איזה בית חכם יש לכם ?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
ekrako76
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #41 

לי אין בית חכם.
אבל.......
לאשתי יש בית חכם. - פועל באמצעות פקודיות קוליות.
מדליק ומכבה את כל המיכשור בבית.
במידה ויש תקלות מתקן אותן.
מוריד את הכלב.
מציא ***.
והבית החכם הוא אני.
:D
Good software guys are like Prime numbers at first glance they look very rare, but in deep look you'll find a lot of them,

odedn
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
קיבל תודות: 0

שליחה #42 

כמו הגרסה הקודמת של הבית שלי ....
:lol:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #43 

8O אני קראתי לבית שלי בית אהבל מסיבה דומה :wink:
HiFiMusic IL

אלמוג
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
קיבל תודות: 0

שליחה #44 

odedn כתב:אלמוג,

בקרי התאורה אכן מבוססי SSR עם שליטת PWM של מיקרובקר.
מודולי הבקרה של הצרכנים ה"כבדים" כגון : מנועי תריסים , בקרי השקיה וכו'
מבוססי Relay.
...

1)מקרו בקר של PIC\HCMOTORLA\8051 ?
2) הרי מדובר במתח חי האם בזמן תיכנונן הדימריםנ והמתגים נקתתה משני זהירות כמו
זרם פרץ,ברקים,זליגות למינהם ....,עבודה מול זרמים גבהים - אשר הטפר גבוהה בתוך המכלול ..

3)ככל מה שיודע לי SSR מרעישם קצת ...

תודה ODEDN

ericgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

לאחר קריאה יסודית של השירשור

שליחה #45 

למרות שאני חסיד גדול מאוד של טכנולוגיה ובית חכם
לדעתי הבעיה העיקרית של הנושא היא של עלות מול תועלת
לדוגמא כיום כמעט אין גבול למה שאפשר לעשות וזה תלוי רק במסגרת הכסף שאתה מוכן להשקיע
כמה כסף ושעות תיכנון עלתה לך המערכת השקיה מה היתרונות שלה לעומת מוצר מוגמר שניתן לרכוש ב299 שקל בקר השקיה מתוכנת ממשק בעיברית + 4 ברזים חשמלים
בקר הזול מסוגל לפקד על 4 ברזים ואפשר לתכנת אותו לתוכנית השקיה שבועית זה מספיק בהחלט להשקיה של מספר אדניות ועציצים כמובן שאפשר להשקיע עוד קצת כסף ולהוסיף חישני לחות קרקע מערכת דישון אוטומטית אבל מי צריך את זה
מערכות התאורה האוטומטית ושליטה על התריסים החשמלים בגדול אין גבול למה שאפשר לעשות החל מי רמות תאורה קבועות מראש שליטה על פתיחת התריסים לפי כיון רוח שמש גשם וכמעט אין סוף למי שיש תקציב לדעתי יותר מגימיק שאור נידלק שניכנסים אין לזה שימוש פרקטי אני ניכנס לחדר מדליק את האור יוצא מכבה את האור זה לא מצריך ממני משאבים כמו תשומת לב מיוחדת זיכרון גדול או משהו יוצא דופן והידים שלי לא עמוסות דברים שמונעים ממני להדליק את האור
רמות תאורה קבועות מראש מניסיון לא שהשתמשנו בזה יותר מפעמיים תמיד למישהו חסר טיפה אור או יש יותר מידי אור אז עוברים לשליטה ידנית ומה יותר פשוט מדיימר שעולה 35 שקל ואם אתה בכלל עצלן יש דימר אלחוטי בערך 100 שקל אותו הדבר עם השליטה האוטמטית על התריסים לא פעם קרה שהבית פתח לאישתי את התריסים בדיוק שהיא יצאה מהמקלחת כי הבית החליט שאין מספיק אור בחדר או שהתריס ניפתח דווקא בגשם ורוחות חזקות כי איזה חיישן התקלקל
הדבר היחידי שעוד לא בוטל אצלי זאת מערכת האזעקה שהיא מאוד משוכללת אבל כיום לאחר בירור קצר מצאתי שב 5000 שקל אתה קונה מערכת של 4 מצלמות ומחשב יעודי המצלמות מצלמות לפי תיכנות מוגדר מראש כלומר בשעות היום הקלטה לפי תנועה בלילה הקלט רציפה או לפי חיישני תנועה (בעצם לפי כל תרחיש שאתה יכול לחשוב עליו ) את התמונות אתה יכול לראות בזמן אמת דרך כל מחשב או אביזר בעל wifi עם גישה לרשת המערכת שולחת הודעה ( על כל הפעלה של המצלמות דבר מעיק מאוד אם אתה גר במושב על כול חתול או כלב שעובר בגינה אתה מקבל הודעה)וכל זאת ב5000 שקל כולל התקנה
בקיצור אני חושב שפרקטיות של מערכות בית חכם לא מצדיקה את העלות שלהם (ואני לא מזכיר את כל התקשורת האלחוטית וכל תדרי השידור שעוברים בבית שלי אישית עושים תחושה של לגור במיקרוגל ) מי שהולך להשקיע במערכות האלה שיחשוב טוב כמה הוא מוכן להשקיע ומה התועלת שתצמח לו מזה
(

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #46 

הרעיון הגדול בבית חכם זה סצנריות מוכנות מראש.

אצלנו יש בית "נבון" מבוסס פרונטו. אני יכול לשלוט במערכת (שהציוד בה מתחלף ומשתדרג תדיר) במיזוג, ובתיאורה בסלון. חסר לי שליטה חכמה יותר שמכינה לסרט על ידי כיבוי אורות בסלון ובמטבח, מכבה מיזוג, סוגר תריס, מדליק את הרסיבר, את המסך, המעבד והנגן, מעביר את כולם לכניסה הנכונה ומראה לי רשימת סרטים. כל מה שנשאר זנ לבחור וללחוץ play.

עם זאת, אני מאוד קרוב למצב הזה.

ericgr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שוב זה לא מסובך להגיע לזה ואפילו

שליחה #47 

לשלוט על המחשב בפקודות קוליות
השאלה היא כמה כסף אתה מוכן להשקיע במערכת
מניסיון המצבים הקבועים מראש לא שימושים תמיד אחד הפרמטרים לא מתאים
(אולי ניפתח יותר את התריסים? חשוך לי אולי ניסגור את התריסים יותר יש פה יותר מידי אור
אולי לא צריך מערכת סראונד עכשיו וכו) ותמיד בסוף עוברים לשליטה ידנית

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #48 

הפיקוד היחיד שיש לי זה על אשתי שתחייה :lol:
דיקלה תביאי זה , ודיקלה תדליקי את זה
אחלה בית חכם :wink:
אור שפע ואהבה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #49 

tiptip,

בד"כ זה ההיפך.

זוכר שמישהו סיפר לי על זה שאומר שהוא המדיח כלים. כל פעם שאשתו אומרת שצריך מדיח הוא אומר, מה הבעיה ושוטף את הכלים...

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #50 

לא בבית החכם שלי :roll:
ואני עוצר את עצמי מלהכניס עדות כאלו או אחרות....
אני מכיר מישהו שאשתו אמרה לו לעשות כלים
הוא קם התחיל לשבור כמה צלחות, וכוסות
ואמר לה זה פעם אחרונה שאת מבקשת ממני
לפי מה ששמעתי זאת באמת היית הפעם האחרונה
שהגברת ביקשה
אור שפע ואהבה

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

tiptip, חכה שדיקלה תקרא את זה

שליחה #51 

אני לא יכול להתעלם מהגישה של ericgr כי היא משקפת דעה של אנשים רבים.
כמעט בכל אחד מהתחומים שהבית החכם נוגע בהם ניתן לבוא ולומר "אפשר לעשות את זה פשוט יותר ובפחות כסף". כמעט בכל פעם שנוגעים בתרחישים מתקדמים אפשר לשאול "רגע, האם אנחנו באמת צריכים את זה?". הדיון הזה מחזיר אותי אחורה לתקופה שהחלו להסתובב שמועות על אנשים שהולכים ברחוב עם טלפון סלולרי. כשחברת הסלולר היחידה שהיתה בארץ דיברה על חבילה סלולרית, היא דיברה על משהו שנראה ומרגיש כמו חבילה אמיתית.
אם הפורום הזה היה קיים בזמן הזה, הדיון כאן היה נראה כך:
סביר להניח שהייתי מעלה את השאלות של ericgr והייתי אומר שאפשר לעשות את זה פשוט ולשלם פחות אם טיפה מתאפקים ומנהלים את השיחות מהבית או מהמשרד. ומי שמאד לחוץ להוציא שיחה דווקא מאמצע הרחוב, לא יקרה לו כלום אם הוא ייגש לטלפון ציבורי.
ואז כשמישהו בפורום היה מעלה את זה שהוא קרא באיזה מקום שבקרוב יהיה ניתן לשלוח הודעות כתובות מהמכשיר הסלולרי, הייתי שואל "רגע, האם אנחנו באמת צריכים את זה?" והייתי מגבה את השאלה הזאת בטענה שממילא אני שולח את כל ההודעות שאני צריך במיילים, או מקסימום מרים טלפון כשצריך, ובכלל זה לא נראה הגיוני שאנשים יתחילו להתעסק עם כל המקשים של הטלפון כל כך הרבה רק בשביל להוציא משפט שאפשר להגיד בשיחה של שתי שניות...

זה אולי נראה מוזר, אבל נראה לי שהלך הרוח הזה שיקף את ההתייחסות של רובנו בזמנו. היום אנחנו מתייחסים אחרת לטלפון הסלולרי. הוא נהפך לפלטפורמה שבעזרתה אנחנו מצלמים, שולחים הודעות, גולשים באינטרנט, שומעים מוזיקה, מעבירים את הזמן במשחקים ו.. אה, גם יש את הקטע של השיחות.

אני מרשה לעצמי להתייחס לנושא הבית החכם כפלטפורמה לניהול ושליטה של כל המערכות בבית. מה שתעשה עם הפלטפורמה הזאת זה עניין שלך. אם לא נוח לך לנהל את הבית דרך תרחישים קבועים, אל תעשה את זה, אבל מספיק שתדע שיש לך גמישות מירבית לעשות מה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה עם כל מערכות הבית מבלי להיות תלוי במגבלות שיש לתשתית החשמל הקונבנציונלית.

בלי קשר לזה, אני דווקא מוצא שניהול הבית באמצעות תרחישים עושה את החיים בבית לנוחים, קלים ופשוטים יותר.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”