כהמשך לנקודה הקודמת, להשתמש בתיאור מונח שאתה לא מבין אותו לעומקו ("במה תלת מימדית") רק בגלל שנתקלת בו בסקירות שקראת לא אומר שזה מה שאתה שומע באמת. להגדיר את זה כ"טכנית" זה נסיון להתחמק על בסיס סמנטיקה; זה נכון ברמה הטכנית, וגם ברמה הפרקטית.
חווית ההאזנה, אמת בידך, אכן אישית. אבל להקביל בין חווית האזנה לבין איכות של מוצר - זה כבר עניין אחר. להגיד שחווית האזנה תלויה בסוג (!) ההקלטות, זה פשוט לא נכון. השוואה בין מוצרים צריכה להתבצע על אותו תוכן (אותו ריפ, אותו שיר), כשכל שאר האלמנטים זהים ככל האפשר (כלומר, אם בוחנים רמקולים, משתמשים באותה הגברה, באותו מקור, באותם כבלים, רצוי שבאותו חלל - כך שרק הרמקולים שונים; וכך הלאה).
אכן, יש שמעדיפים הגברת מנורות על פני טרנזיסטורית או דיגיטלית; אבל עדיין - יש אלמנטים אוניברסליים שיכולים להצביע על הבדלי איכויות בין מגברים שונים; הגם מבוססים על טופולוגיות שונות. לדוגמא, מגבר אחד ייתן במה שטוחה והשני במה תלת מימדית - ניתן להגיד שזה שמספק במה תלת מימדית טוב יותר? (מנקודת הנחה ששאר האלמנטים בצליל זהים). חד משמעית, יש עניין מאוד סובייקטיבי בתחום הזה; אבל לעיתים יש הבדלי רמות כ"כ מוחשיים שניתן להגיד שמוצר אחד טוב יותר מהשני, בין אם בסבירות גבוהה מאוד ואפילו מוחלטת.
לגבי הדוגמא שנתתי, אכן, מתייחסת למוצר וינטאג', יד שניה. אני טוען בתוקף שזו טעות לרכוש חדש במחירים האלו; על כן הטיעון שלי לא השתנה. ה-VFM ביד שניה עולה עשרות עד מאות מונים על פני רכישה של מוצר חדש.
לא, זה לא היה ברור; כי רק עכשיו כתבת את זה. הסטאפ שלך עלה, בערך, 550 ש"ח (לא כללתי רמקולים). אני בטוח שאתה נהנה ממנו, וזה הכי חשוב. באמת. אבל בין זה, לבין להגיד שהמערכת הזו נותנת תמורה טובה מאוד לכסף - כשלא שמעת רכיבים אחרים - מתבססת על איזו אמת בדיוק? שים לב שההמלצות שלי הגיעו יחד עם טקסט נלווה והסברים; להמליץ סתם כך באוויר, הגם שזה מגיע ממקום חיובי וכוונה טובה, זה פשוט לא נכון.אם זה עוד לא ברור, אני לא חושב שאפשר לקנות רכיבים ב-100$ ולהתעלות על מכשירים בעלות של עשרות אלפי דולרים שהותאמו על ידי בעלי נסיון בתחום, אבל מנסיוני הלא כך כך דל אני כן בדיעה שמערכת כמו זו שתארתי נותנת תמורה טובה מאוד לכסף למי שמעוניין ברכיבים חדשים....
אגב, באף שלב בדיון לא דיברנו על האדם שמרכיב את הסטאפ, ובטח לא השווינו מערכת של 100 דולר למערכת של עשרות אלפי דולרים. אבל אם תיקח את אותו אדם, עם אותו תקציב, ותתן לו לבנות סטאפ ביד שניה לעומת חדש - האיכות שהוא יגיע אליה ביד שניה תהיה, לעיתים רבות, טובה פי כמה מאשר כחדש.
אגב, הסטאפ שבניתי לחברה שלי בזמנו, ב-1300 ש"ח בלבד (רמקולים, אקולייזר, מגבר, דאק), מנצחת מערכות רבות שעולות גם 6-7 אלף שקלים. כי הייתי סבלני, כי ידעתי מה אני מחפש וכי התאמתי בין הרכיבים כמו שצריך. לכן, בהתבססות על נסיון, האזנה, השוואה וידע - אני יכול להמליץ על דברים כמו שצריך.