאורים פשטנים כמו "מוזיקליות" לביצועים של סאב, מושג שכמדומני אף יצרן רציני לא משתמש בו, אבל אין בעיה, במידה וקיים כזה מונח, חובת ההוכחה מוטלת על זה שטוען כי היא קיימת, אבל עזוב הוכחות, זה ערב שבת ולא לכבוד זה התכנסנו כאן.
על מנת להעשיר את השרשור ולא סתם להתנגח עם אנשים שכבר הוכיחו את הידע שלהם בפני כולם, אודה לך אם תוכל להסביר לקוראי הפורום כיצד מוזיקליות בסאב מגיעה לידי ביטוי. אני מציע שלפני שעונים על השאלה, תנסה לכבות את הרמקולים ולנגן בסאב תדרים מ- 20Hz ועד 100Hz. הדבר האחרון שניתן לומר על תדרים אלו הינם שהם "מוזיקלים".
ziv_r כתב:kipikipod, פורטפוליו המאמרים של HazooM מדבר בעד עצמו. אין כאן בבל"ת של תיאורים רומנטים ומכבסת מילים נרדפות ("מהיר", "מוזיקלי" ועוד), אלא בחינה מדוייקת של הרמקול\סאב, כולל מדידות אובייקטיות, בדיוק כמו שמופיע באתרי היצרן הרצינים של סאבים.
אתה ממשיך לתת תיאורים פשטנים כמו "מוזיקליות" לביצועים של סאב, מושג שכמדומני אף יצרן רציני לא משתמש בו, אבל אין בעיה, במידה וקיים כזה מונח, חובת ההוכחה מוטלת על זה שטוען כי היא קיימת, אבל עזוב הוכחות, זה ערב שבת ולא לכבוד זה התכנסנו כאן.
על מנת להעשיר את השרשור ולא סתם להתנגח עם אנשים שכבר הוכיחו את הידע שלהם בפני כולם, אודה לך אם תוכל להסביר לקוראי הפורום כיצד מוזיקליות בסאב מגיעה לידי ביטוי. אני מציע שלפני שעונים על השאלה, תנסה לכבות את הרמקולים ולנגן בסאב תדרים מ- 20Hz ועד 100Hz. הדבר האחרון שניתן לומר על תדרים אלו הינם שהם "מוזיקלים".
...
סלח לי,
אבל בעיקר מה שניתן להבין מביקורותיו של HAZOOM אלה המדידות ששוות כקליפת השום בתחום הזה.
"פורטפוליו מאמרים" - אתה מדבר גם על "מבחן המדפיים" שנערך עם כמה עשרות רמקולים, מגבר ודאק אחד כאילו שניתן בכלל לבדוק רמקול עם מגבר אחד שאפילו לא קיבל המלצה מהיצרן שמוציא משהו חיובי מהרמקול?
הדבר האחרון שניתן לומר על תדרים נמוכים שהם מוסיקליים? אלו תדרים שאתה אשכרה 'מרגיש' ולא רק שומע,
הם 'מוסיקליים' ומוחשיים הרבה יותר, לכן חשוב שיהיה סאב \ רמקול איכותי שלא "יקיא" אותם כמו שהרוב עושים.
אבל עזוב נו העיקר הסאב בועט לך בבטן.
נערך לאחרונה על ידי kipikipod ב 25/05/2013 22:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
Utopia
ziv_r
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479
שליחה
בדיוק עכשיו הוכחת שלא קראת שום מאמר ובטח שלא שללת שום דבר מהכתוב לפני ורק המשכת עם הדעה האישית הפרטית שלך.
מכיוון שהדו-שיח לא הולך בכיוון חיובי ובטח לא תורם, אין טעם כי תגיב בנושא.
BreezeNET
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
שליחה
השני שקל שלי:
אני חושב למה נבו מתכוון שהוא אומר "סאב מוזיקלי", הוא מתכוון לסאב שמשתלב בטבעייות עם הרמקולים הקדמיים, כלומר הם ההמשך הטבעי שלהם התחום התדרים- מרגישים אותם אבל לא יודעים שהסאב שם
ומקרה פרטי שלי: גם לי יש סאב של SVS (החמוד הקטן) שמיועד לסרטים בלבד ובמוזיקה הוא נשמע לי בומי מדי וממש לא השתלב טוב עם הקידמיים, (בדר"כ אני שומע מוזיקה דרך מגבר משולב ללא אפשרות לחיבור סאב) ובפוטס הבא אני יספר לכם איך שדרגתי אותו לסאב מוזיקלי כמו שנבו מתכוון....................
ארז_וחני
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
שליחה
BreezeNET כתב:
ומקרה פרטי שלי: גם לי יש סאב של SVS (החמוד הקטן) שמיועד לסרטים בלבד ובמוזיקה הוא נשמע לי בומי מדי וממש לא השתלב טוב עם הקידמיים, (בדר"כ אני שומע מוזיקה דרך מגבר משולב ללא אפשרות לחיבור סאב) ובפוטס הבא אני יספר לכם איך שדרגתי אותו לסאב מוזיקלי כמו שנבו מתכוון....................
...
עכשיו תקבל הסבר שאם הסאב הוא בומי ולא טוב למוזיקה, אז הוא לא טוב גם לק"ב. איך אתה נהנה ממנו בק"ב?
ארז
kipikipod
חבר ותיק
תגובות: 1617
שליחה
BreezeNET כתב:השני שקל שלי:
אני חושב למה נבו מתכוון שהוא אומר "סאב מוזיקלי", הוא מתכוון לסאב שמשתלב בטבעייות עם הרמקולים הקדמיים, כלומר הם ההמשך הטבעי שלהם התחום התדרים- מרגישים אותם אבל לא יודעים שהסאב שם
...
אין דבר כזה סאבוופר מוזיקלי, הכל זה תדרים... איזה שטויות אתה מדבר?!
גם אין הבדלים בין כבלים, לכן אני ממליץ: רכשו כולם כבלי חמרן מ"הום סנטר" וחברו את המערכת שלכם.
בנוסף, ידוע שגם אין הבדל בין מגברים, לכן ניתן לבדוק עם מגבר אחד את כל סוגי הרמקולים ועוד להעביר עליהם ביקורת.
אבל.... כל זה בעצם הכנה לדבר העיקרי: REL מייצרים את הסאבוופרים הכי טובים שקיימים, זו בדיוק הנקודה שניסיתי להעביר בשרשור, יותר מכך, הסאבוופר שלי, בכלל - דיברתי עם RICHARD E LORD בשביל שיתכנן עבורי את ה-REL הטוב מכולם, כך שאבוא לפורום ואנסה לשכנע את כולם כמה הוא מוזיקלי וכמה שלי הכי גדול.
Utopia
BreezeNET
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
שליחה
למה אתה כותב בציניות בזמן שאני כותב את הדברים ברצינות ומישהו דיבר פה על כבלים? (אני טוען שיש הבדל...).
אבל איך הגענו לסאב מוזיקלי שפותח השירשור ביקש סאב לק"ב
kipikipod
חבר ותיק
שליחה
BreezeNET כתב:למה אתה כותב בציניות בזמן שאני כותב את הדברים ברצינות ומישהו דיבר פה על כבלים? (אני טוען שיש הבדל...).
אבל איך הגענו לסאב מוזיקלי שפותח השירשור ביקש סאב לק"ב
...
הציניות לא כוונה אליך בכוונה לפגוע, יותר להצטרף לדבריך. מתנצל אם נפגעת.
- כי אני חושב שסאב 'מוזיקלי' יהיה טוב יותר גם לקולנוע ביתי,
הרי בחיאת דינאק - לכמה מכאן יש בכלל אפשרות להרים עוצמה מבלי שהשכן או האישה תצא לו עם מסור-יד? כל סאבוופר סביר יבעט לך בבטן אם תכוון את הקרוס ותרים עוצמה, אז מה החוכמה?
סאבוופר טוב ייתן לך עומק ויוסיף את ה"דבק" הזה בין הצלילים כך כשהצלילים "ירחפו".
Utopia
EyalR
חבר ותיק
שליחה
כשהאקוסטיקה לא טובה סאב שיורד נמוך ישמע פחות טוב מסאב קטן, הוא מפיק תדרים נמוכים יותר ובעוצמה גבוהה. זו לדעתי גם הסיבה למה בתנאים מסויימים מדפיים נשמעים טובים יותר ויותר TIGHT בבאסים לעומת רצפתיים מאותה הסידרה.
יכול להיות מאוד שמהסיבה הזו רבים מעדיפים סאבים קטנים ואומרים שהם יותר "מוסיקליים", פשוט כי הם פחות מערבים את האקוסטיקה של החלל (שגורמת לצלילים להימרח).
במקרה כזה ובמגבלה מסויימת של תקציב לדעתי עדיפים בהכללה שני סאבים קטנים על אחד גדול (בשל היתרון האקוסטי), אך עדיפים שניים או יותר גדולים אם התקציב מאפשר
נראה לי שמילאתי את מכסת ההודעות החודשית שלי
kipikipod
חבר ותיק
שליחה
EyalR כתב:כשהאקוסטיקה לא טובה סאב שיורד נמוך ישמע פחות טוב מסאב קטן, הוא מפיק תדרים נמוכים יותר ובעוצמה גבוהה. זו לדעתי גם הסיבה למה בתנאים מסויימים מדפיים נשמעים טובים יותר ויותר TIGHT בבאסים לעומת רצפתיים מאותה הסידרה.
יכול להיות מאוד שמהסיבה הזו רבים מעדיפים סאבים קטנים ואומרים שהם יותר "מוסיקליים", פשוט כי הם פחות מערבים את האקוסטיקה של החלל (שגורמת לצלילים להימרח).
במקרה כזה ובמגבלה מסויימת של תקציב לדעתי עדיפים בהכללה שני סאבים קטנים על אחד גדול (בשל היתרון האקוסטי), אך עדיפים שניים או יותר גדולים אם התקציב מאפשר
נראה לי שמילאתי את מכסת ההודעות החודשית שלי
...
במקרה הסאב שלי הוא עם 2 (אקטיבי ופאסיבי) של 12 אינץ', עומד בקצב של מדפי-על, והוא גם לא בדיוק "קטן מימדים".
אבל כן, הוא מוזיקלי
יאללה, אני איתך - סיימתי עם השרשור הזה.
Utopia
EyalR
חבר ותיק
שליחה
רק אציין שסאב עם רדיאטור פאסיבי הוא עדיין סאב אחד, בגדול זו דרך לכוון את התיבה לתדר מסויים ולשמור אותה קטנה ביחס ל-PORTED. יתרון בשניים הוא במיקום שונה בחדר, תחפש על one subwoofer vs. two ובטח תמצא מאמרים למקרה וזה מעניין אותך.
istarmini
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17943
שליחה
גם אין הבדלים בין כבלים, לכן אני ממליץ: רכשו כולם כבלי חמרן מ"הום סנטר" וחברו את המערכת שלכם
...
לא צריך להקצין לגבי הום סנטר אבל אפילו למערכת שלך כבלי רמקולים ב 10 ש"ח למטר בחתך 2.5 יעשו את העבודה , בדיוק אבל בדיוק כמו הכבלים האודיופילים שרכשת.
תגידו - גברים יקרים -
אני מבינה שיש פה כמה שיש להם את הסאב שפותח השרשור שואל עליו. למה אתם לא מזמינים אותו לבוא להאזין לו?
לכולם פה אתם מציעים לשמוע לפני שקונים, ופתאום אמוטיבה ו SVS מומלץ לקנות מבלי לשמוע???
תהיו חבריים ותזמינו את פותח השרשור לקפה...
bangoo
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
שליחה
michal20600 כתב:תגידו - גברים יקרים -
אני מבינה שיש פה כמה שיש להם את הסאב שפותח השרשור שואל עליו. למה אתם לא מזמינים אותו לבוא להאזין לו?
לכולם פה אתם מציעים לשמוע לפני שקונים, ופתאום אמוטיבה ו SVS מומלץ לקנות מבלי לשמוע???
תהיו חבריים ותזמינו את פותח השרשור לקפה...
...
מיכלי זה לא יפה להכליל.........
אני בדיוק בשלבים הסופיים לקנות את ה-SVS PB-1000 שקיים אצל אחד מחברי הפורום
ביקשתי לקפוץ אליו לקפה עשינו איזה סשן נחמד ואהבתי את מה ששמעתי.........והסאב יוזמן.
אז כנראה שכל מה שצריך זה רק לבקש!!!
michal20600
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
שליחה
נו - אז אולי בהמשך אני אזמין את עצמי אליך
bangoo
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
שליחה
michal20600 כתב: נו - אז אולי בהמשך אני אזמין את עצמי אליך
...
הדלת פתוחה.........
אני רק מקווה שאישתי לא תראה את השירשור הזה (סתם!!)
michal20600
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
שליחה
bangoo כתב:
michal20600 כתב: נו - אז אולי בהמשך אני אזמין את עצמי אליך
...
הדלת פתוחה.........
אני רק מקווה שאישתי לא תראה את השירשור הזה (סתם!!)
...
נהפוך הוא - שתראה גם תראה ואז אזכה גם לבחון מקרוב את "ההנהלה" המוצגת ע"י רבים מהגברים פה (בלי הכללה) כאמה גמורה ומעצבנת