istarmini כתב:אה או קיי.mickyor01 כתב:ISTAR, אני מנסה לברר מחיר של מסך חדש 114 אינץ'....
אתה רוצה סטיוארט חדש?
במידה וכן פנה ליבואן אודיונוט במדינת היהודים בהרצליה פיתוח.
לפני שאתה מתקשר שב על כיסא,שתה משקה ,סבבה כזה, ושמור על אופטימיות.![]()
היבואן הזה חי טוב ואחרי שתתקשר לברר תבין למה.
בהצלחה...
גודל מסך למקרן
....
mickyor01 ,
לסטיוארט ישנם מספר מפיצים בארץ, כיוון שמדובר במוצר פרימיום המיועד לשוק High End בלבד אין הרבה מסכים כאלו בישראל.
כיוון שלא נמכרים הרבה מסכים כאלו היבואנים \ מפיצים מעדיפים למכור מסכים זולים יותר שבהם הרווח שלהם גדול יותר (מקבלים הנחה משמעותית מהיצרן בהתאם לכמות המכירות השנתית שלהם).
המחיר בישראל של המסך נע בסביבות 18,000 - 22,000 ש"ח
עלות מדוייקת לייבוא המסך באופן עצמאי מחו"ל כולל מיסים ושילוח (יקר מאד) כ- 14,500 ש"ח.
כמובן שאתה מוזמן לבוא והתרשם.
עידן - לגבי גודל המסך, אני חושב שזה יותר עניין פסיכולוגי - יצא לך לראות בעיניים מסך 103" מול 114"?
ברור שקיים הבדל הנראה לעין אך הוא של 15 ס"מ בלבד בכל צד.
במסכים בגודל 125" ומעלה ההבדלים גדולים ומשמעותיים הרבה יותר.
ב-12 שנים האחרונות דאגתי לשדרג את המקרן שלי מדי שנה-שנתיים, כל המקרנים שלי כולל זה הנוכחי
(Sony VPL-VW95) לא היו "תותחי הארה" ולכן בחרתי במסכים בגדלים הנעים בין 100-111"
פתיחה של תמונה גדולה יותר היתה מצריכה ממני לרכוש מסך עם גיין גבוה יותר אל זה כבר סיפור אחר.
לסטיוארט ישנם מספר מפיצים בארץ, כיוון שמדובר במוצר פרימיום המיועד לשוק High End בלבד אין הרבה מסכים כאלו בישראל.
כיוון שלא נמכרים הרבה מסכים כאלו היבואנים \ מפיצים מעדיפים למכור מסכים זולים יותר שבהם הרווח שלהם גדול יותר (מקבלים הנחה משמעותית מהיצרן בהתאם לכמות המכירות השנתית שלהם).
המחיר בישראל של המסך נע בסביבות 18,000 - 22,000 ש"ח
עלות מדוייקת לייבוא המסך באופן עצמאי מחו"ל כולל מיסים ושילוח (יקר מאד) כ- 14,500 ש"ח.
כמובן שאתה מוזמן לבוא והתרשם.
עידן - לגבי גודל המסך, אני חושב שזה יותר עניין פסיכולוגי - יצא לך לראות בעיניים מסך 103" מול 114"?
ברור שקיים הבדל הנראה לעין אך הוא של 15 ס"מ בלבד בכל צד.
במסכים בגודל 125" ומעלה ההבדלים גדולים ומשמעותיים הרבה יותר.
ב-12 שנים האחרונות דאגתי לשדרג את המקרן שלי מדי שנה-שנתיים, כל המקרנים שלי כולל זה הנוכחי
(Sony VPL-VW95) לא היו "תותחי הארה" ולכן בחרתי במסכים בגדלים הנעים בין 100-111"
פתיחה של תמונה גדולה יותר היתה מצריכה ממני לרכוש מסך עם גיין גבוה יותר אל זה כבר סיפור אחר.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
ORENA,
לפני שדרוג המקרן מאפסון 8500 לסוני 50 שידרגתי את המסך ממסך גלילה חשמלי בגודל של 106 אינץ' למסך מתיחה בגודל של 119" אינץ.
די הופתעתי שהגדילה בתמונה לא גרמה לתמונה פחות מוארת (וזה נושא מאוד חשוב לי) ואם הייתי יודע את זה קודם השדרוג היה מתבצע מזמן.
חווית הצפייה כתוצאה משדרוג המסך ב-13" היתה לא פחות משמעותית (ואם לא מתייחסים לתלת מימד אז הרבה יותר משמעותית) מהשדרוג במקרן.
לפחות במרחק הצפייה שלי שהוא לרב 4-4.5 מ' השדרוג ב-13" הוא מהותי.
בגלל שפותח השרשור יישב במרחק של כ-3.8 מ', אם הייתי במקומו הייתי מעדיף קרדה 114" על סטיוארט 100" גם אם היה מדובר בסטיוארט חדש והקרדה היה משומש (ולא להיפך) אפילו אם הקרדה היה יקר יותר.
אם מרחק הצפייה היה כ-2.5 מ' אני בהחלט חושב שהבחירה הנכונה היתה הסטיוארט.
לפני שדרוג המקרן מאפסון 8500 לסוני 50 שידרגתי את המסך ממסך גלילה חשמלי בגודל של 106 אינץ' למסך מתיחה בגודל של 119" אינץ.
די הופתעתי שהגדילה בתמונה לא גרמה לתמונה פחות מוארת (וזה נושא מאוד חשוב לי) ואם הייתי יודע את זה קודם השדרוג היה מתבצע מזמן.
חווית הצפייה כתוצאה משדרוג המסך ב-13" היתה לא פחות משמעותית (ואם לא מתייחסים לתלת מימד אז הרבה יותר משמעותית) מהשדרוג במקרן.
לפחות במרחק הצפייה שלי שהוא לרב 4-4.5 מ' השדרוג ב-13" הוא מהותי.
בגלל שפותח השרשור יישב במרחק של כ-3.8 מ', אם הייתי במקומו הייתי מעדיף קרדה 114" על סטיוארט 100" גם אם היה מדובר בסטיוארט חדש והקרדה היה משומש (ולא להיפך) אפילו אם הקרדה היה יקר יותר.
אם מרחק הצפייה היה כ-2.5 מ' אני בהחלט חושב שהבחירה הנכונה היתה הסטיוארט.
עידן,
המקרן שלך סוני 50 בעל עוצמת הארה גבוהה משמעותית מהסוני 95 שברשותי.
במקרן שלך אתה יכול להקרין תמונה מסך 130" וצפונה מכך ללא בעיה (כך היה גם בדגם ה-30 שאותו החליף).
לעומת זאת, בסוני 95 הקרנת תמונה במסך 130" (תלת מימד) מצריכה שימוש במסך עם גיין גבוה (דוגמת DA LITE High Power)
המסכים האופיטימליים לקולנוע ביתי הינם מסכים בגיין 1.1-1.3 כך שכל אופציה אחרת מהווה משחק של פשרות.
כל אחד והעדפות האישיות שלו.
המקרן שלך סוני 50 בעל עוצמת הארה גבוהה משמעותית מהסוני 95 שברשותי.
במקרן שלך אתה יכול להקרין תמונה מסך 130" וצפונה מכך ללא בעיה (כך היה גם בדגם ה-30 שאותו החליף).
לעומת זאת, בסוני 95 הקרנת תמונה במסך 130" (תלת מימד) מצריכה שימוש במסך עם גיין גבוה (דוגמת DA LITE High Power)
המסכים האופיטימליים לקולנוע ביתי הינם מסכים בגיין 1.1-1.3 כך שכל אופציה אחרת מהווה משחק של פשרות.
כל אחד והעדפות האישיות שלו.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
סוני לא הפחיתו את עוצמת ההארה ב95, הם היו שמחים לקבל עוצמת הארה דומה ל50 גם ב95.yarino כתב:מעניין למה סוני הפחיתו את עוצמת הארה ב 95....
אבל, כיוון שמדובר על מקרן שונה לגמרי, עם פנלים שונים לגמרי עם יעילות אור אחרת ואופטיקה שונה לגמרי, קיבלו עוצמת הארה נמוכה יותר.
אגב, הפער המוצהר בין ה95 ל50 הוא 1000 לעומת 1700.
במצב מכויל של המקרנים, הפער כמדומני קטן יותר.
- opv
- חבר מביא חבר

המספרים של פנסוניק הם גבוהים משל המתחרים...לפני כיול.yarino כתב:אור,
לפחות בסוני כשהם מצהירים על עוצמת הארה מסויים זה דיי קרוב למציאות,לעומת זאת,בפנסוניק אוהבים לזרוק מספריים דימיוניים....
אחרי כיול המספרים שלהם בד"כ נמוכים משל המתחרים.
אפשר לסכם בכך שקיימים הבדלים דרמטיים בין הצהרת היצרנים לבין עוצמת הארה הנמדדת בפועל במקרנים.
אני זוכר שבזמנו שארפ הצהירו כי לשארפ 21000 יש עוצמת הארה של 900 אנסי, בפועל נמדדו למקרן בסביבות 400 אנסי .. פנסוניק לקחו את זה עוד צעד קדימה
אני זוכר שבזמנו שארפ הצהירו כי לשארפ 21000 יש עוצמת הארה של 900 אנסי, בפועל נמדדו למקרן בסביבות 400 אנסי .. פנסוניק לקחו את זה עוד צעד קדימה
- opv
- חבר מביא חבר

חשוב להדגיש שהירידה היא לאחר כיול.
באמת אפשר לקבל עוצמת הארה דומה לעוצמת ההארה שמצוינת ע"י היצרן.
באמת לא מומלץ לראות סרט כשהמקרן מכוון לעוצמת ההארה הזאת.
זה כשר אבל מסריח.
באמת אפשר לקבל עוצמת הארה דומה לעוצמת ההארה שמצוינת ע"י היצרן.
באמת לא מומלץ לראות סרט כשהמקרן מכוון לעוצמת ההארה הזאת.
זה כשר אבל מסריח.
No place like home.......... Theater
- opv
- חבר מביא חבר

המקרן מגיע לא מכויל.mickyor01 כתב:כאחד שלא מנוסה במקרנים, מבין ש 2400 של פנה 8000 הוא ללא כיול.
האם המקרן לא אמור להגיע מכוייל ? או שהכיול הוא פר חדר ? אם כן מי מכייל ?...
אין חוק שמחייב יצרן לספק מקרן מכויל.
הכיול צריך להתבצע אחרי שהמנורה התייצבה, בערך אחרי 50 שעות עבודה.
מי מכייל? מכייל מקצועי (למשל מכייל ISF) או בעל המקרן אם בא לו להכנס לענין.
היום הלכתי להשוות בין האפסון 9100 - פנה 8000 - סוני 50 ES.
מסכים עם מי שאמר שהסוני חד יותר, לא הבחנתי בפינות בהירות ובפוקוס לא אחיד. המוכר אמר לי שאלו שטויות אבל אין בעיה שאחליף אם ארצה בכך.
המקרן עולה 20000 אחרי הנחה אקבל אותו אולי ב 18000.
האם המחיר טוב ? רגע לפני שאני קונה האם אני עושה את הצעד הנכון ? אולי עוד פרמטרים חשובים שאני צריך לבדוק ?
תודה
מסכים עם מי שאמר שהסוני חד יותר, לא הבחנתי בפינות בהירות ובפוקוס לא אחיד. המוכר אמר לי שאלו שטויות אבל אין בעיה שאחליף אם ארצה בכך.
האם המחיר טוב ? רגע לפני שאני קונה האם אני עושה את הצעד הנכון ? אולי עוד פרמטרים חשובים שאני צריך לבדוק ?
תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תגיד למוכר שילך למכור עגבניות. מוכר דביל.mickyor01 כתב:היום הלכתי להשוות בין האפסון 9100 - פנה 8000 - סוני 50 ES.
תודה...
במידה והמכשיר תקין (ומאוד יתכן שנפלת על אחד תקין) אתה עושה את הצעד הנכון.
בעיה נוספת עם הסוני היא שהמשקפים שלו עובדות על תדרי IR ולא RF . לאור האמור לעיתים יש ניתוקי סיגנל בין המשקפים למקרן ואז יש בעיה לראות תלת מיימד.(תשאל את המוכר הדביל הוא בטח יידע על מה אני מדבר) זה לדעתי בזיון של סוני. יש דרך להתגבר על זה בעזרת איזה מגבר שמזמינים מחו"ל.לא ממש יודע פרטים עליו.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אילו הייתי צריך לשלם מחיר זהה על שלושתם הייתי הולך על הסוני.mickyor01 כתב:ISATAR
מה המקרן המועדף עליך בתקציב בנ"ל ?...
אבל כדאי לדעת על הבעיות שצויינו וגם על מגבלת המשקפים. זה לא נעים שאתה יושב ורואה סרט בתלת מיימד ומזיז את הראש ימינה או שמאלה או נשען אחורה או קדימה ופתאום אין סיגנל.
חסרון נוסף שאולי לא רלוונטי מבחינתך הוא שאין לו טרייגר לתפעול מסך נגלל חשמלי. בזיון נוסף של סוני.
אבל מבחינת תמונה המקרן מדהים.
איפה ראית את המקרן?
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 27/05/2013 19:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

זה ברור כי הוא מתמחה במכירת עגבניותyarino כתב:יואב,
אני מוכן להתערב איתך שהמוכר לא יודע על הבעיה של המשקפיים....