vivi כתב:TheWiz - אני חושב שאתה מפספס את הנקודה.
המחאה היא אודות התמחור של היצרנים למוצר ביחס למדינות אחרות.
אפשר לראות את הדברים כפי שהצגת אותם - גם אם נייבא את הטלווזיה מארה"ב המחיר יהיה דומה וללא אחריות.
אך ניתן לצפות, מצד שני, שמאחר ואנחנו לא משלחים את הטלווזיה לארץ באופן אישי אז ניתן לחסוך 500 דולר [כפי שכתבת] והיה ניתן לצפות למחיר הוגן שנמוך במינימום 2000 ש"ח.
אם נושא האחריות כל כך מייקר את מחיר הטלווזיה הייתי שמח לו היבואן הרשמי היה נותן לי את האופציה לבחור כמה זמן אני רוצה את האחריות ולשלם לפי זה.
הרגילו אותנו להשוות את המחירים בצורה שכתבת ולהרגיש טוב עם זה שאנחנו קונים מוצר במחיר כפול ומשולש.
אם התפישה הזאת לא תשונה ולא נמחא בצורה כזו או אחרת [במינימום נפסיק לקנות במחירים כאלה] התמחור לא ישונה והמחאה החברתית בישראל תגרר שנים קדימה....
vivi צודק , ברגע שנפסיק לרכוש מוצרים במחירים מופקעים כאלה , אזי היבואנים יורידו את המחיר בעצמם.
בניתי על ה60 אינ'ץ של הדגם הזה , אבל עקרונית לא אשלם סכום כזה . כרגע ,לפי דעתי, היבואן היחיד שנותן מחירים סבירים (ביחס לחו"ל) הוא ח.י. לטלויזיות הLG. אולי בסוף אקנה את הla621y.
בכל מקרה "5 שנות אחריות של יורוקום" לא אמורות להקפיץ את המחיר עד כדי כך .
תאמינו לי , כשיש תחרות רצינית מול יורוקום(במוצרים אחרים) , היא יודעת טוב מאוד לישר קו ולהוזיל מחירים.