2 חבילות מהמזרח... הבעיה היא בדואר ישראל ? יש עדכון 08/06 בעמוד האחרון.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
החזיר לי את הכסף וכתב.
please kindly check we have returned all your money, when you receive the parcel at last ,you don't need to pay back, it's free for you. hope you understand we have tried our best.
אני כמובן אשלם אם המוצר יגיע.
please kindly check we have returned all your money, when you receive the parcel at last ,you don't need to pay back, it's free for you. hope you understand we have tried our best.
אני כמובן אשלם אם המוצר יגיע.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- doubledu
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 796
mp3lll כתב:החזיר לי את הכסף וכתב.
אני כמובן אשלם אם המוצר יגיע....
אז איך להתנהל במקרים האלה?? לפתוח סטטוס לא הגיע לפני שמסתיימים 45 יום? לשלוח מייל למוכר? לחכות בסבלנות למרות הכל, כי המוכר בטוח שלח ובשביל כמה דולרים לא יהרוס לעצמו את העסק?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
כך לדעתי צריך לנהוג "ישראלי יפה":
לשלוח מייל למוכר באזור ה-43-44 יום המציין שהמוצר עדיין לא הגיע, שאתם פונים אליו היום בגלל מדיניות ה-45 יום של איביי, ולהציע לו בנימוס שאין לכם בעייה לחכות עוד קצת. זה מראה על רצינות והגינות.
אם שבוע-שבועיים לאחר מכן המוצר עדיין לא מגיע, לשלוח לו הודעה מנומסת שוב שהמוצר לא הגיע, לשאול אותו מה לעשות, ורוב הסיכויים שהוא יזכה אתכם.
אף פעם אל תבקשו מפורשות זיכוי (אלא אם כן הוא שואל באופן ישיר), תמיד תשאלו מה הוא מציע לעשות כרגע.
לשלוח מייל למוכר באזור ה-43-44 יום המציין שהמוצר עדיין לא הגיע, שאתם פונים אליו היום בגלל מדיניות ה-45 יום של איביי, ולהציע לו בנימוס שאין לכם בעייה לחכות עוד קצת. זה מראה על רצינות והגינות.
אם שבוע-שבועיים לאחר מכן המוצר עדיין לא מגיע, לשלוח לו הודעה מנומסת שוב שהמוצר לא הגיע, לשאול אותו מה לעשות, ורוב הסיכויים שהוא יזכה אתכם.
אף פעם אל תבקשו מפורשות זיכוי (אלא אם כן הוא שואל באופן ישיר), תמיד תשאלו מה הוא מציע לעשות כרגע.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- uv2u
-
- חבר פעיל במיוחד

shayf כתב:לקונים באיביי אני ממליץ לא לקחת סיכון ולפתוח קייס כשמתקרבים ל-45 יום.דאוס כתב:ניסיתי לשלוח היום מכתב למשרד התקשורת, הגוף שצריך לפקח על חברת דואר ישראל - בספק אם יתנו תשובה לעניין או בכלל תשובה כלשהי אבל שווה לנסות.
חוץ מהבעיה של ההתשה, זמן הטיפול הארוך בחבילות אצל דואר ישראל יוצר תופעות לוואי כגון:
כאשר החבילה לא מגיעה אחרי חודש ובדואר ישראל לא מעודכן שום דבר, אתה בד"כ פותח "קייס" - המוכר מתעצבן (במידה והוא אכן שלח את החבילה) ומחליט להכניס את ישראל לרשימה האדומה של מדינות אליהם הוא לא שולח- ככה עוד ועוד מוכרים מאיביי מפסיקים לשלוח לישראל.
או במידה ואכן המוכר עקץ או שבתום לב קיבלת מוצר אחר/מוצר פגום,המתנת בסבלנות ולא פתחת "קייס" - אחרי 45 יום אתה יכול "לדבר ללמפה", לא ניתן לפתוח קייס ולקבל את כספך בחזרה, אתה נתון לחסדי המוכר....
זה משאיר אותכם עם אפשרות פעולה אם המוצר לא יגיע בהמשך.
למרות זאת משנפתח הקייס, ואם המוכר נראה אמין, כדאי לתת לחבילה עוד קצת זמן להגיע ולא למהר לבקש החזר.
זה יעשה טוב לשם של הקונים מישראל....
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

כיום קיבלתי את 2 המוצרים, הם נשלחו ב 20/12 ועל פתק אחד היה כתוב "הודעה שניה" כמובן שלא הייתה.
2 המשלוחים מהונקונג ולא מסין.
2 המשלוחים מהונקונג ולא מסין.
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 417
ב-10/2 קיבלתי חבילה שעזבה את הונג-קונג ב 15/1.... שערורייה!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
למה שערורייה? זה קצת יותר מ-3 שבועות. לא כזה חריג.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

חריג מאוד! אני מנסה להבהיר כאן משהו מסוים כבר הרבה מאוד זמן...pixies כתב:למה שערורייה? זה קצת יותר מ-3 שבועות. לא כזה חריג....
יש הבדל בין סטטוס ״נשלח״ לבין סטטוס ״עזב״.
נשלח זה אומר שהמוכר נתן את החבילה לסניף הדואר....
מכאן והלאה החבילה יכולה לעבור אי אילו תחנות עד אשר היא באמת ״עולה על מטוס״ בדרך לארץ.
כבר ראיתי חבילות שלקח להם שבועיים להסתובב בתוך סין עד אשר הגיעו לתחנת השליחה הסופית.
פעם כשחבילה היתה עוזבת את סין או הונג-קונג, ידעת שתוך 7 ימים היא אצלך, לא 3 שבועות!!!
אז כדי לחדד החבילה ״נשלחה״ אלי כבר ב 9/1.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

הונקונג זה 15 ימים ולא 7.
היה חג בסין, אולי בגלל זה.
היה חג בסין, אולי בגלל זה.
- drixie
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
לפעמים סתם הדואר שוכח להודיע. עכשיו הלכתי לאסוף חבילה שראיתי באתר שהגיע לפני שבוע. היא שכבה בדואר, עדיין עם הפתק "הודעה ראשונה" דבוק אליה, עם תאריך של יום חמישי שעבר.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

אם היה לך מספר למה חיכית? לי יש מספר אני ניגש לדואר עם המספר ולא מחכה לפתק.
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

החג בסין הוא עכשיו בפברואר, מה הקשר ???mp3lll כתב:הונקונג זה 15 ימים ולא 7.
היה חג בסין, אולי בגלל זה....
ולגבי הזמן, עד לפני שנה כמעט תמיד, בכול פעם שהיה רשום תאריך עזיבה מהונג-קונג אחרי שבוע זה אצלי.
מסין זה אכן לקח יותר... היום אם אני מתכנן לרכוש משהו אני עושה תכנון של חודש וחצי מראש.
- doubledu
-
- חבר פעיל במיוחד

כן החג בסין - ראש השנה שלהם - נמשך שבועיים, בדרכ בין סוף ינואר ותחילת פברוארדאוס כתב:החג בסין הוא עכשיו בפברואר, מה הקשר ???mp3lll כתב:הונקונג זה 15 ימים ולא 7.
היה חג בסין, אולי בגלל זה....
...
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

לפני כמה שבועות שלחתי תלונה דרך האינטרנט למשרד התקשורת, לפני כשבוע התקשרה אלי מישהי מדואר ישראל בכדי לחקור את הנושא...
העברתי לה מייל עם דוגמאות משלי וגם הפנייה ל-2 הנושאים הרלוונטים מהפורום. לא שאני מצפה להסברים על מה שהיה, כן מצפה הסקת מסקנות ואולי שינוי בחטיבת הקליטה והמיון.
בנוסף, חבילה גדולה וכבדה שעזבה את הונג-קונג ב-4 לפברואר, נחתה ונקלטה בארץ ב -12 לפברואר לא ברור לי איך (נשלח בדואר רשום רגיל) אבל זאת הפתעה גדולה, אני ציפיתי לקבל אותה אי שם בסוף מרץ.
העברתי לה מייל עם דוגמאות משלי וגם הפנייה ל-2 הנושאים הרלוונטים מהפורום. לא שאני מצפה להסברים על מה שהיה, כן מצפה הסקת מסקנות ואולי שינוי בחטיבת הקליטה והמיון.
בנוסף, חבילה גדולה וכבדה שעזבה את הונג-קונג ב-4 לפברואר, נחתה ונקלטה בארץ ב -12 לפברואר לא ברור לי איך (נשלח בדואר רשום רגיל) אבל זאת הפתעה גדולה, אני ציפיתי לקבל אותה אי שם בסוף מרץ.
- tomer_h
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
היו לי מספר מוצרים שלקח להם חודשיים להגיע בדיוק באותה תקופה של התלונות כאן (אפילו מוצר אחד לא הגיע עדיין והוא מגרד את החודשיים וחצי...) אבל בתקופה האחרונה נראה שמסתדר, כבר הגיעו לי כמה דברים תוך שבועיים-שלושה, מהונג קונג וסין.
יכול להיות שבאמת היתה להם בעיה תקופתית במשלוחים עם המכס/נמל/סיבה אחרת באסיה.
יכול להיות שבאמת היתה להם בעיה תקופתית במשלוחים עם המכס/נמל/סיבה אחרת באסיה.
- fLy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
אכן משלוחים בחודש האחרון נראה שמגיעים מהר, לא רק יחסית 
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

fLy כתב:אכן משלוחים בחודש האחרון נראה שמגיעים מהר, לא רק יחסית...
בהחלט שיפור - נקווה שימשיך כך!
- drixie
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
היום קיבלתי סוף סוף הודעה על חבילה מסין, שהופיע באתר כממתינה בסניף לפני כמעט שבועיים, ושאספתי לפני חמישה ימים. סה"כ לקח לחבילה להגיע מסין לארץ 18 יום, ולדואר להודיע לי על החבילה 12 יום (הסניף 200 מטר ממני).
- fLy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
במחשבה ראשונה חשבתי, הם בטח מנסים להתיש אותנו לעבור לEMS...
במחשבה שנייה כבר חשבתי, הEMS כזה מתיש שאין מצב שזה המצב
אבל אל-חשש, רשות הדואר שוקדת על הRatio ביניהם
במחשבה שנייה כבר חשבתי, הEMS כזה מתיש שאין מצב שזה המצב
אבל אל-חשש, רשות הדואר שוקדת על הRatio ביניהם
-
דאוס
-
- חבר פעיל מאוד

התלהבתי מוקדם מדידאוס כתב:fLy כתב:אכן משלוחים בחודש האחרון נראה שמגיעים מהר, לא רק יחסית...וואלה, הנה עכשיו אני בודק לגבי 2 חבילות נוספות שנשלחו מסין ב-29 לינואר והיום הגיעו לסניף הדואר שלי...
בהחלט שיפור - נקווה שימשיך כך!...
2 החבילות שהגיעו כללו רק קונקטורים (הבונוס), בכלל לא הפנסים שהזמנתי - לא ברור למה המוכר שלח 2 מעטפות קטנות
בנוסף החבילה הגדולה מהונג-קונג שנחתה ב 12/2 - הגיע לארץ, שמחתי...
באתר רשום " החבילה הועברה לסניף הדואר הקרוב לצורך העברתו לנמען", יום, יומיים, שלושה -מוזר.
הרמתי טלפון למודיעין לברר - "כן זה עבר את המכס וצפוי להגיע לסניף שלך, סבלנות! " אוקיי הם בוודאי יודעים מה קורה שם. ממתין עוד יום, יומיים נוספים, שלושה- אין שום עדכון באתר.
מתקשר עוד הפעם למודיעין בכדי להסביר שזה לא הגיוני כל-כך הרבה זמן - "החבילה שלך מעוכבת במכס ! "
לבכות או לצחוק ?!
האתר לא מעודכן, אנשי המודיעין בטלפון לא מעודכנים -בלאגן.
והכי גרוע שמכס חבילות בכלל לא שולח מברק, הודעה, טלפון להודיע שהחבילה מעוכבת או נמצאת בתהליך.
מישהו אחר שאין לו זמן או ידע... יחכה ויחכה ויחכה ויחכה עד שיום אחד יודיעו לו :
1. חייב בדמי אחסנה כי לא הגעת לשחרר את החבילה בזמן
2. החבילה הוחזרה לשולח כי לא באת לדרוש אותה.