באיזה מנקה תקליטים אתם משתמשים-תמונות בבקשה!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

גם לי יש כזה. שלושה למעשה. גם לשני הגיסים שלי יש כאלה. גם לחמי. אף אחד מהם לא ממש חובב וינטאז' - לא ברמות שלי לפחות. לכל אחד מהם יש סטאפי 'משכנתא שנייה' ועם כל הכבוד לסונדק - הם לא ממש מתלהבים. הפטיפון המשפחתי הפשוט ביותר בקומונה שלנו (שאינו שלי) הוא VPI Scout וגם עליו מותקן ה'ביבי' שלנו. לא רחש ולא בחש - בשום דרך אפשרית על שום סטאפ.

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511

שליחה

מיצינו

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לא פחות חשוב- לנקות את המחט
ואני לא מדבר רק על האבק שניצבר סביבה עם הזמן. אותו קל להסיר בעזרת מברשת שיער רכה.
בנקודת המגע בין המחט לתקליט נוצר חום שבשילוב עם שבבי הוויניל הזערורים שהמחט משיפת מהתקליט יוצרים ציפוי על המחט שלא ניתן להסירו באמצעות מיברשת.
לצורך כך קיים מכשיר שניראה כך
http://www.ebay.com/itm/ASSEMBLAGE-Elec ... 4ac45ff1d2
זהו למעשה ויברטור שעושה עיסוי למחט בתדר גבוהה ומסיר את הציפוי שדבק בה.
וכך נראה המנקה שלי
[/list]
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני מבין שהחלטת להרגיז אותי לרמת קריזה טוטאלית היום? מה עובר עליך? קודם כל, העולם מחזיק בדיעה מוצקה על המברשת הסינית המטופשת הזו. פסק הדין הוא שהיא מכניסה יותר לכלוך אל תוך החריצים מאשר מפנה החוצה. זה לא ממש משנה איזו מדבקה היא מציגה - מדובר בדיוק באותו מוצר גנרי. מאוד לא מומלץ.

שנית, המשקולת הזו שמקורה בהונג קונג - ממש לא עושה טוב לפטיפון תלוי כמו Sondek וגם היא, למרות המחיר האטרקטיבי ב-eBay לא עושה את העבודה כמו שצריך.

והדבר הכי חשוב כאן הוא שהתכת הויניל על ידי המחט זו אגדה אורבנית שאין לה שום אחיזה במציאות. קיימת ספרות ענפה בנושא החל משנות ה-60'. נקודת ההתכה של ויניל היא 248 °C והטמפרטורה הכי גבוהה שאי-פעם נמדדה על-ידי Van den Hul באיזור המחט היא 160 °C. יש על כך עשרות דיונים וכולם מסתיימים בהפרכת האגדה.

מספיק. תרכוש לך מברשת ומשקולת מתאימה ל-LP12 ותנוח קצת. אמרת יותר מידי שטויות היום.

יגאלל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85

שליחה

שלום לכולם.
עשיתי את הניסוי המדובר עם הביב...ולא מקרופוניות או דבר כזה.
בנוסף עצרתי עם תקליט באמצע ועליו היה פס אבק בדיוק איפה שעצרתי
כלומר הביב עושה את העבודה.אני מרוצה.לא רוצה? לא חייב!
לגבי שאלתו של יוני -אני חושב שכל פטיפון בפינה השמאלית למעלה יש מקום למתאם 45
שם יש מקום להעמיד את הביב.
לגבי המשקולת גם אני רציתי לקנות כזה כי טוענים ש"הידוק התקליט לצלחת "
משפר את איכות הבאסים.אז אין בזה אמת?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זו אמת לאמיתה והמשקולת המדוברת עושה עבודה טובה בפטיפונים כמו שלך. בליגה העליונה של התלויים (מערכת שיכוך זעזועים קפיצית) כמו LP-12, TD-160 ו-VPI למיניהם - הסוג הזה של משקולת שמבוסס על מאסה אינו מתאים. הוא משבש את המערכת התלויה שתוכננה לטולראנס מסויים שלא כולל את מאות הגרמים של המשקולת הזו. במקרה כזה דרושה משקולת מבוססת חיכוך והידוק הברגה ואת זה לא מוצאים בהונג-קונג.

מצד שמאל - משקולת היי-אנד של Monster המבוססת גם משקל וגם תפס הידוק - כולל פתיחה ושחרור נוחים. מצד ימין מייצב מבוסס הידוק בורג של Belex Audio. את האחרון קשה מאוד למצוא והראשון לא מגיע מסין. שניהם נקראים, אגב, Disc Stabilizer משום שזה תפקידם.

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-b_Jb ... ge1372.jpg[/img2]

[img2=550x412]https://lh3.googleusercontent.com/-etxX ... ge1373.jpg[/img2]

...ולגבי השאלה של יוני - המתאם 45 נמצא בכל מיני מקומות. ב-Technics SL-1210 למשל, הוא רחוק מידי. כדי שלא נצטרך לקחת את החירות שבהחלטה המורכבת הזו, - BIB הוסיפו לחרגול גם דף הוראות התקנה. דף שחסר באופן מורגש במוצרים דומים. על-פי ההוראות, החרגול אמור להיות מקובע (דגש על מקובע ולא מונח סתם) כאשר גובהו מותקן לרמה שהוא מקביל לתקליט בשעת הפעולה.

שים לב שהחרגול מנמיך את גובהו מייד עם הפעלת הסיבוב ועולה עם עצירת התקליט. הכי חשוב זה שהראש הזיפי יגיע אל מעבר לציר הפטיפון. לא מסובך, אבל כבר ראיתי צלייגרים שגם את זה לא הצליחו לעשות כמו שצריך. :wink:

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

tnsilver כתב:אני מבין שהחלטת להרגיז אותי לרמת קריזה טוטאלית היום? מה עובר עליך? קודם כל, העולם מחזיק בדיעה מוצקה על המברשת הסינית המטופשת הזו. פסק הדין הוא שהיא מכניסה יותר לכלוך אל תוך החריצים מאשר מפנה החוצה. זה לא ממש משנה איזו מדבקה היא מציגה - מדובר בדיוק באותו מוצר גנרי. מאוד לא מומלץ.

שנית, המשקולת הזו שמקורה בהונג קונג - ממש לא עושה טוב לפטיפון תלוי כמו Sondek וגם היא, למרות המחיר האטרקטיבי ב-eBay לא עושה את העבודה כמו שצריך.

והדבר הכי חשוב כאן הוא שהתכת הויניל על ידי המחט זו אגדה אורבנית שאין לה שום אחיזה במציאות. קיימת ספרות ענפה בנושא החל משנות ה-60'. נקודת ההתכה של ויניל היא 248 °C והטמפרטורה הכי גבוהה שאי-פעם נמדדה על-ידי Van den Hul באיזור המחט היא 160 °C. יש על כך עשרות דיונים וכולם מסתיימים בהפרכת האגדה.

מספיק. תרכוש לך מברשת ומשקולת מתאימה ל-LP12 ותנוח קצת. אמרת יותר מידי שטויות היום.
...
אני מראה לך מכשיר לניקוי מחט ואתה עונה לי על מברשת סינית??
המישקולת לא לסונדק. יש לי עוד פטיפונים
ראה תמונה שצילמתי . גוף מחט ישנה מכוסה בשבבי וויניל שמיברשת לא מורידה
וחוץ מזה חשבתי שניתן לשוחח אתך בנעימים. כניראה שטעיתי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אה הא! זו ההוכחה האולטימטיבית. מחט עם כתם שחור! case closed! מחט מתיכה ויניל, מים רותחים ב-80 מעלות וג'יפה שחורה על רקע אדום היא שבבים של פולי-וניל כלוריד! נ-ה-ד-ר!

מי סיפר לך שמחט מנקים עם מברשת??? מחט של פטיפון, כמו כמעט כל מחט, מנקים עם אלכוהול ו... מברשת. איזו-פרופיל אלכוהול (IPA) למען האמת. כל נוזלי הניקוי לתקליטים, ללא יוצא מהכלל, אלה עם שמן, אלה בלי שמן, אלה שעולים $5 ואלה שעולים $50 - כולם, ללא יוצא מהכלל, מכילים אלכוהול. זה הרכיב הסודי. מחט מנקים עם מברשת ועם אלכוהול וכשבודקים אותה - עושים זאת עם מיקרוסקופ ולא עם 'לופה' של שענים.

לא שהכתם השחור הזה לא מעניין. באמת מרתק להבין מהיכן הגיע. הפעמים היחידות שנתקלתי במשהו כזה בעבר - היה כשפלסטיק - איבד את הפלסטיסיזרים שלו כתוצאה משימוש בסולבנט אלים כמו אצטון או חשיפה לקרינת UV כמו בשיזוף חריג, חשיפה לשמש ולתנאי חום קיצוניים. יכול להיות שהשתמשת באיזה חומר ניקוי תקליטים ברמה של המברשת והמשקולת? יכול להיות שהאוסף שלך היה מאוכסן באיזה בוידעם נשכח בקיצים ישראלים נטולי רחמים?

זה קורה בכל התקליטים או רק בתקליט מסויים?

יש לי עוד תיאוריה אחת - הרבה יותר מבוססת - אבל בשביל להסביר אותה אני חייב לדעת באיזה ראש מדובר (דגם מדוייק בבקשה).

יגאלל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85

שליחה

קפטן תרגע זה בסדר...
גם אני די חדש כאן ..וממש לא מקצוען.
טומי המכונה סילבר הוא לא כסף הוא זהב!
הוא תמיד נענה בשמחה להסביר ,וגם אם כל הנודניקים החדשים(כולל אותי)
מצליחים להרגיז אותו -בסופו של דבר אתה מקבל הסברים שאף אחד לא יתן לך...!
אז שב בנחת ותהנה מתשובותיו של טומי ואף פעם אל תקח ללב או אותו באופן שלילי!!
לכולנו אהבה משותפת ולא צריך להתרגז
מה שנקרא-שיש לאוניה שני רבי חובלים(קפטנים :wink: )הספינה טובעת...

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”