שרשור תגובות: Raspberry Pi - נגן תכני ה-HD הזול בעולם
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
היי,
אז רציתי לדווח על הביצועים שאני חווה עם הפאי בניגון סרטי HD וריצה קדימה ואחורה.
הפאי שלי מריץ OpenELEC 3 (הגרסא האחרונה שמבוססת על 12.1) בלי OC (כלומר 700 נטורל). מחובר ברשת קווית לראוטר וגם המחשבים שמהם מגיעים הסרטים דרך SAMBA (בחלונות).
ניגון עובד היטב. SEEK לוקח כמה שניות אבל עובד היטב. גם עם סרטים בגודל 15 ג'יגה לדוגמא. לא ניסיתי ריצה קדימה במהירות, אני יכול לנסות למי שמעניין אותו.
לבצע SEEK למיקום אחר בעזרת YATSE עובד מעולה, בדיוק כמו כל SEEK אחר. גם אחורה וגם קדימה. בקיצור - תענוג!
הכל עובד מהר וטוב.
אז רציתי לדווח על הביצועים שאני חווה עם הפאי בניגון סרטי HD וריצה קדימה ואחורה.
הפאי שלי מריץ OpenELEC 3 (הגרסא האחרונה שמבוססת על 12.1) בלי OC (כלומר 700 נטורל). מחובר ברשת קווית לראוטר וגם המחשבים שמהם מגיעים הסרטים דרך SAMBA (בחלונות).
ניגון עובד היטב. SEEK לוקח כמה שניות אבל עובד היטב. גם עם סרטים בגודל 15 ג'יגה לדוגמא. לא ניסיתי ריצה קדימה במהירות, אני יכול לנסות למי שמעניין אותו.
לבצע SEEK למיקום אחר בעזרת YATSE עובד מעולה, בדיוק כמו כל SEEK אחר. גם אחורה וגם קדימה. בקיצור - תענוג!
הכל עובד מהר וטוב.
- zivw
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 685
טנקס אבל אני לא בנוי לזה. הלכו 200 ו Apple TV התמקם לו, כאילו תמיד היה אצלי בסלון.pixies כתב:אני מניח שכאן יש תשובה לשאלה שלך. מקווה שהמצב השתנה מאז.zivw כתב:תודה רבה על הסקירה המושקעת![]()
יש גורם בארץ שמספק אחריות למוצר שנרכש בחו״ל?......
- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
איזה דבר מדהים זה...
תודה על הסקירה
עכשיו רק צריך למצוא זמן (והרבה) כדי להתעסק עם זה
תודה על הסקירה
עכשיו רק צריך למצוא זמן (והרבה) כדי להתעסק עם זה
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- odedia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
ניסיתי להחזיר את ההגדרות חזרה ל-700, ללא הצלחה. אם כבר, הבעיה כנראה נעוצה בהגדרה של sdcard_freq, שגם אותו הגדרתי לרמה הנמוכה ביותר. 2 כרטיסים שונים יצרו את הבעיה הזאת. נראה שיש בעיה עם ההפצה הספציפית הזו כי זה לא קרה לי על OpenElec RC5 או Raspbmc. נמתין ונראה, התחלתי שרשור בפורום הרשמי שלהם.voguemaster כתב:
odedia, הבעיה נעוצה ב-overclocking. לא כל Pi יכול לעבור overclocking ועדיין לעבוד כמו שצריך. תשלב עם זה
כרטיסי זיכרון מיצרניות שונות ואתה מבין שעם overclocking יש מצבים שזה פשוט לא עובד טוב.
יש לך כרטיס SANDISK ULTRA במקרה ? כי אצלי גיליתי שעם הפאי ב-OC זה גורם להרבה corruption במערכת הקבצים. המכשיר פשוט לא עלה אח"כ. כשהחזרתי אותו ל-700 מגהרץ הכל עבד מעולה ולא הייתה חצי בעיה.
אני ממליץ למי שיש בעיה כזו להחזיר את המכשיר ל-700. למי שזה עובד לו - אחלה!...
אגב, למי שלא צריך נגן מדיה נוסף, הנה עוד כמה רעיונות חביבים למחשב המעולה הזה:
http://pingbin.com/2012/12/30-cool-idea ... i-project/
- benny123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
תודה רבה דורון על הסקירה
כמה דברים
1. אני לא ממליץ לקנות מ-RS אנגליה - השירות שלהם בזיוני, אני לא הראשון שנפל קורבן לזבל המשוחזר שלו הם קוראים מחשב חדש - מסתבר שהם שולחים לוחות מחודשים ללקוחות ובהמשך נמצאים כתקולים.. שיטת מצליח או עצלנות אלוהים יודע.
אחרי ששולחים את המוצר אליהם בדואר הכל נעשה באיטיות - הכסף כבר חוייב, המוצר כבר שיגע אותכם ושרף זמן והכסף לא הוחזר, לא משנה כמה מיילים תשלחו תקבלו מענה אוטומטי שיש להם עומס והם יתפנו לענות תוך 4 ימי עבודה - ניחשתם נכון אין מענה גם אז... אבל בסוף.. בסוף החזירו עד השקל האחרון.
2. מניסיון עם ה-MK802II מדובר במוצר איכותי, אני לא נוגע בו כי אין לי זמן להתעסק איתו אבל מהזמן שיצא לי לשחק איתו החווית שימוש מדהימה, גלישה באינטרנט, מיילים, משחקים, וצפייה בסרטים עם האצת חומרה מלאה ללא בעיות עם הרצה קדימה ואחורה! דרך נגנים כמו MXPLAYER שתומכים בהאצת חומרה במעמד חיבור כונן קשיח למחשב או DOK.
3. למחשב ה-RP יש פוטנציאל אולי כנגן סרטים אבל לא מעבר - לא ניתן לגלוש בו באינטרנט לשם התחלה וזה פספוס ענק לדעתי אלא אם יתגברו על זה ויפתחו דפדפן בסביבת XBMC וזה יתן פה יתרון לא רע למוצר.
סך הכל מדובר בגימיק לילדים לא מעבר, זה שאנו עושים איתו יותר כי החומרה מעט מאפשרת לו אומרת שבמבחן הזמן לא נקבל פידבק שיבוא לידי ביטוי במטריצה שרופה - השקעה זולה וחמודה אבל לא למוצא שישרת שנים ולא למשהו שמחשב מבוסס אנדרואיד מסוגל להגיע.
היום מחשבים כמו ה-MK802 באים עם 4 ליבות במעבד רילטק 3066 שתומך XBMC עם האצת חומרה והמחירים אטרקטיביים לא פחות.
שווה לעקוב!
כמה דברים
1. אני לא ממליץ לקנות מ-RS אנגליה - השירות שלהם בזיוני, אני לא הראשון שנפל קורבן לזבל המשוחזר שלו הם קוראים מחשב חדש - מסתבר שהם שולחים לוחות מחודשים ללקוחות ובהמשך נמצאים כתקולים.. שיטת מצליח או עצלנות אלוהים יודע.
אחרי ששולחים את המוצר אליהם בדואר הכל נעשה באיטיות - הכסף כבר חוייב, המוצר כבר שיגע אותכם ושרף זמן והכסף לא הוחזר, לא משנה כמה מיילים תשלחו תקבלו מענה אוטומטי שיש להם עומס והם יתפנו לענות תוך 4 ימי עבודה - ניחשתם נכון אין מענה גם אז... אבל בסוף.. בסוף החזירו עד השקל האחרון.
2. מניסיון עם ה-MK802II מדובר במוצר איכותי, אני לא נוגע בו כי אין לי זמן להתעסק איתו אבל מהזמן שיצא לי לשחק איתו החווית שימוש מדהימה, גלישה באינטרנט, מיילים, משחקים, וצפייה בסרטים עם האצת חומרה מלאה ללא בעיות עם הרצה קדימה ואחורה! דרך נגנים כמו MXPLAYER שתומכים בהאצת חומרה במעמד חיבור כונן קשיח למחשב או DOK.
3. למחשב ה-RP יש פוטנציאל אולי כנגן סרטים אבל לא מעבר - לא ניתן לגלוש בו באינטרנט לשם התחלה וזה פספוס ענק לדעתי אלא אם יתגברו על זה ויפתחו דפדפן בסביבת XBMC וזה יתן פה יתרון לא רע למוצר.
סך הכל מדובר בגימיק לילדים לא מעבר, זה שאנו עושים איתו יותר כי החומרה מעט מאפשרת לו אומרת שבמבחן הזמן לא נקבל פידבק שיבוא לידי ביטוי במטריצה שרופה - השקעה זולה וחמודה אבל לא למוצא שישרת שנים ולא למשהו שמחשב מבוסס אנדרואיד מסוגל להגיע.
היום מחשבים כמו ה-MK802 באים עם 4 ליבות במעבד רילטק 3066 שתומך XBMC עם האצת חומרה והמחירים אטרקטיביים לא פחות.
שווה לעקוב!
- itsik123
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 684
למשהו יש נסיון עם המוצר הזה עם הורדת טורנטים ?
האם הוא יכול לשמש גם כשרת הורדות ? (ולחסוך צריכת חשמל של מחשב בבית)
אם כן, האם הוא מסוגל לטפל בהורדות ובו זמנית גם לצפות בסרט ?
אם כן, האם הוא מסוגל לטפל בהורדות ובו זמנית גם לצפות בסרט ?
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
״סך הכל מדובר בגימיק לילדים לא מעבר״
אוי כמה שאתה טועה, ואני מניח שזה מחוסר ידע בלי לפגוע.
אוי כמה שאתה טועה, ואני מניח שזה מחוסר ידע בלי לפגוע.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- lenso
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 458
האם זה יכול סוף סוף להחליף את ה playonhd הישן שיש לי?
אני רואה שהממשק מהיר והוא מנגן 1080p בלי בעיות...
וגם ניגון תכנים מהרשת.
אני רואה שהממשק מהיר והוא מנגן 1080p בלי בעיות...
וגם ניגון תכנים מהרשת.
- nirhazir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 324
בני, rk3066 הוא לא של realtek אלא של rockchip.
ברגע שXBMC באנדרואיד תתמוך באפן מלא בהאצת חומרה על rk3066, זה יהיה פתרון מעולה.
יש גם פרויקט של לינוקס על מעבדי 3066, אם זה יעבוד זה מייתר לגמר את pi, למעט היתרונות של -GPIO
ברגע שXBMC באנדרואיד תתמוך באפן מלא בהאצת חומרה על rk3066, זה יהיה פתרון מעולה.
יש גם פרויקט של לינוקס על מעבדי 3066, אם זה יעבוד זה מייתר לגמר את pi, למעט היתרונות של -GPIO
- shimi810
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 172
נראה שכן (חפש BitTorrent Server).itsik123 כתב:למשהו יש נסיון עם המוצר הזה עם הורדת טורנטים ?
אם כן, האם הוא מסוגל לטפל בהורדות ובו זמנית גם לצפות בסרט ?...
(בכלל, מטורף כמה דברים הוא יכול לעשות. כמעט כמו מחשב, רק פצפון זעיר ועם אפשרות להחליף מערכת בשנייה).
אציין שלא ניסיתי, כי עדיין אין לי כזה (ומאד מפתה לרכוש אחד
- itsik123
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 684
ראיתי תודה,shimi810 כתב:נראה שכן (חפש BitTorrent Server).itsik123 כתב:למשהו יש נסיון עם המוצר הזה עם הורדת טורנטים ?
אם כן, האם הוא מסוגל לטפל בהורדות ובו זמנית גם לצפות בסרט ?...
(בכלל, מטורף כמה דברים הוא יכול לעשות. כמעט כמו מחשב, רק פצפון זעיר ועם אפשרות להחליף מערכת בשנייה).
אציין שלא ניסיתי, כי עדיין אין לי כזה (ומאד מפתה לרכוש אחד)
...
השאלה היא בכמה טורנטים הוא מסוגל לטפל והאים הוא מסוגל לעשות 2 דברים יחד,
צפיה והורדות.
אם המכשיר הזה יוכל להחליף לי את שרת הורדות ולהיות נגן/סטרימר מבחנתי זה אדיר,
בכל מקרה הזמנתי, קראתי באיזה מקום שמשהו כתב סקריפט שמשהה את הטורנטים כאשר
צופים בסרט ומחזיר חזרה כאשר מסיימים.
- OzZzZz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 677
ברצוני לרכוש אחד כזה לחדר שינה, פתרון נחמד באמת לצפייה בסרטים ובסדרות ולא משהו רציני כמו HTPC יעודי.
אני רוצה לרכוש מחו"ל מאיפה הייתם ממלצים לי לרכוש? כמובן שהמחיר משחק פה.
תודה.
אני רוצה לרכוש מחו"ל מאיפה הייתם ממלצים לי לרכוש? כמובן שהמחיר משחק פה.
תודה.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
קרא הודעה #14 של dhead2009 בשרשור זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
כבר הרבה זמן שאני מסוקרן ע"י הדבר הזה.
עכשיו מצאתי את הטריגר שיגרום לי סופסוף לקנות אחד
יש לי תוכניות קצת שונות מצפיה בסרטים אבל עדיין..
עכשיו מצאתי את הטריגר שיגרום לי סופסוף לקנות אחד
יש לי תוכניות קצת שונות מצפיה בסרטים אבל עדיין..
- gil900
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1151
לא כל אחת הייתה רוצה את הדבר הזה על המזנון
זה כאילו הדבר הבא אחרי החוטים השחורים
זה כאילו הדבר הבא אחרי החוטים השחורים
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
הוא כ"כ קטן עם כ"כ הרבה סוגים של מארזים שאפשר להחביא אותו בקלות או לשלב אותו עם הקו העיצובי.gil900 כתב:לא כל אחת הייתה רוצה את הדבר הזה על המזנון...
אפשר אפילו להדביק אותו מאחורי הטלויזיה
- benny123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
mp3lll אני לא חושב שרעיון היצרן היה שמחשב קטן מימדים זה יהיה כ-HTPC אלא יותר כתחנת עבודה לתלמידים הרוצים ללמוד תיכנות.
זה שמבחינת חומרה יש את האפשרות זה בהחלט מעורר את הרשת אך עם זאת האם הוא מהווה פתרון כ-HTPC לכל דבר? האם המוצר אמין לאורך שנים? איש לא יכול לענות תשובה מדוייקת ומבחן הזמן יאמר את שלו.
בנתיים מניסיון אישי ושל רבים ברשת עולה כי RS שמפיץ רשמית את המוצר ב-UK מפיץ את הלוחות כמחודשים וההתעלמות המוחצת מצד האתר ומצד הנציגות של RS בישראל רק ממחישה שאין להתקרב למפיץ זה אלא לחפש חלופות אחרים ורשמיים.
הטעם הרע שהמוצר הזה השאיר אצלי בגלל מה שחוויתי גרם לי להמנע מלהתקרב לכל העסק הזה שוב, ליתר הרוכשים אני מאחל רק נחת והנאה - בתור פתרון לחדר שינה זה יכול להוות אחלה פלפטפורמה בתור נגן וממיר אינטרנט כאחד
זה שמבחינת חומרה יש את האפשרות זה בהחלט מעורר את הרשת אך עם זאת האם הוא מהווה פתרון כ-HTPC לכל דבר? האם המוצר אמין לאורך שנים? איש לא יכול לענות תשובה מדוייקת ומבחן הזמן יאמר את שלו.
בנתיים מניסיון אישי ושל רבים ברשת עולה כי RS שמפיץ רשמית את המוצר ב-UK מפיץ את הלוחות כמחודשים וההתעלמות המוחצת מצד האתר ומצד הנציגות של RS בישראל רק ממחישה שאין להתקרב למפיץ זה אלא לחפש חלופות אחרים ורשמיים.
הטעם הרע שהמוצר הזה השאיר אצלי בגלל מה שחוויתי גרם לי להמנע מלהתקרב לכל העסק הזה שוב, ליתר הרוכשים אני מאחל רק נחת והנאה - בתור פתרון לחדר שינה זה יכול להוות אחלה פלפטפורמה בתור נגן וממיר אינטרנט כאחד
- voguemaster
-
- חבר ותיק

כמה הערות לגבי מה שנאמר כאן
קודם כל - לבני שטען שהמוצר הוא רק גימיק - זה רחוק מהמציאות. אני מרגיש קצת שאני צריך להגן על הפאי אבל בפועל משתמשים בו למטרות מאוד שונות ומאוד מגוונות. לא רק בתור קופסת XBMC. זה שהיוצרים שלו ייעדו אותו גם להיות סטרימר בסיסי זה רק בונוס לנו.
having said that - זה סטרימר מכובד למדי עם ביצועים דומים לזה של APPLE TV 2 מבחינת UI ומבחינת ניגון סרטים הוא טוב יותר. אני בכלל לא מדבר על ההתקנה שבפאי לדוגמא היא טריויאלית בהשוואה לפרוצדורה שצריך לעשות ב-ATV או כשאתה בונה לעצמך HTPC. עם כל הכבוד ל-Windows 7 (ויש מעט כבוד..
) ולזה ש-PC חזק יותר - אנחנו מדברים על הבדל של סדרי גודל בפשטות ההתקנה.
בנוסף, יש לו יתרון מאוד נחמד וטוב שאפשר לשלוט עליו עם השלט של הטלוויזיה כך ששליטה פשוטה (כלומר ללא הקלדה) - יש לך בחינם וזה דבר מעולה! לא HTPC ולא APPLE TV נותנים לך את זה היום בכזו קלות.
עכשיו, אם אתה רוצה להשוות דונגלים מבוססי אנדרויד (מע' אחרת, להזכירך) לפאי שכולה מריץ XBMC אז זו לא השוואה נכונה. ראשית - הוא חלש יותר. בשנה הבאה יוציאו דגם חזק יותר ואני מניח שנראה את אותם וריאנטים של אנדרויד רצים גם על הפאי כך שהוא יהפוך להיות שקול להם.
שנית, כדי לקבל גלישה אמיתית וכו' תצטרך או הפצת אנדרויד כאמור או להתקין לינוקס. בכל מקרה זה נופל לאותה רמה של סיבוכיות כמו להתקין חלונות על ה-HTPC שלך.
דבר אחרון לגבי גלישה - תכלס, מי בכלל רוצה לקרוא אימיילים ולגלוש בטלוויזיה ? זה אולי מגניב וכו' אבל אני עדיין מעדיף את הטבלט שלי למטרה הזו
. אולי זה רק אני אבל זה נראה לי משמעותית יותר נוח.
היתרון הגדול של הפאי עם XBMC, אם זו כל המטרה, הוא שטריויאלי להתקין OPENELEC היום. פשוט תענוג.
אני חושב שכשתצא גרסא חזקה יותר של פאי ותריץ אנדרויד נורמלי אז הוא ייתן פייט יותר טוב מול הדונגלים האנדרויאידים שיש בשוק היום פשוט בגלל שהוא מכשיר פתוח שיש לו כבר היום תמיכה מצוינת מצד XBMC ובערך כל מי שאפשר לחשוב עליו
.
כבר היום הוא מנגן HD עם DTS כמו שצריך. בגרסא הבאה לא תהיה לו בעיה לנגן את כל הפורמטים שאתה צריך. והפשטות והמחיר שלו מנצחים אפילו את הסטיקים של אנדרויד.
having said that - זה סטרימר מכובד למדי עם ביצועים דומים לזה של APPLE TV 2 מבחינת UI ומבחינת ניגון סרטים הוא טוב יותר. אני בכלל לא מדבר על ההתקנה שבפאי לדוגמא היא טריויאלית בהשוואה לפרוצדורה שצריך לעשות ב-ATV או כשאתה בונה לעצמך HTPC. עם כל הכבוד ל-Windows 7 (ויש מעט כבוד..
בנוסף, יש לו יתרון מאוד נחמד וטוב שאפשר לשלוט עליו עם השלט של הטלוויזיה כך ששליטה פשוטה (כלומר ללא הקלדה) - יש לך בחינם וזה דבר מעולה! לא HTPC ולא APPLE TV נותנים לך את זה היום בכזו קלות.
עכשיו, אם אתה רוצה להשוות דונגלים מבוססי אנדרויד (מע' אחרת, להזכירך) לפאי שכולה מריץ XBMC אז זו לא השוואה נכונה. ראשית - הוא חלש יותר. בשנה הבאה יוציאו דגם חזק יותר ואני מניח שנראה את אותם וריאנטים של אנדרויד רצים גם על הפאי כך שהוא יהפוך להיות שקול להם.
שנית, כדי לקבל גלישה אמיתית וכו' תצטרך או הפצת אנדרויד כאמור או להתקין לינוקס. בכל מקרה זה נופל לאותה רמה של סיבוכיות כמו להתקין חלונות על ה-HTPC שלך.
דבר אחרון לגבי גלישה - תכלס, מי בכלל רוצה לקרוא אימיילים ולגלוש בטלוויזיה ? זה אולי מגניב וכו' אבל אני עדיין מעדיף את הטבלט שלי למטרה הזו
היתרון הגדול של הפאי עם XBMC, אם זו כל המטרה, הוא שטריויאלי להתקין OPENELEC היום. פשוט תענוג.
אני חושב שכשתצא גרסא חזקה יותר של פאי ותריץ אנדרויד נורמלי אז הוא ייתן פייט יותר טוב מול הדונגלים האנדרויאידים שיש בשוק היום פשוט בגלל שהוא מכשיר פתוח שיש לו כבר היום תמיכה מצוינת מצד XBMC ובערך כל מי שאפשר לחשוב עליו
כבר היום הוא מנגן HD עם DTS כמו שצריך. בגרסא הבאה לא תהיה לו בעיה לנגן את כל הפורמטים שאתה צריך. והפשטות והמחיר שלו מנצחים אפילו את הסטיקים של אנדרויד.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

אגב, אני רק רוצה לציין מקרה שאני מכיר מחבר בעבודה שקיבל מכשיר תקול - הוא דיבר איתם, שלח להם וקיבל חלופי וכל זה עוד לפני שאני בכלל קיבלתי את ההזמנה שלי. אם תשאל אותו הוא יגיד לך שמבחינתו ל-RS יש שירות מעולה!benny123 כתב:mp3lll אני לא חושב שרעיון היצרן היה שמחשב קטן מימדים זה יהיה כ-HTPC אלא יותר כתחנת עבודה לתלמידים הרוצים ללמוד תיכנות.
הטעם הרע שהמוצר הזה השאיר אצלי בגלל מה שחוויתי גרם לי להמנע מלהתקרב לכל העסק הזה שוב, ליתר הרוכשים אני מאחל רק נחת והנאה - בתור פתרון לחדר שינה זה יכול להוות אחלה פלפטפורמה בתור נגן וממיר אינטרנט כאחד...
נראה לי שזה לא שונה מכל חברה נותנת שירות אחרת - יש אנשים שנופלים בין הכיסאות ואז הם כועסים על השירות. בדיוק כמו בחברות הסלולריות