עזרה במציאת מגבר סטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

כלומר, את הסטאפ לא קנית על בסיס השוואה לציוד אחר ובחירה בציוד שהתחברת אליו, אלא על בסיס תיאורים של אנשים אחרים שאין לך מושג מה הם שמעו; או לחילופין, אתה יודע את שמות הרכיבים שהם שמעו, וגם אותם לא שמעתם. בהתחשב בעובדה שכל התחום הזה מאוד סובייקטיבי, ורכיב שאחד יאהב אחר עלול לשנוא - קנייה כזו היא, בלשבון המעטה, לא מהלך חכם. להמליץ על בסיסה על הציוד שלך, שווה..מה, בעצם? אם תנהג רק על פיאסטה מודל 86 בכל ימי חייך, האם תוכל להמליץ עליה מבחינת חווית נהיגה?

כהמשך לנקודה הקודמת, להשתמש בתיאור מונח שאתה לא מבין אותו לעומקו ("במה תלת מימדית") רק בגלל שנתקלת בו בסקירות שקראת לא אומר שזה מה שאתה שומע באמת. להגדיר את זה כ"טכנית" זה נסיון להתחמק על בסיס סמנטיקה; זה נכון ברמה הטכנית, וגם ברמה הפרקטית.

חווית ההאזנה, אמת בידך, אכן אישית. אבל להקביל בין חווית האזנה לבין איכות של מוצר - זה כבר עניין אחר. להגיד שחווית האזנה תלויה בסוג (!) ההקלטות, זה פשוט לא נכון. השוואה בין מוצרים צריכה להתבצע על אותו תוכן (אותו ריפ, אותו שיר), כשכל שאר האלמנטים זהים ככל האפשר (כלומר, אם בוחנים רמקולים, משתמשים באותה הגברה, באותו מקור, באותם כבלים, רצוי שבאותו חלל - כך שרק הרמקולים שונים; וכך הלאה).

אכן, יש שמעדיפים הגברת מנורות על פני טרנזיסטורית או דיגיטלית; אבל עדיין - יש אלמנטים אוניברסליים שיכולים להצביע על הבדלי איכויות בין מגברים שונים; הגם מבוססים על טופולוגיות שונות. לדוגמא, מגבר אחד ייתן במה שטוחה והשני במה תלת מימדית - ניתן להגיד שזה שמספק במה תלת מימדית טוב יותר? (מנקודת הנחה ששאר האלמנטים בצליל זהים). חד משמעית, יש עניין מאוד סובייקטיבי בתחום הזה; אבל לעיתים יש הבדלי רמות כ"כ מוחשיים שניתן להגיד שמוצר אחד טוב יותר מהשני, בין אם בסבירות גבוהה מאוד ואפילו מוחלטת.

לגבי הדוגמא שנתתי, אכן, מתייחסת למוצר וינטאג', יד שניה. אני טוען בתוקף שזו טעות לרכוש חדש במחירים האלו; על כן הטיעון שלי לא השתנה. ה-VFM ביד שניה עולה עשרות עד מאות מונים על פני רכישה של מוצר חדש.
אם זה עוד לא ברור, אני לא חושב שאפשר לקנות רכיבים ב-100$ ולהתעלות על מכשירים בעלות של עשרות אלפי דולרים שהותאמו על ידי בעלי נסיון בתחום, אבל מנסיוני הלא כך כך דל אני כן בדיעה שמערכת כמו זו שתארתי נותנת תמורה טובה מאוד לכסף למי שמעוניין ברכיבים חדשים.
...
לא, זה לא היה ברור; כי רק עכשיו כתבת את זה. הסטאפ שלך עלה, בערך, 550 ש"ח (לא כללתי רמקולים). אני בטוח שאתה נהנה ממנו, וזה הכי חשוב. באמת. אבל בין זה, לבין להגיד שהמערכת הזו נותנת תמורה טובה מאוד לכסף - כשלא שמעת רכיבים אחרים - מתבססת על איזו אמת בדיוק? שים לב שההמלצות שלי הגיעו יחד עם טקסט נלווה והסברים; להמליץ סתם כך באוויר, הגם שזה מגיע ממקום חיובי וכוונה טובה, זה פשוט לא נכון.

אגב, באף שלב בדיון לא דיברנו על האדם שמרכיב את הסטאפ, ובטח לא השווינו מערכת של 100 דולר למערכת של עשרות אלפי דולרים. אבל אם תיקח את אותו אדם, עם אותו תקציב, ותתן לו לבנות סטאפ ביד שניה לעומת חדש - האיכות שהוא יגיע אליה ביד שניה תהיה, לעיתים רבות, טובה פי כמה מאשר כחדש.

אגב, הסטאפ שבניתי לחברה שלי בזמנו, ב-1300 ש"ח בלבד (רמקולים, אקולייזר, מגבר, דאק), מנצחת מערכות רבות שעולות גם 6-7 אלף שקלים. כי הייתי סבלני, כי ידעתי מה אני מחפש וכי התאמתי בין הרכיבים כמו שצריך. לכן, בהתבססות על נסיון, האזנה, השוואה וידע - אני יכול להמליץ על דברים כמו שצריך.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

רן, אני לא יודע מה בדיוק עוררתי אצלך, אבל אני חוזר להמלצה המקורית שלי לפותח השרשור.
מבלי להכנס לוויכוח בעד או נגד יד שניה (ואני דווקא בעד), למי שרוצה מגבר ו-DAC חדשים, ובהשוואה ללא מעט מערכות ששמעתי (ובאמת לא ברור לי מדוע אתה מניח שאין לי למה להשוות) המערכת שהצעתי נשמעת נהדר ונותנת תמורה מצויינת לכסף.
אני מודע לכך שנושאי סאונד מעוררים הרבה אמוציות, אבל אני מעדיף להיצמד למה שהאוזניים שלי שומעות, ושההגיון הבריא שלי אומר.
אני יודע שיש מערכות איכותיות משלי, אני יודע שיש מומחים גדולים ממני, אבל זה לא ימנע ממני להמשיך ולהמליץ לאחרים על מה שאני אוהב על פי הנסיון האישי שלי.
כאן מסתיימות התגובות שלי לשרשור הזה.
אשמח להעלות בעתיד ביקורת מפורטת, מנומקת, וכוללת גם הסתייגויות לציוד החדש שלי.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני דווקא חושב שעניתי באופן ענייני ומסודר לטענות שלך.
לא הנחתי שאין לך למה להשוות, התייחסתי לטקסט הנ"ל שלך:
את ה-DAC קניתי על סמך ביקורות, ואין לי יכולת לבדוק אותו בהשוואה לציוד מקביל.
...
שים לב, לא נכנסתי לאמוציות, לא דיברתי על הסטאפ שלי כלל; לא דיברתי על עצמי ואם המערכת שלי איכותית יותר משלך; רק אומר שמי שקונה מוצר על בסיס קריאת ביקורות ולא על בסיס השוואות לא יכול להמליץ. אם אתה אומר שהשווית למוצרים אחרים - נהדר; חבל שלא ציינת את זה קודם.
אני יודע שיש מערכות איכותיות משלי, אני יודע שיש מומחים גדולים ממני, אבל זה לא ימנע ממני להמשיך ולהמליץ לאחרים על מה שאני אוהב על פי הנסיון האישי שלי.
...
נהדר. תמליץ. בשמחה. אף אחד לא שם אותי לקבוע לאף אחד אחר מה לעשות ומה לא; אבל אני כן חושב שלהמליץ על ציוד שלא התבצעה השוואה אליו ולהגדיר אותו כפי שהגדרת (שאליו הייתה התגובה הראשונה שלי בהתדיינות בינינו) זה קצת מוגזם.

אשמח להעלות בעתיד ביקורת מפורטת, מנומקת, וכוללת גם הסתייגויות לציוד החדש שלי.
...
(Y) (Y)

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965

שליחה

בקצב הזה רן אתה תישאר היחידי בפורום ................. :D

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה צודק, עדיף לנטוש את הפורום הזה, כמו כל השאר. תהיה הסנסיי בעצמך :roll:

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965

שליחה

חס ושלום אני דווקא אוהב לקרוא את התגובות שלך ............. :P (f)

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”